Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/04/22 til 2021/05/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Slagelsevej, Jyderup, Holbæk

Kl. 14.50 blev en 36-årig mand fra Polen med adresse i Ruds-Vedby anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil. En opmærksom bilist havde på motorvejen ved Knabstrup bemærket den kraftigt slingrende varebil, som kørte mellem to vognbaner. Han ringede derfor 112, da han frygtede at det ville gå galt. Han fulgte efter den slingrende bil og guidede patruljen til stedet. Politiet standsede varebilen på parkeringspladsen ud for Holmstrup på Slagelsevej i Jyderup.

Føreren blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentlig over det tilladte. Den 36-årige fører af varebilen blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Politiet har stor fokus på spiritus og narkokørsel, som hvert år er medvirkende årsag til mange uheld på vejene. Takket være den opmærksomme bilist kunne politiet gribe ind over for den farlige kørsel. Oplever du en bilist som kører usikkert, så kontakt politiet og følg efter køretøjet, hvis det er muligt. Det giver politiet større mulighed for at finde hurtigt frem til det slingrede køretøj og teste, om føreren kører påvirket. Ring til politiet på tlf. 114 eller i særligt hastende tilfælde på tlf. 112.

Tricktyveri – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.49 anmeldte en 87-årig mand fra Holbæk, at han i tidsrummet kl. 10.00-10.30 havde fået stjålet sit dankort under indkøb i supermarkedet Meny, da en fremmed mand havde afledt hans opmærksomhed. Ved kassen var den 87-årige i færd med at betale for sine varer ved brug af sit dankort. Netop da han havde tastet PIN-koden, blev han kontaktet en fremmed mand, der gjorde opmærksom på, at han havde tabt en 200 kr.-seddel på gulvet. Den 87-årige blev noget forundret herover, men kunne ikke udelukke tabet, så han tog imod pengesedlen og forlod butikken med sine varer. Efter hjemkomsten kunne den 87-årige ikke finde sit dankort og fik ved henvendelse til banken oplyst, at der allerede var foretaget bl.a. flere uberettigede kontanthævninger samt varekøb til en samlet værdi på mere end 21.000 kr. Efter spærringen af dankortet var der også forsøgt varekøb for mere end 1.200 kr., men disse transaktioner var blevet afvist. Den 87-årige og en medarbejder i supermarkedet kunne oplyse følgende om den mand, der afledte den 87-åriges opmærksomhed: mand, ca. 25-40 år, udenlandsk af udseende, ca. 165-170 cm høj, iført mundbind og var iklædt mørkt tøj. Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret manden, der afledte offerets opmærksomhed, og eventuelle øvrige mistænkte, der uberettiget har anvendt det stjålne dankort.
Politiet opfordrer borgere til at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort ved at bruge en hånd eller f.eks. stille sig tæt på betalingsterminalen under indtastningen af PIN-koden. Uden en afluret PIN-kode er et fremmed dankort intet værd for en (trick)tyv.

Brandundersøgelse – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 00.40 fik politiet en anmeldelse om mistænkelig adfærd fra to mørkklædte mænd, der kastede en sten i retning mod en parkeret personbil. Kort efter kastede de yderligere noget i retning af bilen, som herefter brød i brand. De to mænd løb herefter fra stedet. Brandvæsnet blev tilkaldt og forsøgte at slukke branden i bilen, men branden bredte sig til en anden personbil, der holdt parkeret ved siden af. En varebil, der også holdt tæt, kunne måske være blevet beskadiget på grund af varmeudviklingen ved bilbranden. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet fandt heller ikke umiddelbart de to mænd, der blev beskrevet som: A: Mand, 190-200 cm, Iført: sort tøj, og B: Mand, 170-180 cm, Iført: sort tøj. De berørte bilejere er underrettet om branden.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket de to mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ung mand fik frarøvet taske i bussen – Bus 501A mod Højvang, Holbæk

Kl. 14.59 anmeldte faren til en 16-årig ung mand, at sønnen havde fået frarøvet sin taske, da han kørte i bus 501A fra Holbæk Station mod Højvang af en ung mand. Tasken indeholdt Airpods, sundhedskort og en oplader.

En patrulje blev sendt hen til den 16-årige, som blev afhørt afhørte den 16-årige til sagen. Da den 16-årige steg på bussen på stationen bemærkede han en ung mand, som han ikke kendte, der gav tegn til at den 16-årige skulle sætte sig.

A: Mand, 15-20 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: sort halsedisse, sorte joggingbukser og sort hættetrøje.

De talte lidt sammen, hvorunder A bad om at se den 16-årige mærke taske. A kiggede på tingene i tasken og tog fotos af hans personlige kort med telefonen. Herefter viste A, at han havde en kniv i bukselinningen og truede den 16-årige, som blev frataget tasken med indhold. Herefter steg den 16-årige af bussen og kontaktede sin far, som anmeldte sagen til politiet.

