Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/05/07 til 2020/05/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Løse kvæg på vejene – Gislinge – Holbæk

Kl. 03.21 fik politiet et par henvendelser om 3-4 kalve, som løb rundt på offentlig vej. Politiet forsøgte i samarbejde med lokale borgere, der havde indfanget nogle af kalvene, at få identificeret ejeren, som viste sig at være en 27-årig mand fra Regstrup. Han kontaktede nemlig politiet selv kl. 05.37 og oplyste, at han savnede op mod 20 kvier. Han fik derfor overbragt oplysninger om de lokale borgere, som formentlig var i besiddelse af hans kvæg. Politiet har ikke modtaget oplysninger om trafikuheld som følge af kvægets udflugt ud på offentlig vej.

Mand med skydevåben – Gl. Hagested – Holbæk

Kl. 19.58 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger om, at en mand var set ved sin bopæl med et skydevåben, og at manden nu var gået indenfor med våbnet. Politiet kørte til adressen med flere patruljer for at få kontakt til manden under den fornødne sikkerhed for både omkringboende og politipersonalet. Kort efter politiets ankomst kom manden frivilligt ud medbringende et skydevåben og en kniv i hænderne. Der var tale om en 48-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Den anholdte blev konstateret kraftigt påvirket af spiritus, ligesom politiet vurderede til at være lettere uligevægtig, idet han under transporten til politistationen blev udadreagerende. Våbnene blev ikke brugt til trusler mod politiet, som kunne konstatere, at skydevåben var et luftgevær, som han lovligt kunne være i besiddelse af. Politiet undersøger også, om der måtte være grundlag for en sigtelse på grund af kniven i hånden ved anholdelsen. Den 48-årige blev efter en lægeundersøgelse anbragt i detentionen til afrusning og blev løsladt tidligt mandag morgen.

Færdselsuheld – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 15.27 hørte en lokal borger en bil forulykke ude på Vandtårnsvej, hvor en bil efterfølgende blev fundet efterladt, medens nogle unge opholdt sig lige i nærheden. Politiet kunne konstatere, at et vejskilt var blevet påkørt af den forulykkede personbil i forbindelse med en svingning. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, der skete, da en 16-årig pige fra Holbæk havde ført bilen ad Vandtårnsvej inden uheldet. Hun havde taget bilnøglerne derhjemme og var sammen med tre øvrige i alderen 14-16 år kørt en tur. Pigen blev i sagens natur sigtet for kørsel uden førerret, og politiet har ud over en rapport om færdselsuheldet også skrevet en rapport om køreturen i bilen, hvilket de sociale myndigheder vil blive underrettet om. Pigen og hendes værger kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Råbende mand lagt i detentionen – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 23.08 fik politiet en anmeldelse om en mand, der gik på gaden, hvor han råbte op og skreg, så de omkringboende blev forstyrret. Politiet fik i området kontakt til en kraftigt spirituspåvirket, 40-årig mand fra Holbæk, som blev frihedsberøvet med henblik på at få genoprettet roen i området. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen til afrusning, indtil han tidligt mandag morgen blev løsladt. Den 40-årige blev gjort bekendt med, at han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i spirituspåvirket tilstand, inden han blev frihedsberøvet af politiet. Han kan nu se frem til en bøde.

Færdselsuheld – Løvenborg Alle, Regstrup – Holbæk

Kl. 11.57 var to biler stødt sammen på vejen, så den ene bil var kørt i grøften. En ambulance var blevet sendt til uheldsstedet, hvor de to parter blev tilset af ambulanceredderne. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 67-årig mand fra Holbæk kørte ad Løvenborg Alle mod øst i en personbil og blev strejfet under passage af en varebil, der blev ført af en 54-årig mand fra Sorø i modsat retning. Som følge af sammenstødet kørte den 67-årige i grøften, så et bugseringskøretøj måtte tilkaldes for at få bilen fjernet. Herunder blev vejen kortvarigt spærret for færdsel i begge retninger. Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet for at få klarlagt de nærmere detaljer i forbindelse med ulykken.

Indbrudstyv meldte sig selv – Maglesøvej, Igelsø, Holbæk

Kl. ca. 12.00 fik personalet på Holbæk politistation besøg af en 21-årig mand fra Mørkøv. Han ville gerne af med sin dårlige samvittighed og oplyste, at han havde begået et indbrud i et hus i Igelsø-området. Efter at have beskrevet huset mv. kørte en patrulje til en adresse på Maglesøvej, hvor der ganske korrekt var begået et indbrud i en villa som beskrevet af den 21-årige. Han havde lavet et hul i en rude og efterfølgende lukket vinduet op, så han kunne komme ind i huset, hvor han tog noget mad fra køleskabet, nogle få smykker og et par mobilopladere. De effekter var den 21-årige fortsat i besiddelse af, da han blev anholdt og sigtet for indbruddet. Efter afsluttet afhøring løslod politiet den 21-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Røg fra kælder – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 14.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand med kraftig røgudvikling i noget beboelse. Det viste sig at være knap så dramatisk, idet et fyr i en kælder havde udviklet noget røg. Der havde ikke været nogen egentlig brand, så der var ikke sket nogen skade på nogen bygningsdele, og heller ingen personer kom til skade ved røgudviklingen.

