Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/09/04 til 2020/09/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vigepligtsuheld – Gislingevej/Hagesholmvej, Hagesholm, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.29 skete et vigepligtsuheld, hvor en knallert stødte ind i en varebil. En 17-årig ung mand kørte på knallert ad Hagesholmvej mod krydset ved Gislingevej, hvor der er fuldt stop. Her overså knallertføreren en varebil, som kørte ad Gislingevej mod nord. Den 17-årige kørte ind i siden på varebilen og kom til skade med benet. Han blev bragt til hospitalet til behandling for et brud på sit ene ben. Politiet underrettede den unge mands forældre om uheldet. Knallerten blev indbragt til undersøgelse for, om den var i lovlig stand før ulykken. Føreren af varebilen, en 35-årig mand fra Nørre Alslev, kom ikke til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet for at klarlægge, hvad der skete på uheldsstedet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.32 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og havde påkørt autoværnet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Asnæs under kørsel i en personbil i sydøstlig retning ad Odsherredvej (rute 21) havde mistet kontrollen over køretøjet og påkørt autoværnet ved vejens midte. Han styrede herefter kontra og påkørte nu autoværnet i modsatte side lidt længere fremme, inden han standsede. Ved de to påkørsler af autoværnet blev en del grus og sten hvirvlet op, så en anden bilist blev ramt heraf. Den 18-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men da han var påvirket af alkohol/narkotika under kørslen i bilen, blev han kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. I forbindelse med oprydningsarbejdet og nødvendig reparation af autoværnene blev vejen spærret i begge retninger i tidsrummet kl. ca. 02.45 – 04.00 ved opstilling af skiltevogne. Den 18-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Søndag – mandag:

Mange biler udsat for hærværk – Hjulmagervej, Holbæk

Kl. 11.53 rykkede en patrulje ud for at kigge nærmere på en del parkerede biler ved et autoværksted, idet de var blevet udsat for hærværk. Politiet kunne konstatere, at 17 ud af ca. 25 biler var blevet udsat for hærværk i løbet af natten mellem søndag og mandag. Bilerne havde alle fået diverse ridser i lakken, som en ukendt person havde forøvet i løbet af natten. Politiet har nu optaget rapport om det omfattende hærværk i et forsøg på at finde frem til en person, der kan drages til ansvar herfor.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved Hjulmagervej i løbet at natten mellem søndag og mandag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Hvalsøvej, Tingerup, Hvalsø – Holbæk

Kl. 15.09 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Korsør for spirituskørsel i en personbil: Kort forinden havde hun deltaget i en alkometertest, der indikerede, at hun var spirituspåvirket i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i hendes blodprøve ville give et resultat over 2,00 promille. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev i samme forbindelse gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Ifølge færdselsloven kan et køretøj beslaglægges med henblik på konfiskation, hvis der er mistanke om, at en alkoholkoncentrationen i blodet vil overstige to promille. Reglen kan også bruges, selv om der er tale om første gang, at en bilist mistænkes for spirituskørsel med så høj promille. Den 62-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkopåvirket motorcyklist flygtede forgæves – Holbæk

Kl. 02.03 ønskede en patrulje at kontrollere en motorcykel, der kørte ad Valdemar Sejrsvej mod syd i den sydlige del af Holbæk by. Politiet kunne se, at motorcyklisten kørte med væsentlig højere hastighed end tilladt, hvorfor politiet gerne ville standse og kontrollere motorcyklisten. Føreren ønskede dog ikke at medvirke hertil og fortsatte med høj fart videre i sydlig retning ad Ringstedvej gennem Kvanløse og videre mod syd stadig med meget høj hastighed. I den nordlige del af Ugerløse kørte motorcyklisten venstre rundt i en rundkørsel og videre gennem Ugerløse, inden motorcyklisten fortsatte ad Østrupvej til Undløse. Her kørte motorcyklen videre ad Øvej og til sidst ad en markvej, hvor motorcyklisten væltede. Herefter stak føreren af til fods, men en hundepatrulje fandt kl. 0219 frem til føreren, som blev anholdt. Der var tale om en 38-årig mand fra Vemmelev, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen på motorcyklen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og methamfetamin. Den 38-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret, og sagen incl. hans kørsel skal afgøres.

Dyreværnsloven – Holbæk

Kl. 08.12 fik politiet anmeldelse fra en rideklub i Holbæk om, at de her til morgen havde tilkaldt dyrlæge til en af deres heste, hvor det blev konstateret, at den havde skader ved endetarmen. Skaderne var så alvorlige, at dyrlæge vurderede, at hesten skulle aflives. Der var en mistanke om, at skaderne som havde var påførte, så politiet undersøger nu sagen. Hesten vil blive obduceret for at klarlægge, om den har været udsat for dyremishandling.

