Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/05/15 til 2020/05/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røverisk overfald mod person i egen bolig – Holbæk

Kl. 10.15 henvendte en 24-årig mand fra Holbæk sig på politistationen i Holbæk for at anmelde et røveri, der var foregået i mandens eget hjem tidligere på morgenen. Anmelderen havde sovet, at da to unge mænd havde henvendt sig og vækket ham. De beskyldte ham for at have begået noget dumt, så han nu skyldte dem nogle penge. Alvoren i beskyldningen blev understreget med slag i ansigtet og krav om øjeblikkelig overførsel af et mindre pengebeløb. Herefter medtog de to mænd en computer, en playstation incl. spil og et headsæt, inden de forlod den 24-åriges bopæl i den 24-åriges bil. Bilen blev straks efterlyst i forbindelse med anmeldelsen om røveriet.
Efterforskningen i sagen ud fra beskrivelsen af de to mistænkte og pengeoverførslen førte til hurtig identifikation af en 20-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt kl. 12.25 og sigtet for røveri mod den 24-årige i forening med den anden, endnu ikke identificerede medgerningsmand. Efter afhøring blev den anholdte anbragt i et arresthus, idet politiet og anklagemyndigheden havde besluttet at fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.
I løbet af eftermiddagen fik politiet via en opmærksom borger oplysninger om, at den røvede personbil var set køre rundt i Havnegade, Holbæk, hvor føreren med høj hastighed havde overhalet tre andre trafikanter i en svingbane. Bilen forsvandt herfra i østlig retning, hvorefter politiet ledte efter den i Holbæk by resten af eftermiddagen.
Kl. ca. 19.15 bemærkede en patrulje bilen med kun føreren i køre ad Bysøstræde mod Jernbanevej, hvor bilen få sekunder senere blev fundet forulykket, idet den var kørt ind i en hæk. Vidner udpegede for politiet føreren, der befandt sig i nærheden, men stak af, da politiet ville tage kontakt. Efter en kortere løbetur i området lykkedes det politiet at anholde en 20-årig mand fra Holbæk, som blev genkendt som værende fører af bilen i Bysøstræde kort inden uheldet på Jernbanevej. Den 20-årige havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den anholdte var i besiddelse af bilnøglen til bilen, hvor der også blev fundet nogle af de effekter, som røverene havde taget fra offeret tidligere på dagen. Den 20-årige blev efter forsøg på afhøring til sagerne også anbragt i et arresthus indtil fremstilling i grundlovsforhør tirsdag kl. 11.00 sammen med den anden anholdte i sagen. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret i Retten i Holbæk afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Varetægtsfængsling – Færdselsuheld / spirituskørsel / vold mod politiet / hærværk mv. – Kikhøjparken, Holbæk

Kl. 03.37 ville politiet standse og kontrollere en bilist, der kørte ad Kikhøjparken mod syd. Bilisten fortsatte dog sin kørsel, indtil han nåede frem til en fartdæmpende foranstaltning med to stolper med kæde imellem. Bilisten standsede indledningsvist, men fortsatte videre, så han mistede kontrollen over bilen, som standsede i en have. Politiet kunne efter en kort løbetur anholde en uskadt, 29-årig mand fra Lejre, der var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer, og som satte sig til modværge ved anholdelsen, så politiet måtte bruge peberspray. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og skulle transporteres til politistationen i Roskilde for udtagelse af en blodprøve. Undervejs gik den anholdte amok og blev udadreagerende, så han knuste en rude i patruljebilen. Endvidere sparkede han også ud efter en politibetjent. Patruljen måtte tilkalde ekstra assistance til håndtering af den anholdte, der til sidst kom til politistationen, hvor blodprøven blev udtaget med den fornødne magt, fordi han modsatte sig dette. Den anholdte blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet foreløbig til den 2. juni 2020, idet han tidligere var straffet for noget tilsvarende.

