Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/03/11 til 2021/03/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyve anholdt – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.31 anmeldte personalet fra Tøjeksperten i Ahlgade i Holbæk, at to mænd netop havde stjålet tøj fra butikken. Personalet havde forsøgt at følge efter de mistænkte, men havde tabt dem af syne. Politiet kørte til Ahlgade og fandt i den nordlige ende af gaden frem til to mænd, som passede på signalementet af de mistænkte. Patruljen anholdt en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. og en 26-årig uden fast adresse, som blev sigtet for butikstyveri.

Den 26-årige hidsede sig op på betjentene og kaldte dem alverdens ukvemsord og angreb en betjent med skaller, mens han sad i politibilen. Betjenten blev ramt let i hovedet. Han blev tilset på skadestue, men kom ikke til skade ved angrebet. Den 26-årige blev kørt til politistationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand. Den 22-årige blev ligeledes kørt til afhøring på stationen i forbindelse med sagen om butikstyveri.

Ved visitation af den 26-årige fandt politiet en bilnøgle og efterfølgende en bil, der holdt på en parkeringsplads på adressen Pølsekrogen i Holbæk. I bilen, som kunne åbnes med nøglen, fandt politiet en større mængde tøj, isenkræmmervarer og madvarer, som viste sig at være tyvekoster fra flere butikker i Holbæk by samme dag. Varerne stammede fra tøjbutikkerne, Sams, Solid, Jack & Jones, Susan G, Bahne og de øvrige varer fra Imerco, Søstrene Greve og Pro Outdoor. Ikke alle varerne er endnu knyttet til et gerningssted, men skal undersøges nærmere. Den foreløbige anslåede værdi af tyvekosterne er 12.352 kr.

Den 26-årige var desuden eftersøgt til afsoning i en sag om vold og er også tidligere straffet for berigelseskriminalitet. Han vil i dag kl. 13.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Den 22-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet for butikstyverierne.

Grundlovsforhør i sag om hjemmerøveri – Knabstrup Møllebakke, Holbæk

Kl. 05.30 anmeldte en yngre kvinde fra Svinninge, at hun kort forinden var blevet vækket af, at en rude blev knust i hendes hoveddør. Hun mødte ved døren en ung mand, som skaffede sig adgang til hendes hjem, hvor han tog nøglen til kvindens bil og truede hende med en kniv, inden han kørte fra stedet i bilen. Politiet fik oplysninger om den mistænkte og den stjålne bil og kørte til området for at lede efter bilen.
Kl. 06.30 kom så en anmeldelse om, at en bil var forulykket på Knabstrup Møllevej ved Skovvejen i Knabstrup ved Mørkøv. En forbipasserende bilist så en ung mand, som var ved at fjerne nummerpladerne fra bilen, efter han havde påkørt et skilt langs vejen. Politiet kørte til stedet, hvor en 17-årig ung mand fra Holbæk blev anholdt, da det viste sig at være den mistænkte som var kørt i den stjålne bil fra Svinninge.

I forbindelse med uheldet og anholdelsen var Skovvejen (Rute 23) kortvarigt spærret, mens politiet arbejdede på stedet. Den 17-årige var ikke kommet noget til ved uheldet, men da han var mistænkt for at være påvirket af narko og spiritus blev han taget med til en blodprøveudtagelse og herefter med til stationen til afhøring. Han blev her sigtet for hjemmerøveri mod kvinden i Svinninge. Han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 14.30.

Brand i restaurant – Ahlgade, Holbæk

Kl. 18.09 opstod brand i en restaurant på Ahlgade i Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor alle beboere i opgangen til ejendommen blev evakueret og Ahlgade blev afspærret fra nr. 55 til Smedelundsgade for at give plads til redningsindsatsen. Alle personer kom ud ved egen hjælp, men brandvæsnets røgdykkere fik reddet en hund ud af en lejlighed. Brandvæsnet fik slukket branden omkring kl. 20.00 og ilden havde ikke nået at sprede sig til boligerne i bygningen. Efter en god udluftning kunne alle beboere vende tilbage til deres hjem. Politiet undersøgte brandstedet, som umiddelbart viste, at branden var startet på grund af madlavning i restauranten. Stedet har holdt lukket siden d. 1/3, men restaurantens indehaver havde lavet mad til privat brug. Ilden havde fået fat i en emhætte hvorfra den havde spredt sig. Ingen personer kom noget til ved branden. En brandefterforsker skal nu undersøge brandstedet nærmere, for at klarlægge omstændighederne ved brandens opståen.

