Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/05/20 til 2021/06/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Frustreret ung mand lavede hærværk – Banevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 09.33 anmeldte personalet fra et tog, at en ung mand netop havde knust en rudt og var gået fra stedet i retning mod den centrale del af Store-Merløse. Den unge mand havde ifølge vidner skændtes med formentlig en kvindelig bekendt under en telefonsamtale, hvorefter han blev aggressiv og knuste en rude i toget med sin hånd. Den unge mand blev beskrevet som 16-17 år, ca. 190 cm høj, tynd/spinkel af bygning, lyst hår, iført lyst joggingtøj med en sort bæltetaske om livet. Politiet ledte efter den unge mand i byen, men fandt ham ikke, så politiet forsøger nu med hjælp fra borgerne at få ham identificeret i denne sag, der behandles som en sag om hærværk. Oplysninger om den unge mand bedes givet til politiet på tlf. 114.

Varetægtsfængsling – Indbrud i cykelforretning – Stenhusvej, Holbæk

En 29-årig mand fra Glostrup blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for indbrud i en cykelforretning på Stenhusvej, Holbæk. Politiet fik tidligt tirsdag morgen efter en biljagt med høj hastighed ad bl.a. Holbækmotorvejen fra Holbæk til Roskilde anholdt den 29-årige, der i grundlovsforhøret blev sigtet for både indbruddet tirsdag morgen kl. 03.22 og et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge, hvor der også blev stjålet cykler. Retsmødet endte med, at den 29-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 22. juni 2021.

Spirituskørsel – L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 08.51 kørte en politipatrulje på L.C Worsøesvej i Holbæk, da de standsede en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 41-årig mand fra Rønnede, var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han havde desuden intet gyldigt kørekort, da han havde fået en betinget frakendelse i en hastighedssag, men han havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve og generhvervet førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Den 41-årige er en gang tidligere dømt for at køre uden førerret, så hvis han kører bil igen inden for 3 år, så vil politiet kunne konfiskere den bil han kører i. Efter blodprøveudtagelsen blev den 41-årige løsladt, men vil høre mere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brand i lejlighed – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.25 udbrød der brand i en lejlighed på anden sal på Skovbrynet i Jyderup. Der var tre personer til stede i lejligheden, som fik reddet sig selv ud. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i taget på bygningen, og der blev iværksat evakuering af beboerne i ejendommen. Fire personer blev tilset i ambulancen, hvoraf tre måtte en tur på sygehuset til observation for røgforgiftning. Der blev tilkaldt en dyrlæge, da der var flere mindre kæledyr, som var blevet reddet ud af de røgfyldte lejligheder.

Brandvæsnet fik slukket ilden, som havde forårsaget omfattende skader på lejligheden. Politiet fandt ikke noget mistænkeligt omkring brandens opståen. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere, som skal forsøge at fastslå, hvordan branden startede.

Motorcykel væltede i vigepligtsuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 15.43 skete et uheld ud foran ishuset på Munkholmvej ved Munkholmbroen i Holbæk, da en 76-årig kvinde fra Roskilde svingede i bil fra en parkeringsplads ud på Munkholmvej mod sydøst. I forbindelse med svingningen overså bilisten en motorcyklist, som kom kørende i samme retning, så hun drejede ud på vejen foran motorcyklen, som ikke kunne nå at sænke hastigheden. Motorcyklisten, en 70-årig mand fra Holbæk, kørte op bag i bilisten og væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 70-årige blev kørt til undersøgelse på sygehuset. Han var dog sluppet heldigt fra sammenstødet med bukket styr og bulet motorcykel, men uden personskade. Den 76-årige kvinde var også uskadt, men fik bulet kofangeren på bilen. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 76-årige havde overtrådt sin vigepligt.

Indbrudstyv stak af fra politiet – Stenhusvej, Holbæk/ Roskilde

Kl. 03.22 gik en indbrudsalarm hos ID Cykler i Holbæk Megacenter på Stenhusvej. Ejeren ringede 112, da han på overvågningen kunne set, at en rude var blevet knust og at der befandt sig en mand i butikslokalet. Flere patruljer kørte til stedet, og på vejen til Megacentret passerede en hundepatrulje en varebil, som kørte i høj fart. Hundepatruljen vendte derfor rundt og satte efter varebilen, som dog ikke standsede, men blot satte farten op yderligere op, til en hastighed på op imod 200 km/t. Varebilen kørte af motorvejen ved afkørsel 12, Køgevej i Roskilde, men på Køgevej blev den mødt af endnu en patruljebil, som varebilen strejfede idet den vendte om og forsøgte at kommer tilbage på motorvejen.

