Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/12/21 til 2021/01/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i varebil – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.36 kom et alarmopkald om brand i en varebil, der holdt parkeret på Valdemar Sejrsvej ud for nr. 19, som er er en stikvej til den store Valdemar Sejrsvej. En beboer i ejendommen tæt ved så et kraftigt lys fra gaden, opdagede den brændende bil og ringede 112. Da politi og brandvæsen kom frem var der meter høje flammer fra bilen, som hurtigt blev slukket før den spredte sig til andet. Ingen personer kom til skade, men bilen stod ikke til at redde og udbrændte. Bilens ejer kom også til stedet, mens slukningsarbejdet stod på. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som politiet nu undersøger nærmere for at afklare, om en elektronisk fejl kan have startet den eller om den kan være påsat.

Vidner så en mand løbe fra stedet kort efter bilen brændte. Han beskrives som:
Mand, dansk af udseende, ca. 25 år, ca. 170 cm høj, mørkt brunt/krøllet hår. Han var iført en dunjakke med refleks og sorte bukser med en hvid stribe langs siden på buksebenene.

Politiet vil meget gerne i kontakt med den beskrevne mand, for at afklare hvad hans ærinde på stedet var. Vidner som har set den beskrevne mand bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Holbæk

I Ladegårdsparken Øst i Holbæk opstod der kl. 01.17 brand i en container, som stod ikke langt fra et elskab. Ilden blev hurtigt slukket, så den ikke spredte sig til el-skabet.
Kl. 01.43 kørte politi og brandvæsen til brand i en personbil, der holdt i en garage på Ladegårdsalleen i Holbæk. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen udbrændte totalt. En mand havde opholdt sig i bilen, da den begyndte at brænde. Han var faldet i søvn, men vågnede ved at bilen brændte. Den 33-årige mand fra Ballerup var chokeret, men var ikke kommet alvorligt til skade. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol og behandling for mindre brandskade på hånden og på den ene del af ansigtet. Politiet afhørte manden og undersøgte stedet for at belyse omstændighederne omkring branden. Der var intet mistænkeligt ved branden, som formodes at være startet på grund af cigaretrygning.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 20.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Holbæk for både kørsel i frakendelsestiden og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mand sigtet for tyveri af barnevogn og fyrværkeriloven – Labæk, Holbæk

Kl.19.19 fik politiet anmeldelse om, at der fra en baggård var blevet stjålet en tvillingebarnevogn lidt tidligere på dagen. Der var ingen børn i vognen, da den blev stjålet. Barnevognen blev efterfølgende set stå foran hoveddøren til en ejendom ikke langt fra gerningsstedet. En patrulje kørte frem til stedet, hvor den stjålne barnevogn blev fundet. En 26-årig mand fra Holbæk blev truffet på stedet, og han blev sigtet for tyveriet. Politiet gennemgik den 26-åriges bopæl og fandt her et ulovligt hjemmelavet kanonslag, som den 26-årige blev sigte for at besidde. Kanonslaget bv beslaglagt med henblik på destruktion. Tvillingebarnevognen kom hjem til ejeren igen,og den 26-årige kan forvente at høre mere i sagerne, når de skal afgøres.

Knivloven – Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 20.12 standsede en patrulje en personbil, for at lave en rutinekontrol af fører og køretøj. I bilen sad fire mænd fra Holbæk, som alle blev visiteret og bilen ransaget efter ulovlige genstande. I bilen blev fundet en dolk, som føreren af bilen, en 27-årig mand, som blev sigtet for at besidde. Kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 27-årige accepterede. Politiet fandt derudover intet ulovligt i bilen, så mændene fik lov at køre videre. Den 27-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.40 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 55-årig mand fra Hvalsø for både spirituskørsel i en personbil og uden at sikre sig, at en passager under 15 år anvendte sikkerhedsudstyr under kørslen. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Kørsel uden førerret og efterlyst af politiet – Uglerupvej, Holbæk

