Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/02/01 til 2021/02/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i pillefyr – Ny Hagestedvej, Gislinge, Holbæk

Kl. 14.40 kørte politi og brandvæsen til brand i en tilbygning på en landejendom. Branden var opstået i et pillefyr, men blev hurtigt slukket af brandvæsnet. Rummet som pillefyret står i er brandsikret, så der skete kun sodskader i rummet, da branden havde røget kraftigt. Derudover sprang et vandrør i rummet. Politiet fastslog i samarbejde med brandvæsnet brandårsagen til at være en fejl på pillefyret. Der var derfor ikke yderligere behov for politiet på stedet. Ingen personer kom til skade ved branden.

Forsøg på tricktyveri – Dyremosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.38 anmeldte en 81-årig kvinde fra Jyderup, at hun i går kl. ca. 18.30 havde fået uventet besøg af en fremmed, udenlandsk kvinde. Hun havde ringet på døren og nærmest mast sig ind med en forklaring om, at hun netop var flyttet til området og derfor ville komme med småkager og senere med andre kager. Den fremmede dame talte hele tiden med den 81-årige, som var alene hjemme. På et tidspunkt forlod den fremmede kvinde stedet, og den 81-årige kunne efterfølgende konstatere, at nogen andre end den fremmede kvinde havde rodet rundt i flere tasker, der stod i soveværelset. Desuden erindrede hun også at have hørt noget puslen, medens kvinden konstant talte til hende under besøget. Tilsyneladende fik den 81-årige ikke stjålet noget under det uventede besøg af den fremmede kvinde samt formentlig yderligere en person i ledtog med hende.Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket den fremmede, udenlandske kvinde i området søndag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i køkken – Æblehaven, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.52 måtte en 72-årig kvinde fra Vipperød tilkalde brandvæsnet, da der var udbrudt brand i hendes køkken. Politiet kørte også til stedet og kunne konstatere, at brandvæsnet havde fået slukket branden i køkkenet. Skaderne begrænsede sig til køkkenet og en emhætte samt muligvis et loftsrum, men den 72-årige kvinde var selv sluppet uskadt fra branden. Årsagen skal formentlig findes i en overophedet frituregryde, hvilket politiet skal have undersøgt nærmere for at få afklaret, om politiet har grundlag for at udstede en bøde for uforsigtighed ved brug af frituregryden.

Skorstensbrand – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.55 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om en brand i en mindre landejendom i Svinninge. Anmeldelsen løs på ild i loftet, men at alle personer var kommet ud af bygningen. Brandvæsnet var hurtigt fremme og kunne melde, at der ikke var risiko for, at branden skulle sprede sig. Brandårsagen blev hurtigt afklaret til at være en skorstensbrand, og at der var opstået kraftig strålevarme, som havde varmet loftpladerne op. Dette havde medført røgudvikling og sodskade, men der var ikke yderligere opgave for politiet på stedet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Bilist påvirket af alkohol, hash og kokain – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 01.45 standsede en patrulje en bil på Holbækmotorvejen i østgående retning ved Kirke-Såby i Lejre. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Holbæk, blev skønnet påvirket, og en test af ham viste, at han var påvirket af både alkohol, hash og kokain. Den 29-årige blev sigtet for narko- og spirituskørsel, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalyserne kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sagen.

Mænd på isen reddet af helikopter – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.22 fik politiet anmeldelse om, at to mænd gik på isen på Skarresø. Borgeren, der anmeldte sagen, havde forsøgt at kalde mændene ind, men de havde ikke reageret. De to mænd var i færd med at krydse søen fra Jyderup mod Astrup Gods. En redningsaktion blev iværksat, da isen ikke var tyk nok til at kunne bære. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til søen, hvor også en redningshelikopter blev sat ind. De to unge mænd kunne imidlertid ikke selv komme ind, da isen var begyndt at tø langs kanten. De blev vejledt til at lægge sig ned, for at fordele deres vægt bedst muligt på isen.

Kl. 15.08 kom helikopteren frem og fik reddet de unge mænd op en efter en. Drengene kom i sikkerhed og slap fra episoden med skrækken. Politiet sigtede de to unge mænd på 19-år fra Holbæk og Jyderup for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at gå på isen før der var opsat skiltning om, at det var tilladt. De kan begge forvente en bøde i sagen.

Narko – og spirituskørsel – Kalundborg, Odsherred og Holbæk

kl. 10.05 på Kalundborgvej mod øst i Gørlev Sj. – Kalundborg blev en 54-årig mand fra lokalområdet sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

kl. 13.07 kørte en 61-årig mand fra Holbæk ad Søvej i Fårevejle St. – Odsherred. En patrulje standsede bilen for at lave et rutinetjek, hvor den 61-årige blæste i alkometeret som viste, at han havde en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve og herefter løsladt.

Kl. 13.45 standsede en politipatrulje en personbil på Markskellet i Holbæk. Føreren, en 47-årig mand fra Holbæk var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt.

Kl. 20.30 blev en 30-årig mand fra Kalundborg standset af færdselspolitiet i en kontrol ved en tankstation på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg. En test med narkometeret viste at han var påvirket af hash, og han var desuden påvirket af spiritus. Den 30-årige blev derfor anholdt og sigtet for narko og spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve.

De fire sigtede vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalyserne kommer.

Ejer søges til udbrændt båd – Knabstrupvej, Knabstrup, Regstrup – Holbæk

Kl. 22.26 kørte politi og brandvæsen til brand i en båd, som var efterladt midt på vejen. Båden stod ikke på en trailer, men stod direkte på kørebanen. Brandvæsnet fik slukket branden i båden, men den fik omfattende brandskader.

