Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/03/06 til 2020/03/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Stort butikstyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 10.38 anmeldte personalet i en telebutik, at to mænd få minutter tidligere var stormet ind i forretningen, hvorfra de havde stjålet ni dyre mobiltelefoner og et Apple Watch. Mændene var efterfølgende med de stjålne varer løbet fra stedet ad Blegstræde og forsvundet i ukendt retning. De blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 175 cm, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Iført: Sorte sko, sorte bukser med hvid skrift ned ad højre bukseben og sort jakke med hvid skrift på højre bryst; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 175 cm, Yderligere kendetegn: Engelsk med accent, Talte: Engelsk, Iført: Sorte sko, grå bukser og blå jakke. Politiet ledte med flere patruljer efter de to mænd, som ikke blev fundet. Sagen efterforskes dog yderligere med brug af eventuel videoovervågning fra butikken, ligesom politiet kigger på, om der kunne være en sammenhæng med et tilsvarende tyveri begået i en forretning i Roskilde torsdag.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd flygte fra området medbringende de stjålne effekter. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.38 påkørte en 34-årig mand fra Mørkøv en parkeret bil, som blev skubbet ind i et hegn som følge af uheldet. Den 34-årige var i en varebil kørt ad Holbækvej mod vest, da uheldet skete. Politiet anholdt efterfølgende den 34-årige, da han var påvirket af spiritus under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han løsladt. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som den 34-årige slap uskadt fra.

Fuld kvinde i taxa blev slået af samlever – Tåstrup, Holbæk

Kl. 04.29 bad en taxachauffør om hjælp fra politiet, idet en tydelig spirituspåvirket kvinde var blevet afleveret ved sin bopæl. Hun havde nu i frostvejret lagt sig på vejen foran taxaen. Samleveren var vred og ønskede ikke at hjælpe kvinden indenfor, så taxachaufføren kunne køre videre. Politiet kørte til stedet og fik hjulpet en 55-årig, spirituspåvirket kvinde indenfor, medens samleveren – en 56-årig mand – var til stede i ophidset og spirituspåvirket tilstand. Politiet vurderede, at parterne kunne klare sig selv, så politiet ville forlade stedet. På vej væk så politifolkene, at manden ruskede kvinden og kastede hende ned på gulvet, så politiet måtte retur for at foretage anholdelse af den 56-årige. Han blev efterfølgende sigtet for vold mod samleveren på grund af adfærden, og samleveren blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Den anholdte mand forblev hos politiet indtil næste formiddag, hvor han blev løsladt efter afrusning i politiets varetægt. Der venter nu et retligt efterspil over for den 56-årige på grund af adfærden over for samleveren.

Brand i køkken – Havevang, Holbæk

Kl. 09.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom. Branden var dog begrænset til køkkenet, hvor brandvæsnet efterfølgende kunne konstatere, at branden var opstået i forbindelse med madlavning. En gryde var brændt på og havde i den forbindelse udviklet megen røg. Der var således ikke sket nogen egentlig materiel skade i køkkenet, hvor udluftning skulle foretages. En 24-årig mand fra Holbæk måtte dog nok finde på noget spiseligt til morgenmaden. Ingen blev sigtet for noget, og ingen kom til skade.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.43 anmelde DSB, at flere unge var forsamlet på stationsområdet, hvor de skabte utryghed blandt de rejsende. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til fem unge mænd, som blev bortvist uden problemer fra togstationen. Ingen blev sigtet for noget.

Vold – Jyderup Station, Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.58 blev en 49-årig mand fra Jyderup overfaldet på Jyderup Station af tre unge mænd, der blev sure over at den 49-årige var gået for tæt på dem. Han blev tildelt flere slag og spark, hvorefter gerningsmændene løb fra stedet. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor de søgte efter de flygtede mænd. Politiet afhørte den 49-årige, som efterfølgende blev kørt i ambulance til skadestuen til behandling, da han havde skader på sin næse, som skulle undersøges nærmere. Betjentene afhørte flere vidner, som havde overværet overfaldet, og fandt ud fra vidneudsagnene frem til at to mænd fra Jyderup, som kunne mistænkes for at stå bag volden mod den 49-årige. De to mistænkte, en 16-årig og en 20-årig, blev søndag aften anholdt i en lejlighed i Jyderup, hvor de blev sigtet for vold. Her befandt sig også en 14-årig dreng, som politiet mistænkte var den tredje person, som var til stede ved overfaldet. Han blev kørt hjem til sine forældre, men vil senere blive indkaldt til afhøring.

