Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/11/20 til 2020/12/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i køkken – Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 19.16 opstod en brand i køkkenet i en lejlighed. Beboeren i lejligheden kom selv ud og fik advaret andre beboere i opgangen, samt naboopgangene. Ilden blev slukket før den spredte sig yderligere og ingen personer kom til skade. Branden var startet i en gryde med mad, som var blevet glemt på komfuret. Ilden havde fået fat i emhætten, som udbrændte. Lejligheden fik sodskader, men ellers ingen større skade.

Uheld på grund af lavtstående sol – Holbæk og Roskilde/Lejre

kl. 15.01 stod solen lavt på himlen og blændede bilisterne som kørte mod syd på Vandtårnsvej i Holbæk. Her overså en 33-årig kvinde fra Holbæk, at en taxa foran havde sænket hastigheden og kørte op bag i taxaen. Taxachaufføren, en 53-årig kvinde fra Holbæk, så godt bilen komme i bakspejlet og kunne se, at det ville gå galt. Begge bilister blev tilset i ambulance, men ingen var kommet noget alvorligt til. Politiet registrerede uheldet.

På samme tidspunkt skete et uheld på Hovedvejen i Øm, Roskilde – Lejre kommune. Her stod solen også lavt, hvilket generede udsynet for bilisterne. Da der opstod en opbremsning forude, skete et sammenstød imellem to bilister, hvor en 27-årig mand fra Store Merløse kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 22-årig kvinde fra Frederiksberg. Uheldet skabte kø på Hovedvejen i fredagstrafikken i sydgående retning. Den 27-årige mand blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol for nakkesmerter, men var ikke kommet noget alvorligt til. Den 22-årige var uskadt og kunne selv køre fra stedet.

Forsamlingsforbuddet overtrådt ved julefrokostarrangement – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.14 fik politiet oplysninger om, at der i et idrætsanlæg blev afholdt et arrangement i form af en julefrokost, hvor flere end 10 personer deltog. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at der skønsmæssigt var godt 30 personer til stede ved et julefrokostarrangement med live musik. Nogle af de tilstedeværende, der primært var i alderen fra omkring 60 år og ældre, nåede at forsvinde fra lokaliteten, inden politiet fik registreret og sigtet de resterende 23 tilstedeværende for overtrædelse af COVID-19-reglerne omkring arrangementer og forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer samme sted. Politiet forsøger at finde ud af, hvem der stod bag julefrokostarrangementet det pågældende sted. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde på mindst 2.500 kr. for overtrædelse af COVID-19-reglerne. Læs mere om COVID-19-regler på www.coronasmitte.dk.

Indsats mod ulovlige knallerter – Holbæk/Køge

Færdselspolitiet standsede onsdag fire ulovlige knallerter i Køge og Holbæk Kommune Knallerterne blev alle målt på rullefelt, som viste at de kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. De blev alle sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert.

Kl. 12.30 på Ryeskovvej i Borup blev en 32-årig mand fra Borup standset på en lille knallert, som blev målt til at kunne køre 60 km/t.

Kl. 16.40 på Nykøbingvej i Mørkøv- Holbæk blev en 18-årig mand fra Mørkøv sigtet for at køre på en ulovlig knallert, som kunne køre 56 km/t.

Kl. 17.00 kørte en 17-årig ung mand fra Mørkøv på en knallert ad Jernbanevej ud for Mørkøv Kro, på en ulovlig knallert, der blev målt til at køre 45 km/t.

De tre sigtede kan forvente at sagerne lægges op til en bøde og en frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Kl. 18.00 standsede politiet en 20-årig mand fra Regstrup, som kørte ad Omfartsvejen i Holbæk på en lille meget ulovlig knallert. Knallerten manglede udstødningsrøret, havde ingen nummerplade på, var ikke forsikret og blev målt til at kunne køre 59 km/t. Den 20-årige mand var desuden påvirket af spiritus, kokain og hash, så han blev anholdt og sigtet for spiritus og narkokørsel, og fik udtaget en blodprøve. Den 20-årige var frakendt retten til at køre lille knallert, og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. På grund af de mange lovovertrædelser kunne politiet beslaglægge knallerten med henblik på konfiskation. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årig løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sine mange sager.

Løber ramt af bil – Skagerakvej/Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 06.27 tirsdag morgen blev en løber ramt af en bil i en rundkørsel på Skagerakvej i Holbæk. Bilisten, en 29-årig kvinde fra Vig, kørte mod sydsøst ind i rundkørslen, og da hun skulle køre ud af rundkørslen videre ad Skagerakvej, hvor hun for sent opdagede en mand, som kom løbende ad Gl. Ringstedvej mod syd ind i rundkørslen fra bilistens venstre side. Løberen, en 64-årig mand fra Holbæk røg ind over bilens kølerhjelm slog hovedet ved faldet. Politi og ambulance kørte til stedet, og løberen blev kørt til sygehuset til nærmere undersøgelse for en mulig hjernerystelse. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Muligt tricktyveri – Vølunden, Holbæk

Kl. 18.54 anmeldte pårørende til en 76-årig kvinde, at hun kort forinden havde været udsat for et muligt tricktyveri. En ukendt kvinde havde banket på døren hos den 76-årige, og var gået med ind i lejligheden under påskud af, at hun havde noget med lejlighederne at gøre, og fik lokket den 76-årige med ud på badeværelset.

