Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/04/17 til 2020/04/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Sasserupvej / Søstrupvej / Nørupvej, Holbæk

Kl. 12.22 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. En 48-årig kvinde var kommet til skade og blev bragt på sygehuset i Holbæk til behandling for et knoglebrud i en arm. Hun var inden uheldet kørt i en personbil ad Nørupvej mod øst og fortsat videre ud over vigelinjen ud på Sasserupvej, hvor hun påkørte højre side på en personbil, der blev ført i sydlig retning ad Sasserupvej af en 78-årig mand fra Jyderup. Han slap uskadt fra uheldet, hvor begge biler fik skader. Den 48-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Hastighedsindsats – Holbæk og Greve

Færdselspolitiet har i løbet af weekenden fortsat den målrettede indsats mod hastighed i hele kredsen. Det førte til i alt 47 blev sigtet for at overskride hastigheden, hvoraf 31 kan forvente et klip, en sag som medfører en betinget frakendelse og en sag, hvor en bilist blev målt til at høre 141 km/t i en 70 km/t zone på Skovvejen i Regstrup-Holbæk.

Fredag eftermiddag målte politiet på Munkholmvej Holbæk, da en motorcyklist blev målt med laser til at køre 89 km/t i en 70 km/t zone. Betjentene gav derfor tegn til, at motorcyklisten skulle standse, men motorcyklen fortsatte videre. Politiet kørte derfor efter motorcyklisten i videobilen, som kunne filme kørslen. Motorcyklen kørte videre ad Elverdamsvej mod nord, hvor føreren kørte med høj hastighed og kørte venstre om helleanlæg. Færdselspatruljen tabte motorcyklisten af syne, men så den næste gang på Skibbyvej, hvor motorcyklen var skredet ud i en rundkørsel og væltet. Dette fik dog ikke motorcyklisten til at standse, men han satte sig i stedet igen op på motorcyklen og kørte ad Skibbyvej nu i modsatte retning tilbage mod syd. Med hjælp fra Nordsjællands Politi lykkedes det politiet at standse motorcyklisten kørsel ved Fjordlandsvej/Skibbyvej i Skibby. Motorcyklisten viste sig at være en 33-årig mand fra Hillerød, som var påvirket af amfetamin. Han modsatte sig anholdelse, men blev ilagt håndjern og indbragt på sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Han var ikke komme til skade i forbindelse med styrtet på Skibbyvej. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer. Politiet skal nu gennemgå videoen og have overblik over, de færdselslovsovertrædelser han begik under sin vilde kørsel på motorcyklen.

Fredag aften kørte politiets videobil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, da en ældre personbil passerede patruljebilen. Bilen kørte 136 km/t, selvom det er tilladt at køre 110 km/t og havde en løs bundplade, som han under bilen med fare for at ryge af. Patruljen gav tegn til at bilen skulle standse, men bilisten satte i stedet farten op. En ny måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 165 km/t. Undervejs tabte bilen bundpladen, som var til fare for trafikken. Til sidst standsede bilen og føreren, en 53-årig mand fra Valby blev sigtet. Han tilkendegav, at han var tidligere rallykører og ikke have set på speedometeret. Han blev sigtet for sin farlige kørsel og kan forvente en stor bøde og en påstand om en betinget frakendelse i sagen. Politiet bestilte vejdirektoratet til at fjerne den tabte bundplade, så bilejeren kan nu forvente en regning for det.

Brandundersøgelse – Rundkørsel ved Ringstedvej/Skagerakvej og på Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 23.16 fik politiet en anmeldelse om, at der var tændt bål i en rundkørsel mellem Gl. Ringstedvej og Skagerakvej. Politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet fik slukket branden, og der skete ingen materiel- eller personskade.
Kl. 00.12 blev politiet kaldt ud til en brand i affaldscontainere ved Vandtårnsvej. Ved ankomst til stedet havde brandvæsnet slukket branden, og seks containere sås udbrændte. Også et træhegn, som containerne var placeret nærved, havde fået brandskader. Efter at have talt med brandvæsnet, kørte politiet rundt i området for at lede efter mistænkelige personer og vidner. Politiet skal nu undersøge, hvad der kan ligge til grund for brandene samt se nærmere på eventuel videoovervågning i området.

