Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/02/25 til 2021/03/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Skolevej / Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 09.06 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 56-årig mand fra Gislinge var cyklet på kørebanen ad Byvej mod syd, da han i krydset ved Skolevej blev påkørt af en bilist. En 21-årig kvinde fra Gislinge var forinden uheldet kørt i en personbil ad Skolevej mod øst og ville i krydset svinge til højre ad Byvej mod syd. Umiddelbart efter fremkørsel over vigelinjen opdagede hun cyklisten lige foran bilen og kunne ikke undgå påkørsel af ham. Cyklisten blev tilset af ambulancepersonalet for en mindre hudafskrabning i ansigtet, men blev ikke indbragt til skadestuen, idet han i øvrigt var sluppet uden øvrige behandlingskrævende skader som følge af uheldet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne ved uheldet.

Slagsmål og uorden – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 20.05 kørte en patrulje forbi Holbæk Station, hvor de bemærkede, at en større gruppe på omkring 15-20 yngre mænd sloges. Ved synet af politiet blev slagsmålet opløst og de fleste stak af fra stedet. Patruljen fik tilbageholdt tre unge mænd, som ikke ønskede at belyse årsagen til uoverensstemmelsen over for politiet. Ingen af dem var kommet noget til eller kunne mistænkes for noget. Omkring en time senere indfandt to mænd i 20′;erne fra Holbæk sig på skadestuen med overfladiske skader, som kunne stamme fra en kniv. Heller de to antrufne på skadestuen ville gøre politiet klogere på årsagen til episoden, som nu undersøges nærmere, for at forsøge at finde frem til, hvem som stod bag det formodede knivstikkeri. Fredag aften var politiet massivt til stede i Holbæk for at skabe tryghed, og det satte en dæmper for uromagerne. Politiet oplevede ikke mere optræk til ballade denne aften.

Lørdag eftermiddag fik politiet endnu en anmeldelse om uorden ved Holbæk station. En patrulje kørte til stedet, men politiet mødte ingen personer, som havde utryghedsskabende adfærd. Lørdag aften omkring kl. 20.25 var der optræk til slagsmål ved stationen og politiet kørte talstærkt frem til stedet uden at møde nogen som sloges. Lørdag aften var der meget synligt politi i Holbæk, og det gav ro i byen. Politiet fik ikke yderligere anmeldelser om optræk til uorden denne weekend. Baggrunden for uroen formoder politiet skal findes i en uoverensstemmelse imellem to grupper af unge lokale i Holbæk

Færdselsuheld – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 19.41 var en 53-årig mandlig knallertkører fra Mørkøv forulykket under kørsel ad Hovedgaden i sydlig retning, så han i den tilkaldte ambulance blev bragt på skadestuen til undersøgelse og behandling for kvæstelser i den ene skulder. Uheldet skete, efter at han havde hentet grillmad, som han fragtede hjem på sin knallert. Pludselig gik posen med grillmaden i stykker, hvilket fik den 53-årige til at have mere fokus på at redde maden end kørslen, hvilket medførte, at han mistede kontrollen over knallerten og påkørte et vejtræ på fortovet i højre side af kørselsretningen. Pårørende ankom senere til uheldsstedet og fik fjernet knallerten fra uheldsstedet, og politiet optog rapport om uheldet på grund af personskaden, som den 53-årige pådrog sig ved uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Hurtig kørsel i bil uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 22.10 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 146 km/t over knap 1.700 meter på motorvejen i østlig retning ved Roskilde. Politiet kørte i en civil patruljebil og blev forinden overhalet af den hurtigkørende personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Skibby. Han havde ikke nogen førerret, idet han ikke havde generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var syvende gang inden for blot de seneste to år, at den 45-årig blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, men den beslutning var den 45-årige uenig i, således at politiet skal have en dommer til at kigge nærmere på, om politiet havde grundlag for at beslaglægge bilen. Den 45-årig vil således høre nærmere fra politiet, når aftenens overtrædelser skal pådømmes i retten, der også skal tage stilling til eventuel konfiskation af bilen.