Hæleri af pantflasker – Holbæk

Kl. 16.12 anmeldte personalet i et supermarked, Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk, at de undrede sig over et par unge, der var ved at putte pantflasker i flaskeautomaten. De undrede sig især over den specielle pose, som pantflaskerne blev taget fra, idet en sådan pose normalt blev brugt af forretninger mv., der havde en aftale med et retursystemfirma. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til to unge mænd på 16 og 17 år fra Holbæk. De var i besiddelse af en pantpose, hvor navnet på en lokal tennisklub var angivet. Da de unge mænd oplyste, at de havde fundet poserne med flasker ved supermarkedet og uden legal adgang til at sætte sig i besiddelse af dem, sigtede politiet dem for hæleri. De udstedte pantboner blev beslaglagt sammen med de resterende flasker. Den 17-årige var også i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.
Politiet fik ved kontakt til den lokale tennisklub bekræftet, at der havde været indbrud i klubhuset, hvorfra fem poser med pantflasker var blevet stjålet. En rude i en dør var blevet knust, så tyven kunne skaffe sig adgang til klubhuset på et ukendt tidspunkt mellem Kristi Himmelfartsdag og lørdag.
Samtidig med denne sag undrede personalet i et supermarked, Smedelundsgade, Holbæk, sig over, at en ung mand stod ved flaskeautomaten med to store poser pantflasker fra et returpantsystem, som kun blev brugt i virksomhedsregi. Politiet fik på stedet kontakt til en 17-årig ung mand fra Holbæk, som blev sigtet for hæleri af disse flasker. På poserne med pantflaskerne var påsat samme mærkat med angivne af samme tennisklub som på poserne fra supermarkedet på Borgm. N. E. Hansensvej. Flaskeboner til en værdi af 927 kr. blev beslaglagt, og politiet undersøger i forbindelse med denne sag, om en 20-årig mand fra Holbæk også kan mistænkes for at have en rolle i sagen, idet han måske har indløst værdiboner for den sigtede.
I begge sager politiet underrettet de sociale myndigheder og de sigtedes værger om sagerne mod dem, idet de alle vil høre nærmere fra politiet, som nu også undersøger, om nogen af dem kan sættes i forbindelse med indbruddet i tennisklubben.

Uorden mellem bekendte / spiritus-/narkokørsel – beslaglæggelse af bil – Henrik Nielsens Vej, Holbæk

Kl. 21.42 rykkede flere patruljer ud til et slagsmål på gaden ved et festlokale. Det viste sig dog kun at være en 24-årig mand fra Ringsted og hans kvindelige bekendte på 18 år involveret. Manden var spirituspåvirket efter at været til en fest, da han ville køre derfra i en bil. Det ønskede den bekendte ikke, at han gjorde, hvorfor der opstod et skænderi mellem de to parterne. Ifølge vidner havde den 24-årige forsøgt at køre bil i den tilstand, som politiet traf ham i, så han blev sigtet for spirituskørsel og anholdt i den anledning. Det gjorde ham udadreagerende, så politiet måtte bruge peberspray for at få ham pacificeret. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Da politiet kunne konstatere, at han mindst fire gange tidligere havde ført bil uden at have førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den beslutning ønskede den 24-årige forelagt for retten, så en dommer skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor. Den 24-årige blev løsladt efter afsluttet efterforskning, og den kvindelige bekendte havde ikke lidt overlast i forbindelse med striden med den 24-årige.

Røverisk overfald – Nygade, Holbæk

Kl. 22.53 anmeldte pårørende til en 16-årig dreng fra Holbæk, at sønnen kl. ca. 22.40 var blevet kontaktet af flere maskerede unge, der havde truet ham ud ad toget på Holbæk stationen. Den 16-årige blev efterfølgende tvunget hen til pengeautomat i Nygade for at hæve penge til de maskerede. En 27-årig mand fra Hørve overværede dette og påtalte de unges opførsel over for den 16-årige. Det medførte et overfald på den 27-årige, der blev væltet omkuld og tildelt spark mod krop og hovedet. Dette overfald benyttede den 16-årige til at flygte fra stedet. Den overfaldne 27-årige blev bragt til skadestuen til behandling efter overfaldet, hvor politiet nu leder efter følgende mistænkte: A: Mand, 18-20 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Mørk jakke med hætten trukket over hovedet, hvide bukser; og B: Mand, 18-20 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Mørk jakke med hætte trukket over hovedet, mørke bukser, Medbragte: Mørk mindre skuldertaske, sammen med eventuelt yderligere unge mænd, der kan mistænkes for at have deltaget i sagen, der af politiet behandles som en sag om røveri og vold. Flere patruljer ledte efter mistænkte i området, men fandt ikke nogen.
En 37-årig mand fra Hvalsø forcerede flere gange i sin spirituspåvirket tilstand den afspærring i Nygade omkring det sted, hvor overfaldet var sket. Han blev derfor kl. 00.30 frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, så politiet kunne arbejde uforstyrret på gerningsstedet. En 46-årig kvinde fra Holbæk og 37-årig mand fra Hvalsø forcerede også afspærringen flere gange, men blev dog ikke anholdt, efter politiet sigtede dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget enten på togstationen eller i Nygade i forbindelse med overfaldet på den 27-årige og truslerne mod den 16-årige. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kvinde midt på vejen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.19 fik politiet en henvendelse fra en trafikant om, at en kvinde gik ude midt på vejen. Hun havde bare tæer, var klædt i sort tøj og krammede en sort plastpose. Inden politiet nåede frem, havde en anden trafikant samlet kvinden op og bragt hende til en firmaadresse på Spånnebæk, hvor politiet fik kontakt til en grådlabil, 27-årig kvinde fra København S. Et psykiatrisk center på Amager ville gerne modtage kvinden, som efterfølgende blev bragt dertil til fornøden omsorg. Kvinden kom ikke til skade eller forårsagede nogen uheld trods sin færden midt på en trafikeret vej.