Branden blev opdaget af en kvindelig bilist, som kom kørende ad Skovvejen mod øst, hvor hun så en brand på en sidevej. Hun troede først, at det var en bil som brændte, og kørte hen for at se, om nogen var i nød. Da hun kom frem og så den brændende båd, som var efterladt, ringede hun 112.

Politiet forsøgte at finde frem til ejeren af båden uden held. Der er tale om en ældre båd af mærket Wellcraft uden motor, som ikke var registreret. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til ejeren eller at få fastslået, hvordan båden endte på Knabstrupvej. Det var heller ikke muligt at fastslå brandårsagen. Politiet indbragte derfor båden til nærmere undersøgelse og for at finde frem til ejeren.

Båden er hvid med rød kant og et sort/hvidternet flag malet forrest på siden. Vidner som har bemærket den beskrevne båd blive transporteret, eller borgere som har oplysninger om, hvem der ejer båden bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand kom ind under lastbil – Ringstedvej, Kvanløse – Holbæk

kl. 14.38 skete et uheld foran en kiosk/madsted på Ringstedvej i Kvanløse, da en 78-årig mand blev ramt af en lastbil, så han kom ind under køretøjet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 78-årige havde synlige skader på underarmen. Lægehelikopteren hentede den tilskadekomne, da der var mistanke om, at han havde pådraget sig alvorlige skader, og han blev fløjet til Rigshopitalet til undersøgelse.

Politiet afspærrede Ringstedvej i begge retninger, mens der blev arbejdet på stedet. Vejen i nordgående retning blev åbnet omkring kl. 15.20 og en halv time senere blev hele vejen genåbnet.

Uheldet skete, da en parkeret lastbil kørte frem ved lav hastighed i en parkeringslomme samtidig med, at den 78-årige gik over vejen. Den chokerede lastbilchauffør, en 45-årig mand fra Hundested, havde ikke opdaget, at han ramte den 78-årige, før han kom ud af lastbilen for at handle i kiosken. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne. Hospitalet oplyste senere, at den 78-årige var uden for livsfare, men at han havde pådraget sig alvorlige brud på arm og ryg.

Narkopåvirket på for hurtig knallert – Smedelundsgade/Kastanievej, Holbæk

Kl. 16.45 på Smedelundsgade i Holbæk gjorde færdselspolitiet tegn til en lille knallert om at standse. Føreren standsede dog ikke, men kørte over for rødt lys og drejede til venstre i krydset ved Kastanievej. Patruljen kørte efter og fik standset knallerten på Amtmandsvej. Føreren af knallerten, en 45-årig mand uden fast bopæl, var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt. Knallerten viste sig at være konstruktivt ændret, da den blev målt på rullefelt til at kunne køre 57 km/t. Derudover var knallerten ene bremse defekt, og der var ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på knallerten. Den 45-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sine mange sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Humanitær eftersøgning – Dyrehavevej, Tølløse, Holbæk

Mandag eftermiddag iværksatte politiet en humanitær eftersøgning efter en 19-årig kvinde i Tølløse. Kvinden havde forladt hjemme om morgenen uden overtøj eller personlige ejendele, og familien var bekymrede, da hendes sindstilstand var nedtrykt. Flere hundepatruljer søgte i skovområdet ved Gl. Tølløse, hvor også en helikopter var indsat i eftersøgningen. Kvindens cykel blev fundet i skoven, og ikke langt derfra fandt politiet den 19-årige kvinde i livløs tilstand. Ambulance og lægehelikopter blev sendt til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til kvinden. Hun blev erklæret død af lægen i helikopteren kl. 20.55. Politiets undersøgelser viste intet mistænkeligt omkring den 19-åriges død. Der var ingen tegn på, at hun havde været udsat for en kriminel handling. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Narkokørsel – Amtsvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.24 standsede en patrulje en personbil på Amtsvejen i Jyderup, for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Føreren, en 19-årig mand fra Ringsted, var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 19-årige løsladt, men kan forventet at høre mere fra politiet i sagen.

Foreviste forfalsket kørekort efter hastighedsovertrædelse – Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.53 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 148 km/t ad Skovvejen, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Færdselspolitiet fik ved brug af udrykningssignalerne standset bilisten, der dog straks efter vendte sin bil for at forsøge at køre fra færdselspolitiet. Politiet kørte nu efter bilisten, der under forsøget på at køre fra politiet nåede op på hastigheder omkring 180 km/t på samme vejstrækning som den tidligere hastighedsmåling.

Til sidst lykkedes det politiet at få bilisten standset igen, så politiet kunne få kontakt til en ædru mand bag rattet i bilen. Han foreviste via sin mobiltelefon et billede af et kørekort i forbindelse med sigtelsen for at have kørt for hurtigt på Skovvejen. Ved nærmere kontrol af de personlige oplysninger ud fra kørekortoplysningerne kunne politiet konstatere, at der ikke var overensstemmelser mellem de personlige oplysninger og fotoet på kørekortet. Politiet fandt ud af, at bilisten havde manipuleret med fotoet af kørekortet, så bilisten havde vist et kørekort tilhørende et familiemedlem, men med eget foto indsat. Bilisten blev identificeret som en 28-årig mand fra København, som ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Sigtelserne mod ham kom nu ud over overtrædelser af færdselsloven også til at omfatte straffelovens bestemmelser om falsk anklage, idet en uskyldig kunne være blevet undergivet strafferetlig forfølgning for noget, som familiemedlemmet ikke havde gjort, ud fra de forkerte oplysninger, som den sigtede gav politiet om sin identitet. Den 28-årige sigtede kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden

Regnbuen, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Kirkevænget, Kirke Eskilstrup
Abildgårdsvej, Svinninge

Foto: ABW