Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/03/04 til 2021/03/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand stukket med kniv i toget – Holbæk/Nykøbing Sj.

kl. 13.25 fik politiet anmeldelse om, at en yngre mand havde været udsat for et overfald med kniv i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sj. Politiet kørte talstærkt til Stenhus Station, hvor en gruppe på 6-8 mænd, som mistænkes for at være indblandet i episoden var steget af toget. Togdriften på lokalbanen blev indstillet mens politiet undersøgte toget.

Den tilskadekomne mand, en 20-årig mand fra Holbæk, blev behandlet for snitsår i ansigt og arme, men hans skader var ikke livstruende. Politiet havde øget fokus på Holbæk resten af døgnet, og der kom ikke anmeldelse om yderligere episoder.

Siden overfaldet er sagen blevet efterforsket, men politiet har endnu ikke anholdt nogen mistænkte i sagen. Motivet til overfaldet formoder politiet skal findes i en strid imellem to grupper lokale unge. Der vil fortsat være øget patruljering i Holbæk for at skabe tryghed for borgerne, og for at politiet kan skride ind, hvis der skulle være optræk til yderligere uro.

Vidner som har overværet overfaldet i toget, eller som har set gruppen af yngre mænd, der forlod toget på Stenhus Station omkring kl. 13.00-13.20 bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Kørsel i frakendelsestiden – Roskildevej, Holbæk

Kl. 10.05 standsede en betjent fra politiets færdselsafdeling en 50-årig mand fra Højby Sj. i en rutinekontrol. Bilisten blev stoppet på Roskildevej i Holbæk, og han kunne ikke fremvise et kørekort, eftersom han var blevet frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel og fareforvoldelse i trafikken. Den 50-årige blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsesstiden. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort. Første gang man sigtes for at køre i frakendelsestiden er straffen en månedsløn i bøde. Allerede anden gang vil strafpåstanden være fængsel. De sigtede vil høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld – Havnevej/Brostræde, Holbæk

Kl. 11.28 fik politiet anmeldelse fra en 81-årig kvinde fra Holbæk, som var blevet påkørt af en anden bilist i krydset Havnevej/Brostræde i Holbæk, men bilen som påkørte hende var kørt fra uheldet uden at standse op. Uheldet skete omkring kl. 10.55, hvor den 81-årige bremsede op for en brandbil, der kom kørende med udrykning igennem krydset. I den forbindelse blev den 81-årige påkørt af en bagfra kommende bil. Den 81-årige holdt ind til siden, da der var plads i trafikken til det, men modparten var ikke standset op efter uheldet. Den 81-årige var uskadt efter sammenstødet.

Politiet fik oplysninger om den flygtende bil og kørte til den registrerede ejers adresse i Holbæk. Her traf de bilejeren, en 66-årig kvinde, som erkendte at hun havde været indblandet i uheldet. Hun var blevet overrasket over, at den forankørende bremsede og forsøgte at stoppe, men stødte op bag i den 81-åriges bil. Hun var blevet så chokeret i forbindelse med påkørslen, at hun var kommet til at køre fra stedet. Den 66-årige var også uskadt, og hun kontaktede den 81-årige og beklagede episoden. De parter i uheldet fik udvekslet oplysninger til brug for forsikringsselskabet og poltiet registrerede uheldet. Bilerne fik begge buler i forbindelse med færdselsuheldet.

Unge butikstyve – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 16.29 blev en patrulje sendt til Føtex i Smedelundsgade, hvor to 15-årige piger fra Holbæk, var blevet tilbageholdt for butikstyveri. De to piger havde taget forskellige varer for i alt 685 kr, som de ikke betalte for, da de forlod butikken. De blev standset foran supermarkedet af en medarbejder, som førte dem tilbage til butikkens kontor, hvor politiet blev tilkaldt. Patruljen sigtede de to piger for butikstyveri, som de erkendte. Politiet underrettede de sigtedes værger og de sociale myndigheder om sagen. De kan begge forvente en bøde i sagen.

Mand anholdt for uorden – Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 06.48 onsdag morgen fik politiet anmeldelse om, at der i en opgang på Tidemandsvej i Holbæk befandt sig en mand, som ifølge vidner havde medbragt et bat og muligvis en kniv. Manden skabte utryghed både i opgangen og ude foran bygningen, så flere patruljer kørte hurtigt frem til Tidemandsvej, hvor en 23-årig mand fra Holbæk kl. 06.55 blev anholdt uden dramatik. Den anholdte var spirituspåvirket, og han blev taget med til stationen til afhøring. Politiet undersøgte sagen, og fik klarlagt at den 23-årige havde haft en uoverensstemmelse med en 27-årig kvinde fra Tølløse på stedet. Hun var ikke kommet noget til og ønskede ikke at anmelde noget til politiet.

Patruljerne fandt ikke frem til nogen våben på den anholdte eller i området. Den anholdte blev fundet i besiddelse af 1 gram hash, som han blev sigtet for at besidde. Efter afhøringen blev den 23-årige mand løsladt, og politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham yderligere.

