Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/05/28 til 2021/06/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uorden og bedrageri i taxa – Smedelundsgade, Holbæk

kl. 12.40 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde indfundet sig ved et pizzaria på Smedelundsgade i Holbæk, hvor han havde optrådt truende og kommet med anklager mod personer på restauranten. Manden nægtede at forlade stedet, så en patrulje kørte til Smedelundsgade. Her anholdt politiet den truende mand, som var 31 år og fra Holbæk, for at skabe ro på stedet, da han var opfarende, truende, og blev ved at råbe skældsord mod personalet i pizzariaet. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en peberspray. Han blev derfor også sigtet for at overtræde våbenloven og taget med i detentionen til afrusning, da han var påvirket af stoffer eller medicin.

Senere på aftenen, da han var faldet til ro, blev han løsladt fra politigården i Roskilde. En stykke tid efter løsladelsen, kl. 22.43 fik politiet anmeldelse fra en taxachauffør, som havde samlet en kunde op i Roskilde, der bad om at blive kørt til Holbæk by. Kunden blev kørt til tre forskellige adresser, og da taxaen ankom til den sidste destination stak kunden af fra bilen uden at betale. Kunden havde afleveret sit kørekort til taxachaufføren under turen, så det var ikke svært at identificere kunden, den samme 31-årige mand fra Holbæk, som netop var blevet løsladt. Politiet sigtede den 31-årige for bedrageri, idet han kørte taxa, selvom han ikke havde til hensigt at betale for turen. Politiet fik udleveret den 31-åriges kørekort af taxachaufføren, da dette skulle genudleveres til den 31-årige. Den 31-årige kan forvente at høre mere i sine sager, ligesom han vil blive præsenteret for en regning for taxaturen.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 13.04 rykkede en ambulance og politiet ud til et færdselsuheld, idet en motorcyklist og en bilist var stødt sammen. Det viste sig, at en 55-årig mand fra Holbæk under kørsel på en veteranmotorcykel ad Landevej mod vest for sent opdagede, at en forankørende bilist havde nedsat hastigheden på grund af en forankørende og venstresvingende trafikant. Motorcyklisten kørte derfor ind i bagende af personbil, væltede og blev slynget af motorcyklen. Den 55-årige motorcyklist blev bragt på skadestuen til undersøgelse og behandling for et brud i den ene arm som følge af uheldet. En 57-årig kvinde fra Taastrup slap som fører af en personbil selv uskadt fra sammenstødet, men både hendes bil og motorcyklen fik materielle skader. Brandvæsnet måtte tilkaldes til at klare en mindre forurening i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Fem personer måtte til kontrol på skadestuen, efter at to personbiler var stødt sammen på Omfartsvejen ved Stenhusvej kl. 18.17. En 45-årig mand fra Frederikssund var kørt i en personbil ad Omfartsvejen mod sydøst og havde til hensigt at svinge til venstre. Under svingningen stødte han sammen med en modkørende personbil ført af en 31-årig mand fra Holbæk, som havde til hensigt at fortsætte ligeud i nordvestlig retning. Sammenstødet medførte udstrømmende væsker fra køretøjerne, så brandvæsnet måtte tilkaldes til at foretage oprydning. Endvidere måtte et bugseringskøretøj tilkaldes til at flytte de to implicerede biler. Alle indbragte til skadestuen var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens forpligtelserne ved svingning.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Hellestrup – Holbæk

Kl. 17.15 fik poltiet anmeldelse fra en bekymret bilist om, at en personbil kørte slingrende ad Ringstedvej mod syd. Den bekymrede bilist kørte efter bilen med den usikre kørsel, så en patrulje let kunne finde frem til bilen, som blev standset ved Hellestrup, Holbæk. Føreren, en 68-årig kvinde fra Sorø, var påvirket af spiritus over det tilladte, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 68-årige få besked om resultatet og sagens videre gang.

