Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/03/19 til 2021/03/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 21.56 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham.

Spirituskørsel – Holbækvej, Ll. Egebjerg, Vig – Odsherred

Kl. 23.37 standsede politiet en lille knallert, der blev ført af en 47-årig mand fra Grevinge. Han viste sig at være påvirket af alkohol, så alkometertesten gav udslag over det tilladte. Den 47-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Varetægtsfængsling – Vold i nære relationer og senere trusler – Jyderup – Holbæk

Retten i Holbæk besluttede mandag at varetægtsfængsle en 32-årig mand fra Jyderup, som i et grundlovsforhør blev sigtet for vold mod en 20-årig kvindelig samlever. I forbindelse med anholdelsen natten til mandag og den senere afhøring hos politiet havde den 32-årige udtalt sig truende over for offeret i anledning af den forklaring, som hun forventedes at ville give i forbindelse med sagen på et senere tidspunkt. Derfor blev den 32-årige i grundlovsforhøret også sigtet for vidnetrusler mod den 20-årige, så dommeren besluttede at varetægtsfængsle den 32-årige foreløbigt frem til den 13. april 2021.

Varetægtsfængsling – Bedrageri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.58 fik politiet en anmeldelse fra et byggemarked om, at et par mænd måske havde svindlet med at bytte nogle stregkoder på varerne om, således at priserne ikke passede. En medarbejder havde undret sig over, at VVS-varer, der normalt kostede over 20.000 kr., ifølge scanning af stregkoderne kun kostede lidt over 1.000 kr. De to mænd blev forsøgt tilbageholdt af personalet på grund af denne mistanke, men mændene stak af. Kort efter kørte de fra området i en bil med udenlandske nummerplader, som politiet fik standset få hundrede meter fra byggemarkedet. I bilen befandt sig to mænd på 27 og 38 år fra Rumænien, som blev anholdt. Ved ransagning af bilen fandt politiet nogle VVS-varer magen til dem, som de havde forsøgt at købe i byggemarkedet. Politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvorfra disse VVS-varer stammer på grund af mistanke om, at også disse varer er købt ved brug af falske eller ombyttede stregkoder. De to rumænske mænd blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer besluttede, at de begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 20. april 2021.

Hørte høje brag om natten – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 02.22 var en 69-årig mand fra Holbæk blev vækket af noget, der ifølge anmelderen lød som skudafgivelse. Han havde hørt flere skud afgivet kort efter hinanden og mente, at der ikke kunne være tale om f.eks. fyrværkeri. Flere patruljer kørte til området for at lede efter årsagen. Politiet fandt dog hverken sårede eller kvæstede, ligesom politiet heller ikke fandt noget, der kunne belyse årsagen til anmelderens oplevelse. Et vidne oplyste dog til politiet, at der formentlig var tale om fyrværkeri fra et ukendt sted i området. Efter lidt præventiv patruljering i området fandt politiet ikke grundlag for at være i området længere.

Narkokørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.08 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Skovvejen i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at politiet i en narkometertest havde fået indikationer på, at han var påvirket af amfetamin under kørslen.

To mænd mistænkt for indbrud i kælderrum – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 05.09 anmeldte en lokal kvindelig anmelder, at hun havde bemærket to mænd forlade boligblokken medbringende kufferter og en klapvogn. Hun formodede, at de havde stjålet tingene, og derfor fulgte anmelderen efter de to mænd, som til sidst efterlod effekterne ved en hæk. Patruljerne ledte efter de to mænd, som anmelderen havde givet en beskrivelse af, og fandt dem i området. Der var tale om to lettere spirituspåvirkede mænd på 19 og 22 år fra Holbæk, som begge blev anholdt som mistænkte i sagen, fordi de passede på signalementet af de to mænd, som anmelderen havde set medbringe kufferterne og klapvognen. Det viste sig, at der var foretaget gennemrodning af kælderrum under en boligblok, hvorfra de stjålne effekter formentlig stammede. De to mænd blev sigtet for tyveri og løsladt efter afhøring til sagen.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.07 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Vig for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Hans deltagelse i en narkometertest indikerede for politiet, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen. Den 52-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Forsøgte at snyde med sin identitet mv. – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.50 havde politiet standset et køretøj med henblik på rutinemæssig kontrol af de to mænd, der var i bilen. Føreren var en 31-årig mand fra Randers og passageren udgav sig for at være en 31-årig mand fra Holbæk. Ved nærmere undersøgelse af de to mænd fandt politiet den lokale mand i besiddelse af 40 ml GHB og sigtede ham for den ulovlige besiddelse af det euforiserende stof. Da politiet havde foretaget en anholdelse af manden, stak han pludselig af, men blev løbet op af politiet. Han blev nu anbragt i en patruljebil og kørt til afhøring på en politistation. Her fandt politiet ud af ved nærmere undersøgelse af den anholdtes identitet, at der ikke var tale om den lokale mand som ført oplyst. Den anholdte var faktisk identisk med en 30-årig mand fra Jyderup, som viste sig at være efterlyst af Sydøstjyllands Politi til genindsættelse til fortsat afsoning af en idømt frihedsstraf. Den 30-årige blev således afhørt til sager om den ulovlige GHB-besiddelse, om at flygte fra politiet som anholdt og ikke mindst at have udgivet sig for at være en anden person med risiko for, at en uskyldig blev undergivet strafferetlig forfølgning. Efter afhøring til sagerne blev den 30-årige afleveret til Kriminalforsorgen til fortsat afsoning, men han vil dog senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.
Føreren af bilen – den 31-årige mand fra Randers – blev også anholdt af politiet, der mistænkte ham for at være påvirket af kokain under kørslen. Han blev dog hurtigt løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Grundlovsforhør – Vold i nære relationer – Jyderup – Holbæk

