Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/04/15 til 2021/04/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Flere narko- og spirituskørsler – Holbæk, Greve. Kalundborg og Køge

Patruljerne i politikredsen havde en usædvanlig travl aften, da de i forbindelse med rutinekontroller eller på anmeldelse fra bekymrede medbilister standsede hele seks påvirkede bilister, som enten havde indtaget for meget spiritus eller narko, inden de satte sig bag rattet. Det kostede bilisterne en tur op bagsædet af en politibil, da de skulle have udtaget en blodprøve. En bilist fik taget bilen, da han havde kørt gentagne gange påvirket selvom oven i købet var frakendt førerretten.
Kl.17.15 på Teglværksvej i Jyderup, Holbæk. En 53-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Omkring Kl. 17.30 gav en patrulje tegn til en bilist at standse, da betjentene ville lave en rutinekontrol. Bilisten kørte på P-pladsen ved Gersagerparken i Greve. Han standsede ikke for politiet, men forsøgte at slippe væk fra patruljen. Bilisten satte bilen ved et grønt område, hvor han forsøgte at løbe fra betjentene. Han blev dog løbet op og anholdt. Det viste sig at føreren var en 19-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten i en tidligere sag, hvor han havde kørt hasarderet. Han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.05 på Kirkemosevej i Føllenslev, Kalundborg blev en 28-årig mand fra Kalundborg standse ti en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen blev testet med narkometeret, da betjentene mistænkte, at han var påvirket. Narkometeret bekræftede dette, da resultatet viste positiv for kokain. Den 28-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.12 kørte en patrulje på Rørvangsvej i Holbæk, da betjentene standsede en personbil, som kørte i nordlig retning i krydset ved Rørvangsparken. Fører og køretøj blev rutinemæssigt kontrolleret, hvor det viste sig at den 30-årige mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde indtaget spiritus. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt.

Kl. 20.14 i den anden ende af politikredsen på Vestmotorvejen mod nord anmeldte en bilist, at en forankørende bil kørte usikkert. En patruljen fik standset personbilen ved Bjæverskov i Køge. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt.

Allerede kl. 20.22 fik politiet igen anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert ad Vestmotorvejen mod nord ved Ringsted. Patruljen nåede frem til bilen ved Karlslunde, men føreren standsede ikke, selvom politiet tændte udrykningssignalerne for at vise, at han skulle standse. Da patruljen kørte op på siden for at vinke bilen ind til siden kørte den slingrende bilist imellem anden og fjerde vognbane, men ville stadig ikke stoppe.

Endnu en patrulje kom frem til Vestmotorvejen og de to patruljer fik sammen standset bilen ved afkørsel 27 – Greve i god ro og orden. Ingen biler eller personer kom noget til, selvom bilisten havde kørt så usikkert. Føreren, en 39-årig mand fra Eritrea med adresse i Egedal kommune, var kraftigt påvirket af alkohol og narko, så han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel og kørt til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget med til politistationen til afrusning. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og han havde kørt gentagne gange påvirket i frakendelsestiden.

Politiet kunne derfor beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, hvilket den 39-årige accepterede. Bilen var ejet af en anden mand, som blev orienteret om beslaglæggelsen af køretøjet. Retten vil senere taget stilling til om bilen kan endelig konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Bilist påkørte hegn og flygtede – Klosterstræde/Bagstræde, Holbæk

Kl.18.29 fik politiet anmeldelse om, at en mindre personbil havde påkørt et hegn omkring en parkeringsplads og ramt en lygtepæl, hvorefter bilisten kørte fra stedet. En patrulje kørte til Klosterstræde ved Bagstræde, hvor påkørslen var sket. Et hegn havde fået omfattende skader og en lygtepæl var væltet. Politiet fik kontakt med ejeren af det beskadigede hegn, som ønskede erstatning. Kommunen blev underrettet om den påkørte lygtepæl.

Vidner beskrev føreren af bilen som:

Mand, 20-25 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: mørk, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Kort hår i siden, lidt længere hår på toppen af hovedet og sort skæg., Iført: sort tøj, sort kasket med hvid skrift. Kørte i en sort personbil.

Politiet fik flere oplysninger om køretøjet fra vidner på stedet og forsøger nu at finde frem til ejeren af bilen, for at få klarlagt, hvem der førte bilen.

Vidner, som så uheldet eller har bemærket en sort bil med skader på fronten bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Mindre brande i den tørre natur – Holbæk, Roskilde og Stevns

Det godt forårsvejr har gjort naturen tør og derfor let brandbar. Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise forsigtighed med ild, da der er risiko for naturbrand, selv ved små gløder. Smid ikke cigaretskod i naturen. Anvend ukrudtsbrænder/gasbrænder med stor omtanke og hav vand i nærheden – også hvis du tænder bål. Søndag kom tre alarm opkald om mindre brande i naturen eller i tørre blade, der dog hurtigt blev slukket af brandvæsnet.

To-Bjerg, Uglerup, Holbæk
Kl. 10.00 kørte politi og brandvæsen til en strandeng på To-Bjerg i Uglerup, hvor engen brændte i et areal på omkring 10×10 meter. Da politiet kom frem, var brandvæsnet godt i gang med slukningsarbejdet. Ilden blev slukket før den spredte sig til andet og ingen personer kom noget til. Det viste sig at branden var startet omkring noget gammel aske, som var blevet tømt ud på engen. Selvom asken var gammel havde den ulmet nok til at starte branden. Politiet fandt ingen grundlag for at undersøge sagen nærmere.

Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
kl. 19.29 opstod brand omkring et skue på Trekroner Centervej i Himmelev i Roskilde. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som var startet omkring en bunke med tørre blade, som lå ved skuret. Brandårsagen formodedes at være et smidt cigaretskod, som havde antændt de tørre blade. Der var derfor ikke behov for nærmere undersøgelser af branden. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på nogle cykler, som holdt i skuret.

Toftegårdsvej, Hårlev, Stevns
Kl. 22.33 kom et alarm opkald om naturbrand ved et shelter omkring et bålsted omkring Toftegårdsvej i Hårlev på Stevns. Branden var opstået efter anvendelse af bålstedet og var kun en sag for brandvæsnet.

Mand stukket med kniv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl.17.33 fik politiet anmeldelse om, at en yngre mand var blevet stukket med kniv i låret i forbindelse med, at to grupper kom op at slås i et venteskur på Holbæk Station. Den tilskadekomne mand, en 20-årig fra Holbæk, var ved politiets ankomst kørt til sygehuset i en bil. Politiet afspærrede området omkring perron 3, hvor slagsmålet skete og togdriften blev indstillet, mens stationen blev afsøgt med hundepatruljer.

En patrulje kørte til Holbæk sygehus, hvor den 20-årige blev behandlet for sine skader, som ikke var livstruende. Politiet traf den 20-årige og nogle personer, som havde været til stede ved overfaldet, som blev afhørt til sagen. Politiet arbejder dog fortsat med at klarlægge motivet til overfaldet, som kan være en del af en strid imellem to kriminelle grupper i Holbæk. Omkring kl. 19.37 blev afspærringen ophævet, og togene kunne igen køre normalt.

Sagen om grov vold mod den 20-årige efterforskes af politiet, som forsøger at klarlægge hændelsesforløbet og baggrunden for episoden. Videoovervågning fra stationen indhentes til brug i sagen.

Vidner som så overfaldet på Holbæk station onsdag, eller personer som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Personpåkørsel – Holbæk Station, Jernbane Plads, Holbæk

Kl. 13.34 skete en personpåkørsel ved perron 1 på Holbæk Station, da en mand blev ramt af toget. Al togdrift blev indstillet og politi og ambulance kørte til stationen. Manden som var blevet ramt af toget, en 54-årig mand fra Kalundborg, havde overlevet påkørslen, men havde pådraget sig skader, som i første omgang blev vurderet som kritiske. Derfor blev lægehelikopteren sendt til Holbæk, men ambulancepersonalet fik afklaret, at den tilskadekomnes tilstand ikke var livstruende. Han var ved bevidsthed og blev kørt til sygehuset til behandling for skader på den ene arm.

Politiet afhørte de mange tilstedeværende passagerer på stationen til sagen og intet tydede på, at den 54-årige havde været udsat for en kriminel handling. Der var tale om en tragisk ulykke. Omkring kl. 15.00 var politiets arbejde på stedet afsluttet, og der blev optaget en rapport, som skal belyse omstændighederne omkring påkørslen. Togdriften kunne herefter genoptages.

Narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl.17.47 sigtede og anholdt politiet en narkobilist, som kørte i en personbil ad Havnevej i Holbæk i påvirket tilstand. Bilisten, en 23-årig mand fra Roskilde var påvirket af hash, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 23-årig vil høre mere i sagen.

Gammel håndgranat bortsprængt – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Politiet fik mandag en anmeldelse om, at en markejer havde fundet en gammel håndgranat formentlig fra 2. verdenskrig på sin mark ved Strandvejen i Svinninge. Politiet fik tilsendt et foto af håndgranaten, som blev vurderet af sprængstofeksperter hos EOD. Der blev taget alle forholdsregler, da der kunne var tale om en håndgranat med sprængstof i. Politiet og sprængstofseksperter fra EOD kørte til stedet mandag eftermiddag, hvor granaten blev sikret og transporteret af EOD til en grusgrav i Svebølle, hvor den blev bortsprængt. Det viste sig at håndgranaten ikke indeholdt sprængstof.

Indbrud i varebil – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 00.55 anmeldte en årvågen, 18-årig mand fra Holbæk, at han havde bemærket en fremmed mand køre på cykel ad Stenhusvej. Under cykelturen, hvor manden medbragte flere poser, tabte cyklisten en pose, som blev efterladt på vejen. Posen viste sig at indeholde el-værktøj, hvorfor politiet blev inddraget i sagen. Værktøjet kunne via en særlig mærkning spores til et firma, der havde en varebil parkeret på Stenhusvej. Det viste sig, at der var blevet begået et indbrud i varebilen, hvorfra værktøjet var blevet stjålet. Firmaejeren blev kontaktet og fik udleveret værktøjet fra den pose, som cyklisten havde tabt. Cyklisten fandt politiet imidlertid ikke i området, så nu forsøger politiet at få ham identificeret ud fra følgende signalement: mand, ca. 40 år, ca. 180 cm høj, kraftig af bygning, iført mørk hue og blå jakke. Han kørte på en mørkeblå herrecykel ad Stenhusvej, indtil han forsvandt ad en mindre grussti.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket cyklisten i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel, Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 13.24 blev en 48-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for narkokørsel. En patrulje standsede bilisten på Holbækvej i Vig ved Gravbjergvej, og da politiet mistænkte, at han var påvirket blev han testet med narkometeret. Resultatet af testen bekræftede mistanken, da den 48-årige var positiv for kokain, methamfetamin, metadon og cannabis (hash). Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Indbrud i perioden

Torpet, Holbæk
Staslundevej, Udby, Holbæk
Stenhusparken, Holbæk
Stenhusvænget, Holbæk

Foto: ABW