Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/01/14 til 2021/01/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Indbrud i herretøjsbutik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 02.22 kontaktede en 20-årig mand fra Holbæk politiet, fordi han var vågnet ved et højt brag fra gaden. Da han undersøgte det nærmere, kunne han se en knust forretningsrude ind til en herretøjsbutik. To personer kom ud med favnen fyldt med tøj og gik i retning mod havnen. Kort efter kom endnu en person ud med tøj i favnen. Den sidste gik i østlig retning ad Ahlgade, hvor den første politipatrulje fik øje på ham. Tøjet smed han fra sig og tog flugten i løb ad Studiestræde og videre over et plankeværk, inden han endte i en gyde, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 20-årig mand fra Ugerløse. Politiet kunne konstatere, at han ud over at være set med tyvekoster fra forretningen også havde diverse glasskår i tøjet efter at have forceret den knuste forretningsrude. De to øvrige personer fandt politiet ikke frem til i første omgang, så den 20-årige anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde til afhøring til sagen. Han er fortsat i politiets varetægt, idet den 20-årige faktisk også var efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Holbæk, hvor han senere vil blive fremstillet i dag. Politiet forventer herefter, at han bliver løsladt efter mødet i fogedretten, idet grundlaget for fremstilling i retten med henblik på varetægtsfængsling i anledning af indbruddet ikke skønnes at være til stede.

Politiet i Holbæk hører gerne fra vidner, der måtte have set to personer med favnen fyldt med herretøj i området og i retning mod havnen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mange sager narko- og spirituskørsler – Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Køge Solrød og Lejre

kl. 10.15 blev en 55-årig mand uden fast bopæl på Lolland standset af færdselspolitiet i en rutinekontrol på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Solrød. Manden viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet det efter en tidligere frakendelse. Han var desuden påvirket af narko og medicin, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en ulovlig CS tåregasspray, så den 55-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven. Da det var 3. gang inden for 3 år den 55-årige blev sigtet for kørsel uden førerret i samme bil, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bilens registrerede ejer, en 76-årig kvinde fra Nakskov, blev sigtet for nu for 3. gang at overlade føringen af sin bil til den 55-årige, selvom han ikke havde kørekort. Hun blev gjort bekendt med, at politiet beslaglagde bilen, hvilket hun accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Kl. 17.17 blev en 24-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet og anholdt for at narkokørsel, da han blev stoppet på Møllevangen i Gørlev Sj. – Kalundborg. Den 24-årige havde desuden ingen kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Kl. 17.32 standsede en patrulje en 21-årig mand fra Brøndby, som kørte ad Vestmotorvejen i Bjæverskov – Køge mod vest. Bilen lugtede kraftig af hash, så politiet ransagede bilen og visiterede den 21-årige og en mandlig passager. Patruljen fandt ingen narko, men føreren var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden fået inddraget sin førerret, og måtte derfor ikke køre bil, hvilket han også blev sigtet for. Efter en blodprøveudtagelse blev den 21-årige løsladt.

Kl. 19.40 på Høvevej, Kirkebyen i Fårevejle, Odsherred blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.04 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en mindre varebil, der forsøgte at komme op ad en grøft på Kalundborgvej i Kalundborg. Han havde henvendt sig til føreren, som han skønnede kraftigt påvirket af spiritus, så han ringede til politiet for at forhindre varebilens fører i at køre videre. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf varebilens fører, en 62-årig mand fra Svebølle, som blev testet med alkometret, der viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.59 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt i grøften, men det var lykkedes bilisten at komme op derfra og fortsætte sin slingrende kørsel ad Vintappervej i Kirke-Hyllinge. Vidner var fulgt efter bilisten til en adresse i Kirke-Hyllinge, hvor den mandlige fører var gået ind. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mandlige bilist, en 34-årig lokal mand, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøven. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev han løsladt.

Kl. 22.16 blev en kraftigt påvirket spiritusbilist anholdt og sigtet på Torvesvinget i Vig – Odsherred. Den 44-årige mand havde en promille på over 2,0, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 44-årige høre mere fra politiet i sagen. Ender resultatet af blodprøveanalysen med et resultat på over 2,0 promille, vil der nedlægges påstand om fængselsstraf i sagen.

Kl.00.55 på Rødhøj i Grevinge – Odsherred standsede politiet en 38-årig mand fra Nykøbing Sj., som kørte i spirituspåvirket tilstand. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 02.00 blev en 18-årig mand fra Tølløse anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Stenhusvej mod sydvest i Holbæk. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 18-årige få besked om, om sagen vil koste ham hans spritnye kørekort.