Politiet efterforsker nu sagen om røveri mod den 16-årige og søger i den forbindelse vidner, som kan have overværet, hvad der skete i bussen. Politiet vil desuden indhente overvågning fra bussen for at belyse sagen. Vidner som har set den beskrevne unge mand, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Trusler mod medarbejder på podestation – Gasværksvej, Holbæk

Kl. 21.38 anmeldte en medarbejder på podestationen ved Falcks covid-19 testcenter i Holbæk, at han tidligere på aftenen var blevet udsat for trusler af en mand, som skulle testes på stedet. Manden var mødt op til test, hvor han begyndte at filme og tage fotos med sin mobiltelefon på stedet, hvilket ikke er tilladt. Medarbejderen bad ham derfor lade være, hvilket fik manden op i det røde felt og han blev truende i sin adfærd. Manden blev bedt om at falde til ro, da han ellers ikke kunne blive testet. Dette ophidsede manden yderligt, så han endte med at true medarbejderen på livet, før han forlod testcentret.

Politiet afhørte den forurettede medarbejder til sagen og efterforsker nu sagen, for at finde frem til den mistænkte mand, som skal afhøres og sigtes for trusler.

Narkokørsel – Skelbæk, Snertinge, Holbæk

Kl. 18.16 blev en 25-årig mand fra Svinninge sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil, da han kørte ad Skelbæk i Snertinge, Holbæk. Den 25-årige bilist fik udtaget en blodprøve, som nu vil blive analyseret, hvorefter bilisten vil høre mere fra politiet. Den 25-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, med en formaning fra betjentene om, at han risikerede at miste sin bil, hvis han igen kørte påvirket.

Vigepligtsuheld – Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 19.25 skete et uheld i krydset L.C Worsøesvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk mellem en bil og en motorcykel. Motorcyklisten, en 36-årig mand fra Frederiksværk, kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nord, da han i krydset ved L.C Worsøesvej blev ramt af en modkørende bil, som svingede til venstre i krydset. Motorcyklisten væltede og slog sig. Han blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men var sluppet heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Bilisten, en 18-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet, men der skete omfattende skader på køretøjerne. Bilen måtte nødflyttes fra uheldsstedet, da den holdt midt på vejen og ikke kunne køre videre. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 18-årige ikke havde overholdt sin vigepligt.

Flere narko- og spirituskørsler – Holbæk, Greve. Kalundborg og Køge

Patruljerne i politikredsen havde en usædvanlig travl aften, da de i forbindelse med rutinekontroller eller på anmeldelse fra bekymrede medbilister standsede hele seks påvirkede bilister, som enten havde indtaget for meget spiritus eller narko, inden de satte sig bag rattet. Det kostede bilisterne en tur op bagsædet af en politibil, da de skulle have udtaget en blodprøve. En bilist fik taget bilen, da han havde kørt gentagne gange påvirket selvom oven i købet var frakendt førerretten.
Kl.17.15 på Teglværksvej i Jyderup, Holbæk. En 53-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Omkring Kl. 17.30 gav en patrulje tegn til en bilist at standse, da betjentene ville lave en rutinekontrol. Bilisten kørte på P-pladsen ved Gersagerparken i Greve. Han standsede ikke for politiet, men forsøgte at slippe væk fra patruljen. Bilisten satte bilen ved et grønt område, hvor han forsøgte at løbe fra betjentene. Han blev dog løbet op og anholdt. Det viste sig at føreren var en 19-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten i en tidligere sag, hvor han havde kørt hasarderet. Han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.05 på Kirkemosevej i Føllenslev, Kalundborg blev en 28-årig mand fra Kalundborg standse ti en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen blev testet med narkometeret, da betjentene mistænkte, at han var påvirket. Narkometeret bekræftede dette, da resultatet viste positiv for kokain. Den 28-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.12 kørte en patrulje på Rørvangsvej i Holbæk, da betjentene standsede en personbil, som kørte i nordlig retning i krydset ved Rørvangsparken. Fører og køretøj blev rutinemæssigt kontrolleret, hvor det viste sig at den 30-årige mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde indtaget spiritus. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt.

Kl. 20.14 i den anden ende af politikredsen på Vestmotorvejen mod nord anmeldte en bilist, at en forankørende bil kørte usikkert. En patruljen fik standset personbilen ved Bjæverskov i Køge. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt.

Allerede kl. 20.22 fik politiet igen anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert ad Vestmotorvejen mod nord ved Ringsted. Patruljen nåede frem til bilen ved Karlslunde, men føreren standsede ikke, selvom politiet tændte udrykningssignalerne for at vise, at han skulle standse. Da patruljen kørte op på siden for at vinke bilen ind til siden kørte den slingrende bilist imellem anden og fjerde vognbane, men ville stadig ikke stoppe.