Mand kørte narkokørsel to gange – Holbæk

Kl. 01.50 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Slangerup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Roskildevej indtil Skagerakvej i Holbæk. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (cannabis) og blev løsladt kl. 02.11 fra Holbæk sygehus, hvor blodprøven var blevet udtaget.
Kl. 02.46 fik en anden patrulje øje på den samme personbil, som nu blev ført ad Roskildevej ved Mellemvang. Bilen blev igen standset, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at samme 31-årige mand igen sad bag rattet. Han blev igen sigtet og anholdt for narkokørsel, inden han efter en ny blodprøve på sygehuset blev løsladt. Den 31-årige ønskede ikke at udtale sig til politiet i anledning af denne anden kørsel i bilen. Han vil derfor høre fra politiet, når de to blodprøver er blevet analyseret.

Indbrudstyve overrasket – Villavej, Svinninge – Holbæk

Kl. 11.35 anmeldte en 54-årig kvinde fra Svinninge, at hun havde overrasket to indbrudstyve, da hun kom hjem for ca. 10 minutter siden. Da hun låste sig ind ad hoveddøren, flygtede to mænd via havedøren og forsvandt i ukendt retning i området. Politiet kørte til området for at lede efter de to mænd, der blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 18-25 år, 175-185 cm, Hudfarve: Brun, Iført: Sort kasket og sort trøje; og B: Mand, Dansk af udseende, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: Gråt arbejdstøj. Politiet fandt ikke mændene, der havde brudt et kældervindue op for at få adgang til villaen, som de havde undersøgt overalt. Indbrudstyvene havde formentlig ikke nået at stjæle noget, inden de blev overrasket og flygtede.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en baggård ved nogle affaldscontainere. Der var tale om et mindre bål i noget affald, der var samlet sammen, men branden var gået ud af sig selv. Selv om der ikke var sket nogen egentlig skade, undersøgte politiet omstændighederne nærmere og fik i forbindelse med efterforskningen oplysninger om en uligevægtig mand, der måske kunne mistænkes for at brænde affald af på en uhensigtsmæssig måde. Politiet tog derfor kontakt til en 43-årig mand fra Holbæk, som blev afhørt til denne brand og en tilsvarende, mindre alvorlig brand op ad en husmur i Vestergade, Holbæk, mandag aften kl. ca. 21.50, idet noget affald og aviser i dette tilfælde også var samlet sammen og brændt af. Manden afgav forklaring til politiet, som nu undersøger sagerne nærmere for at kunne afgøre, om der måtte være grundlag for en formel sigtelse af den 43-årige.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Lammefjordsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.05 ville politiet kontrollere en personbil, der forsøgte at køre fra patruljen. På Lammefjordsvej i Svinninge blev personbilen dog efterladt, hvorefter to mænd flygtede i løb væk fra bilen. Føreren fik politiet ikke fat i, men genkendte ham dog som en 18-årig mand fra Regstrup. Passageren blev indhentet, identificeret som en 20-årig mand fra Regstrup og anholdt, indtil sagen var blevet nærmere undersøgt. Den 20-årige var ved anholdelse i besiddelse af 11 gram hash, som medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han kunne ikke mistænkes for yderligere i forbindelse med kørsel i den 18-åriges bil, som politiet beslaglagde, idet den 18-årige ikke har nogen førerret og tidligere er blevet afsløret flere gange for kørsel i bilen uden førerret. Den 18-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når han skal sigtes, og senere, når sagen mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Forsøg på afpresning – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 23.24 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Holbæk, at datteren havde gået rundt i byen sammen med en ven og veninde. På Markedspladsen var de pludselig blevet passet af et par unge mænd, der havde forlangt at få deres mobiltelefoner og penge. Da de ikke havde de ønskede kontanter, fik datteren via sin mor anmeldt forholdet. Politiet kørte til området med flere patruljer, som i området fik kontakt til en gruppe af unge mænd, der blev tilbageholdt, indtil politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Holbæk kunne mistænkes i sagen. Med baggrund i forklaringer fra de forurettede sigtede politiet den 20-årige for forsøg på afpresning, idet ingen af de unge forurettede havde nået at aflevere nogen af de ting, som den mistænkte havde forlangt. Politiet har optaget rapport om afpresningen for at få klarlagt, om den 20-årige sigtede har været sammen med andre, der kan mistænkes for en rolle i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Blegstræde, Holbæk

Kl. 15.30 bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført ad Ahlgade og efterfølgende ad Blegstræde, hvor politiet forsøgte at standse den ved brug af udrykningssignaler, fordi politiet havde en mistanke om, at bilen blev ført af en person uden førerret. Pludselig standsede bilen kortvarigt, medens to personer på forsæderne byttede plads, inden bilen fortsatte sin kørsel kortvarigt. Da bilen standsede, sad en 23-årig kvinde fra Kalundborg på førersædet. Hun fremviste et kørekort, men politiet henvendte sig efterfølgende til manden på passagersædet. Der var tale om en 22-årig mand fra Store-Fuglede, som i forvejen var frakendt kørekortet, og som var ejer af personbilen. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen ad Ahlgade og Blegstræde, indtil han byttede plads med kvinden lige foran patruljebilen. Da politiet efterfølgende kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Indbrud i Perioden

Borchsvej, Holbæk
Vandtårnsvej, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Nyvej, Nørre Jernløse, Regstrup
Villavej, Svinninge