De to anholdte blev taget med til stationen til afhøring. Efter afhøring og sagsbehandling blev sagen vurderet af anklagemyndigheden, som besluttede, at der ikke var grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør. De blev derfor løsladt ud på natten, men er fortsat sigtet i sagen. De sociale myndigheder blev orienteret om de mindreåriges involvering i sagen.

Rambukindbrud i cykelforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 07.01 anmeldte en cykelforretning i Holbæk Megacenter, at der nu for anden gang inden for en uge, var blevet begået et rambukindbrud mod forretningen. Samme facadevindue, som var afdækket med en plade efter sidste indbrud var smadret af en bil, så der var adgang til butikken. Indbruddet blev begået natten mellem onsdag og torsdag omkring kl. 02.58. Der blev igen denne nat stjålet dyre cykler fra stedet, men det endelige antal er endnu ikke opgjort. Politiet søgte torsdag morgen med hunde omkring gerningsstedet efter spor, og der blev foretaget en gerningsstedsundersøgelse af politiets efterforskere. Der blev ved undersøgelsen fundet effekter, som nu skal undersøges nærmere. På butikkens overvågning sås fronten af en hvid Fiat Ducato, som politiet formoder er den samme stjålne varebil, som blev brugt ved rambuktyveriet natten til mandag.

Vidner som har bemærket en hvid Fiat Ducato varebil, som formentlig har skader bag på eller på fronten bedes kontakte politiet. Borgere som har set noget i forbindelse med de to indbrud, eller som bliver tilbudt fabriksnye cykler skal ringe til politiet på tlf. 114.

Uheld med spiritus – Nybyvej/Nygårdsvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 19.49 skete et sammenstød i et kryds, da en 72-årig mand fra Vipperød i en persobil kørte fra Nygårdsvej ud på Nybyvej. Fra Nygårdsvej mod syd kørte en tysk lastbil, som blev ført af en 58-årig mand fra Tyskland. Den 72-årige fejlvurderede hastigheden på lastbilen og kørte frem i krydset, hvor han havde vigepligt. De to køretøjer snittede hinanden, så der var kun tale om en mindre påkørsel. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet kørte frem til stedet, hvor den 72-årige blev testet med alkometeret, da der var mistanke om, at han var spirituspåvirket. Alkometeret viste at hans promille var over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter blodprøveudtagelsen blev den 72-årige løsladt og politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre nærmere om sagens videre gang.

Ulovlig knallert – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 09.34 bemærkede færdselspolitiet en lille knallert, der blev ført hurtigere end tilladt ad Munkholmvej. Det viste sig, at føreren var en 84-årig mand fra Holbæk, som blev gjort bekendt med, at politiet ville undersøge knallerten for konstruktive ændringer. Knallerten blev derfor transporteret til nærmere undersøgelse på et rullefelt, der viste, at knallerten kunne køre mindst 47 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 84-årige vil nu blive præsenteret for en sigtelse for konstruktive ændringer samt en påstand om betinget frakendelse af kørekortet til knallert. Sagen forventes afgjort med en bøde.

Røg fra stikkontakt – Sportsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af anmeldelse om røgfyldte lokaler i en sportshal. Af sikkerhedsmæssige årsager var tilstedeværende personer blevet evakueret. Brandvæsnet kom ikke rigtigt på arbejde, idet røgen stammede fra en kortslutning i en stikkontakt. Der havde således ikke været nogen egentlig brand på stedet, så brandvæsnets opgave var en udluftning af lokaliteterne. Ingen personer kom til skade ved hændelsen.

