Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/03/16 til 2020/03/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk

kl. 15.54 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge skabte uro ved parkourbanen. Da politiet kom frem til stedet løb de unge fra stedet, men patruljen fik en dialog med de unge, som var blevet på stedet. Der var ingen sag for politiet.

kl. 19.10 var den igen gal ved parkourbanen, hvor beboere igen klagede over uro i området med en gruppe unge. Politiet kørte igen til stedet, hvor betjentene igen tog en dialog med de unge om at tage hjem og blive hjemme. De var dog ikke forsamlet flere end tilladt, så ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Kl. 22.22 var politiet igen tilbage ved parkourbanen for at kontrollere, om der var forsamlet flere end tilladt. Der var en mindre gruppe unge på stedet, men igen flygtede mange fra stedet ved politiets ankomst. Politiet sigtede en 18-årig mand fra Holbæk for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han ikke fulgte politiets anvisninger og skabte uro på stedet, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Herefter kom der ikke flere anmeldelser om uro i Ladegårdsparken denne aften.

Vold – Alleparken, Holbæk

Kl. 03.45 anmeldte en 35-årig mand, at han kort forinden havde været udsat for vold af en mand, som var blevet frustreret over, at den 35-åriges bil havde lyst ind i den lejlighed, hvor han befandt sig. Den 35-årige havde været på stedet for at hente sin veninde, som han så ofte gjorde, og havde holdt i sin bil på parkeringspladsen med bilen i tomgang. Mens den 35-årige ventede kom en mand hen til ham, for at høre hvorfor han holdt der og lyste ind i en lejlighed med bilens lygter. Manden bad den 35-årige stoppe og truede ham, hvorefter han gik ind i opgangen. Da den 35-åriges veninde høre om episoden gik hun og den 35-årige hen til den lejlighed, som den truende mand var gået ind i, for at afklare situationen. Dette førte til et skænderi, hvorunder den 35-årige blev tildelt et knytnæveslag i ansigtet af den 22-årige.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de fandt frem til den mistænkte, en 22-årig mand fra Tølløse, som opholdt sig i lejligheden. Han blev sigtet for vold mod den 35-årige, som blev undersøgt på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade. Den 22-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Knallert i spiritusuheld – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.36 kørte en kvindelig bilist bag en knallert, som blev ført usikkert og slingrende. Hun holdt derfor god afstand til knallerten, og da føreren drejede hovedet for at se tilbage kørte knallerten ned i grøften, hvor han rullede rundt. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf føreren af knallerten, en 31-årig mand fra Mørkøv, som havde slået sig ved faldet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol, men han havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Politiet mistænkte, at den 31-årige var påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Ringstedved/Holbækvej, Mørkøv -Holbæk

Kl. 17.09 blev en 42-årig mand fra Store-Merløse sigtet og anholdt for spirituskørsel, da han kørte ad Ringstedvej/Holbækvej i Mørkøv med en alkoholpromille væsentlig over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten i forbindelse med en sag om spiritus, så han blev også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Der blev udtaget en blodprøve, hvorefter den 42-årige blev løsladt. Han kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Undveg hare og kørte galt – Nørupvej, Holbæk

Kl. 20.10 kørte tre unge mænd i en bil ad Nørupvej, da en hare pludselig løb ud foran bilen, så føreren, en 19-årig mand fra Fårevejle, måtte undvige og i den forbindelse mistede herredømmet over bilen. Bilen kørte af vejen og rullede rundt flere gange, og endt i en forhave ud for nr. 29. Ingen af de tre i bilen kom til skade, men en blev tilset i ambulance.

Indbrud i supermarked – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 03.27 blev der begået et indbrud i Daglig Brugsen i Ugerløse. Fire mænd med tildækkede ansigter brød bagdøren op og skaffede sig adgang til butikken. Her opbrød de skabet med cigaretter, som står i kasseområdet og stjal et endnu ikke opgjort antal cigarretpakker. Overvågningen på stedet blev gennemgået og de fire gerningsmænd beskrives som:
A: Mand, Kropsbygning: Kraftig, Iført: sort hættetrøje med hætten trukket op, blå cowboybukser, lyse sko og dothandsker.
B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Iført: sort hue, der dækkede ansigtet, lys trøje, sorte bukser, grå sko og dothandsker., Medbragte: vinkelsliber
C: Mand, Kropsbygning: Kraftig, Iført: sort hue, der dækkede ansigtet, mørkeblå trøje, sorte bukser, sorte sko og dothandsker, Medbragte: koben
D: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Iført: sort hue, som dækkede ansigtet, mørkeblå trøje, sorte bukser, lyse sko og dothandsker, Medbragte: koben

Mændene kørte fra stedet i en mørkegrå Mercedes personbil.