Ulovlig knallert – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.43 standsede en patrulje en lille knallert, der kom kørende ad Holbækvej ved Tornved mod Mørkøv i al for høj fart. Knallertens fører, en 25-årig mand fra Jerslev Sj. erkendte, at knallerten kunne køre for stærkt og accepterede, at politiet fik knallerten indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt. Når knallertens tophastighed er udmålt, vil den 25-årige høre mere fra politiet i sagen. Kører knallerten for stærkt vil den 25-årige blive sigtet for kørsel på konstruktivt ændret knallert. Første gang lægges sagen op til en frakendelse af retten til at føre lille knallert, og anden gang kan politiet konfiskere den ulovlige knallert.

Cyklist påkørt i T-kryds – Hovedgaden/Søgårdsvej, Undløse,Tølløse – Holbæk

Kl. 16.08 skete et uheld mellem en bilist og en cyklist i T-krydset Hovedgaden/Søgårdsvej i Tølløse. Cyklisten, en 58-årig mand lokal mand, kørte ad Hovedgaden mod nord, da han i krydset blev ramt af en personbil, som blev ført af en 73-årig kvinde fra lokalområdet. Kvinden kørte ad Søgårdsvej mod krydset ved Hovedgaden, hvor hun havde ubetinget vigepligt. Hun kørte frem i krydset og ramte cyklisten, som røg ind over kvindens bil og slog sig. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var mistanke om, at cyklisten var kommet til skade med sit ben. Han blev kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor det blev konstateret, at han var sluppet heldigt fra sammenstødet uden brud. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at en vigepligtsforseelse var årsagen til uheldet.

Spirituskørsel – Kalundborg og Holbæk

Kl. 20.35 kom et 112 opkald om, at en mand på en knallert var styrtet, og han havde mistet bevidstheden. Politi og ambulance kørte til Råes Vænge i Kalundborg, hvor knallertføreren, en 30-årig mand fra Kalundborg, var kommet til bevidsthed. Han var tydeligt påvirket af spiritus, men han var uskadt efter styrtet. Han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel på lille knallert og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 30-årige vil høre mere i sagen.

kl. 02.45 standsede en patrulje en bare 15-årig dreng, som kørte i en personbil på Spånnebæk i Holbæk. Drengen var desuden påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Bilen, der tilhørte et familiemedlem, havde han taget uden at få lov. Den 15-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev kørt hjem til sin bopæl i Holbæk. Her blev drengens mor orienteret om sigtelserne, og at de sociale myndigheder også ville blive informeret om sagen. Bilejeren ønskede ikke den 15-årige straffet for tyveri af bilen, men fik udleveret nøglerne til bilen. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 15-årige og hans værge høre mere i sagen.

Frustreret ung mand lavede hærværk – Banevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 09.33 anmeldte personalet fra et tog, at en ung mand netop havde knust en rudt og var gået fra stedet i retning mod den centrale del af Store-Merløse. Den unge mand havde ifølge vidner skændtes med formentlig en kvindelig bekendt under en telefonsamtale, hvorefter han blev aggressiv og knuste en rude i toget med sin hånd. Den unge mand blev beskrevet som 16-17 år, ca. 190 cm høj, tynd/spinkel af bygning, lyst hår, iført lyst joggingtøj med en sort bæltetaske om livet. Politiet ledte efter den unge mand i byen, men fandt ham ikke, så politiet forsøger nu med hjælp fra borgerne at få ham identificeret i denne sag, der behandles som en sag om hærværk. Oplysninger om den unge mand bedes givet til politiet på tlf. 114.

Varetægtsfængsling – Indbrud i cykelforretning – Stenhusvej, Holbæk

En 29-årig mand fra Glostrup blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for indbrud i en cykelforretning på Stenhusvej, Holbæk. Politiet fik tidligt tirsdag morgen efter en biljagt med høj hastighed ad bl.a. Holbækmotorvejen fra Holbæk til Roskilde anholdt den 29-årige, der i grundlovsforhøret blev sigtet for både indbruddet tirsdag morgen kl. 03.22 og et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge, hvor der også blev stjålet cykler. Retsmødet endte med, at den 29-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 22. juni 2021.