Politiet hører gerne fra personer, der har set noget mistænkeligt i området i tiden før og efter. Kontakt politiet på tlf. 114.

Dømt for salg af narkotika – Agervang, Holbæk

I går den 23. april 2020 faldt der dom i en sag om salg af narkotika, hvor en 30-årig mand blev idømt et års fængsel og udvisning af Danmark i seks år. Sagen startede i december, hvor politiet ransagede en lejlighed i Agervang, Holbæk, som den dømte havde tilknytning til. På adressen fandt politiets narkohunde over 90 gram kokain beregnet til videresalg, som manden kunne mistænkes for at eje, hvorfor politiet kunne anholde den nu 30-årige mand. Han blev i går idømt 1 års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år ved Retten i Holbæk. Den 30-årige ankede dommen.

Landsdækkende hastighedskontrol- Ringsted, Holbæk, Roskilde

Færdselspolitiet var ved dagens hastighedskontroller om formiddagen i Ringsted kommune og senere på dagen, blev der målt i Holbæk og Roskilde. I alt 79 bilister kan forvente en bøde for at køre for hurtigt efter dagens kontrol, hvoraf 51 bilister et klip i kørekortet og syv kan forvente en betinget frakendelse af førerretten.

Dagens formiddagskontrol blev foretaget på Køgevej ved Fuglebakken, Holbækvej, Sorøvej i Ringsted kommune.

På Køgevej som er en 50 km/t zone blev i alt 10 bilister målt til at køre for hurtigt. Den første måling på 69 km/t udløste et klip og en bøde på 3000,- og da det var bilistens 3. klip inden for 3 år blev det til en betinget frakendelse. Kl. 09.35 blev en bilist målt til at køre 97 km/t. Politiet gav føreren tegn til at standse, men bilen fortsatte videre ad Fuglebakken. En betjent kørte efter i politiets videobil, som filmede kørslen. Bilen blev standset for enden af Fuglebakken, hvor det viste sig at føreren, en 33-årig mand fra Ringsted var påvirket af både kokain og hash. Han blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere fra politiet.

På Holbækvej i Ringsted blev otte bilister målt til at køre for hurtigt. Højeste måling var 77 km/t i en 50 km/t zone. En udenlandsk lastbilchauffør blev målt til 66 km/t og han fik en straksbøde på 3000 kr, som han betalte før han fik lov at køre videre. Politiet har nemlig altid Dankort terminal med på sådanne aktioner, så betalingen kan foregå på stedet.

På sidste sted ved formiddagens kontrol på Sorøvej i Stenmagle i Ringsted kommune kørte folk rigtigt pænt, og der blev ikke skrevet en eneste sag.

På vej retur til færdselsafdelingen i Hundige kørte en færdselsbetjent i politiets videobil på Vestmotorvejen og siden videre ad Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Videobilen kørte her bag en bil, som kørte alt for tæt på de forankørende. Bilisten forsøgte at presse de forankørende til at skifte vognbane, så bilen kunne overhale. Bilisten gav desuden ikke tegn med blinklyset i forbindelse med vognbaneskift. Bilen kørte alt for hurtigt og blev målt til at køre 143 km/t i en 110 km/t zone. Bilisten, en 22-årig kvinde fra Slagelse, blev standset og sigtet for sin farlige kørsel. Politiet indsender nu filmen af kørslen til Politiets Nationale Færdselscenter, som kan lave en beregning af, hvor tæt den 22-årige har kørt på den forankørende. For tæt kørsel kan ud over bødestraf udløse klip eller betinget frakendelse alt efter grovheden af kørslen. Når resultatet af målingen kommer, vil den 22-årige høre mere fra politiet og få afgjort sine sager samlet.

Ved eftermiddagens/aftenens kontrol startede et hold betjente ved Munkholmvej i Holbæk. Her kørte bilisterne meget pænt. Det blev til en enkelt hastighedsovertrædelse med en personbil og en med en traktor.