Endnu en patrulje kom frem til Vestmotorvejen og de to patruljer fik sammen standset bilen ved afkørsel 27 – Greve i god ro og orden. Ingen biler eller personer kom noget til, selvom bilisten havde kørt så usikkert. Føreren, en 39-årig mand fra Eritrea med adresse i Egedal kommune, var kraftigt påvirket af alkohol og narko, så han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel og kørt til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget med til politistationen til afrusning. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og han havde kørt gentagne gange påvirket i frakendelsestiden.

Politiet kunne derfor beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, hvilket den 39-årige accepterede. Bilen var ejet af en anden mand, som blev orienteret om beslaglæggelsen af køretøjet. Retten vil senere taget stilling til om bilen kan endelig konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Bilist påkørte hegn og flygtede – Klosterstræde/Bagstræde, Holbæk

Kl.18.29 fik politiet anmeldelse om, at en mindre personbil havde påkørt et hegn omkring en parkeringsplads og ramt en lygtepæl, hvorefter bilisten kørte fra stedet. En patrulje kørte til Klosterstræde ved Bagstræde, hvor påkørslen var sket. Et hegn havde fået omfattende skader og en lygtepæl var væltet. Politiet fik kontakt med ejeren af det beskadigede hegn, som ønskede erstatning. Kommunen blev underrettet om den påkørte lygtepæl.

Vidner beskrev føreren af bilen som:

Mand, 20-25 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: mørk, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Kort hår i siden, lidt længere hår på toppen af hovedet og sort skæg., Iført: sort tøj, sort kasket med hvid skrift. Kørte i en sort personbil.

Politiet fik flere oplysninger om køretøjet fra vidner på stedet og forsøger nu at finde frem til ejeren af bilen, for at få klarlagt, hvem der førte bilen.

Vidner, som så uheldet eller har bemærket en sort bil med skader på fronten bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Mindre brande i den tørre natur – Holbæk, Roskilde og Stevns

Det godt forårsvejr har gjort naturen tør og derfor let brandbar. Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise forsigtighed med ild, da der er risiko for naturbrand, selv ved små gløder. Smid ikke cigaretskod i naturen. Anvend ukrudtsbrænder/gasbrænder med stor omtanke og hav vand i nærheden – også hvis du tænder bål. Søndag kom tre alarm opkald om mindre brande i naturen eller i tørre blade, der dog hurtigt blev slukket af brandvæsnet.

To-Bjerg, Uglerup, Holbæk
Kl. 10.00 kørte politi og brandvæsen til en strandeng på To-Bjerg i Uglerup, hvor engen brændte i et areal på omkring 10×10 meter. Da politiet kom frem, var brandvæsnet godt i gang med slukningsarbejdet. Ilden blev slukket før den spredte sig til andet og ingen personer kom noget til. Det viste sig at branden var startet omkring noget gammel aske, som var blevet tømt ud på engen. Selvom asken var gammel havde den ulmet nok til at starte branden. Politiet fandt ingen grundlag for at undersøge sagen nærmere.

Uheld på grund af aquaplaning – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 09.58 skete et solouheld på rute 21, Odsherredvej mod nord ved Svinninge i Nørre-Asmindrup, da en personbil på grund af aquaplaning kørte af vejen og ramte et skilt. Bilen rullede herefter rundt og endte på taget. Bilens fører, en 45-årig mand fra Greve, slap heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Den ene vognbane var spærret indtil bilen blev fjernet omkring kl. 10.21. Politiet registrerede uheldet.

12-årig pige blev forulempet – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 14.39 modtog politiet en anmeldelse om, at en 12-årig pige fra lokalområdet var blevet forulempet af en mand, da hun gik tur på en sti ved et grønt areal kaldet “Byens Bakke” nær Gl. Nykøbingvej i Svinninge, Nørre-Asmindrup, Odsherred. En patrulje blev sendt hjem til pigen for at lave en indledende afhøring i sagen. Hendes mor var til stede ved afhøringen.

Pigen havde bemærket en lille sort bil, der holdt på parkeringspladsen ved Byens Bakke på Gl. Nykøbingvej. Da hun gik på stien mod Byens Bakke kom en mand imod hende.

Pigen beskrev ham som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30-40 år, 175-180 cm, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: blå jeans og blå eller sort T-shirt. Kørte fra stedet i en lille sort personbil med fire døre.

A sagde ikke noget til pigen, men tog fat i hende og hun blev lagt kortvarigt ned, hvor han løftede op i hendes bluse. Hun kæmpede imod og vristede sig fri og løb fra stedet. A kørte herefter fra stedet i den lille sorte bil, som havde holdt på parkeret ved Byens Bakkes parkeringsplads.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den beskrevne mand, for at afhøre ham til sagen. Pigen led ikke fysisk overlast ved episoden, men var selvfølgelig rystet oven på oplevelsen. Hun skal genafhøres til sagen, hvilket vil foregå som videoafhøring på grund af pigens unge alder.

Vidner som har set den beskrevne mand eller den lille sorte bil køre i området før eller efter episoden bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden

Tuse Byvej, Tuse, Holbæk (skur)
Borgmestergårdsvej, Holbæk
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk
Torpet, Holbæk

Foto: ABW