Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/09/11 til 2020/09/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i skur – Hagestedvej, Gislinge, Holbæk

Kl. 18.55 anmeldte en nabo, at der var brand i et brændeskur i en ejendom på Hagestedvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboeren ikke var hjemme. Ilden blev slukket, men skuret udbrændte. Patruljen fik efterfølgende kontakt til husejeren, som tidligere på dagen havde hældt noget aske fra et pillefyr ud på græsset. En glød fra asken havde formentlig antændt branden i skuret. Ingen personer kom til skade ved branden.

Fartbølle uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.44 målte politiets videobil en personbil, som kørte på strækningen ad Skovvejen i Mørkøv. Først blev bilen målt med en hastighed på 140 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 90 km/t. Bilisten fortsatte videre ad Skovvejen, hvor han blev målt til at køre 120 km/t selvom hastighedsbegrænsningen nu var 70 km/t. Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren af bilen, en 28-årig mand fra Stenløse, ikke havde erhvervet kørekort. Han blev sigtet for at køre for hurtigt og for at køre uden førerret. Sagen vil blive lagt op til en klækkelig bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

Mand med stråhat stjal håndsprit og cykelhjelm – Jernbanegade – Holbæk

Kl. 10.16 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde stjålet håndsprit fra et venterum i Borgerservice i Holbæk Kommune I forbindelse med at manden, som ikke havde en aftale på Borgerservice, forlod venterummet, havde han fjernet en anden persons cykelhjelm, inden manden forlod området på cykel. Et vidne på stedet bemærkede, at manden havde to øvrige cykelhjelme spændt fast på bagagebæreret på sin cykel. Manden var blandt andet iført joggingbukser med Snurre Snup-logo og stråhat. På sin cykel medbragte manden en blå og hvid plastpose. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Skovvejen/Amtsvejen – Jyderup, Holbæk Kommune

Kl. 01.25 var en patrulje i gang med at svinge til venstre i lyskrydset, da de hørte hvinende dæk og så en personbil, som foretog en hård opbremsning, så bilen stoppede op efter at både for- og bagdæk havde overskredet lyskrydsets spærrelinje. Patruljen tog kontakt til føreren af personbilen, en 19-årig mand fra Kalundborg, som politiet vurderede var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, inden han blev løsladt. Han er sigtet for narkokørsel og kørsel frem for rødt lys og vil få afgjort sagerne på et senere tidspunkt.

Mishandling af hest – Holbæk

I går eftermiddags blev udsendt en pressemeddelelse, hvor politiet efterlyste vidner, som kunne hjælpe med at identificere en mand, som blev fanget på overvågningen ved Holbæk Rideklub sent torsdag aften. Se pressemeddelelse og overvågning her.

Politiet har siden fået syv henvendelser fra borgere, som er kommet med oplysninger i sagen, men dette har endnu ikke ført til, at manden på overvågningen er blevet identificeret. Efterforskningen af sagen fortsætter og politiet er fortsat meget interesseret i at få tip fra borgerne om manden på overvågningen.

Ring til politiet på tlf. 114 med tip i sagen.

Mange biler udsat for hærværk – Hjulmagervej, Holbæk

Kl. 11.53 rykkede en patrulje ud for at kigge nærmere på en del parkerede biler ved et autoværksted, idet de var blevet udsat for hærværk. Politiet kunne konstatere, at 17 ud af ca. 25 biler var blevet udsat for hærværk i løbet af natten mellem søndag og mandag. Bilerne havde alle fået diverse ridser i lakken, som en ukendt person havde forøvet i løbet af natten. Politiet har nu optaget rapport om det omfattende hærværk i et forsøg på at finde frem til en person, der kan drages til ansvar herfor.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved Hjulmagervej i løbet at natten mellem søndag og mandag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Hvalsøvej, Tingerup, Hvalsø – Holbæk