En patrulje kørte til den 76-åriges hjem for at afhøre hende til sagen. Den ældre kvinde var chokeret oven på episoden og havde ikke overblik over, om noget var blevet stjålet fra hende. Hun havde ikke bemærket øvrige personer i lejligheden.

Kvinden som henvendte sig beskrives som:
Signalement: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt.

Borgere som har bemærket den beskrevne kvinde omkring Vølunden ved 18.30 tiden, og som måske kan komme med oplysninger om øvrige personer eller et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel, våben og narko – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl.00.30 kørte en bilist på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor han blev standset at politiet, som foretog et rutinetjek. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en forhammer og syv køkkenknive, som den 36-årige på tidspunktet ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derudover blev fundet 0,14 gram kokain, fire små poser med hashklumper og tre piller. Han blev derfor sigtet for våbenloven, knivloven og lov om euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande, og skal nu undersøge, hvad pillerne indeholder.
Den 36-årige var så utilfreds med politiet, at han højlydt kaldte en betjent alverdens ukvemsord, hvilket var egne til at forstyrre den offentlige orden. Han blev derfor også sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Efter blodprøveudtagelsen var den 36-årige fortsat så opfarende og udadreagerende, at han blev sat i detentionen til afrusning. Han blev løsladt næste formiddag, da han var kølet af, men kan forvente at høre meget mere fra politiet i sagerne.

Spirituskørsel/kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.39 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra København S for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt slet ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 58-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og politiet gjorde ham samtidig bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af gentagne overtrædelser af færdselsloven med hensyn til både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af personbilen skal afgøres.

Butikstyveri – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.15 anmeldte personalet på en tankstation, at en mand havde stjålet nogle øl og forladt butikken uden at betale for disse, efter han havde købt energidrikke. Politiet fik klarlagt, at en mandlig kunde havde henvendt sig og købt nogle energidrikke. Han ville også købe nogle øl, hvilket personalet havde nægtet ham under henvisning til, at salg af alkohol var ulovligt efter kl. 22.00 ifølge COVID-19-reglerne. Det havde frustreret manden, der havde foreslået, at han kunne ombyttet energidrikkene med øl, hvilket personalet også havde afslået. Da manden forlod butikken med sine energidrikke, tog han også nogle øl, som han ikke betalte for. Politiet har nu optaget en anmeldelse om butikstyveri og forsøger nu i samarbejde med tankstationen at finde frem til den mistænkte.

Vold på tankstation – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 01.15 anmeldte en 25-årig mand fra Svebølle, at han var blevet udsat for vold af en fremmed mand ind på en tankstation, hvor han sammen med nogle venner var gået for at købe snacks. En fremmed mand havde henvendt sig og sagt noget om at holde afstand, hvorefter den 25-årige efterfølgende blev slået i ansigtet. Den fremmede mand forlod butikken sammen med nogle af den 25-åriges venner, der så, at manden forsvandt i retning mod Valdemar Sejrsvej. Den 25-årige tog på skadestuen og fik behandlet en mindre flænge i ansigtet efter slaget. Politiet fandt ikke den voldelige mand, der af vidner blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 180-185 cm, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Jakke og skjorte.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området eller på Valdemar Sejrsvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Kundbyvej, Marke, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.37 fik politiet en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld, idet flere biler var blevet påkørt. En patrulje kørte til uheldsstedet, som var i en vejkurve, hvor i alt tre biler var involveret i et sammenstød. Der var ikke nogen personer til stede, og politiet kunne ud fra undersøgelserne på uheldsstedet konkludere, at føreren af en personbil i vejkurven havde påkørt to parkerede biler, hvoraf den ene som følge af påkørslen var havnet i en husmur på en privat adresse. Føreren af den bil, der formentlig var årsagen til sammenstødet, var ikke til stede, men politiet fandt ham efterfølgende på skadestuen, hvor han fik behandling for en flænge i ansigtet. Der var tale om en 26-årig mand fra Fårevejlse St., som var påvirket af spiritus og også formodedes at have været det på uheldstidspunktet. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det viste sig, at han også i forvejen var frakendt kørekortet. Da han havde fået en flænge i ansigtet, antog politiet, at han ikke havde benyttet sikkerhedssele under kørslen, så han blev også yderligere sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med uheldet. Den 26-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven er modtaget, og sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden

Nygade, Holbæk
Roskildevej, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Gærdet, Holbæk
Wegenersvej Vej, Holbæk
Mejsevej, Store Merløse
Søndermarken, Tølløse
Barnekow Parken, Tølløse