Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/02/05 til 2021/02/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spiritusbilist fik taget bilen – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 01.59 standsede politiet en 32-årig mand fra Holbæk, for at lave et rutinetjek af bil og fører. Føreren var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Hans førerret var desuden inddraget i forbindelse med to endnu ikke afgjorte sager om kørsel i påvirket tilstand i 2020. Da det nu var tredje gang, at den 32-årige kørte påvirket kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation, hvilket han protesterede over. Retten skal derfor nu tage stilling til, om politiet havde ret til at tage bilen. Den 32-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 32-årige forvente at høre mere fra politiet. Hans sager vil blive afgjort ved et senere retsmøde, hvor retten vil afgøre, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Færden på usikker is – Holbæk, Kalundborg, Roskilde og Køge

Kl. 11.59 – Kimmerslev sø, Borup -Køge. To personer går på søen og slår hul på isen med jernrør. Patruljen traf ingen personer på isen.

kl. 13.08 – Munkholmvej – Østre Anlæg, Holbæk. Fem unge mennesker på isen, hvor der er opsat skiltning om færden på isen forbudt. De forlod isen før politiet ankom.

kl. 16.21 – Strandstien – Houget Havn i Kalundborg. Bekymret borger kontakter politiet, da hun har set flere personer på isen på havnen. To er gået langt ud. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en familie, som var ved at tage skøjter på. Betjentene frarådede familien skøjteturen og vejledte dem om, hvordan man som borger kan undersøge om isen er sikker.

Kl. 17.00 Oddestensvej, Jyllinge – Roskilde. Flere personer på isen, hvor anmelderen viste, at der var strøm og våger. Patruljen fik ikke kontakt til nogen personer på isen.

kl. 19.19 – Bådehavnen i Køge. Flere personer set gående på isen og en patrulje i nærheden lagde vejen forbi. Betjentene tog kontakt til to mænd fra Køge på 17 og 18 år. De blev vejledt om, at det ikke er sikkert at færdes på isen før den er tyk nok.

Politiet fraråder borgerne at gå ud på isen på søer, havne og fjorde. Isen er ikke tyk nok og kan risikere at revne. Det er borgernes eget ansvar at søge information om, hvornår isen er tyk nok. Ikke alle kommuner opsætter skilitning, så søg information på din kommunes hjemmeside – flere steder under “Skøjtebaner”.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 18.55 tog en patrulje kontakt til føreren af en personbil, som holdt i tomgang på en parkeringsplads på Valdemar Sejrsvej. En 26-årige kvinde fra Tølløse sad bag rattet, og patruljen mistænkte hende for at være påvirket af narko. En narkometertest viste, at hun havde indtaget kokain, så hun blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Ved ransagning af bilen fandt politiet 0,5 gram kokain, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Hun vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Narkobilist i stjålet bil – Roskildevej, Holbæk

Kl. 23.55 bemærkede en politipatrulje en bil ved tankstationen på Roskildevej i Holbæk, som de ønskede at kontrollere. Bilen holdt ved benzinstanderen og bag rattet sad en 37-årig mand uden fast bopæl i Holbæk. Han kunne ikke fremvise et kørekort, da betjentene spurgte, idet aldrig havde taget et kørekort. Han var desuden frakendt førerretten på grund af tidligere sager om narkokørsel Bilen viste sig at være stjålet i forbindelse med et villaindbrud i Give i Jylland natten forinden, så den 37-årige, en 26-årig mand fra Holbæk og 29-årig mand fra Jyderup, som var med som passagerer blev anholdt, mens politiet undersøgte sagen. Den 37-årige var desuden påvirket af kokain, så han blev foruden sigtelsen for kørsel i frakendelsestiden og sigtet for narkokørsel. Den 37-årige var højtråbende og udadreagerende, så han blev lagt i håndjern sat ind i patruljebilen

De to passagerer blev løsladt efter afhøringen, da politiet ikke skønnede, at de var indblandet i brugstyveriet af bilen. Den 37-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev taget med til politistationen til afhøring. Politiet kontaktede ejeren af den stjålne bil, som ville hente den snarest. I bilen blev ved ransagning fundet ting, som kunne stamme fra indbruddet i Give. Midt- og Vestsjællands politiet undersøger nu tyverisagen i samarbejde med Sydøstjyllands Politi for at afklare, om den 37-årige skal overdrages til den jyske kreds i deres sag om indbrud.

