Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/07/01 til 2021/07/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i garage udløst af ukrudtsbrænder – Nyrupsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.36 måtte politi og brandvæsen igen køre ud til en brand forårsaget af en ukrudtsbrænder. En 69-årig mand havde ikke udvist den fornødne forsigtighed ved afbrænding i en indkørsel, og der var opstået brand i garagen. Politiet kom til stedet sammen med brandvæsnet, som hurtigt fik slukket ilden. Der skete skade på træporten på garagen, på taget og på noget inventar, men Ingen personer kom noget til. Den 69-årige blev sigtet for at overtræde brandlovgivningen og vil modtage en bøde.

Sigtelserne er sket i følgende postnumre siden den 13. juni 2021:
4270 Høng
4520 Svinninge
4470 Svebølle
4040 Jyllinge
4000 Roskilde

Jernbanebom påkørt – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.19 fik politiet anmeldelse om, at bommen ved jernbaneoverskæringen på Bonderupvej i Store Merløse kort forinden var blevet påkørt af en bil, som var kørt fra stedet. Politiet fandt frem til ejeren af bilen, en 58-årig mand fra lokalområdet og fandt bilen holdende på adressen, med skader svarende til sammenstødet med bommen. Bilens ejer erkendte påkørslen af bommen, men var på grund af chokket kørt hjem efter uheldet. Ingen personer kom noget til ved uheldet.

Poltiet optog rapport og kontaktede baneselskabet, som sendte en tekniker til at udbedre skaderne.

Solouheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.56 skete et solouheld ved en rundkørsel på Valdemar Sejrsvej/ Skagerakvej i Holbæk, da en bilist kørte igennem en rundkørsel. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Ringsted kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nordøst ind i rundkørslen, hvor han for sent opdagede rundkørslen og forsøgte at bremse. Bilen fortsatte ind igennem rundkørslen, hvor den påkørte et skilt og et træ. Vidner hørte braget og kom den 28-årige til undsætning og ringede 112. Den 28-årig blev hentet i ambulance og kørt til sygehuset til tjek. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen var totalskadet og blev fjernet af vejhjælp.

Uheld i lyskryds – Munkholmvej/Østre Fælledvej, Holbæk

Kl. 15.21 skete et sammenstød i lyskrydset på Munkholmvej/Østre Fælledvej i Holbæk, da to personbiler kolliderede. En 23-årig mand fra Hjørring kørte ad Munkholmvej mod sydøst. I modsatte retning, ad Østre Fælledvej mod nord kørte en 31-årig mand fra Holbæk. Der er mistanke om, at den 23-årige kørte frem for rødt lys i krydset, og blev ramt af den 31-åriges bil i krydset. Den 23-åriges bil fortsatte efter sammenstødet hen og påkørte en lysmast og et skilt, som fik store skader. Ingen personer kom noget til, men begge biler blev kraftigt beskadigede og kunne ikke køre videre. Politiet dirigerede trafikken forbi uheldsstedet for at få afviklet køen. De blev nødflyttet til en parkeringsplads tæt ved uheldsstedet, da der opstod trafikale problemer i krydset. Omkring kl. 16.30 var der ryddet op på stedet, og trafikken kunne igen glide uhindret igennem krydset. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne, og parterne vil senere høre mere i sagen.

Narkokørsel – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

kl. 17.38 blev en 20-årig lokal mand standset på Præstemarken i Jyderup, Holbæk i en rutinekontrol. Færdselsbetjenten blev opmærksom på manden, som kørte uden sele. Betjenten genkendte føreren fra tidligere sager om kørsel uden kørekort i påvirket tilstand. Den 20-årige blev testet med narkometeret, som viste at han var påvirket af hash, og han havde stadig intet gyldigt kørekort. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Det var 6.gang inden for tre år at den 20-årige blev sigtet for narkokørsel, men disse sager er endnu ikke afgjort. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 20-årige kan forvente at høre mere om sagernes videre gang. Bilen havde den 20-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Mulig flugtbilist sigtet for falsk anmeldelse – Omfartsvejen, Holbæk

kl. 08.47 onsdag morgen skete et sammenstød imellem to biler på Omfartsvejen i Holbæk i forbindelse med overhaling. En 36-årig kvinde fra Holbæk kom kørende i østlig retning, da hun blev overhalet af en bilist, som i forbindelse med kørsel tilbage i egen vognbane trak ind foran den 36-årige, så der skete sammenstød. Den overhalende bilist standsede ikke efter uheldet, men fortsatte videre frem. En patrulje kørte tilfældigt forbi lige efter og blev prajet af den 36-årige, som anmeldte uheldet med den flygtede part. Den 36-årige var uskadt, men hendes bil fik en bule på fronten.

Politiet undersøgte sagen og fandt frem til, at den flygtende bil, som havde været forbi en vaskehal i Holbæk. Patruljen fandt frem til registreringsnummeret på bilen og ville tage kontakt til bilejeren. Det nåede politiet dog ikke, da bilejeren, en 46-årig mand fra Holbæk, selv ringede til politiet for at anmelde sin bil stjålet. Patruljen kørte til bilejerens adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Bilen havde ejeren selv fundet frem til nu holdt på Fælleden i Holbæk. Den 46-årige fastholdt, at den havde været stjålet. Ud fra vidners forklaring og overvågning fra vaskehallen fandt politiet grund til at tro, at den 46-årige havde kørt bilen på omkring uheldstidspunktet. Han blev sigtet for falsk anmeldelse, og for at være flygtet fra et færdselsuheld, hvilket han nægtede. Politiet arbejder videre med at dokumentere omstændighederne, hvorefter den 46-årige vil høre mere i sagen.