Vidner som har set bilen eller i øvrigt har bemærket noget omkring Daglig Brugsen i Ugerløse, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 17.49 skete et uheld, da en 56-årig mand fra Holbæk kørte ad Omfartsvejen mod øst, hvor han sænkede hastigheden, da han skulle svinge til venstre ind ad en indkørsel lige efter Kalveå. Bagfra kom en 33-årig mand fra Ringsted kørende i sin bil. Han opdagede for sent, at den forankørende havde bremset ned, og kunne ikke nå at standse. Den 33-årige forsøgte at undvige den forankørende venstre om, men han ramte den 56-åriges bil bagerst på venstre side. Den 33-åriges bil rullede rundt og landede ved indkørslen til nr. 14. Begge bilister blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men ingen af dem var kommet til skade. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne omkring uheldet

Stort butikstyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 10.38 anmeldte personalet i en telebutik, at to mænd få minutter tidligere var stormet ind i forretningen, hvorfra de havde stjålet ni dyre mobiltelefoner og et Apple Watch. Mændene var efterfølgende med de stjålne varer løbet fra stedet ad Blegstræde og forsvundet i ukendt retning. De blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 175 cm, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Iført: Sorte sko, sorte bukser med hvid skrift ned ad højre bukseben og sort jakke med hvid skrift på højre bryst; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 175 cm, Yderligere kendetegn: Engelsk med accent, Talte: Engelsk, Iført: Sorte sko, grå bukser og blå jakke. Politiet ledte med flere patruljer efter de to mænd, som ikke blev fundet. Sagen efterforskes dog yderligere med brug af eventuel videoovervågning fra butikken, ligesom politiet kigger på, om der kunne være en sammenhæng med et tilsvarende tyveri begået i en forretning i Roskilde torsdag.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd flygte fra området medbringende de stjålne effekter. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.38 påkørte en 34-årig mand fra Mørkøv en parkeret bil, som blev skubbet ind i et hegn som følge af uheldet. Den 34-årige var i en varebil kørt ad Holbækvej mod vest, da uheldet skete. Politiet anholdt efterfølgende den 34-årige, da han var påvirket af spiritus under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han løsladt. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som den 34-årige slap uskadt fra.

Fuld kvinde i taxa blev slået af samlever – Tåstrup, Holbæk

Kl. 04.29 bad en taxachauffør om hjælp fra politiet, idet en tydelig spirituspåvirket kvinde var blevet afleveret ved sin bopæl. Hun havde nu i frostvejret lagt sig på vejen foran taxaen. Samleveren var vred og ønskede ikke at hjælpe kvinden indenfor, så taxachaufføren kunne køre videre. Politiet kørte til stedet og fik hjulpet en 55-årig, spirituspåvirket kvinde indenfor, medens samleveren – en 56-årig mand – var til stede i ophidset og spirituspåvirket tilstand. Politiet vurderede, at parterne kunne klare sig selv, så politiet ville forlade stedet. På vej væk så politifolkene, at manden ruskede kvinden og kastede hende ned på gulvet, så politiet måtte retur for at foretage anholdelse af den 56-årige. Han blev efterfølgende sigtet for vold mod samleveren på grund af adfærden, og samleveren blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Den anholdte mand forblev hos politiet indtil næste formiddag, hvor han blev løsladt efter afrusning i politiets varetægt. Der venter nu et retligt efterspil over for den 56-årige på grund af adfærden over for samleveren.

Brand i køkken – Havevang, Holbæk

Kl. 09.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom. Branden var dog begrænset til køkkenet, hvor brandvæsnet efterfølgende kunne konstatere, at branden var opstået i forbindelse med madlavning. En gryde var brændt på og havde i den forbindelse udviklet megen røg. Der var således ikke sket nogen egentlig materiel skade i køkkenet, hvor udluftning skulle foretages. En 24-årig mand fra Holbæk måtte dog nok finde på noget spiseligt til morgenmaden. Ingen blev sigtet for noget, og ingen kom til skade.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.43 anmelde DSB, at flere unge var forsamlet på stationsområdet, hvor de skabte utryghed blandt de rejsende. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til fem unge mænd, som blev bortvist uden problemer fra togstationen. Ingen blev sigtet for noget.

Vold – Jyderup Station, Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.58 blev en 49-årig mand fra Jyderup overfaldet på Jyderup Station af tre unge mænd, der blev sure over at den 49-årige var gået for tæt på dem. Han blev tildelt flere slag og spark, hvorefter gerningsmændene løb fra stedet. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor de søgte efter de flygtede mænd. Politiet afhørte den 49-årige, som efterfølgende blev kørt i ambulance til skadestuen til behandling, da han havde skader på sin næse, som skulle undersøges nærmere. Betjentene afhørte flere vidner, som havde overværet overfaldet, og fandt ud fra vidneudsagnene frem til at to mænd fra Jyderup, som kunne mistænkes for at stå bag volden mod den 49-årige. De to mistænkte, en 16-årig og en 20-årig, blev søndag aften anholdt i en lejlighed i Jyderup, hvor de blev sigtet for vold. Her befandt sig også en 14-årig dreng, som politiet mistænkte var den tredje person, som var til stede ved overfaldet. Han blev kørt hjem til sine forældre, men vil senere blive indkaldt til afhøring.

De to anholdte blev taget med til stationen til afhøring. Efter afhøring og sagsbehandling blev sagen vurderet af anklagemyndigheden, som besluttede, at der ikke var grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør. De blev derfor løsladt ud på natten, men er fortsat sigtet i sagen. De sociale myndigheder blev orienteret om de mindreåriges involvering i sagen.

Indbrud i Perioden

Ahlgade, Holbæk (2 steder)
Rosen, Holbæk
Rørvangsvej, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Torslundevej, Svinninge
Nørre Hovvej, Svinninge
Peder Oxesvej, Tølløse

Foto: ABW