Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/08/07 til 2020/08/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 09.58 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Svenstrup J for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en varebil. Hans førerret havde politiet nemlig inddraget i slutningen af juli måned i forbindelse med en anden straffesag om overtrædelse af færdselsloven. Den 36-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.18 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tricktyveri – Åparken, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.48 anmeldte en 92-årig kvinde fra Svinninge, at hun i tidsrummet kl. 11.00-12.00 havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der var kommet ind på hendes bopæl via en åbentstående havedør. Han havde udgivet sig for at være hjemmehjælper og oplyst, at han skulle pudse den 92-åriges smykker. Hun havde taget en guldring og en guldhalskæde af, som manden efterfølgende beholdt. Han blev beskrevet som: A: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 168-178 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Lidt krøllet hår, Talte: Dansk. Politiet undersøger nu, om dette tricktyveri kan have forbindelse med et andet tricktyveri anmeldt i fredags, hvor en 85-årig kvinde under tilsvarende omstændigheder fik stjålet guldsmykker.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Tornved Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i opmagasineret affald. Det viste sig, at byggematerieler, en gammel campingvogn og andet affaldsmateriale af ringe værdi blev opbevaret et sted tæt på jernbanen. På grund af brandvæsnets arbejde med brandslukningen blev togdriften indstillet i ca. 30 minutter, hvorefter togene efterfølgende kørte med nedsat hastighed forbi brandstedet. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere i den anledning. Der er dog ikke umiddelbart mistanke om, at branden kan være påsat, selv om politiet har oplysninger om, at stedet har været tilholdssted for unge.

Brandundersøgelse – Østerled, Holbæk

Kl. 11.44 var der gået ild i en bil, der stod i en garage, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Politiet kørte også til brandstedet, hvor brandvæsnet hurtigt havde fået slukket branden. Det viste sig, at en 39-årig mand fra Holbæk havde udført svejsearbejde på en bil, som var blevet så varm, at den var brudt i brand. I forbindelse med brandens opståen havde den 39-årige fået nogle mindre alvorlige skader på den ene hånd, så han blev i en ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Efterfølgende underrettede politiet ejeren af både den brandskadede bil og ejeren af bygningen om branden på stedet. Politiet har opstået rapport om branden for at kunne afgøre, om nogen kan have udvist manglende forsigtighed i forbindelse med svejsearbejdet på stedet.

Spirituskørsel – knallert beslaglagt – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 00.07 anholdt og sigtede politiet en 46-årig kvinde fra Holbæk for spirituskørsel på en lille 30-knallert, efter at hun var kørt ad Vandtårnsstien og ud på Vandtårnsvej, hvor hun væltede. En mand bemærkede styrtet og holdt kvinden tilbage, indtil politiet nåede frem. En alkometertest indikerede, at hun var påvirket af alkohol i så høj grad, at analysen af den blodprøve, som hun fik udtaget på skadestuen, vil afsløre en alkoholkoncentration i blodet på over 2,00 promille. Den 46-årige kvinde blev løsladt efter afhøring til sagen og samtidig gjort bekendt med, at hendes knallert ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Beslutningen om beslaglæggelsen ønskede hun indbragt for retten, så en dommer skal senere se på grundlaget herfor.

Bilist ville ikke standse – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 04.18 ønskede politiet at kontrollere en bilist, som kørte på Skovvejen i vestgående retning ved Jyderup. Bilisten kørte dog ufortrødent videre trods politiets tegn til at standse med henblik på rutinemæssig kontrol. Hastigheden var dog meget normal, og bilisten fortsatte med politiet bagefter gennem Jyderup – Mørkøv – Knabstrup og til sidst ind på Kalundborgmotorvejens begyndelse ved Knabstrup. Her havde politiet på tværs af vejen lagt en sømmåtte, som bilisten kørte over. Efter et par hundrede meter standsede bilen med tre punkterede dæk, hvorefter politiet kl. 04.50 fik kontakt til to unge personer i bilen. En 14-årig dreng fra Rødvig Stevns sad bag rattet og medbragte en 16-årig dreng fra Store-Heddinge som passager. Føreren kunne i sagens natur ikke lovligt føre bilen og blev i øvrigt mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen efter deltagelse i en narkometertest. De to unge mænd blev begge frihedsberøvet og afhørt til sagen, hvor de i øvrigt kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen. Begge blev løsladt søndag formiddag, hvorefter den 16-årige nok kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen. Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor hverken sigtes eller straffes i anledning af den foretagne kørsel i bilen. For begges vedkommende vil de sociale myndigheder tillige blive underrettet om nattens kørsel i bilen.