Spiritus og narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 18.39 blev en 41-årig mand fra Vig sigtet og anholdt af politiet, da han kørte bil i påvirket tilstand. Den 41-årige var mistænkt for både at have indtaget narko og spiritus over det tilladte forud for kørslen ad Holbækvej i Vig. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 41-årige vil høre mere i sagen.

Fængslet for at køre mod betjent – Holbæk

En 56-årig mand fra Fårevejle St. blev lørdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i en sag om fareforvoldelse mod politiet, da han kørte i bil mod en betjent, som måtte springe til siden for ikke at blive ramt.

Episoden startede fredag nat omkring kl.01.20 på Holbækmotorvejen mod vest, hvor en patrulje blev opmærksom på en bilist, som kørte hurtigt og slingrende. Bilisten kørte af motorvejen mod Holbæk by, hvorefter politiet standsede bilen. Da en betjent gik hen mod den holdende bil, kørte den pludselig frem og væk fra politiet. Patruljen satte efter den flygtende bilist, og flere patruljer blev sat ind for at standse bilen.

I rundkørslen ved Skagerakvej/Valdemar Sejrsvej fik politiets indsatsleder øje på bilen og fik den standet i rundkørslen. Da en politiassistent gik hen mod bilen kørte den 56-årige frem mod betjenten, som blev på armen af bilens sidespejl og måtte springe til side for at undgå at blive påkørt. Bilisten fortsatte herefter videre i høj fart. På Omfartsvejen blev den flygtende bilist standset af en hundepatrulje, hvorunder der skete sammenstød med patruljebilen. Ingen personer kom noget til ved sammenstødet og den 56-årige blev anholdt. Den anholdte var påvirket af narko, så han blev ud over fareforvoldelse mod politiet sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 56-årige blev varetægtsfængslet til den. 6. april 2021, men kærede afgørelsen til Landsretten.

Kvinde med rollator ramt af bakkende bil – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.19 blev en 88-årig kvinde fra Holbæk ramt af en bil, som bakkede ud af en P-bås på parkeringspladsen ved et supermarked på Smedelundsgade i Holbæk. Kvinden kom gående med sin rollator, da en 82-årig mand under bakning overså kvinden, der blev ramt af bilen med lav hastighed, så hun væltede. Kvinden slog hovedet, og pådrog sig en mindre flænge i baghovedet. Hun blev kørt til sygehuset til behandling, men meldes ikke at være kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Harmonikasammenstød – Skovvejen, Regstrup, Holbæk

Kl. 08.51 skete et harmonikasammenstød på Skovvejen i østlig retning ved Regstrup, Holbæk. Uheldet skete, da en række af biler holdt stille for en forankørende, som skulle svinge til højre. En 28-årig kvindelig bilist fra Jerslev Sj. overså at trafikken stod stille og påkørte bilen foran, som blev ført af en 58-årig mand fra Fredensborg, der blev skubbet videre op i endnu en bil i rækken. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på bilerne. Bilerne kunne flyttes fra uheldsstedet, så trafikken kunne passere forbi uheldsstedet, så der var ingen større trafikale udfordringer i forbindelse med uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Knallert stjålet og udbrændt – Knudskovsparken, Holbæk

Kl. 02.52 kørte politi og brandvæsen til Knudskovsparken i Holbæk, hvor en knallert brændte på et græsareal ved beboelsesejendommen. Knallerten var overtændt og brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, men knallerten udbrændte totalt. Der var ingen risiko for, at branden ville brede sig til andet. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet fandt frem til ejeren af knallerten, som boede ikke lang fra brandstedet. Han havde ikke opdaget, at hans knallert var stjålet fra Knudskovparken, men han ville sørge for, at få knallerten fjernet.