Kl. 02.09 slog en 20-årig kvinde alarm til politiet, fordi hun kort forinden var blevet slået nogle gange i ansigtet af sin samlever. Kvinden havde efter volden taget flugten og fik kontakt til den patrulje, der skulle behandle sagen. Hun blev bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse og dokumentation for de slag, hun havde fået. Efterfølgende kørte politiet til en adresse i Jyderup, hvor en 32-årig mand blev anholdt som mistænkt i sagen. Han var påvirket af et eller andet, så efter et lægetilsyn blev han midlertidigt anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen. Det viste sig, at volden, som han blev sigtet for, var begået i prøvetiden for en tidligere voldsdom, hvor han også havde en reststraf tilbage. Anklagemyndigheden vurderede derfor, at den 32-årige skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk kl. 12.15, hvor anklagemyndigheden vil begære ham varetægtsfængslet.

Fuld mand var årsag til uro – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.09 fik politiet en anmeldelse om, at et par mænd skabte utryghed ved deres adfærd på Holbæk station. Især den ene ville ikke rette sig efter henstillinger om at følge ordensreglerne, herunder at undlade rygning på stationsområdet. En patrulje fik på stedet kontakt til den meste uroskabende mand, som blev anholdt på grund af beruselse og sin verbale adfærd over for de personer, der havde påtalt hans adfærd. Der var tale om en 39-årig mand fra Nykøbing Sj., som efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning og senere sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden ved togstationen. Den anholdtes kammerat forsvandt fra området og blev ikke sigtet for noget. Den 39-årige blev løsladt sidst på eftermiddagen og kan nu afvente en bøde i sin e-boks.

Brand i lastbil – Enghavevej, Faurbjerg, Holbæk

Kl. 13.35 fik politiet en anmodning fra brandvæsnet om assistance, idet brandvæsnet forinden var rykket ud til ildebrand i en lastbil med et læs halm på ladet. Branden var i færd med at sprede til halmen, så brandvæsnet ønskede vejen spærret for trafik ved den brændende lastbil. Brandvæsnet havde dog ved indsatsen fået begrænset ilden så meget, at afspærring af Enghavevej ikke var nødvendig af sikkerhedsmæssige årsager. En 37-årig mand fra Højby Sj. havde som fører af lastbilen pludselig opdaget, at der var ild i motorrummet, så han havde tilkaldt brandvæsnet. Lastbilen blev dog noget brandskadet, men ingen personer kom til skade som følge af branden. Politiet foretager sig ikke yderligere i sagen ud over at have givet lastbilchaufføren besked om at flytte køretøjet snarest muligt.

Arbejdsulykke – Stengårdsvej, Lunderød, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.21 fik politiet en melding om, at en ambulance var sendt til en tilskadekommen mand, som var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. Der var tale om en 41-årig mand fra Hvalsø, som havde fået en skade i hovedet efter at være blevet ramt af en metalrampe. Den var han ved at afmontere på en lastbil, da rampen utilsigtet faldt ned og ramte den 41-årige i hovedet. Den tilskadekomne blev bragt til skadestuen til behandling for sin hovedlæsion, og politiet vil nu i samarbejde med Arbejdstilsynet foretage nærmere undersøgelse af omstændighederne ved ulykken for at afklare, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel uden førerret – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 01.32 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden givet udslag på, at den 24-årige formentlig var påvirket af både hash og kokain under kørslen i bilen, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Aktion mod social dumping – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag sammen med Arbejdstilsynet tilsyn flere steder i en aktion mod social dumping og brug af udenlandsk arbejdskraft. I alt fem lokaliteter blev besøgt, men kun et enkelt sted fandt Arbejdstilsynet anledning til at udstede et påbud og i øvrigt vejlede om arbejdsmiljøet.

