Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/06/18 til 2021/06/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Arnakke, Svinninge – Holbæk

Kl. 00.28 var der udbrudt brand i en fritliggende lade tilhørende en landbrugsejendom. Ved politiets ankomst til stedet var der sort røgudvikling og flammer fra ladens tag. Trods brandvæsnets indsats blev bygningen helt overtændt, men der var på intet tidspunkt fare for, at branden spredte sig til andre bygninger. Politiet forlod brandstedet, inden brandvæsnets arbejde med bl.a. efterslukningen var afsluttet, men politiet skal senere undersøge brandstedet i et forsøg på at finde den egentlige brandårsag. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sandbakkevej, Arnakke, Vipperød – Holbæk

Kl. 01.28 kørte politiet ud til en forulykket personbil på Sandbakkevej, hvor bilen holdt med fronten i østlig retning. Der var ingen personer til stede i eller ved bilen, hvor politiet fandt indikationer på, at nogen havde drukket øl i bilen under kørslen. En hundepatrulje kom til uheldsstedet for at lede efter personer med relation til bilen. En politihund fulgte herefter et spor, der sluttede ved bopælen for en 28-årig mand fra Vipperød. Han var påvirket af alkohol og kunne mistænkes for at have været fører af bilen, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Narkobilist med kniv og peberspray – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.50 blev en 38-årig mand fra Rødby anholdt og sigtet for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil og for overtrædelse af våben- og knivloven. Han blev nemlig fundet i besiddelse af både en peberspray og en låsbar foldekniv. Mistanken for narkokørslen opstod, da narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen i varebilen. Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

——-

Narkokørsler –  Holbæk og Odsherred

Holbæk
Kl. 11.56 blev en 48-årig kvindelig bilist fra Gislinge standset i en rutinekontrol ved en tankstation på Roskildevej i Holbæk. Føreren var påvirket af hash, så hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Kl. 19.42 standsede en patrulje en 33-årig mand fra Snertinge i en personbil, da han kørte ad Skelbæk i Snertinge. Føreren var frakendt retten til at køre bil i en tidligere sag om narkokørsel, og han var også ved dagens kontrol påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og taget med for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt

Odsherred
Kl. 20.30 kørte en patrulje på Klintevej i Klint, Nykøbing Sjælland, hvor en bilist blev standset i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 34-årig mand fra Nørre- Asmindrup, var påvirket under kørslen og blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget hash, amfetamin og opiater. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Bil og lastbil stødte sammen i lyskryds – Omfartsvejen/Stenhusvej – Holbæk

Kl. 13.46 skete et sammenstød imellem en personbil og en lastbil i krydset Omfartsvejen/Stenhusvej, da bilisten i forbindelse med et sving stødte sammen med lastbilen. Bilisten, en 23-årig mand fra Føllenslev, kørte ad Omfartsvejen mod sydøst, og skulle svinge til venstre i krydset ad Stenhusvej. Lastbilchaufføren, en 69-årig mand fra Vipperød, kørte i modsatte retning og skulle lige ud i krydset. Da bilisten foretog et venstresving ud foran lastbilen, kunne den 69-årige ikke nå at bremse og stødte ind i bilen.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de implicerede personer blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til ved uheldet, men køretøjer havde fået større skader. Der blev derfor bestilt nødflytning, så vejen igen kunne blive fri. Vejbanen blev ryddet for vragdele og omkring kl. 15.12 var kørebanen igen helt farbar forbi uheldsstedet.

Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og parterne vil senere høre mere i sagen.

Tricktyveri – Brogade, Holbæk

Kl. 11.40 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk, at hun dagen før – fredag – kl. ca. 12.00 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde. Hun havde oplyst, at hun kom fra Andreasskolen og gerne skulle tale med en ældre kvinde. Den fremmede kvinde var kommet med indenfor i den 84-åriges lejlighed. Efter et stykke tid havde kvinden pludseligt undskyldt sig med, at hun havde glemt at låse sin cykel, så hun havde forladt den 84-åriges bopæl. Efterfølgende havde den 84-årige opdaget, at hun manglende en kuvert med ca. 200 kr. og nogle smykker i form af en guldhalskæde og et guldarmbånd. Det er uklart, om andre end den fremmede kvinde kan have været inde i den 84-åriges lejlighed for at begå tyveriet, idet den 84-årige sad med ryggen mod hoveddøren under samtalen med den fremmed kvinde. Hun blev i øvrigt beskrevet som: kvinde, ca. 30 år, ca. 160 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, sort mellemlangt hår og dansktalende. Politiet forsøger nu at få identificeret den fremmede kvinde og håber på hjælp fra personer, der måtte have set hende i området omkring Brogade fredag. Henvendelser i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 20.32 rykkede politiet ud med flere patruljer til Nygade ved en madforretning, efter at alarmcentralen havde modtaget et opkald om, at op mod 10 personer var i slagsmål. Ved politiets ankomst til stedet var alt roligt, idet vidner oplyste politiet om, at alle, der havde været involveret i en formentlig intern uenighed foran madbutikken, var flygtet i alle retning ved lyden af politiets udrykningssignaler. Ingen var således kommet til skade ved optrækket til uordenen, så efter godt en times præventiv tilstedeværelse og søgen efter parter fra uordenen forlod politiet området. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Slingrende bilist uden kørekort – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 16.01 fik politiet anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert gennem Holbæk by. Anmelderen frygtede, at der var tale om en påvirket bilist, så hun fulgte efter bilen, så politiet kunne finde frem til den. En patrulje kørte til Absalonsvej/Riffelhaven, hvor den usikre bilist blev standset.