Når politiet har fået resultatet af de sigtede blodprøver, vil de få besked fra politiet om sagens videre gang. Er promillen over 0,5 afgøres sagen med en bøde og en betinget frakendelse af førerretten i førstegangstilfælde. Er den højere end 1,5 promille lægges sagen op til en bøde at en ubetinget frakendelse af førerretten. Er promillen over 2,0, vil sagen lægges op til fængselsstraf og ubetinget frakendelse.

Skyderi mod mand og bil – Slotshaven, Holbæk

Kl. 21.33 slog en 23-årig mand fra Holbæk alarm til politiet, efter at han kort forinden var blevet beskudt på en parkeringsplads ved Slotshaven. Han var på vej hen til sin bil, da en eller personer afgav flere skud i retning mod ham og bilen. Den 23-årige blev dog ikke ramt og flygtede fra stedet, inden han slog alarm. Flere patruljer blev sendt til området, som blev afspærret med henblik på tekniske undersøgelser og søgning efter mulige spor fra skyderi. Den 23-åriges bil var blevet ramt af flere skud og blev efterfølgende sikret til nærmere tekniske undersøgelser for at få måske at få klarlagt, hvilket våben der var blevet anvendt ved skyderiet.

Motivet til skyderiet kunne ifølge den 23-årige måske være at finde i et personligt modsætningsforhold til flere personer i Holbæk, hvoraf politiet senere på aftenen traf tre mænd på 20, 22 og 27 år fra Holbæk sammen et andet sted i byen. De blev alle tre anholdt som mistænkte i sagen, men ingen af dem blev fundet i besiddelse af et skydevåben. Politiet undersøgte gerningsstedet med bl.a. hunde for at finde spor, ligesom politiet sigtede de tre anholdte for forsøg på manddrab som mistænkte for at have en rolle i sagen. Ud fra resultaterne af den foreløbige efterforskning i sagen og efter en nøjere juridisk vurdering fandt hverken politiet eller anklagemyndigheden grundlag for at fremstille de tre anholdte i grundlovsforhør. Derfor blev de søndag løsladt, men er dog fortsat sigtede i sagen, hvor politiet intensivt forsætter sin efterforskning for at finde frem til den eller de personer, der kan mistænkes for at have en rolle i skyderiet mod den 23-årige.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved Slotshaven lørdag aften, f.eks. personer i løb eller køretøjer i høj fart væk fra gerningsstedet ved parkeringspladsen ud for Slotshaven 3, Holbæk. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold mod politiet – Kalundborgvej, Tuse – Holbæk

Kl. 03.36 standsede politiet en bil rutinemæssigt ved en tankstation på Kalundborgvej i Tuse. Bilen blev ført af en 30-årig mand uden fast bopæl i Odsherred kommune. Manden var frakendt førerretten, så han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer, en 39-årig kvinde fra Nørre Asmindrup, sad som passager i bilen, men var påvirket af spiritus, så hverken hun, eller to øvrige passagerer kunne lovligt føre bilen. Patruljen besluttede derfor at bruge reglen om nødret og inddrage bilnøglen, for at forhindre at nogen blev fristet til at køre bilen hjem midt om natten.

Denne beslutning var bilejeren ikke tilfreds med, og hun nægtede at udlevere bilnøglen. Efter flere mundtlige henstillinger om at udlevere bilnøglen ville en kvindelige betjent tage nøglen fra den 39-årige, men hun satte sig til modværge. Den kvindelige betjent blev herunder ramt af slag i ansigtet af den 39-årige, som var ophidset og udadreagerende. Betjentene anholdt herefter den 39-årige, som blev sigtet for vold mod tjenestemand. Hun blev taget med til politistationen til afhøring og afrusning i detentionen. Betjenten kom ikke til skade ved episoden.
Den 39-årig blev løsladt torsdag formiddag efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Narkokørsel – Solvænget, Jyderup, Holbæk

Kl. 12.00 sigtede og anholdt politiet en 46-årig mand fra Kirke-Såby, som kørte ad Solvænget i bil i narkopåvirket tilstand. En narkometertest viste, at den 46-årige var påvirket af hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil den 46-årige få besked om sagens videre gang.

