Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/04/29 til 2021/05/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narko- og spirituskørsler – Odsherred, Holbæk og Roskilde

Kl. 16.14 standsede en patrulje en personbil ved et supermarked på Bytoften i Grevinge, Odsherred i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 41-årig mand fra Nørre-Asmindrup, som patruljen skønnede var påvirket. En alkometertest viste, at han ikke havde indtaget alkohol, men narkometertesten viste positivt resultat for amfetamin og hash. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 17.23 anholdt politiet en 54-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel, da han blev standset på Roskildevej i Holbæk. Den 54-årige var desuden frakendt førerretten i 10 år på grund af flere tidligere domme for spirituskørsel og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt igen. Bilens ejer fik udleveret nøglen til bilen og blev sigtet for at låne bilen ud uden at sikre sig, at føreren havde kørekort.

Kl. 20.20 blev en 20-årig mand fra Greve anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Odsherredvej i Svinninge ved Nørre-Asmindrup. Den 20-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, og herefter løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person uden kørekort.

kl. 22.47 var en patrulje fra færdselsafdelingen på Holbækmotorvejen i Roskilde, da en bilist blev standset ved Vindingevej. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Kalundborg kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten. En narkometertest viste, at han desuden var påvirket af hash under kørslen, så han blev anholdt, sigtet for kørsel i frakendelsestiden og narkokørsel. Efter en blodprøveudtagelse blev den 21-årige løsladt. Da bilen var en, som han havde lånt, kan ejeren nu forvente en bøde for at udlåne sin bil til en person uden gyldig kørekort.

De sigtede kan alle forvente at høre mere fra politiet, når svaret på blodprøveanalyserne kommer, hvor de vil høre mere om sagens videre gang.

Handlekraftige borgere tilbageholdt spiritusbilist – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 17.31 anmeldte en borger via 112, at hun og et vidne havde tilbageholdt en spirituspåvirket mand, som forsøgte at køre fra en parkeringsplads foran supermarkedet Meny på Smedelundsgade i Holbæk.
Den spirituspåvirkede mand havde sat sig ind i en bil og startede motoren, da de to borgere konfronterede ham. Den påvirkede mand blev udadreagerende og forsøgte at gå fra stedet, da han blev stoppet i at køre. Det lykkedes de to tilstedeværende at tilbageholde manden indtil patruljen kom frem og kunne tage over.

Politiet anholdt bilisten, en 39-årig mand fra Fårevejle, som blæste alkometeret over de tilladte 0,5 promille. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet blodprøveanalysen, hvorefter den 39-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Fra 2015-2019 blev i alt 165 personer dræbt i trafikken i spiritusulykker i Danmark.
De to borgeres handlekraft gjorde, at den 39-årige blev forhindret i at køre påvirket og derved være til fare for sig selv og andre.

Narkokørsel uden førerret – Knabstrup Møllebakke / Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 13.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 24-årig mand fra Korsør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han slet ikke i forvejen måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Det medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, og den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Hovedgade, Svinninge – Holbæk

Kl. 17.35 anholdt og sigtede politiet en 20-årig kvinde fra Grevinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at hun var påvirket af hash under kørslen, så hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

Knivloven – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.40 kontrollerede politiet fire mænd på 19 og 20 år, da politiet traf dem i en bil i området. Det viste sig, at en 19-årig mand uden fast bopæl var i besiddelse af en foldekniv, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen. De tre øvrige mænd fra Holbæk, Frederiksberg og Vig blev ikke fundet i besiddelse af ulovlige effekter, så ingen af dem hører nærmere fra politiet. Det kan den 19-årige i anledning af sin sigtelse derimod forvente, når sagen mod ham skal afgøres.

“Brand” var røg fra pillefyr – Bakkedraget, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.32 kom et alarm opkald om kraftig røg fra et pillefyr på Hjembæk Efterskole i Jyderup. Alle de tilstedeværende elever og personale blev evakueret. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor to røgdykkere blev indsat til at undersøge fyret. Det viste sig, at der var sket en teknisk fejl på fyret, som gjorde at der var væltet piller af ud af fyret, som røg kraftigt. Der skete ingen skade på ejendommen og ingen personer kom noget til. Brandvæsnet tog sig af pillefyret og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

To narkobilister taget samtidig – Holbækvej, Vig -Odsherred

Kl. 12.15 havde en patrulje standset en personbil i en rutinekontrol på Holbækvej i Vig. Bag rattet sad en 54-årig mand fra Brøndby, som betjentene mistænkte for at køre i narkopåvirket tilstand, så de tog en test med narkometeret. Det tager omkring 15 min inden narkometeret har analyseret testen, og imens den ene betjent ventede på resultatet, så spildte den anden betjent i patruljen ikke tiden.