To kamphaner sigtet for at overtræde restaurationsloven – Vestergade, Holbæk

Kl. 22.15 blev politiet tilkaldt til en irsk pub, hvor to mænd havde været oppe at toppes. Patruljen mødte her to mænd, en 21-årige mand fra Korsør og en 29-årig mand fra Regstrup, som havde indladt sig i slagsmål på beværtningen. De to mænd kendte hinanden og havde flere gange i løbet af aftenen haft verbale kontroverser, som til sidst udviklede sig et slagsmål. De blev begge sigtet for at overtræde restaurationsloven og bedt om at forlade stedet. Begge sigtede kan nu forvente at få en bøde i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 11.35 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og dens fører. Bilen var der intet galt med, men den 28-årige mandlige fører fra Vanløse havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Ved en nærmere kontrol viste det sig, at det nu var ottende gang inden for de seneste tre år, at politiet afslørede den 28-årige i at være fører af et køretøj trods den manglende førerret. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket vil blive afgjort senere i et retsmøde, som den 28-årige vil blive indkaldt til.

Narkokørsel uden førerret – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 12.15 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Mørkøv for både kørsel uden førerret og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet den 20-årige mistænkes for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen.

To mænd overfaldet – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.35 fik politiet anmeldelse om, at to mænd var blevet overfaldet i den enes hjem, i den nordlige del af Jyderup. Flere mænd trængte ind i lejligheden, hvor de overfaldt de to lokale mænd på 22 og 28 år, som begge var blev slået i hovedet.

Mændene flygtede herefter fra stedet i en mørk personbil. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to blev kørt til behandling på skadestuen. De to slap fra overfaldet uden alvorlige skader. Den ene blev indlagt til observation og den anden udskrevet efter skadestuebehandlingen Politiet foretog en gerningsstedsundersøgelse på stedet, hvor blandt andet hunde afsøgte området. Sagen efterforskes nu for at klarlægge motivet til overfaldet, herunder om det har en sammenhæng med to mistænkelige brande i Jyderup dagen før.

Vidner som har bemærket køretøjer eller personer i området, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Spiritusbilist fik taget bilen, Holbækvej, Jyderup

Kl. 23.05 standsede politiet en 43-årig kvinde fra Svebølle i en personbil, for at lave en rutinekontrol. Kvinden viste sig at være påvirket af spiritus, og var desuden frakendt førerretten ved en tidligere sag om spirituskørsel. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Kvinden havde inden for de seneste to år kørt seks gange i spirituspåvirket tilstand, selvom hun var frakendt førerretten. Politiet beslaglagde derfor kvindens bil, som det er muligt ifølge færdselsloven, ved gentagelsestilfælde. Den 43-årige ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til politiets indgreb. Om bilen kan konfiskeres vil retten tage stilling til ved et senere retsmøde, når kvinden skal have afgjort sine sager ved domstolen. Efter blodprøveudtagelsen blev den 43-årige løsladt, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter hun vil høre mere i sagen.

Tricktyverier – Holbæk, Højby, Ringsted, Nykøbing Sj., Greve, Rørvig og Roskilde

Politiet har i den seneste tid fået flere anmeldelser om tricktyverier både på gaden og i forretninger. Nogle af de forurettede har efter tyveriet haft mistanke til en bestemt person, der eksempelvis har hjulpet vedkommende, har spurgt om vej, eller på anden måde været tæt på den forurettede i tiden op til, at tyveriet bliver opdaget.

Andre anmeldelser om tricktyverier kan være foregået i butikker, hvor to eller flere personer går ind i en forretning og afleder opmærksomheden hos den/de ansatte. Det kan enten være ved at spørge til flere produkter, tage ting ned fra hylderne og sætte dem på plads igen, eller ved at bede om hjælp.
Når den ansattes opmærksomhed er afledt, vil den anden person tage butikkens mobiltelefoner, tablets eller andre effekter. Herefter forlader de forretningen uden at købe noget.

Politiet vil derfor gerne opfordre både borgere, butiksindehavere og ansatte til at være opmærksomme på mistænkelig adfærd i butikkerne. Skulle der indfinde sig personer i forretninger, der kunne mistænkes for tricktyveri, bedes de ansatte kontakte politiet med det samme. Desuden skal borgerne være særligt opmærksomme, når personer går tæt på, tilbyder sin hjælp på gaden eller på anden vis henvender sig.