Ny bilist kørte for stærkt – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.45 var en patrulje fra færdselsafdelingen på Skovvejen ved Regstrup – Holbæk, hvor en bilist blev målt til at køre 148 km/t, selvom den tilladte hastighed er 90 km/t. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Hørve, blev sigtet for at køre for alt for hurtigt. Hastighedsoverskridelsen er på mere en 60%, så foruden bøden lægges sagen op til et kørselsforbud, da den 20-årige har haft kørekort i under 3 år. Et kørselsforbud betyder, at man ikke må køre bil fra sagen er afgjort, og indtil man har bestået en kontrollerende teori og køreprøve.

Bil skred ud på glat vej – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.46 kørte en 20-årig kvinde fra Polen galt på Amtsvejen mod nord, da bilen skred ud på grund af glat føre. Bilisten påkørte autoværnet i den vestlige side af kørebanen, men hun slap uskadt fra uheldet. En forbipasserende bilist standsede for at hjælpe kvinden og anmeldte uheldet til politiet. Autoværnet og bilen havde fået skader, så der lå vragdele på kørebanen. Bilen blev rykket ind til siden og vragdelene fjernet, så de ikke var til fare for trafikken. Politiet registrerede uheldet og orienterede vejdirektoratet om det beskadigede autoværn.

Glatføreuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 03.01 skete et solouheld på Holbækmotorvejen ved Vipperød, da en 18-årig mand fra Strøby kørte galt på grund af glat føre. Bilen mistede vejgrebet og ramte autoværnet, så både bil og autoværn fik skader. Bilens ene hjul røg af og bilen måtte fjernes af vejhjælp. Den 18-årige slap heldigt fra uheldet og kom ikke noget til. En skiltevogn blev opsat indtil bilen var fjernet fra stedet. Vejdirektoratet blev orienteret om skaderne på autoværnet, og politiet registrerede uheldet.

Vigepligtsuheld – Skovvejen/Knabstrupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 04.01 skete et uheld på i et kryds på Skovvejen (rute 23) i krydset ved Knabstrupvej i Regstrup – Holbæk. En 53-årig mand fra Mørkøv kørte ad Knabstrupvej mod Skovvejen, hvor han i krydset stødte sammen med en 45-årig mand fra Svebølle. Den 45-åriges bil blev ramt på den forreste venstre side, men ingen personer kom noget til ved uheldet. Bilerne kunne dog ikke køre fra stedet og måtte fjernes af vejhjælp. Den 53-årige som kørte ud på Skovvejen havde ubetinget vigepligt i krydset, så politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Forsøg på tricktyveri – Dyremosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.38 anmeldte en 81-årig kvinde fra Jyderup, at hun i går kl. ca. 18.30 havde fået uventet besøg af en fremmed, udenlandsk kvinde. Hun havde ringet på døren og nærmest mast sig ind med en forklaring om, at hun netop var flyttet til området og derfor ville komme med småkager og senere med andre kager. Den fremmede dame talte hele tiden med den 81-årige, som var alene hjemme. På et tidspunkt forlod den fremmede kvinde stedet, og den 81-årige kunne efterfølgende konstatere, at nogen andre end den fremmede kvinde havde rodet rundt i flere tasker, der stod i soveværelset. Desuden erindrede hun også at have hørt noget puslen, medens kvinden konstant talte til hende under besøget. Tilsyneladende fik den 81-årige ikke stjålet noget under det uventede besøg af den fremmede kvinde samt formentlig yderligere en person i ledtog med hende.Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket den fremmede, udenlandske kvinde i området søndag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i køkken – Æblehaven, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.52 måtte en 72-årig kvinde fra Vipperød tilkalde brandvæsnet, da der var udbrudt brand i hendes køkken. Politiet kørte også til stedet og kunne konstatere, at brandvæsnet havde fået slukket branden i køkkenet. Skaderne begrænsede sig til køkkenet og en emhætte samt muligvis et loftsrum, men den 72-årige kvinde var selv sluppet uskadt fra branden. Årsagen skal formentlig findes i en overophedet frituregryde, hvilket politiet skal have undersøgt nærmere for at få afklaret, om politiet har grundlag for at udstede en bøde for uforsigtighed ved brug af frituregryden.

Skorstensbrand – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.55 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om en brand i en mindre landejendom i Svinninge. Anmeldelsen løs på ild i loftet, men at alle personer var kommet ud af bygningen. Brandvæsnet var hurtigt fremme og kunne melde, at der ikke var risiko for, at branden skulle sprede sig. Brandårsagen blev hurtigt afklaret til at være en skorstensbrand, og at der var opstået kraftig strålevarme, som havde varmet loftpladerne op. Dette havde medført røgudvikling og sodskade, men der var ikke yderligere opgave for politiet på stedet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Indbrud i perioden

Agervænget, Regstrup

Foto: ABW