Brandundersøgelse – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 05.06 havde en 65-årig mand fra Holbæk aktiveret sit nødkaldesystem, så hjemmeplejen var kommet til hans bopæl, som var fyldt med røg. Hjemmeplejen havde derefter slået alarm, så brandvæsnet og politiet ankom til mandens bopæl. Røgdykkere fra brandvæsnet fik reddet den 65-årig ud, så han i en tilkaldt lægehelikopter kunne blive fløjet til Rigshospitalet, hvor han i kritisk tilstand blev indlagt til fornøden behandling for røgforgiftning. Brandvæsnet kunne ved personredningen konstatere, at der var flammer omkring hans seng, og politiet foretog vækning og evakuering af de nærmeste boliger. Branden i og omkring sengen blev hurtigt slukket, så de egentlige brandskader blev begrænset hertil. Politiet undersøgte brandstedet med det foreløbige resultat, at brandårsagen formentlig kan være rygning i sengen, idet politiet fandt cigaretskodder ved brandstedet. Den 65-årige, der er ryger, er fortsat indlagt på Rigshospitalet, men er endnu ikke blevet afhørt til sagen og belysning af den formodede brandårsag.

 

Narkokørsel – Nørupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.43 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Vallensbæk Strand for kørsel i en narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden på knallert – Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk

Kl. 16.49 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Holbæk for kørsel i spirituspåvirket tilstand på en 30-knallert (lille knallert). Da den 56-årige i forvejen var frakendt retten til at være fører af en lille knallert indtil 2023 efter en tidligere sag om netop spirituskørsel på en lille knallert, sigtede færdselspolitiet ham også for den overtrædelse af færdselsloven. Den 56-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Fremmedlegemer på jernbanesporet – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.51 anmeldte Bane Danmark, at der nu for tredje aften i træk var fundet fremmedlegemer på jernbanesporet lige før Knabstrup station ved Ventedgårdsvej. Bane Danmark oplyste, at der netop var fundet en del haveaffald på jernbanesporet, medens der de to foregående dage var fundet en træstamme og betonfliser. Togene ankommer til stationen med lav hastighed, så der har ikke været faretruende situationer for de rejsende, men Bane Danmark undrede sig naturligt over, at fremmedlegemer blev anbragt på jernbanesporet i de tidlige aftentimer de seneste tre dage. Effekterne var blevet fjernet, så togene efterfølgende kunne køre normalt på strækningen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har kendskab til den eller de personer, der kan mistænkes for at lægge effekterne på jernbanesporet, idet der kan være tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forstyrrelse af de offentlige samfærdselsmidler. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Røveri mod person – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.10 anmeldte en 12-årig dreng fra København, at han netop var blevet truet med en kniv og frarøvet nogle personlige effekter, beklædningsgenstande og kontanter af tre unge mænd, der efterfølgende var flygtet fra stedet. Flere patruljer kørte til stationsområdet, hvor politiet fik kontakt til den 12-årige og en 14-årig veninde fra Holbæk. De var begge uskadte efter røveriet, der skete, medens de sammen opholdt sig på stationen, inden den 12-årige skulle med toget. Politiet fik klarlagt, at de tre mistænkte røvere kunne have taget en bus væk fra stationsområdet, hvorefter politiet fik kontakt til en lokal bus, hvori tre unge mænd med signalementer som oplyst af offeret og vidnet befandt sig. Politiet foretog derfor anholdelse af to mænd på 17 og 20 år fra Holbæk samt en 19-årig mand fra Odsherred. Ved anholdelsen havde den 17-årig gemt en kniv på sig, men politiet fandt den i forbindelse med visitationen. Nogle af de røvede effekter blev tillige fundet hos de anholdte, som alle blev bragt til politistationen i Roskilde i forbindelse med efterforskningen i sagen. Offeret blev senere på aftenen afhentet af sine pårørende, der blev underrettet om sagen, ligesom politiet sørgede for hjemtransport af offerets veninde, så hendes pårørende også kunne blive underrettet om sagen. Det blev klarlagt, at de to mænd på 19 og 20 år havde mindre roller i sagen, hvorfor de efter sigtelse for røveri i forening med den 17-årige og afhøring til sagen blev løsladt i løbet af natten. Den 17-årige forblev i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Spirituskørsel på knallert – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 16.00 standsede politiet en 38-årig mand fra Gislinge, som kørte i spirituspåvirket tilstand på en lille knallert ad Rørvangsvej mod øst i Holbæk. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten til at køre lille knallert, og blev derfor sigtet for spirituskørsel i frakendelsestiden. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 38-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Panik ved madlavning – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 13.25 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en beboelsesejendom efter en anmeldelse om mulig ildebrand med røgudvikling til følge. Politiet var fremme få minutter senere og fik kontakt med en uskadt, 35-årig mandlig beboer i beboelsesejendommen. Røgen kom fra hans lejlighed, hvor der dog ikke var brand, men en meget kraftig stegeos fra madlavningen. Han havde følt, at han ikke kunne overskue røgudviklingen fra madlavningen og havde slået alarm til myndighederne. Der var dog ikke sket nogen skade på inventaret, men det var måske spørgsmålet, om maden var spiselig. Den del blandede politiet sig ikke i og forlod stedet sammen med brandvæsnet.