I Roskilde aflagde myndighederne først et besøg på en byggeplads i den centrale del af Roskilde by, hvor fem lettiske mænd i alderen 34-47 år blev truffet. Politiet fandt deres forhold i orden og havde således ikke grundlag for at foretage yderligere. Næste besøg var på en adresse i den sydøstlige del af Roskilde by, hvor et hus var under renovering, men her traf myndighederne ingen udenlandske personer og foretog sig således ikke videre.

Holbæk kommune var dernæst målet for de næste tre kontrolbesøg af politiet og Arbejdstilsynet. På en byggeplads i Vipperød traf myndighederne i alt otte rumænske mænd i alderen 26-57 år, men også de havde alle orden i deres arbejdsforhold. Efterfølgende fik to take-away-restauranter i den centrale del af Holbæk by et kontrolbesøg. På den ene restaurant traf myndighederne ikke nogen, mens der på den anden blev truffet i alt fire udlændinge. Der var tale om ejeren og tre kinesiske mænd i alderen 43-59 år, som var i færd med foretage forbedringer på restauranten. Politiet havde ingen indvendinger mod de udenlandske mænds ophold i Danmark, men Arbejdstilsynet udstedte et påbud og foretog i øvrigt vejledning omkring arbejdsmiljøet.

Indsatsen i Midt- og Vestsjællands politikreds var en del af en regional indsats mod social dumping på arbejdspladser, hvor udenlandsk arbejdskraft er involveret, således at overholdelse af reglerne, herunder arbejds- og opholdstilladelser for udlændinge, inden for dette område kan blive kontrolleret af relevante myndigheder.

Vigepligtsuheld – Vestergade/Sejergårdsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.14 skete et sammenstød mellem to personbiler i krydset Vestergade/Sejergårdsvej i Tølløse, da en 20-årig kvinde fra Hørve overså sin vigepligt og kørte frem i krydset, hvor hun stødte sammen med en 25-årig kvinde fra Tølløse. Den 20-årige kom kørende ad Sejergårdsvej mod syd ud i krydset, hvor den 25-årige kom kørende i østlig retning. Den 25-årige kunne ikke nå at bremse for den 20-årige, som var kørt frem selvom hun havde ubetinget vigepligt i sin retning. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to bilister blev tilset, men ingen af dem var kommet noget alvorligt til. Der skete skader på køretøjerne. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og den 20-årige kan forvente at høre i sagen.

Mistænkelig kuffert – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.05 fik politiet anmeldelse om, at der i Bysøparken var efterladt en mistænkelig kuffert, som stod forladt i parken. Anmelderen blev på stedet og holdt øje med kufferten og viste politiet hen til stedet. Politiets indsatsleder spærrede parken af med minestrimmel og der blev tilkaldt en bombehund til at undersøge kufferten. Hunden fandt dog på ingen måde kufferten interessant, og det viste sig at kufferten kun indeholdt affald. Politiet tog kufferten med til destruktion og afspærringen blev ophævet.

Butikstyve anholdt – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.31 anmeldte personalet fra Tøjeksperten i Ahlgade i Holbæk, at to mænd netop havde stjålet tøj fra butikken. Personalet havde forsøgt at følge efter de mistænkte, men havde tabt dem af syne. Politiet kørte til Ahlgade og fandt i den nordlige ende af gaden frem til to mænd, som passede på signalementet af de mistænkte. Patruljen anholdt en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. og en 26-årig uden fast adresse, som blev sigtet for butikstyveri.

Den 26-årige hidsede sig op på betjentene og kaldte dem alverdens ukvemsord og angreb en betjent med skaller, mens han sad i politibilen. Betjenten blev ramt let i hovedet. Han blev tilset på skadestue, men kom ikke til skade ved angrebet. Den 26-årige blev kørt til politistationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand. Den 22-årige blev ligeledes kørt til afhøring på stationen i forbindelse med sagen om butikstyveri.

Ved visitation af den 26-årige fandt politiet en bilnøgle og efterfølgende en bil, der holdt på en parkeringsplads på adressen Pølsekrogen i Holbæk. I bilen, som kunne åbnes med nøglen, fandt politiet en større mængde tøj, isenkræmmervarer og madvarer, som viste sig at være tyvekoster fra flere butikker i Holbæk by samme dag. Varerne stammede fra tøjbutikkerne, Sams, Solid, Jack & Jones, Susan G, Bahne og de øvrige varer fra Imerco, Søstrene Greve og Pro Outdoor. Ikke alle varerne er endnu knyttet til et gerningssted, men skal undersøges nærmere. Den foreløbige anslåede værdi af tyvekosterne er 12.352 kr.

