Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/04/24 til 2020/05/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Mosevang, Holbæk

Kl. 14.25 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde været impliceret i et færdselsuheld med en knallert. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 16-årig dreng fra Holbæk kørte på sin lille 30-knallert ad Mosevang mod øst. Af ukendte årsager mistede han kontrollen over knallerten og kørte over i modsatte kørebanehalvdel, hvor han ramte venstre side på en varebil, der kørte i modsat retning ad Mosevang. Der opstod en mindre bule på varebilens side, og parterne udvekslede oplysninger, ligesom politiet blot registrerede parterne i uheldet.

Listetyve stjal bilnøgler og forulykkede i stjålet bil – Peder Billesvej / Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 07.15 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et træ på Strandmøllevej, og at to mænd var gået fra stedet i retning mod Ewalds Have. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 18-årig mand fra Vig og en 19-årig mand uden fast bopæl. De passede på signalementet af de to mænd, der ifølge anmelderen flygtede fra den forulykkede bil. De blev anholdt som mistænkte, da de ikke kunne redegøre for ejerforholdet på bilen, som viste sig at være stjålet fra en adresse på Peder Billesvej, Holbæk, kort forinden. Her havde de to anholdte listet sig ind via en ulåst hoveddør og fundet en bilnøgle, som de brugte at stjæle personbil. Under kørslen forulykkede de ved at køre ind i et træ, men de slap begge uskadte fra uheldet. De to mænd blev løsladt efter afhøring til sagen, medens politiet afventer resultatet af de tekniske undersøgelse fra bl.a. bilen for at få afklaret, hvem der førte bilen på uheldstidspunktet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.30 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Brøndby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da politiet ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på endelig konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmål om konfiskation skal afgøres.

Brandundersøgelse – Vandtårsvej, Holbæk

Kl. 05.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand i et skur tæt på en børnehave. Branden og røg derfra var blevet opdaget af en beboer i Ladegårdsparken, som havde slået alarm. Det viste sig, at der var ild i et skur på et indhegnet område få meter fra børnehavens bygninger. Ilden nåede at brede sig til en dør ind til bygningen, så der opstod røg- og sodskader indvendigt. Skuret udbrændte, og politiet skal nu undersøge årsagen til branden, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved børnehaven og det indhegnede område inden anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrudstyv anholdt – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 09.37 anmeldte en medarbejder, at han netop havde overrasket en fremmed mand i færd med at opbryde et vindue ind til kontoret, hvor medarbejderen skulle møde på arbejde. Da den fremmede mand blev konfronteret, gik han fra stedet, hvorefter politiet blev alarmeret. En patrulje fik ud fra medarbejderens beskrivelse af manden kontakt til ham på Jernbanevej, hvor han gik. Der var tale om en lettere spirituspåvirket, 43-årig mand uden fast bopæl, som blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud i kontoret, hvor også en lås var ødelagt. Den anholdte medbragte i en taske en dolk, to grensakse og nogle jagtpatroner, men dog intet skydevåben samt et kørekort tilhørende en 20-årig kvinde fra Nyrup. Hun havde fået det stjålet i et supermarked, Hovedgaden, Ugerløse, den 14. marts 2020. Han blev sigtet for indbrudsforsøget og overtrædelse af knivloven, inden politiet løslod ham efter afhøring til sagen. Politiet undersøger, om han lovligt kunne være i besiddelse af jagtpatronerne og kvindens kørekort, hvorfor den 43-årige i nærmeste fremtid kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Brandundersøgelse – Stormøllevej, Holbæk

Kl. 23.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en anmeldelse om ildebrand ved en børnehave. En anmelder havde under en gåtur bemærket nogle mindre flammer på bagsiden af børnehaven og efterfølgende slået alarm. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der var opstået på en træterrasse ud for en dør på børnehavens bagsiden. Nogle træbrædder i terrassen og en dør fik mindre brandskader. Politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere, idet der ikke umiddelbart er nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt ved børnehaven forud for brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