Der var nu nået så mange patruljer frem til stedet, så politiet kunne afskære varebilen vejen og føreren måtte standse. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Glostrup, som var påvirket af både narko og spiritus. I varebilens varerum fandt politiet flere cykler, som var blevet stjålet fra butikken i Holbæk. Den 29-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse inden han kom med på stationen til afhøring.

Varebilen havde den 29-årige lånt, men den blev alligevel beslaglagt af politiet, mens det undersøges, om der er grundlag for senere at konfiskere bilen efter de nye regler i færdselsloven om vanvidsbilisme. Politiet undersøger også, om den 29-årige kan mistænkes for et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge. Når politiet har fuldt overblik over sagens omfang vil anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Uorden og stort politiopbud – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 18.33 kom en anmeldelse om uorden i et boligkompleks på Knudskovsparken. To mandlige familiemedlemmer var kommet op at skændes og været truende over for hinanden. Vidner havde set den ene med en kniv, så politiet kørte talstærkt til bebyggelsen for at gribe ind. Politiet traf den ene part, en 31-årig mand fra Holbæk, som var uskadt. Den anden mand, en 41-årig mand fra Holbæk, var løbet fra stedet. En hundepatrulje søgte i området, hvor der blev fundet en kniv, som blev sikret.

Politiet fandt frem til den 41-årige, som opholdt sig i en lejlighed i Knudskovsparken. Også han var uskadt, men han blev anholdt og taget med til politistationen, så der ikke var risiko for, at striden imellem de to mænd skulle blusse op igen. Han blev senere løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Svævefly styrtet ned – pilot omkommet – Sønderstrupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 16.31 fik politiet en melding fra en lokal borger om, at et svævefly var styrtet i en kornmark ned øst for Tølløse Flyveklubs område. Til ulykkesstedet var tillige sendt ambulance- og redningspersonale, ligesom lægehelikopteren også var sendt til stedet. På ulykkesstedet var tililende i gang med livreddende førstehjælp til den mandlige pilot, men lægefagligt personale kunne desværre konstatere, at piloten var afgået ved døden i forbindelse med styrtet.

Den omkomne pilot blev straks identificeret som en 70-årig mand fra Københavns-området, som herefter blev reddet ud af svæveflyet og kørt til et sygehus, hvor han rutinemæssigt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for f.eks. alkohol/medicin/euforiserende stoffer i blodet. Politiet tilkaldte Havarikommissionen til at foretage den tekniske undersøgelse af svæveflyet, således at en rapport senere vil tilgå sagen. Ifølge vidner var flyet kort forinden styrtet startet fra svæveflyvepladsens område, men den egentlige årsag til styrtet skal politiet nu forsøge at afklare ud fra Havarikommissionens undersøgelser, politiets egne undersøgelser og vidneforklaringerne i sagen. Den 70-åriges pårørende er underrettet om ulykken, og den omkomne skal politiet senere i samarbejde med en læge også undersøge nærmere for at få klarlagt kvæstelsernes art og omfang. Myndighedernes undersøgelser på ulykkesstedet var afsluttet først på aftenen, hvorefter svæveflyet blev frigivet, så det kunne flyttes fra nedstyrtningsstedet.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Ørnevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 19.53 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand blev tilbageholdt, efter at han havde kørt til området ved et supermarked i en varebil. Politiet fik på stedet kontakt til den tilbageholdte, som blev identificeret som en 42-årig mand fra Store-Merløse. Han var påvirket af spiritus og deltog i en alkometertest, der gav udslag over 2,00 promille. Derfor blev den 42-årige som mistænkt for spirituskørsel i varebilen anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ved en fornyet alkometertest inden udtagelsen af blodprøven til nærmere for alkohol gav testen igen en indikation på, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve til give et resultat over 2,00 promille. Efter blodprøven løslod politiet den 42-årige, der blev gjort bekendt med, at hans varebil ville blive beslaglagt på grund af den forventede, høje promille i analyseresultatet af blodprøven. Han blev tillige gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget øjeblikkeligt, således at han ikke længere må køre bil. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 42-årige høre nærmere fra politiet, der vil indkalde ham til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Høj musik til ulempe – soundbox inddraget – Tadrevej, Hvalsø – Holbæk

Kl. 21.16 anmeldte en familie på sheltertur, at de følte sig generet af meget høj musik fra en privat fest, der foregik knap en kilometer væk fra familiens opholdssted. Den høje musik havde varet i flere timer, så en patrulje fandt kl. ca. 22.00 frem til festen, hvor en 21-årig kvindelig festarrangør fik pålagt at skrue meget ned for lydstyrken på en soundbox.