Uro og uorden – Ladegårdsparken / Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 00.06 anmeldte en lokal borger, at der i området ved nogle skoler tæt på Ladegårdsparken og Vandtårnsvej kunne høres noget, der kunne tyde på uorden og måske slagsmål. Politiet kørte til området med et par patruljer, som kunne konstatere, at flere biler kørte fra Ladegårdsparken-området ved politiets ankomst. Et par bilerne fik politiet dog standset og kontrolleret i alt otte mænd fra hhv. Holbæk og Kalundborg enten i bilerne som antrufne i området. Ud over et par mænd, der var i besiddelse af meget lidt hash, fandt politiet derudover intet mistænkeligt eller ulovligt hos personerne eller i de standsede biler. I området fandt politiet heller ikke tegn på, at der var foregået noget, hvor nogen kunne være kommet til skade. Politiet forlod derfor området efter en times tid og lod natteroen sænke sig over bydelen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Springstrupvej, Holbæk

Kl. 02.53 ville politiet kontrollere en personbil, hvori der var flere personer, da bilen kørte rundt med Megacentret. Føreren ønskede dog ikke umiddelbart at tale med politiet, hvorfor føreren forsøgte at køre fra politiet. Under kørsel ad Springstrupvej mod nord mistede føreren dog kontrollen over bilen, der havnede i en hæk på adresse på Vestervangen. Alle i bilen slap uskadte fra uheldet, og føreren var en 18-årig mand fra Regstrup, der var påvirket af både spiritus og euforiserende stoffer. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og alkohol. De tre passagerer – en 21-årig mand og to piger på 16 og 17 år – blev også kortvarigt tilbageholdt, men kunne ikke mistænkes for noget i relation til kørslen. De to piger blev afhentet af den enes værge i anledning af uheldet. Når blodprøven er analyseret, hører den 18-årige fører nærmere fra politiet, som også sigtede ham for kørsel uden førerret i bilen og for bl.a. kørsel frem mod rødt lys.

Færdselsuheld – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 15.27 hørte en lokal borger en bil forulykke ude på Vandtårnsvej, hvor en bil efterfølgende blev fundet efterladt, medens nogle unge opholdt sig lige i nærheden. Politiet kunne konstatere, at et vejskilt var blevet påkørt af den forulykkede personbil i forbindelse med en svingning. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, der skete, da en 16-årig pige fra Holbæk havde ført bilen ad Vandtårnsvej inden uheldet. Hun havde taget bilnøglerne derhjemme og var sammen med tre øvrige i alderen 14-16 år kørt en tur. Pigen blev i sagens natur sigtet for kørsel uden førerret, og politiet har ud over en rapport om færdselsuheldet også skrevet en rapport om køreturen i bilen, hvilket de sociale myndigheder vil blive underrettet om. Pigen og hendes værger kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Råbende mand lagt i detentionen – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 23.08 fik politiet en anmeldelse om en mand, der gik på gaden, hvor han råbte op og skreg, så de omkringboende blev forstyrret. Politiet fik i området kontakt til en kraftigt spirituspåvirket, 40-årig mand fra Holbæk, som blev frihedsberøvet med henblik på at få genoprettet roen i området. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen til afrusning, indtil han tidligt mandag morgen blev løsladt. Den 40-årige blev gjort bekendt med, at han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i spirituspåvirket tilstand, inden han blev frihedsberøvet af politiet. Han kan nu se frem til en bøde.