Uorden i supermarked – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 14.36 skyndte politiet sig til et supermarked, hvor der var opstået tumult med en mand, som nu blev tilbageholdt af andre kunder i supermarkedet. Der var tale om en 45-årig mand fra Svinninge, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og frihedsberøvet i den anledning. Han var meget opfarende og muligt påvirket af noget, så politiet vurderede, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

I supermarkedet havde den 45-årige stået ved kasselinjen, da han af ukendte årsager blev aggressiv over for en 34-årig mand fra Holbæk, som også var kunde i supermarkedet. Den 45-årige forsøgte at overfalde den 34-årige, som sammen med andre kunder fik overmandet den 45-årige og fastholdt ham indtil politiets ankomst. Den 45-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen frem til kort før midnat, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Dreng på ulovlig knallert – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 19.25 standsede politiet en knallertkører, idet politiet havde mistanke om, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt, ligesom knallertkøreren kørte uden lys. Knallerten blev ført af en 13-årig dreng fra Jyderup, som ikke kunne sigtes for overtrædelse af færdselsloven, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet skrev i stedet for en socialrapport, så der senere kunne blive afholdt en bekymringssamtale med drengens forældre, der havde kendskab til, at han kørte ulovligt rundt på en knallert, der oven i købet var konstruktivt ændret.

Motorcyklist ramt af bil – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.35 kontaktede en 21-årig mand fra Hørve politiet, da han omkring kl. 15.00 havde været involveret i et færdselsuheld på sin motorcykel. Den 21-årige kørte ad Mørkøv Kirkeby i Mørkøv i nordøstlig retning, hvor han i et sving blev ramt af en modkørende bil, som snittede motorcyklens baghjul. Den 21-årige mistede herredømmet over motorcyklen, så han kørte i grøften. Han kom dog ikke noget til, og der skete kun mindre skade med motorcyklen. Den modkørende bilist standsede ikke efter uheldet, men fortsatte sin kørsel. Bilen som ramte motorcyklen var en mindre mørk personbil. Solen stod lavt på uheldstidspunktet, så sigtbarheden for bilisten kan have været nedsat. Det er derfor uvist, om den modkørende bilist har opdaget den lette påkørsel.

Politiet optog rapport i sagen, og forsøger nu at finde frem til den lille mørke bil og dens fører. Vidner, som har bemærket uheldet, eller andre som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Brand i sommerhusanneks – Vej 11, Jyderup Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 08.41 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i et sommerhus. Det viste sig dog ikke at være selve sommerhuset, men et anneks, hvor der var store flammer fra et elskab og røgudvikling som følge heraf. Branden blev hurtigt slukket, så skaderne begrænsede sig primært til elskabet og annekset. Brandårsagen var formentlig en kortslutning i de opsatte el-installationer, så der var ikke umiddelbart mistanke om, at nogen kunne drages strafferetligt til ansvar for brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Kirkevej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand uden fast bopæl for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor slet ikke måtte være fører af køretøjet. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis, og da også et alkometer gav udslag over det tilladte, fik den 26-årige udtaget blodprøver til undersøgelse både for alkohol og euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret. Bilejeren kan også forvente en hilsen fra politiet, idet bilejeren er blevet sigtet for at overlade føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Indbrud i perioden

Kikhøjparken, Holbæk
Sneppevej, Ugerløse

Foto: ABW