I samme tidsrum blev der foretaget kontrol på Skovvejen ved Knabstrup i Holbæk Kommune Her kørte bilisterne knap så pænt, så der blev målt ikke mindre end 40 hastighedsovertrædelser. 35 tilfælde bilister kan nu forvente at få en bøde og et klip og i fem tilfælde var hastigheden så høj, at sagerne medfører en betinget frakendelse af førerretten. Den hurtigste måling lød på 140 km/t i en 70 km/t zone. Den travle mandlige bilist på 40 år fra Svinninge, kan nu se frem til en bøde på 5500 kr. og en betinget frakendelse.

Aftenens kontrol foregik i Roskilde på Holbækmotorvejen. Her blev 22 bilister og en motorcyklist målt til at køre for hurtigt, hvilket medførte syv klip i kørekortet. En måling var en hastighedsoverskridelse på mere en 60%. En 27-årig mand fra Ishøj, som er godt kendt af politiet blev målt til at køre ikke mindre end 199 km/t i en 110 km/t zone. Han kan se frem til en betinget frakendelse og en bøde på 9500 kr., da han heller ikke havde medbragt sit kørekort. Havde han kørt bare en km/t hurtigere ville sagen have udløst en ubetinget frakendelse.

Kvinde overfaldet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 15.50 fik politiet en anmeldelse om at en 63-årig kvinde var blevet overfaldet i sin indkørsel af en kvinde, som bad om at få den 63-åriges kontanter. Kvinden sparkede den 63-årige benet, og slog ud efter hende uden at ramme. Den 63-årige havde ingen kontanter, så gerningskvinden flygtede fra stedet uden at have fået noget udbytte med. Kvinden løb fra stedet i nordlig retning. Ved Absalonsvej drejede kvinden til højre, og hun kan derfor være løbet videre over gangbroen ved jernbanen. Den 63-årige havde aldrig set gerningskvinden før, men beskrev hende som ude af den.

Signalement af kvinden:
Kvinde, Dansk af udseende, 40 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Kraftigt hår, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj.

En patrulje kørte til stedet og ledte efter den mistænkte, men fandt ikke frem til hende. Sagen efterforskes nu af politiet, der søger vidner i sagen. Borgere som har bemærket den beskrevne kvinde i området omkring Valdemar Sejrsvej i Holbæk i går eftermiddags bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Tyveri af entreprenørmaskiner – Tølløse – Holbæk

Kl. 22.12 modtog politiet anmeldelse om, at der holdt nogle stjålne entreprenørmaskiner på en landejendom i Tølløse. Politiet kørte til adressen, hvor der blev fundet to maskiner, En gravemaskine og en tromle, som var blevet stjålet fra en byggeplads i henholdsvis Birkerød og i Hvidovre tidligere på måneden. Betjentene henvendte sig ved landejendommens stuehus, hvor den mandlige beboer i første omgang ikke blev truffet hjemme. En hundepatrulje, som stod klar på bagsiden af ejendommen fik dog fat i den mistænkte, en 26-årig mand fra Tølløse, som havde gemt sig i et udhus, men blev opdaget, da han forsøgte at snige sig væk. Den 26-årige blev anholdt og sigtet for tyveriet og maskinerne blev beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer. Den 26-årige blev taget med til stationen til afhøring og sagen og er stadig i politiets varetægt. Sagen bliver nu vurderet af anklagemyndigheden i forhold til, om der er grundlag for at fremstille den 26-årige i grundlovsforhør. Den 26-årige er mistænkt i en lignende sag om tyveri fra en byggeplads i Jylland.

