Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/10/09 til 2020/10/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Søredning – Lejre, Odsherred og Holbæk

Mandag eftermiddag havde politiet hele tre anmeldelser om mulig søredning af personer. I to tilfælde var der heldigvis kun tale om løsrevne joller. I Odsherred svømmede to kano-roere selv i land efter at være kæntret.

Svovlsbjergvej, nord for Kisserup, Holbæk

Kl. 15.00 kom endnu en anmeldelse om en drivende jolle, hvor det kunne frygtes at en person kunne være faldet over bord. Brandvæsnet satte en båd i vandet og JRCC fløj til stedet i helikopter. Da redningshelikopteren kom frem og fandt båden viste det sig, at motoren var klappet op fra vandet og var kold, men der lå fiskegrej i båden. Politiet fandt frem til ejeren af båden, som kunne afklare at han ikke havde været ude at sejle i båden i dag, så den måtte have revet sig løs. Ejeren kørte til stedet og båden blev sikret.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej/Dyremosevej, Jyderup -Holbæk

Kl. 21.55 sigtede og anholdt politiet en 30-årig mand fra Hvidovre for narkokørsel i en personbil. Han kørte på Sølyst Skovvej, selvom han havde indtaget euforiserende stoffer før kørslen. Den 30-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal vise, hvad han var påvirket af. Når resultatet af prøven kommer vil den 30-årige høre mere fra politiet.

Mange sager om kørsel i påvirket tilstand – Ringsted, Roskilde, Køge og Holbæk

Politiet har sigtet usædvanligt mange bilister for at køre i påvirket tilstand i dette døgn. De blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på at få analyseret blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i sagerne.

kl. 21.30 Søgade, Ringsted. En 21-årig mand fra Guldborg sigtet for narkokørsel i en personbil.

Kl. 23.19 Ringstedgade, Roskilde. En 24-årig mand fra Hedehusene kørte i bil ind i drive-in ved en burgerrestaurant i narkopåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten, hvilket han også blev sigtet for.

Kl.23.43 Bådehavnen, Køge. En 28-årig mand fra Køge førte en personbil i spirituspåvirket tilstand.

Kl. 23.45 Hovedgaden i Borup, Køge. Politiet standsede en bil på P-pladsen ved Borup Station. I bilen sad to 18-årige mænd fra lokalområdet. Føreren af bilen blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Begge mænd blev visiteret og bilen ransaget. Passageren blev sigtet for at være i besiddelse af 2,3 gram hash og 0,81 gram kokain. Føreren blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, da der blev fundet flere klumper hash, ca. 100 ubrugte pølsemandsposer, en rulle plasticfilm og en minidigitalvægt i bilen. Hashklumperne blev senere kontrolvejet til 35,45 gram. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande med henblik på konfiskation. Efter endt blodprøveudtagelse og afhøring fik de to unge mænd lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Kl. 01.22 Ternevej, Roskilde. En 33-årig mand fra Vallensbæk blev sigtet for spirituskørsel i en personbil.

Kl. 02.25 Cordozavej, Solrød. En 21-årig mand fra Ishøj pustede i alkometeret, som viste at han var spirituspåvirket over det tilladte.

Kl. 04.04 Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk. En 38-årig mand fra Helsingør blev sigtet for både spiritus og narkokørsel. Han havde efter eget udsagn indtaget amfetamin og havde en spirituspromille over det tilladte. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, en flaske med 60 ml flydende ecstasy og en lille smule amfetamin, som den 38-årige blev sigtet for at besidde. De ulovlige effekter blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Kørte 111 km/t i byen – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.02 var færdselspolitiets videobil på patrulje i Holbæk. På Hovedgaden i Svinininge blev betjenten opmærksom på en motorcyklist, som kørte væsentlig over det tilladte. Videooptageren blev sendt og den første måling af motorcyklen lød på 111 km/t i byzonen, hvor 50 km/t er tilladt. Motorcyklisten fortsatte sin kørsel ind i en 60 km/t zone, hvor videobilen kørte efter og fortsatte målingen af den meget hurtige kørsel. Det lykkedes betjenten at standse motorcyklisten, som viste sig at være en 35-årig mand uden fast bopæl i Odsherred. Han var frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel. Den 35-årige blev sigtet for at køre for hurtigt. Videoen, som blev optaget af motorcyklistens kørsel, sender politiet nu til udmåling hos Rigspolitiets Færdselscenter, som kan lave en beregning på den samlede hastighed af kørselsforløbet i de forskellige hastighedszoner. Alene kørslen i 50 km zonen vil grundet den høje hastighed med en overskridelse på 100% lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten. I sager hvor føreren allerede er frakendt førerretten ubetinget, vil retten i forbindelse med afgørelsen af hastighedssagen, tage stilling til om frakendelsestiden skal forlænges.