Den 26-årige var desuden eftersøgt til afsoning i en sag om vold og er også tidligere straffet for berigelseskriminalitet. Han vil i dag kl. 13.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Den 22-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet for butikstyverierne.

Grundlovsforhør i sag om hjemmerøveri – Knabstrup Møllebakke, Holbæk

Kl. 05.30 anmeldte en yngre kvinde fra Svinninge, at hun kort forinden var blevet vækket af, at en rude blev knust i hendes hoveddør. Hun mødte ved døren en ung mand, som skaffede sig adgang til hendes hjem, hvor han tog nøglen til kvindens bil og truede hende med en kniv, inden han kørte fra stedet i bilen. Politiet fik oplysninger om den mistænkte og den stjålne bil og kørte til området for at lede efter bilen.
Kl. 06.30 kom så en anmeldelse om, at en bil var forulykket på Knabstrup Møllevej ved Skovvejen i Knabstrup ved Mørkøv. En forbipasserende bilist så en ung mand, som var ved at fjerne nummerpladerne fra bilen, efter han havde påkørt et skilt langs vejen. Politiet kørte til stedet, hvor en 17-årig ung mand fra Holbæk blev anholdt, da det viste sig at være den mistænkte som var kørt i den stjålne bil fra Svinninge.

I forbindelse med uheldet og anholdelsen var Skovvejen (Rute 23) kortvarigt spærret, mens politiet arbejdede på stedet. Den 17-årige var ikke kommet noget til ved uheldet, men da han var mistænkt for at være påvirket af narko og spiritus blev han taget med til en blodprøveudtagelse og herefter med til stationen til afhøring. Han blev her sigtet for hjemmerøveri mod kvinden i Svinninge. Han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 14.30.

Brand i restaurant – Ahlgade, Holbæk

Kl. 18.09 opstod brand i en restaurant på Ahlgade i Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor alle beboere i opgangen til ejendommen blev evakueret og Ahlgade blev afspærret fra nr. 55 til Smedelundsgade for at give plads til redningsindsatsen. Alle personer kom ud ved egen hjælp, men brandvæsnets røgdykkere fik reddet en hund ud af en lejlighed. Brandvæsnet fik slukket branden omkring kl. 20.00 og ilden havde ikke nået at sprede sig til boligerne i bygningen. Efter en god udluftning kunne alle beboere vende tilbage til deres hjem. Politiet undersøgte brandstedet, som umiddelbart viste, at branden var startet på grund af madlavning i restauranten. Stedet har holdt lukket siden d. 1/3, men restaurantens indehaver havde lavet mad til privat brug. Ilden havde fået fat i en emhætte hvorfra den havde spredt sig. Ingen personer kom noget til ved branden. En brandefterforsker skal nu undersøge brandstedet nærmere, for at klarlægge omstændighederne ved brandens opståen.

Spiritus og narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 18.39 blev en 41-årig mand fra Vig sigtet og anholdt af politiet, da han kørte bil i påvirket tilstand. Den 41-årige var mistænkt for både at have indtaget narko og spiritus over det tilladte forud for kørslen ad Holbækvej i Vig. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 41-årige vil høre mere i sagen.

Fængslet for at køre mod betjent – Holbæk

En 56-årig mand fra Fårevejle St. blev lørdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i en sag om fareforvoldelse mod politiet, da han kørte i bil mod en betjent, som måtte springe til siden for ikke at blive ramt.

Episoden startede fredag nat omkring kl.01.20 på Holbækmotorvejen mod vest, hvor en patrulje blev opmærksom på en bilist, som kørte hurtigt og slingrende. Bilisten kørte af motorvejen mod Holbæk by, hvorefter politiet standsede bilen. Da en betjent gik hen mod den holdende bil, kørte den pludselig frem og væk fra politiet. Patruljen satte efter den flygtende bilist, og flere patruljer blev sat ind for at standse bilen.

I rundkørslen ved Skagerakvej/Valdemar Sejrsvej fik politiets indsatsleder øje på bilen og fik den standet i rundkørslen. Da en politiassistent gik hen mod bilen kørte den 56-årige frem mod betjenten, som blev på armen af bilens sidespejl og måtte springe til side for at undgå at blive påkørt. Bilisten fortsatte herefter videre i høj fart. På Omfartsvejen blev den flygtende bilist standset af en hundepatrulje, hvorunder der skete sammenstød med patruljebilen. Ingen personer kom noget til ved sammenstødet og den 56-årige blev anholdt. Den anholdte var påvirket af narko, så han blev ud over fareforvoldelse mod politiet sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 56-årige blev varetægtsfængslet til den. 6. april 2021, men kærede afgørelsen til Landsretten.

Indbrud i perioden

Frejasvej, Allerup, Holbæk
Tåstrupvej, Holbæk

Foto: ABW