Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/11/13 til 2020/11/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel, våben og narko – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl.00.30 kørte en bilist på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor han blev standset at politiet, som foretog et rutinetjek. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en forhammer og syv køkkenknive, som den 36-årige på tidspunktet ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derudover blev fundet 0,14 gram kokain, fire små poser med hashklumper og tre piller. Han blev derfor sigtet for våbenloven, knivloven og lov om euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande, og skal nu undersøge, hvad pillerne indeholder.
Den 36-årige var så utilfreds med politiet, at han højlydt kaldte en betjent alverdens ukvemsord, hvilket var egne til at forstyrre den offentlige orden. Han blev derfor også sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Efter blodprøveudtagelsen var den 36-årige fortsat så opfarende og udadreagerende, at han blev sat i detentionen til afrusning. Han blev løsladt næste formiddag, da han var kølet af, men kan forvente at høre meget mere fra politiet i sagerne.

Spirituskørsel/kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.39 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra København S for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt slet ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 58-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og politiet gjorde ham samtidig bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af gentagne overtrædelser af færdselsloven med hensyn til både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af personbilen skal afgøres.

Butikstyveri – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.15 anmeldte personalet på en tankstation, at en mand havde stjålet nogle øl og forladt butikken uden at betale for disse, efter han havde købt energidrikke. Politiet fik klarlagt, at en mandlig kunde havde henvendt sig og købt nogle energidrikke. Han ville også købe nogle øl, hvilket personalet havde nægtet ham under henvisning til, at salg af alkohol var ulovligt efter kl. 22.00 ifølge COVID-19-reglerne. Det havde frustreret manden, der havde foreslået, at han kunne ombyttet energidrikkene med øl, hvilket personalet også havde afslået. Da manden forlod butikken med sine energidrikke, tog han også nogle øl, som han ikke betalte for. Politiet har nu optaget en anmeldelse om butikstyveri og forsøger nu i samarbejde med tankstationen at finde frem til den mistænkte.

Vold på tankstation – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 01.15 anmeldte en 25-årig mand fra Svebølle, at han var blevet udsat for vold af en fremmed mand ind på en tankstation, hvor han sammen med nogle venner var gået for at købe snacks. En fremmed mand havde henvendt sig og sagt noget om at holde afstand, hvorefter den 25-årige efterfølgende blev slået i ansigtet. Den fremmede mand forlod butikken sammen med nogle af den 25-åriges venner, der så, at manden forsvandt i retning mod Valdemar Sejrsvej. Den 25-årige tog på skadestuen og fik behandlet en mindre flænge i ansigtet efter slaget. Politiet fandt ikke den voldelige mand, der af vidner blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 180-185 cm, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Jakke og skjorte.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området eller på Valdemar Sejrsvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Kundbyvej, Marke, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.37 fik politiet en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld, idet flere biler var blevet påkørt. En patrulje kørte til uheldsstedet, som var i en vejkurve, hvor i alt tre biler var involveret i et sammenstød. Der var ikke nogen personer til stede, og politiet kunne ud fra undersøgelserne på uheldsstedet konkludere, at føreren af en personbil i vejkurven havde påkørt to parkerede biler, hvoraf den ene som følge af påkørslen var havnet i en husmur på en privat adresse. Føreren af den bil, der formentlig var årsagen til sammenstødet, var ikke til stede, men politiet fandt ham efterfølgende på skadestuen, hvor han fik behandling for en flænge i ansigtet. Der var tale om en 26-årig mand fra Fårevejlse St., som var påvirket af spiritus og også formodedes at have været det på uheldstidspunktet. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det viste sig, at han også i forvejen var frakendt kørekortet. Da han havde fået en flænge i ansigtet, antog politiet, at han ikke havde benyttet sikkerhedssele under kørslen, så han blev også yderligere sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med uheldet. Den 26-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven er modtaget, og sagerne mod ham skal afgøres.

17-årig kørte igen narkokørsel uden ledsager – Spånnebæk, Holbæk

kl. 12.30 standsede politiet en bilist på Spånnebæk, for at lave en rutinekontrol. I bilen sad to unge mænd på 16 og 17 år. Den 17-årige unge mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde erhvervet kørekort, men han havde ingen ledsager med gyldigt kørekort med i bilen, som det kræver for bilister under 18 år. Han var desuden påvirket af hash under kørslen. Den 17-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet kontaktede den unge mands far, som er ejer af bilen. Han blev orienteret om sagen, og sigtet for at overlade den 17-årige bilen uden ledsager.