Indsats i forbindelse med landsdækkende hastighedskontrol – Holbæk, Solrød, Køge og Greve

Midt- og Vestsjællands Politi havde i går en målrettet kontrol mod hastighed i trafikken i forbindelse med den landsdækkende hastighedsindsats. Politiet havde en meget travl aktion, hvor i alt 101 bilister blev sigtet for at køre for at køre for hurtigt. Tre kørte, selvom de ikke havde førerret og to kørte, selvom de var frakendt førerretten. Sagerne medfører foruden bødestraf, at i alt 37 bilister kan forvente et klip i kørekortet og 7 bilister kan forvente at få en betinget frakendelse

Holbæk
Mandag formiddag foretog færdselspolitiet en måling med laser på Roskildevej ud for Æblevang i Holbæk. Her blev 21 bilister skrevet for at køre for stærkt i byen. Den højeste måling lød på 72 km/t, selvom den højst tilladte hastighed er 50 km/t på stedet. På vej til kontrolstedet blev fire bilister optaget af politiets videobil, fordi de overskred hastigheden eller i øvrigt overtrådte færdselsloven. Den højeste måling lød på 153 km/t i en 110 km/t zone. To bilister kørte både for stærkt og gav ikke tegn med blinklyset i forbindelse med vognbaneskift. De kan begge vente at få en bøde på 5000 kr. i bøde og et klip.

Mandag eftermiddag foretog færdselsafdelingen kontrol på Køge Bugt Motorvejen i Greve, Solrød og Køge kommune, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. Her blev 80 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Køge
Den højeste hastighed på 191 km/t blev målt fra Egedesvej i Køge, hvor målingen af bilen på Køge Bugt Motorvejen blev foretaget. I Køge blev i alt syv bilister målt til at køre så stærkt, at de nu kan forvente en betinget frakendelse af førerretten. En 25-årig mand fra Slagelse blev målt til at køre 165 km/t, hvilket udløser en bøde og en betinget frakendelse. Han På samme sted kl. 20.43 standsede politiet en 37-årig mand fra Albertslund, som blev målt til at køre 147 km/t. Han var desuden frakendt førerretten og var påvirket af narkotika. En test med narkometeret viste, at han havde indtaget amfetamin og kokain. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Her blev i alt 39 fartsyndere sigtet af politiet for at køre for hurtigt.

Greve
Målingen på Køge Bugt Motorvejen i Greve blev foretaget ved Mose Landevej i tidsrummet mellem kl. 16.00-17.40. Her blev 18 bilister sigtet for at køre for hurtigt og det medfører at fem bilister nu får klip i kørekortet. En 20-årig mand fra Vejle blev målt til at køre 161 km/t. Da det var under tre år siden, at han havde erhvervet kørekort, vil sagen blive lagt op til en bøde og et kørselsforbud. Det betyder at så snart sagen er afgjort, så må han ikke køre bil igen, før han har været oppe til en ny køreprøve.

Solrød
Hastighedsmålingen på motorvejen ved Solrød Strand blev foretaget fra Cementvej. Her blev 21 bilister sigtet for at køre for stærkt, hvoraf fire bilister kan forvente et klip i kørekortet. En bilist blev målt til at køre 137 km/t og var desuden frakendt førerretten, så han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Butikstyve stak af – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 21.09 bemærkede en medarbejder i Netto to unge mænd, som havde stjålet fra butikken. Han forsøgte at standse mændene ved udgangen, men det lykkedes dem at flygte fra stedet. Medarbejderen fulgte efter og fik standset den ene mand på Sofieminde alle, som stadig havde tyvekosterne på sig – 6 energidrik af mrk. Red Bull. Politiet blev tilkaldt, og den tilbageholdte, en 19-årig mand fra Hørve blev sigtet for butikstyveri, hvorefter han blev løsladt. Ud fra butikkens overvågningsvideo forsøger politiet nu at identificere den anden butikstyv.

Narkopåvirket, frakendt kørekortet og med kniv i bilen – Havnevej/Kanalstræde, Holbæk

Kl. 01.14 så en patrulje personbil, som havde en defekt baglygte, som betjentene bille påtale. Føreren af bilen, en 58-årig mand fra Slagelse, var påvirket at narkotika og var frakendt retten til at køre bil. Så han blev sigtet, anholdt og for at få udtaget en blodprøve. Bilen blev ransaget, hvor politiet fandt en ulovlig foldekniv, som blev beslaglagt. Den 58-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet er kommet.