Da der i det samme kørte en personbil forbi på Holbækvej, slog betjenten bilens nummerplade op i politiets systemer på mobiltelefonen. Da der i søgeresultatet stod, at bilen var efterlyst for brugstyveri, tog betjenten en hurtig beslutning. Han løftede narkometeret ud af patruljebilen, så hans makker kunne få testsvaret, hvorefter han kørte efter den stjålne bil, som kørte videre ad Holbækvej.

Den efterlyste bil blev hurtigt standset, og det skulle vise sig, at nu havde betjentene virkelig fået hænder fulde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Højby Sj. var frakendt førerretten og påvirket af amfetamin, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen havde han stjålet fra sin ekskæreste ugen før, så han blev sigtet for brugstyveri, narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ved en visitation blev han fundet i besiddelse af 6,3 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på destruktion, og den 27-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Endnu en patrulje måtte assistere, da resultatet af den første narkometertest i mellemtiden var kommet. Den 54-årige mand var påvirket, så han blev også anholdt, sigtet for narkokørsel og kørt til blodprøveudtagelse. Begge mænd blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og den stjålne bil blev leveret retur til rette ejer.

Begge sigtede kan forvente at høre mere i sagen, når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen.

Bil påkørte svingende traktor – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.45 skete et uheld på Strandvejen mod nord i Svinninge i Holbæk, da en traktor under et venstresving mod Vejlebyvej blev påkørt af en bilist, som overhalede lige i det samme. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var sket en alvorlig kollision, og bilen havde fået store skader. Bilen blev ført af en 56-årig kvinde fra Grevinge, og bag rattet i traktoren sad en 27-årig mand fra lokalområdet.

Da der var risiko for, at den kvindelige bilist kunne være kommet alvorligt til skade, blev bilinspektøren sendt frem til at undersøge uheldsstedet. Strandvejen blev spærret i begge retninger, men undersøgelserne stod på. Føreren af traktoren var uskadt og der var kun sket mindre skader på traktoren. Bilisten blev kørt i ambulance til sygehuset til undersøgelse, hvor det blev afklaret, at hun ikke havde fået livstruende skader eller brud. Hun var sluppet fra uheldet med mindre personskade.

Omkring kl. 17.00 var undersøgelserne færdige og vejen kunne genåbnes i fuldt omfang.
Traktoren kunne selv køre fra stedet, men bilen måtte køres væk af vejhjælp. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet, herunder hvem som kan stilles til ansvar for, at uheldet skete.

Grundlovsforhør i narkosag – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

To mænd fremstilles i dag kl. 12.30 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, som sigtet for narkobesiddelse i forening med henblik på videresalg efter straffelovens regler. De blev begge truffet i en bil som rutinemæssigt standset på Ringstedvej i Kvanløse i Holbæk onsdag aften kl. 22. De to mænd, en 49-årig mand fra Dianalund og en 46-årig mand uden fast bopæl med tilknytning til Holbæk blev ved en ransagning af bilen fundet i besiddelse af ca. 125 gram hash og ca. 141 gram amfetamin. Politiet foretog herefter ransagning af de to sigtedes opholdsadresser, hvor der ved en rasagning i Holbæk blev fundet 910 gram amfetamin. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i sagen, hvorfor det ikke er muligt at oplyse yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

Lov om euforiserende stoffer – Havevang, Holbæk

Kl. 17.40 kontrollerede politiet tre mænd, der opholdt sig i en bil på en parkeringsplads i Havevang. Ved kontrollen kunne politiet konstatere, at der lugtede af hash fra bilen, ligesom politiet bemærkede noget hvidligt på en betalingskort, der lå frit fremme i bilen. De tre mænd blev mistænkt for at være besiddelse af euforiserende stoffer, men kun den ene – en 22-årig mand fra Holbæk – havde 19½ gram hash på sig. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen. De to øvrige lokale mænd på 24 og 41 år blev ikke sigtet for noget.

Flere biler udbrændt – Søgårdsvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.40 opdagede en 40-årig lokal mand, at der var brand i en bil på Søgårdsvej, hvorfor brandvæsnet blev alarmeret. Branden i bilen bredte sig yderligere til to andre biler, så alle tre biler udbrændte trods brandvæsnets indsats. En fjerde bil havde formentlig fået varmeskader på den ene side på grund af branden i de øvrige biler. Bilejerne vil blive underrettet om skaderne på deres køretøjer, og ejeren af den bil, hvor branden formentlig startede i motorrummet, vil blive afhørt om brugen af bilen inden brandens opståen. Politiet har optaget rapport om bilbrandene for at få klarlagt den egentlige årsag til brandens opståen.