Slagsmål og uorden – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 20.05 kørte en patrulje forbi Holbæk Station, hvor de bemærkede, at en større gruppe på omkring 15-20 yngre mænd sloges. Ved synet af politiet blev slagsmålet opløst og de fleste stak af fra stedet. Patruljen fik tilbageholdt tre unge mænd, som ikke ønskede at belyse årsagen til uoverensstemmelsen over for politiet. Ingen af dem var kommet noget til eller kunne mistænkes for noget. Omkring en time senere indfandt to mænd i 20′;erne fra Holbæk sig på skadestuen med overfladiske skader, som kunne stamme fra en kniv. Heller de to antrufne på skadestuen ville gøre politiet klogere på årsagen til episoden, som nu undersøges nærmere, for at forsøge at finde frem til, hvem som stod bag det formodede knivstikkeri. Fredag aften var politiet massivt til stede i Holbæk for at skabe tryghed, og det satte en dæmper for uromagerne. Politiet oplevede ikke mere optræk til ballade denne aften.

Lørdag eftermiddag fik politiet endnu en anmeldelse om uorden ved Holbæk station. En patrulje kørte til stedet, men politiet mødte ingen personer, som havde utryghedsskabende adfærd. Lørdag aften omkring kl. 20.25 var der optræk til slagsmål ved stationen og politiet kørte talstærkt frem til stedet uden at møde nogen som sloges. Lørdag aften var der meget synligt politi i Holbæk, og det gav ro i byen. Politiet fik ikke yderligere anmeldelser om optræk til uorden denne weekend. Baggrunden for uroen formoder politiet skal findes i en uoverensstemmelse imellem to grupper af unge lokale i Holbæk

Færdselsuheld – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 19.41 var en 53-årig mandlig knallertkører fra Mørkøv forulykket under kørsel ad Hovedgaden i sydlig retning, så han i den tilkaldte ambulance blev bragt på skadestuen til undersøgelse og behandling for kvæstelser i den ene skulder. Uheldet skete, efter at han havde hentet grillmad, som han fragtede hjem på sin knallert. Pludselig gik posen med grillmaden i stykker, hvilket fik den 53-årige til at have mere fokus på at redde maden end kørslen, hvilket medførte, at han mistede kontrollen over knallerten og påkørte et vejtræ på fortovet i højre side af kørselsretningen. Pårørende ankom senere til uheldsstedet og fik fjernet knallerten fra uheldsstedet, og politiet optog rapport om uheldet på grund af personskaden, som den 53-årige pådrog sig ved uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Hurtig kørsel i bil uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 22.10 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 146 km/t over knap 1.700 meter på motorvejen i østlig retning ved Roskilde. Politiet kørte i en civil patruljebil og blev forinden overhalet af den hurtigkørende personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Skibby. Han havde ikke nogen førerret, idet han ikke havde generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var syvende gang inden for blot de seneste to år, at den 45-årig blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, men den beslutning var den 45-årige uenig i, således at politiet skal have en dommer til at kigge nærmere på, om politiet havde grundlag for at beslaglægge bilen. Den 45-årig vil således høre nærmere fra politiet, når aftenens overtrædelser skal pådømmes i retten, der også skal tage stilling til eventuel konfiskation af bilen.

Brandundersøgelse – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 05.06 havde en 65-årig mand fra Holbæk aktiveret sit nødkaldesystem, så hjemmeplejen var kommet til hans bopæl, som var fyldt med røg. Hjemmeplejen havde derefter slået alarm, så brandvæsnet og politiet ankom til mandens bopæl. Røgdykkere fra brandvæsnet fik reddet den 65-årig ud, så han i en tilkaldt lægehelikopter kunne blive fløjet til Rigshospitalet, hvor han i kritisk tilstand blev indlagt til fornøden behandling for røgforgiftning. Brandvæsnet kunne ved personredningen konstatere, at der var flammer omkring hans seng, og politiet foretog vækning og evakuering af de nærmeste boliger. Branden i og omkring sengen blev hurtigt slukket, så de egentlige brandskader blev begrænset hertil. Politiet undersøgte brandstedet med det foreløbige resultat, at brandårsagen formentlig kan være rygning i sengen, idet politiet fandt cigaretskodder ved brandstedet. Den 65-årige, der er ryger, er fortsat indlagt på Rigshospitalet, men er endnu ikke blevet afhørt til sagen og belysning af den formodede brandårsag.

Cyklist ramt af flugtbilist- Bregningevej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 18.04 anmeldte moderen til en 14-årig dreng, at han netop var blevet påkørt, da han cyklede ad Bregningevej i Jyderup, da en modkørende bil ramte ham, så han styrtede og endte i grøften. Bilisten standsede ikke op efter uheldet, men fortsatte videre mod sydøst i retning mod Bjergsted. Bilen beskrives som en mørk personbil.

Den 14-årige slog sig i faldet, og hans mor kørte ham på skadstuen til tjek, men han havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Cyklen blev slået skæv i faldet. Politiet optog rapport i sagen og forsøger nu at finde frem til bilen, som var indblandet i uheldet. Vidner som så uheldet eller som har bemærket en mørk personbil i Bregninge omkring kl. 18.00, hvor den kørte i sydøstlig retning mod Bjergsted bedes kontakte politiet. Oplysninger i sagen kan gives til poltiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Gl. Skovvej, Nr. Jernløse, Regstrup
Hjertebjærgparken, Kvarmløse, Tølløse

Foto: ABW