To spirituskørsler af samme mand i samme bil – Holbæk

Kl. 15.28 fik politiet en anmeldelse om en bestemt bil, der blev ført usikkert af en formodet spirituspåvirket fører i Holbæk-området. Det lykkedes ikke umiddelbart at finde den anmeldte bilist, som en patrulje dog kl. 16.30 fik øje på, da bilisten kørte usikkert ad Roskildevej i Holbæk by. Den dansk registrerede bil blev standset, og føreren var en 29-årig mand fra Polen, som blev sigtet for spirituskørsel, da han var påvirket af spiritus under kørslen, samt for kørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt kort efter.
Kl. 18.42 fik politiet igen en anmeldelse fra en opmærksom bilist, der havde set en bil køre venstre rundt om et helleanlæg i krydset Egevej – Landevejen, idet bilisten var kommet fra Egevej og havde svinget til venstre ad Landevejen og herunder kørt den forkerte vej rundt om helleanlægget. Nummerpladen på den anmeldte bilist var den samme som tidligere, og denne anmelderen fulgte efter bilisten, der kørte usikkert, videre til Kvarmløsevej, hvor politiet igen fik kontakt til føreren. Der var igen tale om den samme polske, 29-årige mand, der igen blev sigtet for både spirituskørsel og kørsel uden førerret. Han blev igen anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, hvorefter han blev lagt i detentionen til afrusning, så han ikke blev fristet til at køre bil igen. Den polske mand blev løsladt lørdag formiddag med oplysning om, at han vil høre nærmere fra politiet, når hans sager skal afgøres i retten.

Brandundersøgelse – Hasselvænget, Holbæk

Kl. 21.28 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed hos en 29-årig mand fra Holbæk. Der var gået ild i en sofa på hans bopæl, og branden havde han selv forsøgt at slukke, men naboen havde opdaget røg og derefter slået alarm. Den 29-årige blev bragt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning, medens fire andre beboere blev evakueret fra deres bolig. Brandvæsnet fik slukket branden, der dog havde forårsaget større skader på den 29-åriges bolig. Brandårsagen blev klarlagt til at være en tabt cigaret ned i sofaen, som den spirituspåvirkede, 29-årige mand sad i. Politiet vurderer nu, om der er grundlag for at sigte den 29-årige for noget i anledning af branden.

 

Unge mænd sov i båd – Lystbådehavnen, Finsings Plads – Holbæk

Kl. 08.11 fandt en bådejer fem store drenge, som sov i hans båd, der ligger i lystbådehavnen i Holbæk. Han tilkaldte politiet som kørte til havnen, hvor de traf de 15-17 årige drenge fra Holbæk og Vordingborg. De blev sigtet for husfredskrænkelse og deres værger kontaktet. En 15-årig dreng fra Vordingborg var efterlyst af sit bosted. Han blev kørt retur til bostedet af politiet. Ifølge anmelderen havde drengene formentlig også været inde på andre både, for at finde madrasser og tæpper at sove på. Tingene blev leveret retur til rette ejer, der umiddelbart ikke havde nogen erstatningskrav. Da patruljen var kørt fra stedet fik politiet anmeldelse om, at en båd havde været udsat for hærværk. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til om nogen af de antrufne drenge kan mistænkes for hærværk mod båden. De sociale myndigheder er orienteret om sagen.

Flere mindre brande bl.a. i Holbæk

Det har ikke regnet længe, og derfor er alt meget tørt i naturen nu. Der har været flere eksempler på brande, som er startet på grund af gløder, som er blusset op og har antændt tørt træ. Politiet vil i den forbindelse opfordre borgere til at være forsigtige, når slukker cigaretter, tænder bål, griller, bruger ukrudtsbrænder eller i øvrigt håndterer ild/gløder.

Brand i græsrabat – Roskildevej, Vipperød – Holbæk
Kl. 11.28 kom et alarm 112 opkald om en mindre brand i en græsrabat ved en vejgrøft. Brandvæsnet rykkede ud og slukkede branden før den bredte sig. Ilden var formentlig starte ved et cigaretskod. Ingen personer blev truffet på stedet.

Indbrud i Perioden

Rosen, Holbæk
Seminarieparken, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Bygaden, Store Merløse

Foto: ABW