Bag rattet sad en 24-årig mand uden fast bopæl i Holbæk, som ikke havde et gyldigt kørekort. Han blev testet, men var ikke påvirket under kørslen. Føreren blev sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen, en 23-årig mand fra Holbæk blev sigtet for at overlade sin bil til den 24-årige, uden at sikre sig, at han havde et gyldigt kørekort. De kan begge forvente høre mere fra politiet i sagen.

Vær opmærksom på fupopkald fra politiet eller banken – Holbæk / Tune, Greve

Kl. 13.08 kontaktede en 84-årig kvinde fra Holbæk politiet, fordi hun kort forinden var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være politimand hos Københavns Politi. Han oplyste, at flere østeuropæiske mænd var blevet anholdt på Amager i en sag om narkotika- og våbenbesiddelse, og at disse mænd var i besiddelse af en notesbog med anmelderens navn og adresse. Derfor blev anmelderen kontaktet og stillet spørgsmål om sine boligforhold, naboer mv. Anmelderen tvivlede efterhånden på ægtheden af telefonopkaldet, hvorefter den falske politimand afbrød samtalen. Opkaldet var fra et fastnettelefonnummer, der intet havde til fælles med politiets velkendte 1448-telefonnumre.
Kl. 14.29 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Tune, at den 85-årig uberettiget havde fået hævet 14.500 kr. fra sin bankkonto. Hun var d. 16/6-2021 blev telefonisk kontaktet af en mand, der udgav sig for at være en medarbejder fra banken Nordea. Den 85-årige blev overtalt til at lægge sit dankort i en kuvert, som en kollega ville afhente senere. Samme dag ankom en ca. 25-årig mand iført almindelig pænt hverdagstøj for at hente dankortet, og manden oplyste hende om, at politiet ville komme forbi for at tale med hende om nogle dage.
Da politiet som lovet af den falske bankmand ikke kom forbi som aftalt, undrede den 85-årige sig over sagen og kontaktede banken, der oplyste, at der var sket en uberettiget hævning fra hendes bankkonto.
Politiet vil nu tale med den 85-årige om denne sag, som behandles som en bedragerisag i et forsøg på at få identificeret den eller de falske falskmænd. Samtidig vil politiet gerne opfordre især de yngre generation til at tale med ældre familiemedlemmer om forholdsregler til at undgå at blive offer for denne slags kriminalitet, hvor især de ældres autoritetstro bliver udnyttet.
Politiet ser i øjeblikket en del sager med uopfordrede telefonopkald fra fremmede, der udgiver sig for at være fra f.eks. politiet eller en bank. Formålet er få lokket f.eks. personlige oplysninger ud fra især ældre kvinder eller få ældre til f.eks. at oplyse bank- og betalingskortnumre, så disse oplysninger kan misbruges til enten indbrud eller f.eks. økonomisk kriminalitet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 13.34 sigtede politiet en 28-årig mand fra Regstrup for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Omfartsvejen. I forbindelse med sigtelsen af ham kunne politiet konstatere, at det inden for blot fire måneder i år var fjerde gang, at han blev afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den disposition var den 28-årige ikke helt tilfreds med, så han ville gerne have en dommer til at se nærmere på, om politiet havde ret til at beslaglægge køretøjet. Den 28-årige vil høre nærmere fra retten og politiet herom, ligesom han senere kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres sammen med andre verserende færdselssager.

Maritim kontrol – Holbæk fjord – Holbæk

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte Sankt Hans-aften en maritim kontrol af alle slags fartøjer, der befandt sig på vandet på Holbæk fjord. Kontrollen blev gennemført i tidsrummet fra kl. ca. 18.00 og frem til midnat, og politiet fik kontrolleret i alt 19 fartøjer. Politiet fandt ingen overtrædelser af diverse regler, så ingen blev sigtet for noget ved kontrollerne.
Fartøjerne blev kontrolleret for redningsudstyr og besiddelse af de fornødne certifikater, ligesom føreren af fartøjet blev kontrolleret for eventuel påvirkning af f.eks. alkohol. Der var lidt færre fartøjer på vandet end de tilsvarende aftener tidligere år. Det kunne måske skyldes, at bålafbrændingen i Strandparken var aflyst i år, ligesom EM-fodboldkampe i TV måske også kunne have en indflydelse på ønsket om at være til søs denne aften.