To sultne indbrudstyve anholdt – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.23 fik politiet en henvendelse fra et årvågent vidne om, at to personer var ved at bryde ind i et nærliggende supermarked via en kælderdør. De to personer var inden politiets ankomst gået i retning mod togstationen, hvor politiet kl. 00.33 kunne anholde to drenge på 15 år fra hhv. Vipperød og Vordingborg, da de var i færd med en spise en pose chips. Fra supermarkedet var der netop stjålet en kasse med chips af samme slags, som de anholdte var i færd med at spise. Ved visitationen fandt politiet på drengen fra Vipperød en lille klump hash, ligesom han også skønnedes påvirket af hash. Den anden dreng fra Vordingborg var faktisk efterlyst af politiet som forsvundet fra en institution. Begge anholdte blev bragt til politistationen i Holbæk til afhøring til sagen, hvorefter personale fra en institution afhentede den efterlyste 15-årige. Den anden blev kørt hjem til sin værge, der samtidig blev underrettet om sagen. Den stjålne kasse med chips blev stillet tilbage i supermarkedet, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagerne mod drengene, som vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

 

Mange personer forsamlet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.14 fik politiet den første henvendelse om, at to større grupperinger var forsamlet ved en fastfoodrestaurant, og der dermed formentlig overtrådte corona-lovgivningen. Ved politiets ankomst ca. 10 minutter senere traf politiet kun to mindre grupper med samlet 11 personer. De blev oplyst om gældende regler, men ingen blev sigtet for noget.
Kl. 01.13 fik politiet igen en anmeldelse om en måske ulovlig forsamling samme sted, idet op til ca. 15 personer var forsamlet. Politiet kørte igen til stedet, hvor politiet traf en mindre gruppe med under 10 personer. Dermed havde politiet ikke grundlag for at foretage yderligere og forlod området.

Ulovlig afbrænding af affald – Bukkerupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.17 kom et alarm 112 okald om, at der var antændt et stort bål ved en landejendom. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor bålet var omkring 10 x 10 meter stort med ti meter høje flammer. Bålet var kontrolleret, og der var ingen fare for, at ilden skulle sprede sig til fast ejendom. Bålet bestod af haveaffald, men også af blandet nedrivningsaffald bestående af murbrokker, træ og andet byggemateriel. Brandvæsnet slukkede ilden og orienterer kommune om den ulovlige afbrænding, som er en overtrædelse af miljøloven. Ejeren af ejendommen kan forvente at høre mere fra myndighederne i sagen.

Brand ved supermarked – Søagervej, Holbæk

Kl. 17.25 kom et alarmopkald om brand ved varemodtagelsen ved Netto. Der var gået ild i nogle plastickasser, som gav en sort røg. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor personalet havde lukket butikken og alle var kommet ud. Der var høje flammer på bygningens yderside, som havde fået fat i taget. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som var slukket omkring kl. 19.15. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete skader på bygningen. Undersøgelsen af stedet viste at branden var opstået ved bygningens sydøstlige hjørne. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere, for at afklare om ilden kan være startet omkring nogle el-installationer.

Anmeldelse om høje brag – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 22.25 kørte politiet til Ladegårdsparken efter en henvendelse fra en borger, der havde hørt tre høje brag – måske skud – i området. Politiet kunne konstatere, at alt var stille og roligt i boligområdet, hvor politiet ikke fandt ud af, hvorfra de høje brag var kommet. En knallert med larmende udstødning blev hørt, men ikke fundet i området, hvilket måske kunne være årsagen til lydene som skud.

