Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/03/30 til 2021/04/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 13.56 rykkede flere ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld, efter at to biler var stødt sammen, og flere personer måske var kommet til skade. Det viste sig, at en 61-årig mand fra Holbæk i en personbil var kørt ud fra en forretning og ville efter et venstresving ud på Adelers Alle fortsætte ad vejen i nordlig retning. I forbindelse hermed stødte han sammen med en anden personbil ført af en 23-årig kvinde fra Roskilde. Hun kørte også ad Adelers Alle i nordvestlig retning, da hun blev impliceret i sammenstødet. Bilernes airbags blev udløst, og i forbindelse med redningspersonalets undersøgelse af førerne og en passager i bilerne afspærrede politiet vejen kortvarigt i begge retninger ud for Flægkær. I alt fire ambulancer var fremme på uheldsstedet, men kun to personer blev kørt til kontrol på skadestuen. Ingen var dog kommet til skade som følge af uheldet, og kl. ca. 14.30 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikkken igen kunne passere uhindret.

Bil på afveje – Gislingevej, Hagesholm, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.56 blev ambulancepersonale, en akutlæge, en lægehelikopter og politiet sendt til en mark på Gislingevej, hvor en personbil med en syg person var standset. En 67-årig mand fra Grevinge var under kørsel i en personbil formentlig blevet dårlig, så han mistede kontrollen over bilen, der først standsede ca. 100 meter ude på en mark. Den 67-årige fik fornøden førstehjælp på stedet, men blev af en læge erklæret for afgået ved døden. Politiets undersøgelser tydede på, at sygdom eller ildebefindende hos den 67-årige var årsag til, at han mistede kontrollen over bilen. Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i hændelsen, og pårørende til den 67-årige er underrettet.

Narkokørsel uden førerret – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 20.51 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Nærum for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i en personbil uden førerret. Politiet havde nemlig i foråret 2020 inddraget førerretten i forbindelse med en anden sag om kørsel i narkotikapåvirket tilstand. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med overladelse af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Knallertkører på afveje – Odsherredvej, Grevinge – Holbæk

Kl. 14.31 fik politiet en anmeldelse om, at der kunne opstå farlige situationer på Odsherredvej / rute 21 i det sydgående spor, idet en trehjulet knallertkører kørte med lav hastighed ad vejen, hvor højst tilladte hastighed kunne være op til 100 km/t. Et par bilister havde fået standset knallertkøreren og afventede nu politiet, som efterfølgende fik kontakt til en 86-årig mand fra Grevinge. Han blev ledsaget væk fra motortrafikvejen, så han kunne fortsætte kørslen på sin trehjulede knallert.

Spiritusbilist endte i detentionen – Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.52 mistede en 20-årig mand fra Kalundborg herredømmet over sin bil, da han kørte ad Slagelsevej ved Bromølle i Jyderup- Holbæk. Den 20-årige kørte i nordlig retning, da han kørte af vejen og endte ude på marken. Politiet kørte til stedet, hvor føreren blev testet med alkometeret, som viste at han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 20-årige var usamarbejdsvillig, men fik udtaget blodprøven på sygehuset. Han blev herefter kørt til politistationen til afrusning i detentionen, idet han var udadreagerende og uegnet til at færdes i det offentlige rum. Han blev løsladt tidligt mandag morgen, og kan nu forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 18.19 sigtede politiet en 31-årig mand fra Svinninge for kørsel uden førerret, da politiet havde standset en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Ved nærmere kontrol af varebilen viste det sig, at den lovpligtige ansvarsforsikring på køretøjet var ophørt i 2020, så politiet inddrog varebilens nummerplader. Den 31-årige blev derfor også sigtet for kørsel i varebilen, som altså hverken var registreret eller ansvarsforsikret. Endvidere fandt politiet ud af, at den 31-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel uden førerret, så politiet beslaglagde hans varebil med henblik på senere konfiskation. Den 31-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

To mænd mistænkt for indbrud mv. – Bakkendrupvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 04.41 fik politiet en henvendelse om, at to personer gik rundt i nærheden af en lade ved en landejendom, og at et køretøj med en tilkoblet trailer kort efter var på vej væk fra stedet. Politiet kørte til området og fandt på dette tidspunkt af døgnet en personbil med tilkoblet trailer i Knabstrup. I bilen var en 35-årig mand fra Kalundborg som fører og en 49-årig mand fra Mørkøv som passager. På trailer var bl.a. et vindue, som de to mænd ikke kunne redegøre for oprindelsen af. Endvidere kunne den 35-årige mistænkes for både narko- og spirituskørsel, idet han blev skønnet påvirket heraf. Ved nærmere undersøgelse af køretøjerne viste det sig, at personbil var forsynet med en afmeldt nummerplade, som havde siddet på et køretøj af et andet mærke. Det samme var tilfældet med nummerpladen på traileren, så de afmeldte nummerplader blev inddraget af politiet. De to mænd blev anholdt og sigtet for indbrud, ligesom føreren blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven. De nægtede sig skyldig i indbrud og blev løsladt efter afhøring til sagen. De er begge fortsat sigtede i indbrudssagen, og de vil begge i deres respektive sager høre nærmere fra politiet.