Narkokørsel uden førerret – Tåstrup Møllevej, Holbæk

Kl. 13.10 var en 45-årig kvinde fra Holbæk fører af en personbil, som hun førte, selv om hun ikke havde førerret, og selv om hun formentlig var påvirket af narkotika under kørslen. Politiet sigtede hende for de to overtrædelse af færdselsloven, hvorefter hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Knive gemt i busk – Ahlgade, Holbæk

Kl. 15.00 fik politiet en anmeldelse om, at flere mænd opholdt sig bag en forretning, og deres tilstedeværelse blev anset som utryghedsskabende. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til fire mænd – tre mænd på 16, 16 og 18 år fra Holbæk og en 15-årig fra Svinninge. Politiet fik oplysninger om de unge mænds gøren og laden på stedet, hvilket medførte, at politiet fandt to køkkenknive gemt i en busk lige ved siden af det sted, hvor de opholdt sig. Den ene 16-årige kunne mistænkes for at være ham, der havde været i besiddelse af knive og forsøgt at gemme dem i forbindelse med politiets ankomst til stedet. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og afhøring til overtrædelse af knivloven, idet han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med besiddelse af knivene i det offentlige rum. Den 16-årige forældre og de sociale myndigheder blev også underrettet om sagen mod ham.

Færdselsuheld – Østrupvej / Nyvænge, Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.19 fik politiet en henvendelse fra en bilist, der var kommet forbi en kvinde, der med sin bil var kørt i grøften. En patrulje fik kort efter klarlagt, at der var tale om et solouheld, og den 19-årige kvindelige fører fra Ringsted ikke var kommet til skade som følge af uheldet. Hendes personbil var havnet i grøften ved krydset Østrupvej / Nyvænge, og årsagen var ifølge kvinden selv, at hun havde fået noget i øjet og havde i den forbindelse mistet kontrollen over bilen. Politiet registrerede blot uheldet og omstændighederne herved.

Utryghedsskabende mand anbragt i detentionen – Nygade, Holbæk

Kl. 00.28 henvendte borgere sig til en patrulje i Nygade, idet en mand havde forsøgt at komme i slagsmål med dem. Politiet fik hurtigt kontakt til en spirituspåvirket og lettere opfarende, 32-årig mand fra Holbæk. Han blev i første omgang forsøgt talt til ro og indskærpet reglerne for god opførsel. Da politiet skulle til at forlade området, slog han pludselig hårdt på patruljebilen, ligesom han fortsatte sin råbende og utryghedsskabende adfærd. Politiet så ikke anden udvej end at frihedsberøve manden, der efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Han blev løsladt tidligt onsdag morgen, hvor han så blev præsenteret for et bødeforelæg for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i byen.

Uorden gav bøder – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.20 fik politiet en anmeldelse om uorden foran togstationen, idet to mænd var ved at komme i slagsmål. Politiet fik på stedet kontakt til en 18-årig mand fra Holbæk og en 29-årig mand fra Højby Sj. De var blevet uenige om et eller andet, så den ældste havde skubbet til den yngste, som herefter kom i slagsmål med modparten, så de rullede rundt på jorden og forstyrrede den offentlige orden på stedet. Politiet afgjorde “kampen” ved at sigte begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inden de blev sendt i hver sin retning. Begge kan nu forvente at modtage en bøde i anledning af det utryghedsskabende slagsmål foran togstationen.

Fører af ulovlig knallert var efterlyst – Roskildevej, Holbæk

Kl. 15.34 standsede færdselspolitiet en 30-knallert, der blev ført af en 47-årig mand fra Holbæk. Knallerten mistænktes for at være konstruktivt ændret, og en kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 75 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 47-årige fører blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og afhørt om årsagen til knallertens ulovlige køreegenskaber. Herefter gjorde politiet ham gjort bekendt med, at han blev frihedsberøvet, fordi den 47-årige var efterlyst som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Holbæk. Politiet vil i løbet af mandag formiddag sørge for fremstilling af den 47-årige i fogedretten, hvor han vil blive løsladt. Senere vil knallertkøreren høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for at køre på en ulovlig knallert.

Narkobilist havde narko på bopæl – Svinninge, Nørre Asmindrup – Odsherred

Kl. 22.20 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Nørre Asmindrup for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand i Svinninge, Nørre Asmindrup. Narkometertesten havde indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet fik også mistanke om, at han måske kunne have narkotika på bopælen, som efterfølgende blev ransaget. Herved fandt politiet ca. 76 gram marihuana, som blev beslaglagt som bevis for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring til denne sigtelse blev den 41-årige løsladt og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 08.40 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at den 39-årige var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

Foto: ABW