Brand i landejendom – Enghavevej, Svinninge, Holbæk

Kl. 23.28 opstod brand på førstesalen i en landejendom i Svinninge. En kvindelig gæst var ude i haven for at fodre katte, da hun pludselig så høje flammer fra husets førstesal. Hun advarede ejendommens beboer og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde kraftigt fat i taget på bygningen, men der var ikke fare for at ilden skulle sprede sig til andre bygninger. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, men førstesalen udbrændte. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt. En nærmere undersøgelse af brandstedet skal afklare, om branden startede i en el-installation.

Færdselsuheld – kvinde omkommet – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 06.55 lørdag morgen fik politiet via alarmcentralen en melding om et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt et plankeværk og var standset nogle hundrede meter derfra. Politiet kørte til uheldsstedet, hvortil også flere ambulancer, en akutlægebil og lægehelikopteren var sendt. På uheldsstedet traf politiet ud over vidner også en narkotikapåvirket, 30-årig mand fra Brøndby, som tilsyneladende var uskadt efter uheldet, og som formodedes at have været fører af bilen på uheldstidspunktet. I bilen befandt sig en livløs kvinde, som blev erklæret for afgået ved døden på grund af sine svære kvæstelser. Uheldsstedet blev afspærret, så trafikken i begge retninger ad Sorøvej blev ledt uden om uheldsstedet, medens redningsarbejdet og undersøgelser på uheldsstedet foregik. Den 30-årige mand blev som anholdt fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalet til nærmere undersøgelse efter det voldsomme uheld samt udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både narkotika- og alkoholpåvirkning.

En hundepatrulje blev tilkaldt til søge efter eventuelle spor efter personer, der måtte have forladt fra uheldsstedet, men fandt ingen tegn herpå trods indledende uklarhed om antal personer i bilen på uheldstidspunktet. Endvidere blev en bilinspektør tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og den involverede personbil. Den afdøde, kvindelige passager blev bragt til et sygehus og efterfølgende identificeret som en 48-årig kvinde fra Frederikssund. Hendes pårørende er underrettet om dødsfaldet som følge af uheldet. Ved nærmere undersøgelse af den involverede personbil viste det sig, at bilen var meldt stjålet fredag formiddag ved svømmehallen i Frederikssund.

Efter undersøgelserne på uheldsstedet kunne politiet foreløbigt konkludere, at bilen under kørsel i sydlig retning var kommet ud i rabatten i den vestlige/højre side af vejen, hvorefter bilen kort efter havde påkørt et plankeværk i den modsatte side af kørebanen, inden bilen standsede nogle hundrede meter senere. Et vidne så på afstand som modkørende bilist uheldet ske og slog efterfølgende alarm sammen med øvrige tililende til uheldsstedet. Dele af plankeværket var røget gennem bilens forrude og havde påført den kvindelige passager så alvorlige kvæstelser, at hun afgik ved døden. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Senere på dagen blev den 30-årige udskrevet som uskadt fra Rigshospitalet, hvorefter han blev bragt til afhøring hos politiet. Han blev i den forbindelse præsenteret for sigtelser for spiritus-/narkokørsel, kørsel i bilen trods frakendelse af kørekortet, uberettiget brug af personbilen sammen med den nu afdøde passager samt for uagtsomt at have forvoldt den kvindelige passagers død. Den 30-årige skønnedes stadig uegnet til afhøring til sagen og ønskede i øvrigt i samråd med sin forsvarer ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt. Anklagemyndigheden vurderede omstændighederne ved uheldet og konkluderede, at der ikke var grundlag for fremstilling af den 30-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så politiet løslod ham herefter. Han er således fortsat sigtet i sagen, hvor han også skal afhøres, når aftale herom med hans forsvarer er indgået.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 20.27 sigtede og anholdt politiet en 17-årig ung mand, som var kørt i bil igennem drive-in ved en burgerrestaurant, selvom han var påvirket af narko. Den unge mand havde taget kørekort, men han havde ingen ledsager med gyldigt kørekort med sig i bilen, som det kræver for en chauffør under 18 år. Den 17-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil det blive afgjort, om den 17-årige havde ulovlige stoffer i blodet under kørslen og hvilket konsekvenser det får for hans nyerhvervede kørekort.