Politiet undersøger nu brandsagen nærmere, idet knallerten blev stjålet kort før branden startede, og da det ikke var muligt at fastslå brandårsagen. Vidner som har set personer omkring knallerten før den brændte kl. 02.50, eller som har bemærket knallerten blive flyttet fra Knudskovparken onsdag aften/nat mellem kl. 22.00-02.50 bedes kontakte politiet på tlf. 114.

15-årig kørte bil og stak af fra politiet – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.25 bemærkede en patruljen en meget ung mand, som sad bag rattet i en personbil på Hovedgaden i Svinninge, Holbæk. Politiet standsede bilen på Markedsvej, men da bilen standsede løb den unge mand fra bilen. Han fik dog hurtigt flere betjente i hælene og blev anholdt på Chr. Hansensvej kort efter. Det viste sig, at den unge mand var bare 15 år gammel, og derfor selvsagt ikke havde et kørekort. Den unge mand fra lokalområdet havde taget sine forældres bil uden at have fået lov. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og forældrene blev underrettet. Derudover orienterer politiet de sociale myndigheder om sagen. Han kan forvente en bøde i sagen.

Uheld mellem bil og ambulance – Roskildevej, Holbæk

Kl. 11.42 skete et færdselsuheld på Roskildevej i Holbæk, da en personbil kørte ud fra ubetinget vigepligt, hvor han stødte sammen med en ambulance under udrykning. Bilisten, en 82-årige fra Holbæk kørte ad Tåstruphøj mod øst ud på Roskildevej, men fejlbedømte afstanden og kørte ud foran ambulancen, der kom kørende med udrykning ad Roskildevej mod syd. I ambulancen var i alt fire personer, heraf en patient, som skulle køres til Roskilde Sygehus.

Den 82-årige blev kørt til Rigshospitalet til behandling for knogle brud på kroppen, men han var ikke i livsfare. Redderne og patienten i ambulancen kom ikke til skade ved sammenstødet, og en ny ambulance ankom og fortsatte udrykning mod Roskilde Sygehus. Roskildevej var spærret mens politi og redning arbejdede på stedet og buslinjer forbi uheldsstedet blev omlagt. Kl. 13.22 var vejen igen helt fri og busserne kunne igen passere. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, hvor den 82-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Mand stukket med kniv i toget – Holbæk/Nykøbing Sj.

kl. 13.25 fik politiet anmeldelse om, at en yngre mand havde været udsat for et overfald med kniv i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sj. Politiet kørte talstærkt til Stenhus Station, hvor en gruppe på 6-8 mænd, som mistænkes for at være indblandet i episoden var steget af toget. Togdriften på lokalbanen blev indstillet mens politiet undersøgte toget.

Den tilskadekomne mand, en 20-årig mand fra Holbæk, blev behandlet for snitsår i ansigt og arme, men hans skader var ikke livstruende. Politiet havde øget fokus på Holbæk resten af døgnet, og der kom ikke anmeldelse om yderligere episoder.

Siden overfaldet er sagen blevet efterforsket, men politiet har endnu ikke anholdt nogen mistænkte i sagen. Motivet til overfaldet formoder politiet skal findes i en strid imellem to grupper lokale unge. Der vil fortsat være øget patruljering i Holbæk for at skabe tryghed for borgerne, og for at politiet kan skride ind, hvis der skulle være optræk til yderligere uro.

Vidner som har overværet overfaldet i toget, eller som har set gruppen af yngre mænd, der forlod toget på Stenhus Station omkring kl. 13.00-13.20 bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden

Kikhøjparken, Holbæk
Ny Taastrupvej, Holbæk
Hjertebjærgparken, Kvarmløse, Tølløse

Foto: ABW