To større færdselsindsatser gav mange sigtelser – Holbæk

Personale fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. ca. 12.00 – 16.00 en målrettet indsats mod trafikanter i byerne Vipperød, Tølløse, Kr. Eskilstrup, Ugerløse, Store Merløse og Undløse, hvor trafikanter af enhver slags blev kontrolleret. Kontrollen medførte følgende sager: to kørsler uden førerret, 1 sag om narkokørsel, en sag om uberettiget brug af et køretøj, ulovlig besiddelse af en peberspray, 14 sager om brug af håndholdt mobil under kørslen, en sag om manglende brug af sikkerhedssele samt flere sager om mindre alvorlige fejl og mangler ved køretøjerne.
Indsatsen fortsatte senere på eftermiddagen, hvor trafikanter i byerne Mørkøv, Jyderup, Svinninge, Stigs Bjergby og Regstrup blev kontrolleret i tidsrummet kl. ca. 17.00 – 19.15. Ved kontrollen i disse byer skrev politiet følgende sager: tre sager om kørsel uden førerret, en sag om kørsel i frakendelsestiden, to sager om spirituskørsel, konfiskation af et køretøj, syv sager om håndholdt mobil, to sager om manglende brug af sikkerhedssele samt flere sager om mindre overtrædelser af færdselsloven.
Samtlige sigtede trafikanter kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.10 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Jyderup, at den 85-årige var blevet påkørt af en bakkende bil ud for Sølystvej 1, Jyderup. Uheldet var sket i tidsrummet kl. ca. 10.30-10.45, og bilisten var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende over for hverken den 85-årige eller andre tilstedeværende i området ved uheldsstedet. Den 85-årige blev kørt på skadestuen, hvor hun fik konstateret nogle knoglebrud som følge af uheldet. Politiet har nu optaget rapport om uheldet, hvor politiet skal forsøge at identificere det skadevoldende køretøj, som beskrives som en blå bil af mellemstørrelse. Endvidere vil politiet også gerne i kontakt med de tilstedeværende eller andre, der bidrage med oplysninger om den skadevoldende bilist. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mindre brand i minilæsser – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.52 var der opstået en mindre brand i en minilæsser, der stod på ladet af en lastbil. Brandvæsnet fik dog hurtigt slukket branden, der således ikke nåede at brede sig til selve lastbilen. Minilæsseren fik også kun minimale skader som følge af branden, hvis årsag politiet nu skal undersøge nærmere. Ingen personer kom til skade ved branden.

Kørsel i frakendelsestiden – Emmabodavej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.18 sigtede politiet en 27-årig kvinde fra Jyderup for at være fører af en personbil, selv om hun var frakendt sit kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Hun blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mistænkelig adfærd i bil – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.30 kontrollerede politiet tre mænd, der befandt sig i en bil på Ahlgade efter en anmeldelse om, at de måske røg euforiserende stoffer og måske finde på at køre fra stedet i narkotikapåvirket tilstand. Der var tale om to mænd på 26 og 28 år fra Lundby samt en 35-årig mand fra Tappernøje. Politiet undersøgte de tre mænd og deres bil, men fandt ikke nogen euforiserende stoffer. Den 35-årige måtte dog følge med politiet, idet han var efterlyst fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Han blev derfor frihedsberøvet og efterfølgende transporteret til nabopolitikredsen, som vil fremstille ham i fogedretten i Næstved snarest muligt. Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets kontrol.

Gryde brændte på – Diget, Holbæk

Kl. 20.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en privat bolig på Diget efter en anmeldelse om ildebrand på stedet. Det viste sig at være af mindre alvorlighed, idet en 75.årig kvindelig beboer var uskadt. Hun havde dog megen røg i køkkenet, efter at en gryde var brændt på. Efter en kraftig udluftning kørte brandvæsnet og politiet fra stedet.

Gasbrænder startede brand i skur – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.43 kørte politi og brandvæsen til en brand i et haveskur, som lå bag en garage til et hus på Elmegården i Jyderup, Holbæk. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig yderligere og ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at være brug af ukrudtsbrænder langs skuret, hvor en glød antændte træbeklædningen. Haveskuret fik brand og sodskader som følge af branden. Husets ejer blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild, og han kan forvente en bøde i sagen.

Brand i skraldespande -Nygade/ Bysøplads, Holbæk

Kl. 19.52 kørte politi og brandvæsen til brand i flere skraldespande i Holbæk By. En jernskraldespand foran en slikbutik på Nygade brændte, men blev slukket uden at der skete skade på noget. På Bysøplads omkring 100 meter fra Nygade brændte det i to jernskraldespande kort efter. Også disse brande blev slukket uden at der skete skade på noget. Politiet mistænker at de tre mindre brande var påsat, eftersom de startede med så kort interval tæt på hinanden.