Den seneste måned er der kommet anmeldelser om følgende tricktyverier:

04. september: Sølystvej, Holbæk
31. august: Stenhusvej, Holbæk
25. august: Ahlgade, Holbæk
21. august: Labæk, Holbæk

8. august: Oldermandsvej, Rørvig
21. august: Højby Hovedgade, Højby
31. august: Oddenvej, Nykøbing Sj.

13. august: Klosterparks Alle, Ringsted
22. august: Sct. Knudsgade, Ringsted
29. august: Ringsted Station
31. august: Ringsted Station

23. august: Hundige Station, Greve
20. august: Algade, Roskilde

Mistænkelig brande to steder – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.08 kom et alarmopkald om brand i opgangen til en beboelsesejendom beliggende i den østlige del af Holbækvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet og slukningsarbejdet blev iværksat. Der var tale om en mindre brand i opgangen. Røgdykkere gik ind i bygningen for at evakuere eventuelle personer og dyr. På 2.sal var lejlighedens beboere hjemme, og de blev bedt om at opholde sig på altanen indtil det var sikkert at bevæge sig ud. Ilden blev slukket før den spredte sig til lejlighederne, der dog blev skadet af sod. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Kl. 20.04 kom endnu en melding om brand på Holbækvej, men denne gang i den vestlige del af byen, hvor det brændte ved en kiosk. Brandvæsnet var hurtigt fremme, så ilden blev slukket før den spredte sig til ejendommens førstesal. Der skete skade på facaden og butikken lige inden for vinduet. Ingen personer var til stede i kiosken, da det brændte. Poltiet spærrede Holbækvej foran kiosken, mens branden blev slukket og stedet undersøgt. Vejkrydsene ved Drivsåtvej/Teglværksvej og ved Skarridsøgade blev spærret, og busser forbi stedet blev derfor omlagt.

Politiet undersøgte brandene, da ilden var slukket, og det viste tegn på at begge brande kunne være påsat. De to brandsteder blev derfor undersøgt nøje og området omkring afsøgt af hundepatruljer. Onsdag formiddag gik politiets videre undersøgelser af brandstederne i gang. Brandteknikere fra NKC – Nationalt Kriminalteknisk Center forestod undersøgelserne på de to adresser.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er sammenhæng mellem brandene, og at der er meget som tyder på, at der ikke er tale om to tilfældige gerningssteder. Flere omstændigheder peger på, at motivet til brandene skal findes i det kriminelle miljø på Vestsjælland. Ad hensyn til den videre efterforskning, kan politiet ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Vidner som har set personer, køretøjer eller noget mistænkeligt omkring ejendommen på Holbækvej nr. 137 ca. kl. 18.00, hvor det brændte, eller omkring Hjørnekiosken på Holbækvej nr. 2 to timer senere, hvor der udbrød brand omkring kl. 20.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114. Observationer omkring personer og køretøjer kan have afgørende betydning for politiets efterforskning.

Blændet af solen og ramte skilt – Knabstrupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 20.22 anmeldte en bilejer, at hun havde lånt sin bil ud og at føreren, 70-årig mand fra Mørkøv omkring kl 18.30 var kørt galt på Skovvejen ved Knabstrup. Føreren var blevet blændet af den lavstående sol og kørte i den forbindelse ud i græsrabatten, hvor han ramte et vejskilt og bilen standsede på en cykelsti. Bilens ejer sørgede for at bilen blev fjernet og orienterede politiet. En patrulje kørte til den 70-åriges adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Han var ikke kommet til skade ved uheldet.

Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Roskilde og Lejre

00.58 Valdemar Sejrsvej, Holbæk. En 26-årig mand fra Vipperød kørte i en personbil, selvom han var påvirket af narko og spritius.

Kl. 01.34 Eriksvej, Roskilde. En 20-årig mand fra Roskilde sigtet for narkokørsel, da han holdt i tomgang foran en adresse på Eriksvej. Han blev testet positiv for amfetamin. Der var i alt fem unge i bilen, som alle blev visiteret og bilen ransaget, men patruljen fandt ingen narko i bilen. To af de antrufne unge var mindreårige piger på 15 og 17 år, begge fra Roskilde. Deres værger og de sociale myndigheder blev orienteret om episoden.

Kl. 01.52 Annavej, Holbæk. En 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet og anholdt for at køre bil i spiritus- og narkopåvirket tilstand.