Spirituskørsel – Slagelsevej, Jyderup, Holbæk

Kl. 14.50 blev en 36-årig mand fra Polen med adresse i Ruds-Vedby anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil. En opmærksom bilist havde på motorvejen ved Knabstrup bemærket den kraftigt slingrende varebil, som kørte mellem to vognbaner. Han ringede derfor 112, da han frygtede at det ville gå galt. Han fulgte efter den slingrende bil og guidede patruljen til stedet. Politiet standsede varebilen på parkeringspladsen ud for Holmstrup på Slagelsevej i Jyderup.

Føreren blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentlig over det tilladte. Den 36-årige fører af varebilen blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Politiet har stor fokus på spiritus og narkokørsel, som hvert år er medvirkende årsag til mange uheld på vejene. Takket være den opmærksomme bilist kunne politiet gribe ind over for den farlige kørsel. Oplever du en bilist som kører usikkert, så kontakt politiet og følg efter køretøjet, hvis det er muligt. Det giver politiet større mulighed for at finde hurtigt frem til det slingrede køretøj og teste, om føreren kører påvirket. Ring til politiet på tlf. 114 eller i særligt hastende tilfælde på tlf. 112.

Tricktyveri – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.49 anmeldte en 87-årig mand fra Holbæk, at han i tidsrummet kl. 10.00-10.30 havde fået stjålet sit dankort under indkøb i supermarkedet Meny, da en fremmed mand havde afledt hans opmærksomhed. Ved kassen var den 87-årige i færd med at betale for sine varer ved brug af sit dankort. Netop da han havde tastet PIN-koden, blev han kontaktet en fremmed mand, der gjorde opmærksom på, at han havde tabt en 200 kr.-seddel på gulvet. Den 87-årige blev noget forundret herover, men kunne ikke udelukke tabet, så han tog imod pengesedlen og forlod butikken med sine varer. Efter hjemkomsten kunne den 87-årige ikke finde sit dankort og fik ved henvendelse til banken oplyst, at der allerede var foretaget bl.a. flere uberettigede kontanthævninger samt varekøb til en samlet værdi på mere end 21.000 kr. Efter spærringen af dankortet var der også forsøgt varekøb for mere end 1.200 kr., men disse transaktioner var blevet afvist. Den 87-årige og en medarbejder i supermarkedet kunne oplyse følgende om den mand, der afledte den 87-åriges opmærksomhed: mand, ca. 25-40 år, udenlandsk af udseende, ca. 165-170 cm høj, iført mundbind og var iklædt mørkt tøj. Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret manden, der afledte offerets opmærksomhed, og eventuelle øvrige mistænkte, der uberettiget har anvendt det stjålne dankort.
Politiet opfordrer borgere til at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort ved at bruge en hånd eller f.eks. stille sig tæt på betalingsterminalen under indtastningen af PIN-koden. Uden en afluret PIN-kode er et fremmed dankort intet værd for en (trick)tyv.

Brandundersøgelse – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 00.40 fik politiet en anmeldelse om mistænkelig adfærd fra to mørkklædte mænd, der kastede en sten i retning mod en parkeret personbil. Kort efter kastede de yderligere noget i retning af bilen, som herefter brød i brand. De to mænd løb herefter fra stedet. Brandvæsnet blev tilkaldt og forsøgte at slukke branden i bilen, men branden bredte sig til en anden personbil, der holdt parkeret ved siden af. En varebil, der også holdt tæt, kunne måske være blevet beskadiget på grund af varmeudviklingen ved bilbranden. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet fandt heller ikke umiddelbart de to mænd, der blev beskrevet som: A: Mand, 190-200 cm, Iført: sort tøj, og B: Mand, 170-180 cm, Iført: sort tøj. De berørte bilejere er underrettet om branden.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket de to mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uheld på grund af aquaplaning – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 09.58 skete et solouheld på rute 21, Odsherredvej mod nord ved Svinninge i Nørre-Asmindrup, da en personbil på grund af aquaplaning kørte af vejen og ramte et skilt. Bilen rullede herefter rundt og endte på taget. Bilens fører, en 45-årig mand fra Greve, slap heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Den ene vognbane var spærret indtil bilen blev fjernet omkring kl. 10.21. Politiet registrerede uheldet.

Indbrud i perioden

Tuse Byvej, Tuse, Holbæk (skur)
Borgmestergårdsvej, Holbæk
Bjergstedvej, Jyderup

Foto: ABW