Kl. 13.45 sigtede færdselspolitiet en 34-årig mand fra Asnæs for kørsel uden førerret, efter at han var standset som fører af en personbil uden at have førerret. Personbilens nummerplader viste sig at være efterlyste af politiet, fordi ejerafgiften ikke var blevet betalt. Politiet inddrog derfor bilens nummerplader med henblik på aflevering til Motorstyrelsen. Den 34-årige selv måtte også følge med politiet, som frihedsberøvede ham, fordi han faktisk også selv var efterlyst som udeblevet fra fogedretten. Han fik derfor en køretur med politiet til fogedretten i Holbæk, hvor politiet afleverede ham til fogeden, så retsmødet i fogedretten kunne gennemføres. Den 34-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Fyrværkeriloven – Vestre Hovvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 19.02 bemærkede en patrulje, at to unge mænd fik meget travlt med at løbe væk, da de fik øje på patruljebilen. Politiet fik dog kontakt til de to mænd, som politiet kontrollerede nærmere, da den enes jakke bulede mistænkeligt. Det viste sig at skyldes tre ulovlige kanonslag med en længde på 18 cm, som han skjulte under jakken. Der var tale om to mænd på 20 og 23 år fra Svinninge, som oplyste, at de var i besiddelse af flere ulovlige kanonslag på deres bopæl. Her fik politiet udleveret yderligere kanonslag af samme slags, så politiet kunne sigte dem for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at være i besiddelse af i alt 22 ulovlige kanonslag. Kanonslagene beslaglagde politiet som bevis og med henblik på senere destruktion, og de to sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Kløverstien, Holbæk

Kl. 01.25 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at en fremmed mand befandt sig inde i en elevator, hvor han råbte og skreg til ulempe for beboerne i området. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd på stedet. Da politiet vurderede, at han ikke var egnet til at tage vare på sig selv på grund af spirituspåvirkningen, blev han frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne anbringes i detentionen til afrusning. Onsdag morgen blev han løsladt og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.28 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Kalundborg for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Smedelundsgade. En narkometertest indikerede nemlig, at den 20-årige var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel uden førerret – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.45 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Jyderup for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indbrudstyve overrasket – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.27 fik politiet en anmeldelse fra en 42-årige mand fra Tølløse, som netop havde overrasket to mænd, der var i færd med at bryde et vindue op i hans hus. Da de to mænd følte sig opdaget, tog de flugten i en sølvgrå personbil og kørte væk i østlig retning. Mændene nåede således ikke at stjæle noget og blev af anmelderen beskrevet som mørkklædte. En haspe i vinduet, som tyvene forsøgte at bryde op, var blevet ødelagt som følge af indbrudsforsøget. Politiet fandt hverken den sølvfarvede bil eller de to mænd i området og afventer nu resultatet af eventuelle tekniske spor i sagen.

Anholdelse – Tyveri af fyrværkeri – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 02.58 modtog politiet en anmeldelse fra en byggemarked, hvor en container tidligere på natten var blevet opbrudt og efterfølgende tømt for indholdet af fyrværkeri. Ved anmeldelsen fik politiet oplyst, at en sporingsenhed gemt i fyrværkeri indikerede, at det stjålne fyrværkeri befandt sig på en adresse i Gislinge-området. Flere patruljer kørte til den omhandlede adresse, hvor politiet fik kontakt til en 23-årig mand fra Gislinge. Ved den efterfølgende ransagning af ejendommen i landlige omgivelser fandt politiet det stjålne fyrværkeri gemt i en bygning. Den 23-årige blev anholdt som mistænkt for tyveriet af fyrværkeriet fra containeren og transport af det til findestedet. Personale fra byggemarkedet blev underrettet om fundet, så genudlevering til rette ejer kunne finde stede snarest. Den 23-årige blev transporteret til politistationen i Roskilde til afhøring i sagen, men forventes efter de uopsættelige efterforskningsskridt og afhøring til sagen at blive løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør. Den 23-årige kan således forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt, når straffesagen skal afgøres.

