Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/03/31 til 2020/04/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Våbenloven – Tuse Huse, Gislinge – Holbæk

Kl. 03.54 ønskede politiet at foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil. Da bilen var blevet standset, stak en ung mand af fra bilen. Politiet fik dog løbet den unge mand op og tilbageholdt ham. Han var en 15-årig ung mand fra Jægerspris, som viste sig at være efterlyst af Nordsjællands Politi som forsvundet fra en institution. Han blev fundet i besiddelse af en peberspray, sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og til sidst afhentet af Nordsjællands Politi med henblik på returnering til institutionen, hvor han bor. Den 15-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, ligesom de sociale myndigheder skal underrettes om sagen.

Spirituskørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

kl. 09.55 anmeldte en bilist, at hun havde kørt bag en bil, som blev ført usikkert og nu havde påkørt et hegn. Bilen blev ført af en kvinde, som gik meget usikkert, så politiet kørte til stedet, hvor føreren af bilen, en 64-årig kvinde fra Jyderup blev sigtet og anholdt for spirituskørsel, da hun havde en promille væsentligt over det tilladte. Der var ikke sket skade på personer eller hegnet under uheldet. Den 64-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse og vil høre mere fra politiet, når resultatet kommer.

Låst inde i lukket butik – Stenhusvej, Holbæk

kl. 17.23 kom et alarm 112 opkald fra en 35-årig mand fra Søborg. Han befandt sig i en lukket elektronikbutik, hvor han havde været inde at handle. Den 35-årige var gået på kundetoilettet, og da han kom ud var forretningen lukket og alle var gået fra stedet. Politiet sendte en patrulje til stedet og forsøgte at kontakte ejeren af butikken uden held. Omkring kl. 17.34 fik patruljen fat i en medarbejder, som kunne låse kunden ud af forretningen.

Søndag (Påskedag) – mandag (2. påskedag)

To knallerter kørte sammen – Nordstjernevej, Tølløse – Holbæk

Kl.16.38 stødte to 13-årige drenge fra Ugerløse sammen på knallert. Den ene kørte ad Nordstjernevej i vestlig retning, da han trak over i modkørende vejbane, for at køre uden om to gående. Her ramte han den anden 13-årige dreng på siden, som kørte imod ham på knallert. De to knallertførere styrtede og slog sig, men kom ikke alvorligt til skade. En 16-årig pige som kom forbi, da uheldet skete ringede 112 og der blev sent politi og ambulance til stedet. De to drenge blev kørt i ambulance til undersøgelse, men slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet

To knallerter kørte sammen – Nordstjernevej, Tølløse – Holbæk

Kl.16.38 stødte to 13-årige drenge fra Ugerløse sammen på knallert. Den ene kørte ad Nordstjernevej i vestlig retning, da han trak over i modkørende vejbane, for at køre uden om to gående. Her ramte han den anden 13-årige dreng på siden, som kørte imod ham på knallert. De to knallertførere styrtede og slog sig, men kom ikke alvorligt til skade. En 16-årig pige som kom forbi, da uheldet skete ringede 112, og der blev sendt politi og ambulance til stedet. De to drenge blev kørt i ambulance til undersøgelse, men slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 11.28 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Bag rattet sad en 40-årig mand fra Slagelse, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Det viste sig, at han i 2016 havde fået førerretten inddraget af politiet af helbredsmæssige årsager og derfor ikke havde lov til at være fører af et køretøj. Politiet sigtede ham derfor for kørsel uden førerret og kunne dermed konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han var blevet afsløret i den overtrædelse af færdselsloven. Hans personbil blev derfor beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation, så den 40-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af sagen skal afgøres.

Mand i stjålet bil anholdt – Kalundborg / Vipperød, Holbæk

Kl. 16.40 fik en patrulje kontakt til en personbil, der var stjålet i forbindelse med et indbrud i en privat bolig på Vipperød Byvej, Vipperød, natten til mandag. En garagedør var revet op, så der var fri adgang til boligen, hvorfra der var stjålet bl.a. en PlayStation 4, en bærbar computer, en taske og nøglerne til en personbil, som blev stjålet fra stedet. Denne personbil forsøgte politiet at standse på Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg, men føreren satte hastigheden op for at køre fra politiet. Biljagten foregik ad bl.a. Lundevej og Røsnæsvej, hvor føreren kørte den forkerte vej rundt i rundkørslerne. Endvidere blev en anden bilist strejfet i krydset Røsnæsvej-Nyrupvej under flugten, der endte kl. ca. 16.47 på Sandlodsvej. En 20-årig mand fra Holbæk blev anholdt, medens en anden person stak af til fods i retning mod Røsnæs Kursuscenter. Ved en ransagning af bilen fandt politiet flere effekter, som ikke umiddelbart stammede fra indbruddet på Vipperød Byvej, og de er nu beslaglagt til nærmere undersøgelse af ejerforholdene. Den 20-årige anholdte blev afhørt til sagen og sigtet for uberettiget brug af bilen, der var stjålet med rette nøgle ved indbruddet i Vipperød. Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 20-årige, idet der efter en nøjere vurdering ikke var grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør. Politiet undersøger nu nærmere hans rolle i forbindelse med indbruddet i Vipperød, ligesom identiteten på den flygtede medgerningsmand også forsøges klarlagt.

