Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/06/25 til 2021/07/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Målrettet færdselskontrol – Holbækvej mellem Knabstrup og Jyderup samt Mørkøv og Holbæk by – Holbæk Kommune

Politiets færdselsafdeling havde om aftenen en målrettet færdselskontrol med særligt fokus på spiritus- og narkokørsel. Det førte blandt andet til, at 10 biler i Jyderup-området blev standset med følgende overtrædelser:
– Narkokørsel: 3 førere
– Kørsel uden førerret: 1 fører
– Besiddelse af narkotika: 3 biler
– Håndholdt mobiltelefon: 1
– Oplysningspligt ikke opfyldt: 1

Blandt de standsede var en 28-årig mand fra Nærum, der på Skovvejen i krydset med Holbækvej blev standset kl. 20.16. Narkometeret gav udslag på cannabis og der blev ved ransagning af bilen fundet hash. Føreren blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han er sigtet for narkokørsel. Passageren blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og de vil begge høre nærmere, når sagerne skal afgøres.

Politiet fik også kontakt til en anden personbil i krydset Valdemar Sejrsvej og Gl. Ringstedvej i Holbæk. Her blev en 27-årig mand fra Grevinge anholdt og sigtet for narkokørsel, da narkometeret gav udslag på cannabis. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere om sagen.

Skud i grønt område – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.11 fik politiet flere anmeldelser om, at der var hørt flere skud i nærheden af Ladegårdsparken Øst i Holbæk. Politiet kørte talstærkt til området, men patruljerne traf ingen personer i området, og der var ingen melding om tilskadekomne. Ved undersøgelser på stedet fandt politiet flere afskudte patronhylstre i et grønt område øst for Ladegårdsparken ved Claus Norbysvej. Området blev afspærret, mens der var undersøgelser i gang, og hunde afsøgte området. Politiet oplevede ro i området, mens patruljerne var på stedet, og traf kun meget få personer omkring Ladegårdsparken efter episoden.

Vidner så en ung mand omkring søen umiddelbart efter lyden af skud. Han løb i retning mod blokkene. Manden beskrives som: ung, sort kort hår. Intet nærmere. Et andet vidne så en person, som løb ad stien bag Barsebæk og Peder Billesvej. Personen beskrives som: 180 cm høj, slank af bygning, iført mørk hættetrøje og hætte over hovedet, lange bukser.

Den første patrulje på stedet, så en mørk personbil, som kørte ad Claus Norbys Vej i sydlig retning. Det lykkedes ikke politiet at få standset den mørke personbil, og politiet vil derfor meget gerne i kontakt med den bilist, som kørte i området, og som kan have set noget i forbindelse med skudafgivelsen.

Vidner som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Anholdt for at genoprette orden og kniv fundet – Havnegade, Holbæk

Kl. 10.25 fik politiet en anmeldelse om, at en mand ved coronatestcentret i Holbæk var opfarende og virkede truende på personalet. Politiet kørte derfor til stedet, hvor en 27-årig mand fra Kalundborg kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika. Han blev derfor sigtet og visiteret af politiet, som ikke fandt narkotika, men i stedet en ulovlig kniv, som han ikke havde anerkendelsesværdigt formål til at bære. Politiet beslaglagde kniven og bortviste manden fra testcentret. Den 27-årig ville trods politiets henstillinger ikke forlade stedet, og han var fortsat opfarende over for patruljen. Han blev derfor anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så politiet igen kunne oprette ro og orden i området. Han blev løsladt senere på dagen, men han er fortsat sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Fodgænger påkørt – Valdemar Sejrsvej/Jernbaneplads – Holbæk

Kl. 13.54 fik politiet en anmeldelse om, at en 73-årig mand fra Regstrup i bil havde overset en 18-årig kvinde fra Svinninge, der var i færd med at passere et fodgængerfelt til fods. Kvinden blev således ramt af bilen med omkring 20 km/t og pådrog sig nogle skader, der skulle undersøges på sygehuset. Kvinden var dog ikke kommet alvorligt til skade, men den 73-årige mand vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal undersøges nærmere.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.40 sigtede politiet en 24-årig mand fra Jyderup for tredje gang på blot én måned for kørsel i en personbil, selv om den 24-årige ikke havde førerret. Hans personbil blev derfor beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation, men det var den 24-årige ikke helt enig i den disposition. Han ville gerne have en dommer til at kigge nærmere på politiets grundlag for at beslaglægge bilen, så et retsmøde skal afholdes i den anledning. Senere vil den 24-årige høre nærmere fra politiet, når han bliver indkaldt til et retsmøde for at få afgjort de verserende sager om kørsel uden førerret samt spørgsmålet om endelig konfiskation af personbilen.

Spirituskørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.37 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en lille 30-knallert. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev herefter løsladt.

Påvirket bilist frakendt kørekort – Havevang, Holbæk

Kl. 20.50 kørte en patrulje i Havevang i Holbæk, hvor en 41-årig mandlig bilist fra Holbæk blev standset i en rutinekontrol. Føreren viste sig at være påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer, og han var desuden frakendt kørekortet i en tidligere sag om kørsel i påvirket tilstand. Den 41-årige blev anholdt, sigtet, fik udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Bilen var en han havde lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden gyldigt kørekort. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Påvirket motorcyklist uden kørekort – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 02.04 standsede en patrulje en motorcyklist på Absalonsvej i Holbæk rutinemæssigt. Kvinden som førte motorcyklen, en 34-årig fra Hørve, havde ikke taget motorcykelkørekort og havde desuden ikke generhvervet sit kørekort til bil efter en tidligere frakendelse for kørsel i påvirket tilstand. Kvinden var også ved dagens kontrol påvirket af både euforiserende stoffer og spiritus over det tilladte, så hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev hun taget med til politigården i Roskilde, hvor hun måtte tilbringe natten, da kvinden var eftersøgt til fogedretten. Hun blev onsdag morgen løsladt, da hun blev fremstillet for fogeden. Når resultatet af blodprøven kommer, kan hun forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Narkokørsler – Køge, Holbæk, Greve og Odsherred

Holbæk
Kl. 11.56 blev en 48-årig kvindelig bilist fra Gislinge standset i en rutinekontrol ved en tankstation på Roskildevej i Holbæk. Føreren var påvirket af hash, så hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Kl. 19.42 standsede en patrulje en 33-årig mand fra Snertinge i en personbil, da han kørte ad Skelbæk i Snertinge. Føreren var frakendt retten til at køre bil i en tidligere sag om narkokørsel, og han var også ved dagens kontrol påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og taget med for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt

Odsherred
Kl. 20.30 kørte en patrulje på Klintevej i Klint, Nykøbing Sjælland, hvor en bilist blev standset i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 34-årig mand fra Nørre- Asmindrup, var påvirket under kørslen og blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget hash, amfetamin og opiater. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Bil og lastbil stødte sammen i lyskryds – Omfartsvejen/Stenhusvej – Holbæk

Kl. 13.46 skete et sammenstød imellem en personbil og en lastbil i krydset Omfartsvejen/Stenhusvej, da bilisten i forbindelse med et sving stødte sammen med lastbilen. Bilisten, en 23-årig mand fra Føllenslev, kørte ad Omfartsvejen mod sydøst, og skulle svinge til venstre i krydset ad Stenhusvej. Lastbilchaufføren, en 69-årig mand fra Vipperød, kørte i modsatte retning og skulle lige ud i krydset. Da bilisten foretog et venstresving ud foran lastbilen, kunne den 69-årige ikke nå at bremse og stødte ind i bilen.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de implicerede personer blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til ved uheldet, men køretøjer havde fået større skader. Der blev derfor bestilt nødflytning, så vejen igen kunne blive fri. Vejbanen blev ryddet for vragdele og omkring kl. 15.12 var kørebanen igen helt farbar forbi uheldsstedet.

Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og parterne vil senere høre mere i sagen.