Mindre end en halv time efter dette pålæg til festdeltagerne ved festen fik politiet en ny anmeldelse om høj musik fra samme fest. Politiet kørte derfor igen til stedet, hvor festen blev afholdt og gjorde kort proces, idet den anvendte soundbox blev inddraget omkring midnatstid og medtaget til en politistation, hvor ejeren kunne afhente den efterfølgende.

Ca. 45 minutter efter inddragelsen af soundboxen kom endnu en anmeldelse om musik fra festen, hvor politiet så efterfølgende kunne konstatere, at musik til festen nu kom fra et køretøj. Politiet forblev noget tid på stedet, hvilket så bevirkede, at festdeltagerne lod festen gå i opløsning, så natteroen blev genoprettet.

Flere gange i løbet af de sene aftentimer lørdag rykkede politiet ud efter anmeldelser om musik til ulempe for de omkringboende. Der var tale om både sammenkomster i det offentlige rum og fra private fester, hvor lydstyrken fra musikken burde være lavere. Det er ikke forbudt at afspille musik, men den afspillede musik må dog ikke til væsentlig ulempe for de omkringboende ifølge bestemmelserne i ordensbekendtgørelsen. Politiet opfordrer derfor alle til at tænke sig om, idet alle ikke kan lide samme slags musik, ligesom musikafspilning i de mørke timer kan føles mere generende end på andre tidspunkter af døgnet. Overtrædelse af bestemmelsen i ordensbekendtgørelsen kan i givet fald straffes med bøde.

Vigepligtsuheld – Havnevej/Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 20.13 skete et sammenstød imellem to biler i krydset Havnevej/Østre Havnevej i Holbæk. En 32-årig kvinde fra Holbæk kørte ad Havnevej mod vest og skulle lige ud i krydset. I modsatte retning kørte en 25-årig mand fra Holbæk, som skulle svinge til venstre ad Østre Havnevej. I forbindelse med svingningen holdt den 25-årig mand ikke tilbage for den modkørende bilist, som fortsatte lige ud i krydset. Han kørte derfor frem, så de to biler stødte sammen i krydset. Politi og flere ambulance blev sendt til ulykkesstedet, hvor tre personer blev tilset for nakkesmerter. Ingen var dog kommet noget alvorligt til ved sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 25-årige ikke havde overholdt sin vigepligt.

Ikke en cykeltyv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.29 fik politiet et opkald fra en eftertænksom borger, der var på vej til Holbæk Station, hvor hans cykel holdt aflåst. Nøglen var desværre bortkommet og nu skulle låsen derfor brydes op. Han tænkte at politiet skulle orienteres om hans forehavende, der kunne se mistænkeligt ud. Han ville ikke risikere pludselig at blive anholdt, hvis forbipasserende skulle finde på at kontakte politiet. Vagtcentralen modtog dog ingen anmeldelser fra borgere, som havde bemærket muligt “cykeltyveri” på stationen. En ros skal dog lyde til cykelejeren for at kontakte politiet for at undgå misforståelser og unødig udrykning.

Politiet søger ejeren af speciel cykel – Holbæk

En patrulje kørende i Holbæk by har fundet en særpræget cykel, som politiet har en formodning om er stjålet fra rette ejer. Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser derfor ejeren af cyklen, så den fine nye cykel kan komme hjem igen. Cyklen fremlyses her i den offentlige døgnrapport i håbet om, at ejeren bliver opmærksom på det og henvender sig til politiet. Ejeren skal henvende sig hos politiet i Holbæk eller på tlf. 114.

Solouheld i regnvejret – Tømmerupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.56 skete en soloulykke på Tømmerupvej i Mørkøv, Holbæk, da en 55-årig mand fra Sorø kørte galt i en kassebil i det våde føre. Han kom kørende i østlig retning, da han i en kurve kom for langt ud i vejrabatten og forsøgte at styre kontra. Dette medførte at varebilen kom i slinger, og han mistede herredømmet over bilen, som kørte af vejen og landede oven på en bunke sten, som lå i vejkanten. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor chaufføren blev tilset for smerter i armen. Han var dog ikke kommet noget alvorligt til.