Narkobilist kørte frem mod rødt lys – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 05.35 bemærkede en patrulje, at en personbil kørte over for rødt lys i krydset Tølløsevej – Hjortholmvej. Politiet standsede efterfølgende bilen, som blev ført af en 21-årig mand fra Tølløse. Efter sigtelsen for kørsel frem mod rødt lys blev den 21-årige anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Knallert i uheld med bil – Springstrupvej/Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.56 kørte en 34-årig mand fra Regstrup på knallert ad Springstrupvej mod syd og ud på Omfartsvejen. Her overskred knallertføreren sin vigepligt og svingede til venstre ud for foran en bil, som kørte ad Omfartsvejen mod vest. Føreren af bilen, en 43-årig kvinde fra Holbæk stod på bremsen, men kunne ikke nå at standse. Hendes bil ramte knallerten, så den væltede. Den 34-årige slap fra uheldet med knubs, en flækket tand og en ridset knallert. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Mindre brand i glemte aviser – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.10 kørte politi og brandvæsen til en brand i en beboelsesejendom på Valdemar Sejrsvej. Der var røgudvikling fra en lejlighed på 1.sal, så alle beboere i opgangen blev evakureret. Beboeren var ikke hjemme i den lejlighed, hvorfra røgen kom. Det viste sig, at det røg fra nogle aviser, som var blevet glemt på et tændt komfur. Der var endnu ingen synlige flammer, men det røg kraftigt fra aviserne. Brandvæsnet slukkede de ophedede aviser og komfuret. Der skete ingen brandskade i lejligheden. Efter en udluftning kunne alle vende tilbage til deres lejligheder og beboeren i den røgfyldte lejlighed blev orienteret om episoden.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 15.21 skete et mindre sammenstød på Landevejen ved Tuse, da en 32-årig kvinde fra Rørvig satte farten ned, idet der var en langsomt kørende traktor foran. Bagfra kom en 18-årige kvinde fra Svinninge kørende, men overså at den forankørende bremsede. Hun påkørte derfor den forankørende, så der skete mindre skader på begge biler. Den 18-årige kvinde blev tilset på skadestuen, men ingen personer var kommet til skade. Politiet registrerede uheldet.

Påvirket bilist påkørte hus – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.32 kørte en 32-årig mand fra lokalområdet i Jyderup ad Holbækvej mod sydvest, da han ud for nr. 7 mistede herredømmet over bilen, som skred ud og ramte husfacaden og et el-skab. En patrulje kom frem til stedet, hvor den 32-årige var uskadt, men kørte i påvirket tilstand. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som skal vise, om han var påvirket af spiritus og narko. Politiet fandt desuden 1,5 gram amfetamin i bunden af bilen, som den 32-årige blev sigtet for at besidde. Den 32-årige var frakendt førerretten for en tidligere sag om spirituskørsel, så han blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. El-selskabet blev orienteret om uheldet, og kom for at udbedre skaderne på el-skabet. Den 32-åriges bil måtte køres væk af autohjælp. Efter blodprøveudtagelsen blev den 32-årige løsladt, og nu venter politiet på resultatet, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Spiritusbilist søgt af fogeden – Landevejen, Sandby, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.23 blev en 32-årig mand fra Svinninge sigtet og anholdt for spirituskørsel ad Landevejen mod vest. Den 32-årige var frakendt førerretten for en tidligere sag om spirituskørsel, så han blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Føreren havde lånt bilen, så ejeren af bilen kan forvente en bøde for at overlade sit køretøj til en person uden kørekort. Da den 32-årige havde fået udtaget blodprøven, blev han fortsat tilbageholdt, da han var søgt til at møde i fogedretten. Han blev torsdag formiddag fremstillet i fogedretten, hvor han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 32-årige høre mere i sagen.

Spiritusbilist kørte galt foran politiet – Valdemar Sejrsvej/Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 18.55 kørte en politipatrulje ad Valdemar Sejrsvej mod syd, da en bil som kørte ca. 50 meter længere fremme kørte galt i forbindelse med svingning. Personbilen kom kørende ad Lundemarksvej, hvor den begyndte at svinge til venstre syd ad Valdemar Sejrsvej. Føreren af bilen fik ikke drejet i tide, men påkørte en lysreguleringsmast, som væltede. Politiet tog kontakt til føreren, en 63-årig mand fra Holbæk, som var uskadt, men påvirket af spiritus i svær grad. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Lysmastens ledninger stak ud efter påkørslen, så en tekniker blev tilkaldt til at udbedre skaden. Bilen lækkede olie efter uheldet, så brandvæsnet fjernede olien fra vejbanen. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den

Indbrud i Perioden

Tåstruphøj, Holbæk
Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk
Åparken, Svinninge
Peder Oxesvej, Tølløse

Foto: ABW