Narkopåvirket mand gik forkert – Labæk, Holbæk

Kl. 03.17 fik en 57-årig mand fra Holbæk forstyrret sin nattesøvn, da en person forsøgte at komme ind på hans bopæl i en etageejendom. Politiet kom til stedet og fik kontakt til en narkopåvirket, 23-årig mand fra Holbæk, som dog var i den rette opgang, men blot var gået for langt op ad trappen. Han troede, at han var på vej ind på sin egen bopæl, da politiet ankom. Ved en kontrol fandt politiet ham i besiddelse af en lille klump hash og lidt amfetamin, ligesom politiet ved en efterfølgende ransagning af hans lejlighed fandt en hjemmelavet plantekasse og nogle potter med dyrkning af mindre cannabisplanter. Den 23-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 03.47 sigtede politiet en 22-årig kvinde fra Holbæk for kørsel i en personbil, selv om hun i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af en bil. Da politiet ved en nærmere kontrol af hende kunne konstatere, at hun flere gange tidligere inden for de seneste tre år var blevet afsløret i samme forseelse, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Hun vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Trængsel ved genbrugspladser – Holbæk / Køge

Kl. 0902 fik politiet en henvendelse om, at der var kødannelse ved genbrugspladsen på Gl. Ringstedvej, Holbæk. Lidt senere anmeldte den kommune hjemmepleje, at de havde svært ved at komme ud med deres køretøjer på grund af køen til genbrugspladsen. En patrulje kørte til området og vejledte en portvagt ved genbrugspladsen om afvikling af køen på en sådan måde, at også hjemmeplejen kunne komme til og fra deres lokaler.
Kl. 09.49 var der trafikale problemer ved genbrugspladsen på Tangmosevej, Køge. Ifølge anmeldelsen var der kø i begge sider af vejen, så busser havde svært ved at passere. En patrulje kunne konstatere, at 60-80 biler holdt i kø, men afviklingen af køen foregik stille og roligt, så der var ikke grundlag for at foretage yderligere.

Trængsel ved bro og ishus – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 13.34 fik politiet den første af flere anmeldelser om, at der var mange mennesker både ved et ishus og ved Munkholmbroen, ligesom der var parkeret mange biler og motorcykler i området. En patrulje var forbi steder i løbet af eftermiddagen og kunne konstatere, at forretningsindehaveren havde styr på håndteringen af de mange kunder, ligesom personer på eller ved Munkholmbroen også holdt den fornødne afstand til hinanden. Politiet fandt derfor ikke grundlag for at foretage yderligere.

Politiets opfordring til borgerne er fortsat at følge de generelle anvisninger til, hvordan man færdes i det offentlige rum for at undgå at blive smittet. Det er vigtigt, at alle følger anvisningerne i den fælles kamp mod coronavirussen, og at man måske søger andre steder hen end normalt, såfremt man gerne vil nyde det gode vejr.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Søstrupvej / Stenhusvej, Holbæk

Kl. 13.53 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Omfartsvejen-Søstrupvej, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 69-årig mand fra Vipperød var kørt i en personbil ad Omfartsvejen mod sydøst og ind i det lysregulerede vejkryds, hvor han stødte sammen med en personbil ført af 43-årig mand fra Svinninge. Han var forinden kørt ad Stenhusvej mod sydvest og ramte med bilens front ind i venstre side på den 69-åriges bil. Sammenstødet medførte, at begge biler standsede på et helleanlæg på Søstrupvejs udmunding i krydset, således at lyskrydset gik ud, da et lyssignal blev ramt. Den 43-årige samt en 17-årig ung mand fra Jyderup, der var passager i bilen, blev begge bragt til skadestuen til kontrol, men de var begge sluppet uskadte fra uheldet. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af en mistanke om, at den 69-årige, der også slap uskadt fra uheldet, kan være kørt frem mod rødt lys i lyskrydset.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 18.53 var en bilist forulykket under kørsel ad Odsherredvej (rute 21) i det nordgående spor. Det viste sig, at en 40-årig kvinde fra Svebølle under kørslen af ukendt årsager havde mistet kontrollen over den personbil, som hun kørte i. Hun ramte derfor ind i autoværnet med skader på bilen og autoværnet til følge. Under oprydnings- og redningsarbejdet blev motortrafikvejen nordgående afspærret ved afkørsel 20 Holbæk Vest-afkørslen, men kl. ca. 21.30 var vejen atter blevet farbar. Den 40-årige slap uskadt fra solouheldet.

