Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/07/13 til 2020/07/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel og steroider – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 21.40 anholdt og sigtede politiet en 21-åig mand fra Vipperød for narkokørsel i bil, da en narkotest viste at han var påvirket af narkotika. Hans bil blev ransaget, hvor patruljen fandt en ulovlig kniv og to æsker steroider. Den 21-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om forbud mod visse dopingmidler, og de ulovlige ting blev beslaglagt. Den anholdte fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Han vil få besked fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Frustreret gæst kastede flaske efter bartender – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 19.09 sigtede politiet en 26-årig, spirituspåvirket mand fra Holbæk for overtrædelse af restaurationsloven, efter at han havde været gæst og var blevet bortvist fra en restauration på Jernbanevej på grund af sin utryghedsskabende adfærd. Da han ville ind på en anden nærliggende restauration, var oplysningerne om hans tidligere adfærd kommet ham i forkøbet, så han fik ikke adgang. I formentlig frustration kastede han en flaske i retning mod en kvindelig bartender, som dog ikke blev ramt, men i stedet tilkaldte politiet. Den 26-årige fandt politiet på p-pladsen bag biblioteket, hvor han var både spirituspåvirket og vrangvillig, støjende samt udadreagerende ved politiets kontakt til ham. Politiet fik ham dog til at falde til ro i forbindelse med sigtelsen, som han vil høre nærmere om, når han modtager en bøde fra politiet.

Færdselsuheld – Slagelsevej / Møllevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.01 rykkede politiet ud efter en anmeldelse om, at en bilist var forulykket og kørt i grøften. På uheldsstedet traf politiet en spirituspåvirket, 27-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i den forulykkede bil, der var havnet i en ca. tre meter dyb grøft. Den 27-årige var ikke kommet til skade i solouheldet, der skete efter kørsel ad Slagelsevej i sydvestlig retning. Hun blev bragt til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, hvorefter hun blev løsladt. Når blodprøven er analyseret, vil hun høre nærmere fra politiet.

Redningsaktion iværksat – Nørrestængevej, Orø – Holbæk

Kl. 16.57 blev et familiemedlem på stranden bekymret for en 39-årig kvinde og hendes 4-årige datter fra København K, da de under en svømmetur ved kysten var forsvundet ud af syne for familiemedlemmet på land. En redningsaktion blev derfor sat i gang, så bl.a. en redningshelikopter blev sendt til øen for at lede efter de to savnede. Kl. 17.18 kunne hele aktionen afblæses, idet politiet fandt de to savnede i god behold på land, men dog et langt stykke fra det sted, hvor de var svømmet ud.

Dom for besiddelse af skydevåben – Jyderup – Holbæk

Den 16. april var politiet med en narkohund på en adresse i Jyderup, hvor der var mistanke om, at der blev opbevaret narkotika på stedet. Lejligheden blev ransaget, men der blev ikke fundet narko. Til gengæld fandt politiet et oversavet jagtgevær og tre tilhørende patroner. To mænd, en 33-årig og en nu 22-årig begge fra Holbæk blev varetægtsfængslet dagen efter, og den 16. juli faldt der dom i sagen. Den 22-årige fik fire måneders fængsel, mens den 33-årige fik to år og tre måneders fængsel, da det blev lagt til grund, at det var ham, der havde anskaffet sig geværet. De modtog begge dommen.

Bil fundet med indbrudskoster – Chr. Hansensvej, Holbæk

Kl. 10.40 fik politiet et opkald om, at en udlejet bil ikke var kommet retur til aftalt tid hos ejeren, men at ejeren kunne se, at bilen befandt sig på Chr. Hansensvej i Holbæk. Politiet kørte derfor til stedet og fandt bilen, og i umiddelbar nærhed af bilen holdt også en brugsstjålet bil parkeret. Den anden bil tilhører en autoforhandler, som fik besked om, at hans bil var fundet. En 26-årig mand fra Holbæk kunne mistænkes for at have stjålet begge biler, ligesom der i den ene blev fundet koster fra et indbrud på Kongsdalvej i Mørkøv samt effekter, der muligvis var brugt ved indbruddet, der fandt sted den 13. juli 2020. Den 26-årige mand blev sigtet for forholdene, ligesom der i bilen også blev fundet ulovlige dopingmidler, som han også blev sigtet for at være i besiddelse af. Den sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Ammoniakudslip – Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 12.22 fik politiet en anmeldelse om, at der var sket ammoniakudslip fra et maskinrum i en virksomhed. En defekt tankbeholder indeholdende omkring 500 kg ammoniak lækkede under en reparation, hvorfor medarbejderne på stedet blev evakueret. Udslippet blev håndteret, så der ikke skete udslip, der var til fare for borgerne, og kemidykkere blev sendt ind af brandvæsnet for at overføre ammoniakken til en anden beholder. Politiet var på stedet indtil kl. 15.03. Herefter blev Arbejdstilsynet underrettet.

Morgenmad var skyld i mistanke om spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 06.10 ringede en borger, idet en medtrafikant førte bilen slingrende ad Holbækmotorvejen, hvorfor borgeren mistænkte, at føreren var spirituspåvirket. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 25-årig kvinde fra Hørve. Hun måtte erkende, at bilen muligvis slingrede, idet hun var i færd med at spise morgenmad under kørslen. Politiet påtalte kørslen, og kvinden blev formanet om at koncentrere sig om at køre bil, når hun sad bag rattet og vente med morgenmaden til destinationen var nået. Hun blev ikke sigtet for forholdet.