Spirituskørsel – L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 08.51 kørte en politipatrulje på L.C Worsøesvej i Holbæk, da de standsede en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 41-årig mand fra Rønnede, var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han havde desuden intet gyldigt kørekort, da han havde fået en betinget frakendelse i en hastighedssag, men han havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve og generhvervet førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Den 41-årige er en gang tidligere dømt for at køre uden førerret, så hvis han kører bil igen inden for 3 år, så vil politiet kunne konfiskere den bil han kører i. Efter blodprøveudtagelsen blev den 41-årige løsladt, men vil høre mere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brand i lejlighed – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.25 udbrød der brand i en lejlighed på anden sal på Skovbrynet i Jyderup. Der var tre personer til stede i lejligheden, som fik reddet sig selv ud. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i taget på bygningen, og der blev iværksat evakuering af beboerne i ejendommen. Fire personer blev tilset i ambulancen, hvoraf tre måtte en tur på sygehuset til observation for røgforgiftning. Der blev tilkaldt en dyrlæge, da der var flere mindre kæledyr, som var blevet reddet ud af de røgfyldte lejligheder.

Brandvæsnet fik slukket ilden, som havde forårsaget omfattende skader på lejligheden. Politiet fandt ikke noget mistænkeligt omkring brandens opståen. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere, som skal forsøge at fastslå, hvordan branden startede.

Motorcyklist og bil i uheld – Hornsherredvej/Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 15.36 stødte en motorcyklist sammen med en bilist ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ved Hornsherredvej i Roskilde, Lejre kommune. En 72-årig mand fra Holbæk kom kørende på motorcykel ad Hornsherredvej mod syd, da en bilist kørte fra hellepladsen ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ud på Hornsherredvej foran ham.

Bilisten, en 69-årig kvinde fra Kirke-Såby, kørte fra Holbækmotorvejen ad afkørslen mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre mod syd ad Hornsherredvej. Da hun kørte frem fra hellepladsen mellem de to spor på Hornsherredvej, overså hun motorcyklisten, som ramte hendes bil bagpå. Motorcyklisten forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå påkørslen. Han væltede på motorcyklen og slog sig.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, og der blev også sendt lægehelikopter til stedet i tilfælde af, at den 72-årige motorcyklist skulle være kommet alvorligt til skade. Der blev dog ikke behov for lægehelikopteren, og den 72-årige blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance. Han var sluppet heldigt fra uheldet uden at komme alvorligt til skade. Den 69-årige kvinde var uskadt, men der skete skader på de to køretøjer.

Hornsherredvej blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Omkring kl. 16.15 kunne vejen igen åbnes. Politiet optog rapport om uheldet, og de to parter vil senere høre mere i sagen om vigepligtsuheldet.

Motorcykel væltede i vigepligtsuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 15.43 skete et uheld ud foran ishuset på Munkholmvej ved Munkholmbroen i Holbæk, da en 76-årig kvinde fra Roskilde svingede i bil fra en parkeringsplads ud på Munkholmvej mod sydøst. I forbindelse med svingningen overså bilisten en motorcyklist, som kom kørende i samme retning, så hun drejede ud på vejen foran motorcyklen, som ikke kunne nå at sænke hastigheden. Motorcyklisten, en 70-årig mand fra Holbæk, kørte op bag i bilisten og væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 70-årige blev kørt til undersøgelse på sygehuset. Han var dog sluppet heldigt fra sammenstødet med bukket styr og bulet motorcykel, men uden personskade. Den 76-årige kvinde var også uskadt, men fik bulet kofangeren på bilen. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 76-årige havde overtrådt sin vigepligt.