Færdselsuheld – Løvenborg Alle, Regstrup – Holbæk

Kl. 11.57 var to biler stødt sammen på vejen, så den ene bil var kørt i grøften. En ambulance var blevet sendt til uheldsstedet, hvor de to parter blev tilset af ambulanceredderne. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 67-årig mand fra Holbæk kørte ad Løvenborg Alle mod øst i en personbil og blev strejfet under passage af en varebil, der blev ført af en 54-årig mand fra Sorø i modsat retning. Som følge af sammenstødet kørte den 67-årige i grøften, så et bugseringskøretøj måtte tilkaldes for at få bilen fjernet. Herunder blev vejen kortvarigt spærret for færdsel i begge retninger. Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet for at få klarlagt de nærmere detaljer i forbindelse med ulykken.

Indbrudstyv meldte sig selv – Maglesøvej, Igelsø, Holbæk

Kl. ca. 12.00 fik personalet på Holbæk politistation besøg af en 21-årig mand fra Mørkøv. Han ville gerne af med sin dårlige samvittighed og oplyste, at han havde begået et indbrud i et hus i Igelsø-området. Efter at have beskrevet huset mv. kørte en patrulje til en adresse på Maglesøvej, hvor der ganske korrekt var begået et indbrud i en villa som beskrevet af den 21-årige. Han havde lavet et hul i en rude og efterfølgende lukket vinduet op, så han kunne komme ind i huset, hvor han tog noget mad fra køleskabet, nogle få smykker og et par mobilopladere. De effekter var den 21-årige fortsat i besiddelse af, da han blev anholdt og sigtet for indbruddet. Efter afsluttet afhøring løslod politiet den 21-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Røg fra kælder – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 14.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand med kraftig røgudvikling i noget beboelse. Det viste sig at være knap så dramatisk, idet et fyr i en kælder havde udviklet noget røg. Der havde ikke været nogen egentlig brand, så der var ikke sket nogen skade på nogen bygningsdele, og heller ingen personer kom til skade ved røgudviklingen.

Mand kørte narkokørsel to gange – Holbæk

Kl. 01.50 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Slangerup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Roskildevej indtil Skagerakvej i Holbæk. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (cannabis) og blev løsladt kl. 02.11 fra Holbæk sygehus, hvor blodprøven var blevet udtaget.
Kl. 02.46 fik en anden patrulje øje på den samme personbil, som nu blev ført ad Roskildevej ved Mellemvang. Bilen blev igen standset, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at samme 31-årige mand igen sad bag rattet. Han blev igen sigtet og anholdt for narkokørsel, inden han efter en ny blodprøve på sygehuset blev løsladt. Den 31-årige ønskede ikke at udtale sig til politiet i anledning af denne anden kørsel i bilen. Han vil derfor høre fra politiet, når de to blodprøver er blevet analyseret.

Bilist ønskede ikke at tale med politiet mv. – Mørkøv / Kalundborg

Kl. 18.18 ville politipersonale i en civil patruljebil gerne rutinemæssigt kontrollere en bilist, der kørte ad Ringstedvej i Mørkøv. Bilisten ønskede dog ikke at standse, da den civile patruljebil aktiverede udrykningssignalerne for at tilkendegive, at det var politiet. På et tidspunkt standsede bilisten dog med patruljen få meter bagved. Pludselig begyndte bilisten at bakke, da den ene politimand var ved at stige ud. Føreren af patruljebilen nåede dog også at bakke, inden politibilen blev påkørt. Herefter kørte bilisten igen fremad og fortsatte med meget højere hastighed end tilladt ad forskellige veje i sydlig retning fra Mørkøv. Bilisten nåede til Sorø og kørte herfra i nordvestlig retning mod Kalundborg under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden på grund af høj hastighed og hasarderede overhalinger. Bilisten standsede af sig selv i Værslev-området ved Kalundborg efter ca. 35 minutters hensynsløs kørsel, så politiet kunne foretage anholdelse af en 24-årig mand fra Kalundborg. Han blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor. Den 24-årige var i forvejen frakendt kørekortet, så han fik ud over sigtelse herfor og de mange øvrige overtrædelser af færdselsloven også en sigtelse for forsøg på vold mod politiet ved forsøget på at bakke ind i patruljebilen. Han forblev anholdt efter afhøring til sagerne, men dog løsladt onsdag, da politiet og anklagemyndigheden efter nærmere juridisk vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Gl. Ringstedvej, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Borchsvej, Holbæk
Vandtårnsvej, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Høedvej, Høed, Jyderup
Nørupvej, Regstrup
Hovedgaden, Svinninge