Mand sigtet for flere indbrud – Skolevej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl.00.48 gjorde en hundepatrulje et syn, som fik både en politihunds og betjentes politinæse til at klø. Hen ad Skolevej i Knabstrup gik en mørkklædt mand i regnen med en slukket lommelygte i hånden. De bemærkede især, at de fra mandens ene bukselomme stak et koben op, og at hans bukser var våde fra knæet og ned, som indikerede, at han havde gået igennem højt græs/beplantning. Betjentene tog kontakt til manden, en 48-årig mand fra Skovlunde, som ikke havde en plausibel grund til, hvorfor han gik der midt om natten. Manden blev anholdt og sigtet for indbrud, hvorefter han blev visiteret, hvor politiet fandt et par dametrusser, to JBL højtalere og en ørering med perle, som politiet mistænkte var tyvekoster fra indbrud. Tingene blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelse.

Patruljen søgte med politihunden i retning af det sted, hvor den mistænkte var kommet fra. Hunden markerede ved fem forskellige adresser på Skolevej, hvor der var frisk fært. Politiet fandt ikke umiddelbart villaerne opbrudt, men vil i dag lave en grundig gerningsstedsundersøgelse ved husene i dagslys og afhøre beboerne for at finde frem til, hvem der savner de ting, som den 48-årige var i besiddelse af.

Den 48-årige blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiet kendte ikke den 48-årige for tidligere sager om berigelseskriminalitet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt onsdag morgen, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente at høre mere fra politiet.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 21.30 sigtede og anholdt politiet en 24-årig kvinde fra Holbæk for narkokørsel. Hun kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej, hvor hun blev standset i en rutinekontrol. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Når politiet får resultatet af blodprøveanalysen, vil den 24-årige få besked om resultatet og sagens videre gang.

Ulovlig knallert – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.40 kontrollerede færdselspolitiet en knallert, som en 15-årig dreng fra Regstrup var fører af. Knallerten havde konstruktive ændringer, idet dele af udstødningsrøret var fjernet med hastighedsforøgelse til følge, ligesom baglyset var defekt, og knallerten manglende en rød refleks bagpå. Den 15-årige blev sigtet for sidde fejl og mangler ved knallerten og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

To spritbilister stoppet samtidig – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 19.55 standsede færdselspolitiet to mænd, der var fører af hver sit køretøj ad Vestergade i Tølløse. Der var tale om en varebil ført af en 43-årig mand fra Kirke-Såby og en personbil ført af en 37-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Begge var påvirket af spiritus under kørslen i køretøjerne, så de blev begge kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol. Når disse er blevet analyseret, vil de to mænd hver især høre nærmere fra politiet om afslutningen på deres sager.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 02.30 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Svinninge for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritus-/narkokørsel – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 03.40 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Svinninge for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Politiet mistænkte ham dog også for at være påvirket af narkotika under kørslen, så den 24-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og eventuel påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen. Når blodprøverne er blevet analyseret, vil han høre nærmere fra politiet med resultatet heraf.

Hastighed, håndholdt mobiltelefon og kørsel i frakendelsestiden – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 15.32 var en af færdselspolitiets patruljer på Nykøbingvej i Holbæk ved Audebo-dæmningen, hvor betjenten bemærkede en modkørende bilist, som talte i håndholdt mobiltelefon. Patruljen kørte efter varebilen for at lave en rutinekontrol. Varebilen kørte stærkere end tilladt, og sænkede ikke hastigheden, selvom den nu befandt sig i en 60 km/t zone på Nykøbingvej mod syd. Betjenten startede en hastighedsmåling på varebilen, som blev målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 93 km/t.

Bilisten blev standset ved Audebovej, og politiet henvendte sig til føreren, en 34-årig mand fra Vig. Han kunne ikke fremvise et kørekort, da betjenten bad om det, da han var frakendt førerretten. Den 34-årige blev sigtet for at køre for hurtigt, at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen og for at køre i frakendelsestiden. Politiet kontaktede bilens ejer, som ikke havde givet den 34-årige lov til at låne bilen, så han blev nu også siget for uberettiget brug af bilen. Turen stoppede derfor for den 34-årige, som kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Opmærksom borger fik stoppet spiritusbilist – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 17.14 anmeldte en bekymret bilist, at en personbil kørte meget usikkert og slingrende ad Omfartsvejen i Holbæk. En patrulje satte kursen mod bilisten, som blev standset i Holbæk by. Føreren af bilen, en 50-årig mand fra Svinninge, var påvirket af alkohol over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Indbrud i perioden

Bjergsted Byvej, Jyderup
Skolevænget, Knabstrup, Mørkøv
Torlundevej, Svinninge
Ved Søen, Undløse, Tølløse
Syvendeskovvej, Undløse, Tølløse

Foto: ABW