Indbrudstyv stak af fra politiet – Stenhusvej, Holbæk/ Roskilde

Kl. 03.22 gik en indbrudsalarm hos ID Cykler i Holbæk Megacenter på Stenhusvej. Ejeren ringede 112, da han på overvågningen kunne set, at en rude var blevet knust og at der befandt sig en mand i butikslokalet. Flere patruljer kørte til stedet, og på vejen til Megacentret passerede en hundepatrulje en varebil, som kørte i høj fart. Hundepatruljen vendte derfor rundt og satte efter varebilen, som dog ikke standsede, men blot satte farten op yderligere op, til en hastighed på op imod 200 km/t. Varebilen kørte af motorvejen ved afkørsel 12, Køgevej i Roskilde, men på Køgevej blev den mødt af endnu en patruljebil, som varebilen strejfede idet den vendte om og forsøgte at kommer tilbage på motorvejen.

Der var nu nået så mange patruljer frem til stedet, så politiet kunne afskære varebilen vejen og føreren måtte standse. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Glostrup, som var påvirket af både narko og spiritus. I varebilens varerum fandt politiet flere cykler, som var blevet stjålet fra butikken i Holbæk. Den 29-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse inden han kom med på stationen til afhøring.

Varebilen havde den 29-årige lånt, men den blev alligevel beslaglagt af politiet, mens det undersøges, om der er grundlag for senere at konfiskere bilen efter de nye regler i færdselsloven om vanvidsbilisme. Politiet undersøger også, om den 29-årige kan mistænkes for et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge. Når politiet har fuldt overblik over sagens omfang vil anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Uorden og stort politiopbud – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 18.33 kom en anmeldelse om uorden i et boligkompleks på Knudskovsparken. To mandlige familiemedlemmer var kommet op at skændes og været truende over for hinanden. Vidner havde set den ene med en kniv, så politiet kørte talstærkt til bebyggelsen for at gribe ind. Politiet traf den ene part, en 31-årig mand fra Holbæk, som var uskadt. Den anden mand, en 41-årig mand fra Holbæk, var løbet fra stedet. En hundepatrulje søgte i området, hvor der blev fundet en kniv, som blev sikret.

Politiet fandt frem til den 41-årige, som opholdt sig i en lejlighed i Knudskovsparken. Også han var uskadt, men han blev anholdt og taget med til politistationen, så der ikke var risiko for, at striden imellem de to mænd skulle blusse op igen. Han blev senere løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Svævefly styrtet ned – pilot omkommet – Sønderstrupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 16.31 fik politiet en melding fra en lokal borger om, at et svævefly var styrtet i en kornmark ned øst for Tølløse Flyveklubs område. Til ulykkesstedet var tillige sendt ambulance- og redningspersonale, ligesom lægehelikopteren også var sendt til stedet. På ulykkesstedet var tililende i gang med livreddende førstehjælp til den mandlige pilot, men lægefagligt personale kunne desværre konstatere, at piloten var afgået ved døden i forbindelse med styrtet.