Tricktyveri – Brogade, Holbæk

Kl. 11.40 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk, at hun dagen før – fredag – kl. ca. 12.00 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde. Hun havde oplyst, at hun kom fra Andreasskolen og gerne skulle tale med en ældre kvinde. Den fremmede kvinde var kommet med indenfor i den 84-åriges lejlighed. Efter et stykke tid havde kvinden pludseligt undskyldt sig med, at hun havde glemt at låse sin cykel, så hun havde forladt den 84-åriges bopæl. Efterfølgende havde den 84-årige opdaget, at hun manglende en kuvert med ca. 200 kr. og nogle smykker i form af en guldhalskæde og et guldarmbånd. Det er uklart, om andre end den fremmede kvinde kan have været inde i den 84-åriges lejlighed for at begå tyveriet, idet den 84-årige sad med ryggen mod hoveddøren under samtalen med den fremmed kvinde. Hun blev i øvrigt beskrevet som: kvinde, ca. 30 år, ca. 160 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, sort mellemlangt hår og dansktalende. Politiet forsøger nu at få identificeret den fremmede kvinde og håber på hjælp fra personer, der måtte have set hende i området omkring Brogade fredag. Henvendelser i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 20.32 rykkede politiet ud med flere patruljer til Nygade ved en madforretning, efter at alarmcentralen havde modtaget et opkald om, at op mod 10 personer var i slagsmål. Ved politiets ankomst til stedet var alt roligt, idet vidner oplyste politiet om, at alle, der havde været involveret i en formentlig intern uenighed foran madbutikken, var flygtet i alle retning ved lyden af politiets udrykningssignaler. Ingen var således kommet til skade ved optrækket til uordenen, så efter godt en times præventiv tilstedeværelse og søgen efter parter fra uordenen forlod politiet området. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Slingrende bilist uden kørekort – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 16.01 fik politiet anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert gennem Holbæk by. Anmelderen frygtede, at der var tale om en påvirket bilist, så hun fulgte efter bilen, så politiet kunne finde frem til den. En patrulje kørte til Absalonsvej/Riffelhaven, hvor den usikre bilist blev standset.

Bag rattet sad en 24-årig mand uden fast bopæl i Holbæk, som ikke havde et gyldigt kørekort. Han blev testet, men var ikke påvirket under kørslen. Føreren blev sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen, en 23-årig mand fra Holbæk blev sigtet for at overlade sin bil til den 24-årige, uden at sikre sig, at han havde et gyldigt kørekort. De kan begge forvente høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 13.31 skete et frontalt sammenstød på Odsherredvej. En 74-årig mand fra Rørvig kørte mod nord og kom af ukendte årsager for langt over i modkørende vejbane, hvor han ramte en bil ført af en 66-årig mand fra Ølstykke. Efter sammenstødet mellem de to biler, fortsatte den 74-åriges bil mod øst, hvor en bil med trailer holdt parkeret på en rasteplads. I bilen på rastepladsen var en 62-årig mand og en 63-årig kvinde fra Roskilde. Tre ambulancer kørte til stedet, hvor parterne blev tilset, og efterfølgende blev den 74-årige mand, den 62-årige mand og den 63-årige kvinde kørt til tjek på skadestuen. Politiet havde spærret vejen indtil kl. 14.35, hvor en enkelt vejbane blev åbnet. Kort efter – omkring kl. 15.00 – var politiet indsats på stedet afsluttet, og det var igen muligt at køre forbi uheldsstedet.

Påvirket bilist i bil fyldt med fejl – Brændtvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

kl. 18.20 bemærkede en patrulje i Svinninge en bilist, som ikke så ud til at have lyst til at tale med politiet. Da føreren så patruljebilen satte han farten op og drejede ned af en markvej ved Brændtvej. Betjentene kørte efter og fik standset bilen, som blev ført af en 41-årig mand fra Vestegnen. Det viste sig at være med god grund, at den 41-årige ikke var så interesseret i mødet med patruljen. Han var nemlig påvirket af amfetamin og var frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel.

Bilen han kørte i var desuden bund ulovlig. På bilen sad nummerplader, som tilhørte et andet køretøj, så bilen var hverken indregistreret eller forsikret. Den 41-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og taget med til blodprøveudtagelse. I forbindelse med visitation fandt betjentene en ulovlig dolk på manden, som patruljen ikke skønnede, at han havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Så han blev også sigtet for at overtræde knivloven og dolken beslaglagt.

Den 41-årige blev herefter løsladt, og må nu vente på resultatet af blodprøveanalysen før han får besked om sagens videre gang.

Foto: ABW