Narkokørsel, narko og kniv i stjålet bil – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 07.55 kontaktede personalet fra en ambulance politiet, da de havde fundet en sovende mand i en bil på Slotsvolden, som reagerede aggressivt over for dem, da de ville sikre sig, at han var ok. Da patruljen kom frem holdt bilen i tomgang, og manden sov ind over rattet. Betjentene fik liv i den sovende mand, en 20-årig mand fra Holbæk, som var påvirket af både spiritus og narko. Han blev anholdt og sigtet for narko og spirituskørsel.

Den 20-årige var havde en kniv på sig og ved ransagning af bilen fandt politiet 2 gram hash. Den 20-årige havde desuden intet kørekort, og det viste sig også at bilen var meldt stjålet samme aften, hvor den havde holdt ved Havevang i Holbæk. Ejeren af bilen blev kontaktet og bilen udleveret til rette ejer.
Den 20-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev afhørt til sagen. Herefter blev den 20-årige løsladt og når politiet har fået resultatet af blodprøverne, vil han høre mere i sagerne.

Narkobilist med frakendt kørekort fik taget bilen – Henriettevej, Holbæk

Kl. 23.55 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 31-årig mand fra København. Føreren viste sig at være narkopåvirket og frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Da det var 3. gang den 31-årige kørte i frakendelsestiden indenfor 3 år beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation, som det er muligt efter færdselslovens regler. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 31-årige få besked om sagens videre gang. Retten vil ved et senere retsmøde tage stilling til om bilen kan konfiskeres.

Kvinde mistænkt for hærværk tilbageholdt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 01.03 tilbageholdt en firmaejer en kvinde, som han mistænkte for at have forøvet hærværk på flere af sine firmabiler i februar i år. Firmaejeren genkendte kvinden fra overvågning på stedet, så da han så hende på stedet tog han kontakt til hende og kontaktede politiet. En patrulje kom frem og anholdt en 20-årig kvinde fra Holbæk.

Politiet visiterede den unge kvinde, som havde 0,2 gram kokain, 0,4 gram amfetamin og en peberspray på sig, som hun blev sigtet for at besidde. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter og tog kvinden med på stationen til afhøring. Sagen om hærværket skal nu undersøges nærmere af politiets efterforskningsafdeling i Holbæk for at klarlægge, om den 20-årige kan stå bag. Hun blev løsladt efter afhøringen og vil høre mere fra politiet i sagerne.

Hurtig bilist – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 13.01 anmeldte en 21-årig mandlig bilist fra Holbæk, at en anden bilist med meget høj hastighed ad Skovvejen i østlig retning, og at der ifølge anmelderen havde været en farlig situation, hvor en modkørende var tæt på at blive påkørt. Flere patruljer blev sendt af stede for at lede efter bilisten, som sidst blev set omkring starten på Holbækmotorvejen fra Skovvejen. Politiet fandt dog ikke bilisten, så føreren kunne blive stillet til ansvar for den tilsyneladende hensynsløse kørsel.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.14 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen, og der tilsyneladende var kommet et par personer til skade. Det viste sig dog ikke at være så alvorligt, idet parterne samt en passager i den ene bil selv var kommet ud af deres biler efter sammenstødet på Hjortholmvej lidt syd for Sportsvej. Den ene part var en 42-årig mand fra Vipperød, der havde en 71-årig kvindelig passager med under kørslen. Modparten var en 81-årig mand fra Tølløse, som var sluppet uskadt fra sammenstødet, men den 42-årig havde formentlig fået et ildebefindende under kørslen og dermed årsagen til sammenstødet med den 81-åriges bil. Den 41-årige blev sammen med passageren begge kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadte fra uheldet, der forårsagede mindre skader på de implicerede biler.

Færdselsuheld – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 16.11 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil netop var kørt ind i en husmur på en privat adresse. En modpart i uheldet var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, som skete, da en 75-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Roskildevej i nordlig retning med lav hastighed. En lastbil kørte bagved i samme retning og foretog en overhaling, men trak herunder ind mod højre, så lastbilen ramte personbilen på dennes venstre side. Den 75-årige mistede kontrollen over bilen, der ramte ind i en husmur på en nærliggende ejendom. Lastbilchaufføren, der måske ikke opdagede uheldet, fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse som part i et færdselsuheld. Ifølge vidner skulle der være tale om en lastbil med et rødt lad, men hverken nummerplade eller firmaoplysninger blev aflæst. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret lastbilen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket lastbilen på strækningen kl. ca. 1610, og som kan give oplysninger om den. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Henrik Thottsvej, Holbæk
Pakhusstræde, Holbæk
Rødkælkevej, Allerup, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Bækmarksvej, Ll. Grandløse, Holbæk
Meldahlsvej, Holbæk
Elmegården, Jyderup
Nørupvej, Regstrup
Østergade, Tølløse