Vidner som har set personer omkring skraldespandene på Nygade eller Bysøstræde op til brandene startede kl. 19.52 og 19.55 bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist foran testcenter – Gasværksvej, Holbæk

Kl. 17.43 kørte en patrulje forbi et covid-19 testcenter på Gasværksvej i Holbæk, hvor de bemærkede en personbil, der holdt på asfaltområdet foran testcentret. Betjentene tog kontakt til føreren for at lave et rutinetjek, og det viste sig at den 39-årig mand fra Roskilde, som sad bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 39-årige blev skønnet påvirket i en grad, så han ikke kunne tage vare på sig selv, så han blev sat i detentionen til afrusning efter blodprøveudtagelsen. Han blev løsladt senere på aftenen, og vil senere høre mere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – Borgmester N E Hansenvej, Holbæk

Kl. 19.01 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til færdselsuheld ved et fodgængerfelt, hvor en person var blevet påkørt. Det viste sig, at en 14-årig dreng fra Frederikssund var blevet påkørt i et fodgængerfelt på Borgmester N E Hansensvej tæt på krydset ved Smedelundsgade. Han var som fodgænger blevet påkørt af en personbil ført af en 55-årig mand fra Holbæk, som forinden uheldet var kørt ad Smedelundsgade og havde foretaget svingning til højre ad Borgmester N E Hansensvej. Fodgængeren blev i ambulancen bragt til skadestuen, hvor han fik behandling for kvæstelser i det ene ben som følge af påkørslen. Politiet optog rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Brandundersøgelse – Samsøvej, Holbæk

Kl. 23.17 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var brand i en to-etagers beboelsesejendom på Samsøvej. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor der var kraftig røg i en opgang. Politiet foretog sammen med brandvæsnet den nødvendige evakuering både udefra og via opgangen, samtidig med at brandvæsnet fik lokaliseret røgen til at komme fra en lejlighed med en 69-årig mandlig beboer. Ham kunne hverken politiet eller brandvæsnet få kontakt til, så røgdykkere trængte ind og fandt den 69-årige i live, men svært røgforgiftet, i lejligheden. Han blev reddet ud og i en ambulance først kørt til skadestuen i Holbæk til en indledende behandling, men kort efter overført til Rigshospitalet til intensiv behandling for røgforgiftning. Brandvæsnet fik slukket branden i lejligheden og foretaget fornøden udluftning, så de evakuerede beboere kunne vende retur til deres lejligheder kl. ca. 00.40. Fra den 69-åriges lejlighed reddede brandvæsnet også en hund reddet ud i live, så den kunne få den fornødne behandling på et dyrehospital. Det var røgalarmer i ejendommens opgang, som gjorde flere beboere opmærksom på, at der var brand i beboelsesejendommen. Politiet skal onsdag se nærmere på den 69-åriges lejlighed i et forsøg på at fastlægge årsagen til brandens opståen. Ingen andre end den 69-årige kom til skade ved branden, og politiet har endnu ikke haft mulighed for at kunne afhøre den 69-årige om branden i hans lejlighed.

Mistænkeligt forhold – Frandsensvej, Holbæk

Kl. 01.52 anmeldte en opmærksom borger, at der måske kunne være et indbrud i gang i et hus på Frandsensvej, idet borgeren kunne se noget, der lignede skæret fra flere lommelygter på stedet. Flere patruljer kørte hastigt til stedet, hvor politiet traf en 57-årig mand i mørke omgivelser indenfor. Han så TV, så politiet formodede, at lysglimt fra TV-udsendelsen kunne være årsag til forvekslingen med skæret fra lommelygter. Politiet fandt intet mistænkelig på stedet og lod den 57-årige fortsætte med at se natligt TV.

Blæsevejr årsag til uheld – Jyderupvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.30 skete et uheld på Jyderupvej lige syd for Svend Thistedsvej i Vig, da en 66-årig mand fra Vanløse, som trak sin cykel i højre side af vejen blev ramt af en bil, som kom kørende i samme retning mod sydvest. Den 66-årige havde opgivet at cykle i blæsevejret og trak nu sin cykel langs vejen, da et vindstød tog fat i ham, så han trådte ud på kørebanen foran en bilist, en 55-årig mand fra Asnæs, som passerede i det samme. Den 66-åriges ben blev ramt af bilen. Politi og ambulance kørte til stede, hvor den 66-årige blev kørt til hospitalet til behandling for brud på benet og mulige skader på en arm. Bilisten blev rutinemæssigt testet for, om han var påvirket under kørslen med negativt resultatet. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Indbrud i perioden

Borgmestergårdsvej, Holbæk
Bakkerupvej, Knabstrup, Mørkøv

Foto: ABW