Færdselsuheld – Sasserupvej / Søstrupvej / Nørupvej, Holbæk

Kl. 12.22 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. En 48-årig kvinde var kommet til skade og blev bragt på sygehuset i Holbæk til behandling for et knoglebrud i en arm. Hun var inden uheldet kørt i en personbil ad Nørupvej mod øst og fortsat videre ud over vigelinjen ud på Sasserupvej, hvor hun påkørte højre side på en personbil, der blev ført i sydlig retning ad Sasserupvej af en 78-årig mand fra Jyderup. Han slap uskadt fra uheldet, hvor begge biler fik skader. Den 48-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Hastighedsindsats – Holbæk og Greve

Færdselspolitiet har i løbet af weekenden fortsat den målrettede indsats mod hastighed i hele kredsen. Det førte til i alt 47 blev sigtet for at overskride hastigheden, hvoraf 31 kan forvente et klip, en sag som medfører en betinget frakendelse og en sag, hvor en bilist blev målt til at høre 141 km/t i en 70 km/t zone på Skovvejen i Regstrup-Holbæk.

Fredag eftermiddag målte politiet på Munkholmvej Holbæk, da en motorcyklist blev målt med laser til at køre 89 km/t i en 70 km/t zone. Betjentene gav derfor tegn til, at motorcyklisten skulle standse, men motorcyklen fortsatte videre. Politiet kørte derfor efter motorcyklisten i videobilen, som kunne filme kørslen. Motorcyklen kørte videre ad Elverdamsvej mod nord, hvor føreren kørte med høj hastighed og kørte venstre om helleanlæg. Færdselspatruljen tabte motorcyklisten af syne, men så den næste gang på Skibbyvej, hvor motorcyklen var skredet ud i en rundkørsel og væltet. Dette fik dog ikke motorcyklisten til at standse, men han satte sig i stedet igen op på motorcyklen og kørte ad Skibbyvej nu i modsatte retning tilbage mod syd. Med hjælp fra Nordsjællands Politi lykkedes det politiet at standse motorcyklisten kørsel ved Fjordlandsvej/Skibbyvej i Skibby. Motorcyklisten viste sig at være en 33-årig mand fra Hillerød, som var påvirket af amfetamin. Han modsatte sig anholdelse, men blev ilagt håndjern og indbragt på sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Han var ikke komme til skade i forbindelse med styrtet på Skibbyvej. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer. Politiet skal nu gennemgå videoen og have overblik over, de færdselslovsovertrædelser han begik under sin vilde kørsel på motorcyklen.

Fredag aften kørte politiets videobil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, da en ældre personbil passerede patruljebilen. Bilen kørte 136 km/t, selvom det er tilladt at køre 110 km/t og havde en løs bundplade, som han under bilen med fare for at ryge af. Patruljen gav tegn til at bilen skulle standse, men bilisten satte i stedet farten op. En ny måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 165 km/t. Undervejs tabte bilen bundpladen, som var til fare for trafikken. Til sidst standsede bilen og føreren, en 53-årig mand fra Valby blev sigtet. Han tilkendegav, at han var tidligere rallykører og ikke have set på speedometeret. Han blev sigtet for sin farlige kørsel og kan forvente en stor bøde og en påstand om en betinget frakendelse i sagen. Politiet bestilte vejdirektoratet til at fjerne den tabte bundplade, så bilejeren kan nu forvente en regning for det.

Brandundersøgelse – Rundkørsel ved Ringstedvej/Skagerakvej og på Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 23.16 fik politiet en anmeldelse om, at der var tændt bål i en rundkørsel mellem Gl. Ringstedvej og Skagerakvej. Politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet fik slukket branden, og der skete ingen materiel- eller personskade.
Kl. 00.12 blev politiet kaldt ud til en brand i affaldscontainere ved Vandtårnsvej. Ved ankomst til stedet havde brandvæsnet slukket branden, og seks containere sås udbrændte. Også et træhegn, som containerne var placeret nærved, havde fået brandskader. Efter at have talt med brandvæsnet, kørte politiet rundt i området for at lede efter mistænkelige personer og vidner. Politiet skal nu undersøge, hvad der kan ligge til grund for brandene samt se nærmere på eventuel videoovervågning i området.

Politiet hører gerne fra personer, der har set noget mistænkeligt i området i tiden før og efter. Kontakt politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Peder Billesvej, Holbæk
K. P. Danøsvej, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Rosen, Holbæk
Seminarieparken, Holbæk
Solvej, Mørkøv
Bygaden, Store Merløse

 

Foto: ABW