Forsøg på bedrageri mod ældre kvinde – Jyderup – Holbæk

Kl. 13.13 fik politiet en anmeldelse fra en bekendt til en 80-årig kvinde fra Jyderup, som få minutter tidligere var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være ansat i firmaet NETS. Han skulle kontrollere hendes dankort og havde derfor brug for kortoplysningerne fra Dankortet. Manden oplyste, at han lidt senere ville henvende sig hos den 80-årige for afhente dankortet. I mellemtiden fik politiet henvendelsen, så en patrulje kørte til området omkring den 80-åriges bopæl, men fandt ikke nogen mand, der viste interesse for at henvende sig hos den 80-årige. Politiet efterforsker nu også denne sag om forsøg på bedrageri sammen med andre sager, hvor personer udgiver sig for at være bankansatte, der ønsker at få f.eks. dankortet lokket fra ofte ældre medborgere.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Høedvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.03 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Mørkøv for kørsel både uden førerret og i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Høedvej. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I forbindelse med løsladelsen blev den 20-årige gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans pesonbil, idet denne kørsel var tredje gang alene i år, at han var blevet afsløret i at køre bil uden førerret. Den 20-årige havde nemlig kun kørekort til knallert. Politiet kontakter den 20-årige, når blodprøven er blevet analyseret med oplysninger om, hvordan sagen forventes afgjort sammen med den 20-åriges øvrige verserende sager om overtrædelser af færdselsloven.

Spirituskørsel – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 00.25 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Næstved for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tyv meldte sig selv – Brændholtvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 18.20 dukkede en 27-årig mand fra Litauen op på politistationen i Holbæk, idet han gerne ville have sin bil udleveret. Ved nærmere undersøgelse af hans henvendelse viste det sig, at den 27-årige var mistænkt i forbindelse med en sag om indbrud i et lager på Brændholtvej, Ugerløse, fredag d. 091020 kl. ca. 23.20, da der blevet stjålet tre luftgeværer, fiskeudstyr og noget værktøj. De stjålne effekter fandt politiet dog efterladt i nærheden, hvor der også holdt en udenlandsk bil. Bilen blev mistænkt for at tilhøre den person, som havde begået indbruddet, hvorfor politiet fik bilen bugseret væk til nærmere undersøgelse for spor, der kunne føre frem til indbrudstyven. Den 27-årige blev derfor straks anholdt og sigtet for indbruddet, som han ved afhøringen erkendte sig skyldig i. Anklagemyndigheden vurderede, at indbruddet kunne takseres med en frihedsstraf, hvorfor den 27-årige efter afhøring forblev i politiets varetægt, så han onsdag kan fremstilles i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med henblik på en straksdom og rettens afgørelse i forhold til anklagemyndighedens påstand om udvisning af Danmark i seks år.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Bakkedraget, Hjembæk, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.05 anmeldte en 27-årig mand fra Snertinge, at han under kørsel i sin bil ad Bakkedraget mod Jyderup mødte en modkørende bilist på den smalle vej. Han trak ind til siden, men blev alligevel af den modkørendes sidespejl. Mod forventning standsede den modkørende bilist ikke, men fortsatte sin kørsel, der var usikker og slingrende. Til sidst lykkedes det anmelderen at få bilisten standset på Kalundborgvej og holdt den kvindelige fører tilbage, indtil politiet ankom. Føreren af den modkørende bil var en 53-årig kvinde fra Holbæk, som var påvirket af spiritus under kørslen. Hun blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de to bilister og den 53-åriges kørsel i spirituspåvirket tilstand væk fra et uheldssted, så hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Trussel på livet mod børn – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.19 fik politiet en anmeldelse om, at en 83-årig mand fra Holbæk havde hørt dørklokken ringe, hvorefter han var løbet ud efter to børn på 11 år, som formodes at have ringet på hans dør. I hånden havde manden økse, og han blev derfor sigtet for trusler på livet mod de to børn. Han havde dog ikke slået ud efter dem, men blot været træt af “dørfis”, hvorfor han havde åbnet døren med øksen i hånden. Ved en ransagning af mandens bopæl fandt politiet en økse, som blev beslaglagt, og politiet skal nu undersøge omstændighederne ved episoden , inden den 83-årige hører nærmere fra politiet.

Indbrud i perioden

Anders Larsensvej, Holbæk
Dampmøllevej, Holbæk
Abildgårdsvej, Knabstrup, Mørkøv
Butterupvej, Regstrup
Brændholtvej, Ugerløse