Politiet registrerede uheldet og bestilte nødflytning af varebilen, som havde fået skader og holdt halvt ude på kørebanen. Bilen blev trukket fri af vejhjælp og kørt væk, så vejen igen var fri, og trafikken kunne passere.

Brand ved plejecenter – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 06.15 tidligt torsdag morgen kørte politi og brandvæsen til en brandalarm på et plejecenter på Stenhusvvej i Holbæk. Personalet havde reagereret på brandalarmen og fundet frem til en mindre brand ved en bolig, som de hurtigt fik slukket før det spredte sig. Der skete kun mindre skade på løst indbo, og der blev ikke behov for yderligere indsats fra brandvæsnet. Politiet undersøgte brandstedet, som viste, at branden var startet på grund af uforsigtighed med ild. Den ældre mandlige beboer blev sigtet for at overtræde Beredskabsloven. Han erkendte sagen og kan forvente at modtage en bøde.

Færdselsuheld – Tjørnedevej / Tølløsevej, Tjørnede, Tølløse – Holbæk

Kl. 10.06 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen. En 65-årig mand fra Næstved havde efter kørsel i østlig retning ad Tølløsevej nedsat hastigheden før et venstresving. Det opdagede en 25-årig mand fra Svinninge lidt for sent, så han bagfra påkørte den 65-åriges bil. Ingen af de to førere kom til skade, men der skete mindre materielle skader på deres biler, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Søstrupvej / Sasserupvej, Søstrup, Holbæk

Kl. 13.56 fik politiet melding om, at to bilister var stødt sammen i det firbenede vejkryds Søstrupvej – Sasserupvej. En 38-årig kvinde var i sin personbil kørt ad Sasserupvej mod vest frem til krydset, hvor hun fortsatte frem over vigelinjen. Herefter stødte hun sammen med en anden personbil ført ad Søstrupvej mod syd af en 65-årig kvinde fra Mørkøv. Begge parter blev i de tilkaldte ambulancer bragt til kontrol på skadestuen, men de var begge sluppet uden behandlingskrævende skader. Deres biler fik betydelige materielle skader, og politiet optog rapport om uheldet på grund af en mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Lov om euforiserende stoffer – Klosterstræde, Holbæk

Kl. 20.40 fik en patrulje kontakt til tre unge mænd på 15, 17 og 18 år fra Holbæk kommune, da de stod sammen under et halvtag i Klosterstræde. De var nervøse over politiets tilstedeværelse, og forklaringen herpå viste sig ved en nærmere kontrol af dem. Den 17-årige havde ikke noget ulovligt på sig, mens den 15-årige havde godt et gram hashmix på sig. Den 18-årige var i besiddelse af flere pølsemandsposer med hashklumper, der tilsammen vejede ca. 6,5 gram. Endvidere havde han et mindre kontant beløb, som politiet mistænkte at være penge fra hashsalg. Ved en efterfølgende ransagning af den 18-åriges bopæl fandt politiet 0,15 gram kokain, 0,29 gram skunk samt yderligere kontanter sammen med en masse pølsemandsposer. Begge unge mænd i besiddelse af ulovlige stoffer blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og politiet beslaglagde stoffer samt kontanterne hos den 18-årige, der mistænktes for at være i besiddelse af stoffer med henblik på videresalg. Derfor vil de to sigtede høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Uro på havnen – Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 22.56 kørte flere patruljer til havnen i Holbæk, hvor der var anmeldelse om at en gruppe unge skabte uro. En ung mand havde været aggressiv og optrådt truende over for en bilejer, som havde påtalt at de sad på kølerhjelmen af hans bil. Den unge mand havde truet og slået ud efter bilejeren og spyttet i hans retning. Bilejeren blev ikke ramt og der kom ikke skader på bilen i forbindelse med episoden.

Politiet kom frem til stedet, hvor den mistænkte, en 17-årig ung mand fra Høng blev anholdt og sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen, idet hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden, og han ønskede ikke at samarbejde med politiet. Politiet traf desuden syv unge fra Holbæk og oplandet omkring, som blev bortvist fra havnen.

Den 17-årige blev taget med på politistationen til afhøring. Han faldt her til ro og erkendte sagen. Politiet orienterede den 17-åriges værge og de sociale myndigheder om sagen, og han kan forvente en bøde i sagen.

Indbrud i perioden

Stenhusvej, Holbæk
Chr. Hansensvej, Holbæk
Blomsterhaven, Holbæk
Oldtoften, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk

Foto: ABW