Kl. 02.00 Bregnetvedvej, Osteed, Lejre. En 29-årig mand fra Borup kørte bil med en alt for høj spirituspromille. Politiet sigtede og anholdt manden, og grundet promillens størrelsen inddrog politiets hans førerret på stedet, mens sagen behandles.

Alle de sigtede blev taget med til blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Når politiet modtager resultatet af blodprøven, vil de sigtede blive orienteret om sagens videre gang.

Lørdag – søndag:

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.28 ønskede færdselspolitiets videopatrulje at standse en bilist, der kørte ad Skovvejen ved Regstrup med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Føreren ønskede imidlertid ikke at tale med politiet og satte derfor hastigheden op i et forsøg på at køre fra politiet. Bilisten påkørte herunder et autoværn, men fortsatte kørslen i og omkring Stigs Bjergby og videre til vejen Friheden, hvor bilisten kørte ud på en mark og fortsatte kørslen i østlig retning. Politiet fulgte efter, indtil føreren efterlod bilen og stak af til fods. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter den mandlige fører, som kl. 14.40 blev fundet og anholdt. Der var tale om en 47-årig mand fra Stensved, der var påvirket af narkotika (mistanke om kokain) og i øvrigt frakendt kørekortet. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham efter en nøje vurdering af hans kørsel mv., hvor der ikke fandtes grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Politiet valgte dog at beslaglægge den 47-åriges bil, da han flere gange var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet. Den 47-årige kan nu forvente at høre yderligere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og videooptagelserne fra kørslen er blevet gennemset for at fastlægge hastighedsovertrædelser under flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 15.26 anmeldte en 46-årig mand fra København Ø, at han få minutter tidligere under kørsel ad Odsherredvej (rute 21) i nordlig retning i en personbil var blevet overhalet højre om. En varebil var kørt ud i græsrabatten for at overhale og havde herunder ramt højre side af hans personbil. Føreren af varebilen havde blot fortsat sin kørsel uden at standse for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Flugtbilisten kørte i en hvid varebil med tilkoblet traileren, og føreren af varebilen blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 45-55 år, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: Havde brune øjne og et mørkt fuldskæg, Iført: Måske noget hvidt tøj. Som passager i bilen befandt sig B: Kvinde, Dansk af udseende, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Håret var mørkt, måske lidt rødligt. Håret var ligeledes bølget, Iført: Mørk striksweater. Ingen kom til skade ved uheldet, og politiet forsøger nu at få varebilen og dens fører identificeret.

Spirituskørsel – Brogade, Holbæk

Kl. 21.45 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.18 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Vig for spirituskørsel i en personbil, hvor den 34-årige på bagsædet medbragte sine to børn på syv og elleve år. Han blev løsladt på sygehuset i Holbæk efter udtagelse af en blodprøve til nærmere for alkohol. I forbindelse med løsladelse forlod den 34-årige børnene, så politiet underrettede børnenes værge om sagen, så værgen efterfølgende tog sig af børnene. Politiet har ud fra omstændighederne skrevet en socialrapport, så de sociale myndigheder bliver underrettet om hændelsesforløbet vedr. børnene.

Narkokørsel i høj fart – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.07 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil, der kørte 135 km/t, på Skovvejen hvor det kun er tilladt at køre 90 km/t. Føreren, en 33-årig mand fra København, var desuden påvirket af narko. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i al for høj fart, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel uden kørekort – Ahlgade, Holbæk

Kl. 23.45 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 27-årig mand fra Holbæk, for at lave en rutinekontrol. Føreren havde ikke erhvervet kørekort og var påvirket af narko, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Bilen havde den 27-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Når resultatet af blodprøverne kommer, kan de sigtede forventet at høre mere i deres sager.

Brand i restaurant – Lyngvej, Jyderup Lyng, Vig

Kl. 05.43 kom et alarmopkald fra en beboer i området om, at der var brand i en restaurant på Lyngvej. Der var høje flammer ved bygningen og politi/brandvæsen kørte hurtigt frem til stedet. Bygningen er opført i træ, så branden udviklede sig lynhurtigt. Ilden fik fat i nogle træer, men ellers nåede branden ikke at sprede sig. Restauranten stod ikke til at redde, så brandvæsnet kontrollede branden, mens bygningen udbrændte. Omkring kl. 08.15 var ilden slukket, men tilbage forestod brandvæsnet en stor opgave i at efterslukke på stedet. Når slukningen er afsluttet, skal politiet undersøge brandstedet for at få klarlagt årsagen til, at branden startede.

Indbrud i perioden

Vestervangen, Allerup, Holbæk
Urtehaven, Holbæk
Industrivej, Jyderup