Det er anden gang inden for kort tid, at politiet standser den 17-årige mand. Den 18. oktober i år blev hans standset i et Drive In ved en burgerrestaurant i Holbæk, hvor han også var narkopåvirket og uden ledsager i bilen. Når resultatet af den nye blodprøve kommer, vil den 17-årige få afklaret, om han får et kørselsforbud som følge af de to sager om narkokørsel. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Uro og larm – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.45 fik politiet anmeldelse om optakt til slagsmål imellem en gruppe unge i Ladegårdsparken. Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf flere unge lokale mænd, som havde diskuteret højlydt og skabt utryghed. Der kom ro på stedet ved politiets tilstedeværelse, og der skete noget, som gav patruljerne grund til at skride ind. Politiet blev i området et stykke tid, og der kom ikke flere anmeldelser om uro i området denne aften.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

kl. 20.03 var en patrulje i Ladegårdsparken efter et optrin imellem en gruppe yngre lokale mænd. Politiet afhørte de tilstedeværende. Baggrunden for uoverensstemmelsen var, at en ung mand havde skrevet noget på sociale medier, som havde ophidset nogen. En gruppe yngre mænd opsøgte den unge mand og hans venner, hvor der opstod tumult og diskussion, hvorefter gruppen forlod stedet igen. Ingen på stedet ønskede umiddelbart at anmelde noget.
Kl. 20.36 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe yngre mænd igen opførte sig utryghedsskabende, da de diskuterede højlydt og kom med grimme udråb i bebyggelsen. En patrulje blev igen til stedet, hvor de i første omgang ikke mødte nogen gruppe. Politiet blev lidt i området, hvor de fik klarlagt, at der fortsat var tale om en intern uoverensstemmelse imellem en gruppe unge lokale mænd. Der var herefter ro på stedet, og der kom ikke nye anmeldelser om uro i Ladegårdsparken.

Overtrædelse af COVID-19-regler – Ahlgade, Holbæk

Kl. 12.13 anmodede personalet på en cafe politiet om assistance, idet to kvinder, der stod op ved skranken, ikke var iført mundbind. Trods flere opfordringer ønskede de to kvinder ikke at iføre sig mundbind jf. COVID-19-reglerne for ophold på en restauration. Tillige var kvinderne begyndt at filme personalet på cafeen. Politiet kørte til cafeen og fik identificeret dem som en 39-årig kvinde uden fast bopæl og en 41-årig kvinde fra Regstrup. Kvinder fortsatte med at filme også politiets tilstedeværelse, medens politiet forsøgte at få klarlagt, om kvinderne af forskellige årsager kunne være undtaget for brug af mundbind. Politiet vurderede, at kvinderne ikke var fritaget for brug af mundbind under deres ophold på cafeen, så politiet sigtede dem for manglende brug af mundbind. Da politiet kort efter ville forlade stedet, stillede den ene kvinde sig i vejen, så døren på patruljebilen ikke kunne lukkes, hvilket medførte, at politiet efter opfordringer om at flytte sig måtte bruge den fornødne magt til at få kvinden væk, så patruljen kunne forlade stedet. De to kvinder kan nu se frem til at modtage en bøde i anledning af sigtelserne.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 00.55 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket og havde påkørt en hæk og et skur. På uheldsstedet traf politiet en 20-årig mand fra Holbæk, som under kørsel ad Kalundborgvej mod vest i en personbil mistede kontrollen over køretøjet. Han forsøgte at rette op, men kørte i grøften og påkørte efterfølgende både en hæk og et skur på en privat adresse på Kirsebærdraget. Den 20-årige fører slap uskadt fra uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Grov vold – Kasernevej, Holbæk

Onsdag aften blev en 19-årig mand indbragt til sygehuset med en læsion i brystet formentlig fra knivstik. Politiet har siden efterforsket sagen, som fandt sted på Kasernevej i Holbæk kort før kl. 22.51. Efterforskningen førte fredag til, at to mænd blev anholdt i sagen. Begge mænd mødte efter aftale selv op på politistationen i Holbæk. En 23-årig blev anholdt kl. 12.30 og en 24-årig blev anholdt kl. 15.12, begge mænd er fra Holbæk. De blev afhørt til sagen, hvorefter det fremkomne oplysninger i sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som efter en nøje gennemgang ikke fandt grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor begge løsladt fredag aften, men er fortsat sigtet i sagen

Mistænkelig mand med blod på hænderne – Ringstedvej, Igelsø, Holbæk

Kl. 11.21 fik politiet en anmeldelse om en mand, der med blod på sine hænder gik rundt i forskellige haver og dermed skabte utryghed. Manden, der talte et østeuropæisk sprog, ønskede ikke at tale med nogen. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, og politiet fik på en nærliggende adresse kontakt til nogle personer, der havde haft en litauisk mand på besøg. De vidste også, at manden efter indtagelse af diverse alkoholiske drikke var faldet og havde slået sig. Senere fandt politiet frem til en 25-årig mand fra Litauen på en adresse i Undløse. Da han stadig var påvirket af spiritus, kørte politiet ham hjem til Igelsø, så han kunne få sig lidt søvn, så han kunne færdes i det offentlige rum uden at være utryghedsskabende.

Spiritus-/narkokørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 02.59 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af kokain under kørslen).

Brand i el-skab årsag til strømafbrydelse – Studiestræde, Holbæk

Kl. 10.13 kom et alarmopkald om brand i et el-skab på Studiestræde. Politi og brandvæsen var hurtigt fremme, og el-selskabet kom også frem for at slukke for strømmen. Politiet afspærrede en del af Studiestræde, for at give plads til brandfolkenes arbejde. Brandvæsnet slukkede ilden før den spredte sig, og der skete ingen skade på øvrige ting eller bygninger. Ingen personer kom til skade. Strømmen var afbrudt i området i et stykke tid, indtil el-selskabet havde fået udbedret skaderne.

Indbrud i perioden

Wegenersvej Vej, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Mejsevej, Store Merløse