Den omkomne pilot blev straks identificeret som en 70-årig mand fra Københavns-området, som herefter blev reddet ud af svæveflyet og kørt til et sygehus, hvor han rutinemæssigt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for f.eks. alkohol/medicin/euforiserende stoffer i blodet. Politiet tilkaldte Havarikommissionen til at foretage den tekniske undersøgelse af svæveflyet, således at en rapport senere vil tilgå sagen. Ifølge vidner var flyet kort forinden styrtet startet fra svæveflyvepladsens område, men den egentlige årsag til styrtet skal politiet nu forsøge at afklare ud fra Havarikommissionens undersøgelser, politiets egne undersøgelser og vidneforklaringerne i sagen. Den 70-åriges pårørende er underrettet om ulykken, og den omkomne skal politiet senere i samarbejde med en læge også undersøge nærmere for at få klarlagt kvæstelsernes art og omfang. Myndighedernes undersøgelser på ulykkesstedet var afsluttet først på aftenen, hvorefter svæveflyet blev frigivet, så det kunne flyttes fra nedstyrtningsstedet.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Ørnevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 19.53 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand blev tilbageholdt, efter at han havde kørt til området ved et supermarked i en varebil. Politiet fik på stedet kontakt til den tilbageholdte, som blev identificeret som en 42-årig mand fra Store-Merløse. Han var påvirket af spiritus og deltog i en alkometertest, der gav udslag over 2,00 promille. Derfor blev den 42-årige som mistænkt for spirituskørsel i varebilen anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ved en fornyet alkometertest inden udtagelsen af blodprøven til nærmere for alkohol gav testen igen en indikation på, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve til give et resultat over 2,00 promille. Efter blodprøven løslod politiet den 42-årige, der blev gjort bekendt med, at hans varebil ville blive beslaglagt på grund af den forventede, høje promille i analyseresultatet af blodprøven. Han blev tillige gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget øjeblikkeligt, således at han ikke længere må køre bil. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 42-årige høre nærmere fra politiet, der vil indkalde ham til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Høj musik til ulempe – soundbox inddraget – Tadrevej, Hvalsø – Holbæk

Kl. 21.16 anmeldte en familie på sheltertur, at de følte sig generet af meget høj musik fra en privat fest, der foregik knap en kilometer væk fra familiens opholdssted. Den høje musik havde varet i flere timer, så en patrulje fandt kl. ca. 22.00 frem til festen, hvor en 21-årig kvindelig festarrangør fik pålagt at skrue meget ned for lydstyrken på en soundbox.

Mindre end en halv time efter dette pålæg til festdeltagerne ved festen fik politiet en ny anmeldelse om høj musik fra samme fest. Politiet kørte derfor igen til stedet, hvor festen blev afholdt og gjorde kort proces, idet den anvendte soundbox blev inddraget omkring midnatstid og medtaget til en politistation, hvor ejeren kunne afhente den efterfølgende.

Ca. 45 minutter efter inddragelsen af soundboxen kom endnu en anmeldelse om musik fra festen, hvor politiet så efterfølgende kunne konstatere, at musik til festen nu kom fra et køretøj. Politiet forblev noget tid på stedet, hvilket så bevirkede, at festdeltagerne lod festen gå i opløsning, så natteroen blev genoprettet.

Flere gange i løbet af de sene aftentimer lørdag rykkede politiet ud efter anmeldelser om musik til ulempe for de omkringboende. Der var tale om både sammenkomster i det offentlige rum og fra private fester, hvor lydstyrken fra musikken burde være lavere. Det er ikke forbudt at afspille musik, men den afspillede musik må dog ikke til væsentlig ulempe for de omkringboende ifølge bestemmelserne i ordensbekendtgørelsen. Politiet opfordrer derfor alle til at tænke sig om, idet alle ikke kan lide samme slags musik, ligesom musikafspilning i de mørke timer kan føles mere generende end på andre tidspunkter af døgnet. Overtrædelse af bestemmelsen i ordensbekendtgørelsen kan i givet fald straffes med bøde.

Vigepligtsuheld – Havnevej/Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 20.13 skete et sammenstød imellem to biler i krydset Havnevej/Østre Havnevej i Holbæk. En 32-årig kvinde fra Holbæk kørte ad Havnevej mod vest og skulle lige ud i krydset. I modsatte retning kørte en 25-årig mand fra Holbæk, som skulle svinge til venstre ad Østre Havnevej. I forbindelse med svingningen holdt den 25-årig mand ikke tilbage for den modkørende bilist, som fortsatte lige ud i krydset. Han kørte derfor frem, så de to biler stødte sammen i krydset. Politi og flere ambulance blev sendt til ulykkesstedet, hvor tre personer blev tilset for nakkesmerter. Ingen var dog kommet noget alvorligt til ved sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 25-årige ikke havde overholdt sin vigepligt.

 

Indbrud i perioden

Skætterivej, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Chr. Hansensvej, Holbæk

Foto: ABW