Narkokørsel – Skagerrakvej, Holbæk

Kl. 00.55 sigtede og anholdt politiet en 31-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil. Politiet standsede ham ved krydset Skagerakvej/Vandtårnsvej i Holbæk i en rutinekontrol. Den 31-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Med på vejen fik han løftet pegefinger fra patruljen om, at han risikerede at få taget sin bil, hvis han kørte i gentagelsestilfælde. Når politiet har fået svaret på blodprøveanalysen, vil den 31-årige høre mere i sagen.

Målrettet færdselskontrol – Holbækvej mellem Knabstrup og Jyderup samt Mørkøv og Holbæk by – Holbæk Kommune

Politiets færdselsafdeling havde om aftenen en målrettet færdselskontrol med særligt fokus på spiritus- og narkokørsel. Det førte blandt andet til, at 10 biler i Jyderup-området blev standset med følgende overtrædelser:
– Narkokørsel: 3 førere
– Kørsel uden førerret: 1 fører
– Besiddelse af narkotika: 3 biler
– Håndholdt mobiltelefon: 1
– Oplysningspligt ikke opfyldt: 1

Blandt de standsede var en 28-årig mand fra Nærum, der på Skovvejen i krydset med Holbækvej blev standset kl. 20.16. Narkometeret gav udslag på cannabis og der blev ved ransagning af bilen fundet hash. Føreren blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han er sigtet for narkokørsel. Passageren blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og de vil begge høre nærmere, når sagerne skal afgøres.

Politiet fik også kontakt til en anden personbil i krydset Valdemar Sejrsvej og Gl. Ringstedvej i Holbæk. Her blev en 27-årig mand fra Grevinge anholdt og sigtet for narkokørsel, da narkometeret gav udslag på cannabis. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere om sagen.

Skud i grønt område – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.11 fik politiet flere anmeldelser om, at der var hørt flere skud i nærheden af Ladegårdsparken Øst i Holbæk. Politiet kørte talstærkt til området, men patruljerne traf ingen personer i området, og der var ingen melding om tilskadekomne. Ved undersøgelser på stedet fandt politiet flere afskudte patronhylstre i et grønt område øst for Ladegårdsparken ved Claus Norbysvej. Området blev afspærret, mens der var undersøgelser i gang, og hunde afsøgte området. Politiet oplevede ro i området, mens patruljerne var på stedet, og traf kun meget få personer omkring Ladegårdsparken efter episoden.

Vidner så en ung mand omkring søen umiddelbart efter lyden af skud. Han løb i retning mod blokkene. Manden beskrives som: ung, sort kort hår. Intet nærmere. Et andet vidne så en person, som løb ad stien bag Barsebæk og Peder Billesvej. Personen beskrives som: 180 cm høj, slank af bygning, iført mørk hættetrøje og hætte over hovedet, lange bukser.

Den første patrulje på stedet, så en mørk personbil, som kørte ad Claus Norbys Vej i sydlig retning. Det lykkedes ikke politiet at få standset den mørke personbil, og politiet vil derfor meget gerne i kontakt med den bilist, som kørte i området, og som kan have set noget i forbindelse med skudafgivelsen.

Vidner som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Anholdt for at genoprette orden og kniv fundet – Havnegade, Holbæk

Kl. 10.25 fik politiet en anmeldelse om, at en mand ved coronatestcentret i Holbæk var opfarende og virkede truende på personalet. Politiet kørte derfor til stedet, hvor en 27-årig mand fra Kalundborg kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika. Han blev derfor sigtet og visiteret af politiet, som ikke fandt narkotika, men i stedet en ulovlig kniv, som han ikke havde anerkendelsesværdigt formål til at bære. Politiet beslaglagde kniven og bortviste manden fra testcentret. Den 27-årig ville trods politiets henstillinger ikke forlade stedet, og han var fortsat opfarende over for patruljen. Han blev derfor anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så politiet igen kunne oprette ro og orden i området. Han blev løsladt senere på dagen, men han er fortsat sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Fodgænger påkørt – Valdemar Sejrsvej/Jernbaneplads – Holbæk

Kl. 13.54 fik politiet en anmeldelse om, at en 73-årig mand fra Regstrup i bil havde overset en 18-årig kvinde fra Svinninge, der var i færd med at passere et fodgængerfelt til fods. Kvinden blev således ramt af bilen med omkring 20 km/t og pådrog sig nogle skader, der skulle undersøges på sygehuset. Kvinden var dog ikke kommet alvorligt til skade, men den 73-årige mand vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal undersøges nærmere.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 13.31 skete et frontalt sammenstød på Odsherredvej. En 74-årig mand fra Rørvig kørte mod nord og kom af ukendte årsager for langt over i modkørende vejbane, hvor han ramte en bil ført af en 66-årig mand fra Ølstykke. Efter sammenstødet mellem de to biler, fortsatte den 74-åriges bil mod øst, hvor en bil med trailer holdt parkeret på en rasteplads. I bilen på rastepladsen var en 62-årig mand og en 63-årig kvinde fra Roskilde. Tre ambulancer kørte til stedet, hvor parterne blev tilset, og efterfølgende blev den 74-årige mand, den 62-årige mand og den 63-årige kvinde kørt til tjek på skadestuen. Politiet havde spærret vejen indtil kl. 14.35, hvor en enkelt vejbane blev åbnet. Kort efter – omkring kl. 15.00 – var politiet indsats på stedet afsluttet, og det var igen muligt at køre forbi uheldsstedet.

Indbrud i perioden

Knudskovparken, Holbæk

Foto: ABW