Færdselsuheld – Landevejen/Rute 21, Holbæk

Kl. 17.07 skete et sammenstød ved afkørselsrampen fra rute 21 sydgående mod Tuse. En personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Tuse holdt stille for ubetinget vigepligt ved rundkørslen, da hun blev påkørt bagfra af en personbil med en 61-årig mand fra Vig bag rattet. Kvindens bil blev påkørt på bagskærmen, men der skete kun materiel skade. Begge parter blev tilset i ambulance, men ingen personer var kommet til skade ved påkørslen. Politiet registrerede uheldet.

Narkokørsel og narkofund – Holbæk

Kl. 20.31 kørte en personbil ad Bjergskovvej mod øst, hvor den foretog en uvending på Søvej ved Kastrup. En patrulje standsede bilen, for at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren, en 23-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen blev ransaget og den 23-årige visiteret, hvor betjentene fandt 1,7 gram skunk, som han blev sigtet for at besidde.

Kl. 21.20 sigtede og anholdt politiet en 21-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil ad Kanalstræde i Holbæk. Bilen blev ransaget og i handskerummet fandt patruljen hash, som blev kontrolvejet til 26,6 gram. Den 21-årige blev sigtet for narkobesiddelse og taget med til en blodprøveudtagelse.

Hashen blev i begge sager beslaglagt med henblik på konfiskation. De anholdte blev i begge løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre mere, når resultatet på blodprøven kommer.

Mand anholdt for uorden på sygehus – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 03.00 fik politiet anmeldelse fra akutafdelingen på Holbæk sygehus om, at en mand var voldsomt udadreagerende på stedet. En patrulje kørte hurtigt frem, hvor de traf en ophidset 52-årig mand fra Kirke-Eskilstrup, som skønnedes psykisk uligevægtig. Han blev taget med til politistationen for at genoprette roen på stedet. Han blev løsladt torsdag morgen, da han var faldet til ro, men blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Indbrud i skur – Hovedgaden, Undløse,Tølløse, Holbæk

Kl. 07.45 fik politiet anmeldelse om, at der tidligt tirsdag morgen blev begået indbrud et redskabsskur som tilhører Undløse Kirke. Fra stedet blev stjålet en havetraktor, en kompressor, en hækklipper, en multimaskine og tre dunke med brændstof. En patrulje blev sendt til stedet for at lave gerningsstedsundersøgelse. Anmelderen oplyste, at havetraktoren var forsynet med GPS, og at den befandt sig på en landejendom på Ringstedvej ved Hellestrup/Vipperød. Politiet kørte til stedet, hvor de fandt havetraktoren. Ejendommen blev grundigt undersøgt, men der blev ikke fundet yderligere koster fra indbruddet på stedet. Politiet havde ingen grund til at mistænke beboerne på ejendommen for at stå bag indbruddet.

Sagen efterforskes nu for at forsøge at finde frem til gerningsmanden. Vidner som har bemærket noget omkring indbruddet, som skete mellem kl. 06.30-06.37 tirsdag morgen, hvor GPS trackeren registrerede, at havetraktoren flyttede sig, bedes kontakte politiet. Borgere som har bemærket en gul Stiga Havetraktor, som blev transporteret fra Undløse Kirke til Ringstedvej ved Hellestrup, hvor den blev læsset af, bedes ringe til politiet, hvis de kan bidrage med oplysninger om køretøj eller personer i forbindelse med dette. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.17 kørte en 59-årig mand fra Regstrup på afkørselsrampen fra Kalundborgmotorvejen mod sydøst og frem mod Hjortholmvej i sin bil. Fra Hjortholmvej mod sydvest kørte en 28-årig mand fra Tølløse. Den 59-årige skulle svinge til venstre af Hjortholmvej, men overså den 28-åriges bil og kørte frem trods sin ubetingede vigepligt. Den 28-årige forsøgte at undvige, men ramte den 59-åriges bil bagerst på venstre hjørne. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet, men politiet optog rapport om vigepligtsforseelsen.

Spiritusbilist i uheld med patruljebil – fører flygtet – Højvang, Holbæk

Kl. 12.21 parkerede en patruljebil bag en personbil på parkeringspladsen ved en farvehandler i Holbæk, idet politiet mistænkte den 44-årige mandlige fører fra Ballerup for at være spirituspåvirket, ligesom hans familie havde efterlyst ham efter at have forladt hjemmet i nedtrykt tilstand. Føreren bakkede ind i fronten på patruljebilen og kørte fra stedet. Han undslap fra patruljebilen, men politiet fandt senere føreren i nærheden af Kildedamsskolen i Tølløse, hvor han blev anholdt. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og blev indlagt til behandling. Han vil høre mere om sagen, når den skal afgøres.

Indbrud i campingvogn – Krogvejen, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 22.02 kørte politiet til en campingplads, hvor en af naboerne havde anmeldt indbrud i en campingvogn. Politiet kørte til stedet, hvor en 27-årig mand uden fast bopæl kunne mistænkes for forholdet. Han blev sigtet, og hans campingvogn blev undersøgt. Her fandt politiet koster fra den campingvogn, der var udsat for indbrud. Den 27-årige blev anholdt og sigtet for indbrud, og blev efter afhøring løsladt. Han er dog fortsat sigtet og vil høre nærmere.

Indbrud i Perioden

Vølunden, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk