Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/06/04 til 2021/06/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel på uindregistreret køretøj uden førerret – Chr. Hansensvej – Holbæk

Kl. 17.36 standsede en motorcykelbetjent en crossmotorcykel, der blev ført af en 30-årig mand fra Holbæk. Den 30-årige blev sigtet for at køre på en uindregistreret motorcykel, samt for kørsel uden førerret. Han vil høre nærmere om sigtelsen, når sagen skal afgøres.

Straksdom til butikstyv – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 14.42 ringede personalet i en elektronikforretning, da de snarrådigt havde pågrebet en udenlandsk butikstyv. En 56-årig mand fra Polen havde med succes fået afmonteret alarm fra en bærbar computer i udstillingen, og havde forsøgt at forlade butikken med computeren under blusen. Manden blev hentet af politiet og fremstillet for Retten, som idømte ham en straksdom på 50 dages fængsel.

Bortvisning af uønsket person førte til vold mod polititjenestemand – Markskellet, Holbæk

Kl. 19.48 kørte politiet til en adresse i Holbæk, hvor en 55-årig kvinde uden fast bopæl havde taget uønsket ophold. Politiet kom til stedet for at bortvise kvinden, som dog ikke ønskede at følge anvisningerne fra polititjenestemændene. Det førte til, at kvinden bed en af polititjenestemændene i hånden, hvorfor hun efter bortvisning blev sigtet for vold. Hun vil høre nærmere om sigtelsen, når sagen bliver behandlet.

Hurtig narkokørsel – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 11.28 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 100 km/t på en strækning på Roskildevej ved en sammenfletning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 60 km/t. Føreren af personbilen var en 24-årig mand fra Viby Sj., som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. På grund af mistanke om narkotikapåvirkning deltog han i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af cannabis. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan i nærmeste fremtid forvente at høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ellebjergvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.05 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 23-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Den 23-årige havde aldrig erhvervet sig et kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret i bilen. Føreren var i forbindelse med en narkometertest blevet mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen, så derfor fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter løsladt. I forbindelse med sigtelserne blev han gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil, idet han inden for de seneste tre år havde adskillige kørsler i biler, som han ikke lovligt kunne være fører af. Den 24-årige vil derfor senere, når blodprøven er blevet analyseret, høre nærmere fra politiet og blive indkaldt til et retsmøde, hvor spørgsmål om straf og endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Mand varetægtsfængslet for trusler, vold, mv. – Holbæk

En 31-årig mand fra Holbæk blev onsdag varetægtsfængslet til den 6. juli ved Retten i Holbæk, da han blev fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for trusler, vold, bedrageri, hærværk, kørsel i en stjålet bil og for at overtræde våbenlovgivningen. Læs mere om sagen i gårsdagens døgnrapport fra d. 9. juni 2021.

Grundlovsforhør – Truende mand i stjålet bil mv. – Holbæk

Kl. 12.42 fik politiet den første af flere anmeldelser om en mand, hvis adfærd var utryghedsskabende flere steder i Holbæk. En 34-årig kvinde havde anmeldt, at en mand kørte vildt rundt i en bil i området ved Knudskovparken i Holbæk. Hun havde påtalt mandens kørsel, hvilket havde medført, at manden havde fremsat verbale trusler på livet over for den 34-årige kvinde. Manden var efterfølgende kørt fra stedet i den samme personbil, der også havde kørt vildt rundt i Kikhøjparken, hvor en mand også var blevet truet af føreren.
Lidt senere fik politiet en anmeldelse fra en 23-årig mand, der i Ladegårdsparken Vest var kommet ud fra en opgang sammen med en kvinde. En mand var kommet kørende i en personbil og havde uopfordret henvendt til parret. De var blevet truet verbalt med at blive overfaldet, så de frygtede at komme til at møde manden på et senere tidspunkt. Manden var herefter kørt fra stedet i personbilen.
I anmeldelserne var der tale om samme personbil, som viste sig at være meldt stjålet natten til i går fra en tankstation på Roskildevej, Holbæk, hvor bilejeren ganske kortvarigt havde efterladt bilen i tomgang. Ud fra beskrivelsen af manden fik politiet hurtigt identificeret den mistænkte som en 31-årig mand fra Holbæk, som politiet havde haft kontakt til flere gange i løbet af mandagen i forbindelse med uorden i Smedelundsgade, Holbæk, og i en sag om bedrageri efter taxakørsel fra Roskilde til Holbæk mandag aften.
Den stjålne personbil fandt politiet efterladt i området ved Kikhøjparken, Holbæk, og ved eftersøgningen efter den mistænkte blev han også fundet i nærheden, så politiet kunne foretage anholdelse af den 31-årige med henblik på sigtelse og afhøring til de efterhånden mange sager.
Den 31-årige blev i forbindelse med afhøringen sigtet i et sagskompleks, der omfatter sager om trusler, bedrageri, kørsel i stjålet bil, hærværk, vold og overtrædelse af våbenlovgivningen inden for de seneste 14 dage. Ud fra en samlet vurdering vil anklagemyndigheden nu fremstille den 31-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så risikoen for nye og utryghedsskabende sager kan undgås i nærmeste fremtid.

Uro og uorden medførte sigtelser – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 16.50 fik politiet via alarm 112 flere anmeldelser om, at op imod 10 personer var forsamlet i området, og der var dårlig stemning bland dem, så der var risiko for, at de ville komme i slagsmål. Flere patruljer rykkede hurtigt ud til området, hvor nogle tog flugten ved politiets ankomst, men politiet fik dog kontakt til otte lokale mænd. Politiet fik klarlagt, at tre lokale mænd på 19, 27 og 28 år kunne mistænkes for at have en rolle i årsagen til uroen, så de blev alle tre anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Alle tre blev kort efter løsladt efter afhøring i anledning af sigtelsen. Ingen var kommet til skade som følge af uroen i området.

Uorden og bedrageri i taxa – Smedelundsgade, Holbæk

kl. 12.40 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde indfundet sig ved et pizzaria på Smedelundsgade i Holbæk, hvor han havde optrådt truende og kommet med anklager mod personer på restauranten. Manden nægtede at forlade stedet, så en patrulje kørte til Smedelundsgade. Her anholdt politiet den truende mand, som var 31 år og fra Holbæk, for at skabe ro på stedet, da han var opfarende, truende, og blev ved at råbe skældsord mod personalet i pizzariaet. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en peberspray. Han blev derfor også sigtet for at overtræde våbenloven og taget med i detentionen til afrusning, da han var påvirket af stoffer eller medicin.

Senere på aftenen, da han var faldet til ro, blev han løsladt fra politigården i Roskilde. En stykke tid efter løsladelsen, kl. 22.43 fik politiet anmeldelse fra en taxachauffør, som havde samlet en kunde op i Roskilde, der bad om at blive kørt til Holbæk by. Kunden blev kørt til tre forskellige adresser, og da taxaen ankom til den sidste destination stak kunden af fra bilen uden at betale. Kunden havde afleveret sit kørekort til taxachaufføren under turen, så det var ikke svært at identificere kunden, den samme 31-årige mand fra Holbæk, som netop var blevet løsladt. Politiet sigtede den 31-årige for bedrageri, idet han kørte taxa, selvom han ikke havde til hensigt at betale for turen. Politiet fik udleveret den 31-åriges kørekort af taxachaufføren, da dette skulle genudleveres til den 31-årige. Den 31-årige kan forvente at høre mere i sine sager, ligesom han vil blive præsenteret for en regning for taxaturen.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 13.04 rykkede en ambulance og politiet ud til et færdselsuheld, idet en motorcyklist og en bilist var stødt sammen. Det viste sig, at en 55-årig mand fra Holbæk under kørsel på en veteranmotorcykel ad Landevej mod vest for sent opdagede, at en forankørende bilist havde nedsat hastigheden på grund af en forankørende og venstresvingende trafikant. Motorcyklisten kørte derfor ind i bagende af personbil, væltede og blev slynget af motorcyklen. Den 55-årige motorcyklist blev bragt på skadestuen til undersøgelse og behandling for et brud i den ene arm som følge af uheldet. En 57-årig kvinde fra Taastrup slap som fører af en personbil selv uskadt fra sammenstødet, men både hendes bil og motorcyklen fik materielle skader. Brandvæsnet måtte tilkaldes til at klare en mindre forurening i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Fem personer måtte til kontrol på skadestuen, efter at to personbiler var stødt sammen på Omfartsvejen ved Stenhusvej kl. 18.17. En 45-årig mand fra Frederikssund var kørt i en personbil ad Omfartsvejen mod sydøst og havde til hensigt at svinge til venstre. Under svingningen stødte han sammen med en modkørende personbil ført af en 31-årig mand fra Holbæk, som havde til hensigt at fortsætte ligeud i nordvestlig retning. Sammenstødet medførte udstrømmende væsker fra køretøjerne, så brandvæsnet måtte tilkaldes til at foretage oprydning. Endvidere måtte et bugseringskøretøj tilkaldes til at flytte de to implicerede biler. Alle indbragte til skadestuen var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens forpligtelserne ved svingning.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Hellestrup – Holbæk

Kl. 17.15 fik poltiet anmeldelse fra en bekymret bilist om, at en personbil kørte slingrende ad Ringstedvej mod syd. Den bekymrede bilist kørte efter bilen med den usikre kørsel, så en patrulje let kunne finde frem til bilen, som blev standset ved Hellestrup, Holbæk. Føreren, en 68-årig kvinde fra Sorø, var påvirket af spiritus over det tilladte, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 68-årige få besked om resultatet og sagens videre gang.

Indbrud i perioden

Havnevej, Holbæk
Kikhøjparken, Holbæk
Skætterivej, Holbæk

Foto: ABW