Kl. 15.09 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Korsør for spirituskørsel i en personbil: Kort forinden havde hun deltaget i en alkometertest, der indikerede, at hun var spirituspåvirket i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i hendes blodprøve ville give et resultat over 2,00 promille. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev i samme forbindelse gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Ifølge færdselsloven kan et køretøj beslaglægges med henblik på konfiskation, hvis der er mistanke om, at en alkoholkoncentrationen i blodet vil overstige to promille. Reglen kan også bruges, selv om der er tale om første gang, at en bilist mistænkes for spirituskørsel med så høj promille. Den 62-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkopåvirket motorcyklist flygtede forgæves – Holbæk

Kl. 02.03 ønskede en patrulje at kontrollere en motorcykel, der kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd i den sydlige del af Holbæk by. Politiet kunne se, at motorcyklisten kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt, hvorfor politiet gerne ville standse og kontrollere motorcyklisten. Føreren ønskede dog ikke at medvirke hertil og fortsatte med høj fart videre i sydlig retning ad Ringstedvej gennem Kvanløse og videre mod syd stadig med meget høj hastighed. I den nordlige del af Ugerløse kørte motorcyklisten venstre rundt i en rundkørsel og videre gennem Ugerløse, inden motorcyklisten fortsatte ad Østrupvej til Undløse. Her kørte motorcyklen videre ad Øvej og til sidst ad en markvej, hvor motorcyklisten væltede. Herefter stak føreren af til fods, men en hundepatrulje fandt kl. 0219 frem til føreren, som blev anholdt. Der var tale om en 38-årig mand fra Vemmelev, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen på motorcyklen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og methamfetamin. Den 38-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret, og sagen incl. hans kørsel skal afgøres.

Dyreværnsloven – Holbæk

Kl. 08.12 fik politiet anmeldelse fra en rideklub i Holbæk om, at de her til morgen havde tilkaldt dyrlæge til en af deres heste, hvor det blev konstateret, at den havde skader ved endetarmen. Skaderne var så alvorlige, at dyrlæge vurderede, at hesten skulle aflives. Der var en mistanke om, at skaderne som havde var påførte, så politiet undersøger nu sagen. Hesten vil blive obduceret for at klarlægge, om den har været udsat for dyremishandling.

To kamphaner sigtet for at overtræde restaurationsloven – Vestergade, Holbæk

Kl. 22.15 blev politiet tilkaldt til en irsk pub, hvor to mænd havde været oppe at toppes. Patruljen mødte her to mænd, en 21-årige mand fra Korsør og en 29-årig mand fra Regstrup, som havde indladt sig i slagsmål på beværtningen. De to mænd kendte hinanden og havde flere gange i løbet af aftenen haft verbale kontroverser, som til sidst udviklede sig et slagsmål. De blev begge sigtet for at overtræde restaurationsloven og bedt om at forlade stedet. Begge sigtede kan nu forvente at få en bøde i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 11.35 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og dens fører. Bilen var der intet galt med, men den 28-årige mandlige fører fra Vanløse havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Ved en nærmere kontrol viste det sig, at det nu var ottende gang inden for de seneste tre år, at politiet afslørede den 28-årige i at være fører af et køretøj trods den manglende førerret. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket vil blive afgjort senere i et retsmøde, som den 28-årige vil blive indkaldt til.

Narkokørsel uden førerret – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 12.15 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Mørkøv for både kørsel uden førerret og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet den 20-årige mistænkes for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen.

Brand i restaurant – Lyngvej, Jyderup Lyng, Vig

Kl. 05.43 kom et alarmopkald fra en beboer i området om, at der var brand i en restaurant på Lyngvej. Der var høje flammer ved bygningen og politi/brandvæsen kørte hurtigt frem til stedet. Bygningen er opført i træ, så branden udviklede sig lynhurtigt. Ilden fik fat i nogle træer, men ellers nåede branden ikke at sprede sig. Restauranten stod ikke til at redde, så brandvæsnet kontrollede branden, mens bygningen udbrændte. Omkring kl. 08.15 var ilden slukket, men tilbage forestod brandvæsnet en stor opgave i at efterslukke på stedet. Når slukningen er afsluttet, skal politiet undersøge brandstedet for at få klarlagt årsagen til, at branden startede.

Indbrud i perioden

Konsul Beyers Alle, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Vestervangen, Allerup, Holbæk
Urtehaven, Holbæk
Industrivej, Jyderup
Regstrupparken, Regstrup

Foto: ABW