Spirituskørsel uden generhvervet kørekort – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.58 kørte en personbil ført af en 82-årig mand fra Holbæk galt på Skovvejen. Manden påkørte en kantsten og punkterede, og politiet bad manden foretage en udåndingsprøve, der viste over det tilladte. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel samt kørsel uden gyldig førerret, og han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Mandens hustru, en 62-årig kvinde fra Holbæk, blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person uden gyldig førerret. Begge vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

Bedrageri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.28 henvendte en mand sig ved vareudleveringen i en El-giganten i Holbæk, hvor han, på grund af en misforståelse hos personalet, fik udleveret to fjernsyn til en værdi over 9.000 kr. Selvom han ikke var den retmæssige køber af varerne, tog han imod de to tv og kørte fra stedet. Senere kom dog den retmæssige køber til butikken for at afhente de betalte tv. Først her blev personalet opmærksom på den første mands bedrageri ved i ond tro at køre væk med varerne, selvom han ikke havde betalt for dem. Politiet foretog afhøringer og teknisk efterforskning på stedet, som førte frem til en 39-årig mand fra Gentofte, der opholdt sig i et sommerhus i Odsherred. Manden blev kortvarigt anholdt og sommerhuset ransaget. Her fandt politiet det ene tv, mens det andet tv blev fundet hos et familiemedlem. Manden blev sigtet og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Forretningen fik de to tv tilbage og den 39-årige og vil høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Færdselsuheld – Skovvejen, Knabstrup, Regstrup – Holbæk

Kl. 10.58 havde en 36-årig mand fra Holbæk mistede kontrollen over sin personbil, da han kørte i vestlig retning ad Skovvejen ved Knabstrup. Ved Knabstrup Møllebakke påkørte han derfor en lygtepæl, som kom til at hælde ind over en mark. Den 36-årige slap uskadt fra uheldet, og ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Overfald på kvinde og brandundersøgelse – Højen, Jyderup Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 14.51 slog en kvinde i 50-erne alarm til politiet, efter at det var lykkedes hende at flygte fra sin bopæl efter et overfald, som en mand også i 50-erne og med nær relation til offeret kunne mistænkes for. Den mistænkte kunne formodes fortsat at opholde sig på stedet, hvorfor en patrulje hastigt kørte til adressen. Her kunne politiet konstatere, at den mistænkte ikke længere var til stede, men at der også var opstået en brand på stedet. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt til slukke branden, der kun forrettede mindre skader i den ene ende af huset, medens resten af beboelsen blot var fyldt med røg. Det kvindelige offer blev undersøgt på skadestuen og fik konstateret skader efter det voldelige overfald. Politiet indledte herefter en efterforskning for at finde både brandårsagen og for at finde frem til den mistænkte, som havde forladt stedet i en sølvfarvet personbil Ford Fiesta med nummerpladen ZC24008. Både bilen og manden har politiet siden anmeldelsen ledt efter og herunder anvendt bl.a. en helikopter. Mandag formiddag er det endnu ikke lykkedes at lokalisere manden, hvorfor politiet fortsat beder om offentlighedens hjælp til at finde bilen og ikke mindst manden, der muligvis også kan have behov for hjælp. Oplysninger i sagen om enten bilen eller manden bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Spiritusuheld dagen derpå – Odsherredvej, Svinninge, Nr. Asmindrup – Odsherred

Kl. 07.42 skete et solouheld på rute 21 i sydgående retning. En 52-årig mand fra Glostrup var på vej hjem efter en nytårsaften, da han fik fornemmelsen af, at et af bilens dæk sprang. Han mistede herredømmet over bilen, som endte autoværnet. Den 52-årige slap fra uheldet med forskrækkelsen, men der skete skader på bil og autoværn. Det viste sig at føreren var spirituspåvirket, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet underrettede kommunen om det påkørte autoværn og den 52-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i perioden

Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Christiansmindevej, Holbæk
Godthaabsvej, Holbæk
Bakken, Store Merløse

Foto: ABW