Uorden i supermarked – Holbækvej, Roskilde

Kl. 22.39 måtte en medarbejder i supermarkedet Netto tilkalde politiet, idet to kunder skændtes højlydt i butikken, og den ene var lidt truende over for personalet. Politiet kørte til stedet og fik dæmpet gemytterne, inden de to mandlige parter blev sendt i hver sin retning. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte dem for noget, og hvad striden skyldtes, har politiet ingen oplysninger om.

Brand i container – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.40 var der opstået brand i en 12 meter lang container, hvor der blev opbevaret både fælge, bildæk og nogle få akkumulatorer. Branden fra den lukkede container nåede at brede sig ind under et halvtag, hvor der også blev opbevaret bildæk. Disse bildæk samt indholdet i containeren blev ødelagt ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet. Ejeren af værkstedet – en 70-årig mand fra Jyderup – havde under arbejdet pludselig opdaget røg fra den lukkede container og efterfølgende selv forsøgt at slukke branden med pulverslukkere, inden brandvæsnet blev tilkaldt og ankom til stedet. Ingen personer kom til skade ved branden.

Henkastede effekter i buskads – Højgårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 06.54 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over, at diverse værktøj, stålreoler og diverse maskiner var smidt ind i et buskads tæt ved parkeringspladsen ved en skole. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at effekterne stammede fra en varebil, der var blevet stjålet fra Fjenneslev og senere anvendt til et rambuktyveri i en cykelforretning, Stenhusvej, Holbæk, natten til mandag. Politiet undersøgte effekterne for eventuelle spor og underrettede efterfølgende bilejeren med henblik på afhentning af de henkastede effekter. Den stjålne varebil af mærket Fiat Ducato med nummerpladerne BT63212 er endnu ikke fundet. Varebilens farve er lys/hvid og har formentlig mindre skader bagpå efter rambuktyveriet.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området ved skolen / parkeringspladsen i tidsrummet mellem søndag kl. ca. 23.00 og mandag kl. ca. 03.30 (tidspunkt for rambuktyveriet i cykelforretningen). Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lastbil spærrede vej – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 09.36 rykkede politiet ud til en udenlandsk lastbil, der med sin sættevogn spærrede Omfartsvejen ved Roskildevej. Politiet fik tilkaldt et bjærgningskøretøj, så lastbilen med den tilkoblede sættevogn kunne trækkes fri. En 36-årig lastbilchauffør fra Hviderusland ville i sin litauiske lastbil med en tilkoblet, dansk sættevogn foretage en vending, men kom herunder til at sidde fast, så vogntoget spærrede hele vejen. Kl. ca. 12.00 var vogntoget bragt flot igen, men forblev dog lidt længere i området, fordi lastbilchaufføren nu skulle holde pause for at undgå overtrædelse af køre-/hviletidsbestemmelserne.

Gasledning overgravet – Bakkekammen, Holbæk

Kl. 10.41 var en gasledning blevet gravet over i et dybt hul, som var blevet gravet i nærheden af en sti. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, og brandvæsnet fik straks tilkaldt en montør fra gasselskabet til at foretage den nødvendige reparation. Brandvæsnet foretog også den nødvendige afspærring på stien, så politiet kørte fra stedet, idet personer var i fare eller skulle evakueres. Ingen kom til skade som følge af gasudslippet.

Mand låst inde – Ahlgade, Holbæk

Kl. 22.26 fik politiet en henvendelse fra en 19-årig mand fra Holbæk, som var blevet låst inde mellem nogle glasdøre, som nu ikke ville åbne sig. Han havde forsøgt uden held at påkalde sig nogens opmærksomhed i et nærliggende fitnesscenter, men forgæves. Manden var derfor nødt til at kontakte politiet for at få hjælp. Politiet kontaktede det lokale redningsberedskab, som havde oplysninger om bygningens ejer, som straks ville køre til stedet for at hjælpe manden ud.

Varetægtsfængsling i grundlovsforhør – Grov vold – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.00 blev en 36-årig mand fra Ugerløse fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for grov vold mod en 24-årig mand fra Hvidovre, som han havde overfaldet og slået med en stump genstand i hovedet om eftermiddagen den 5. marts 2020 og inden, at de to mødtes senere på eftermiddagen i Smedelundsgade, Holbæk, hvor han kom i slagsmål og blev stukket i armene med en kniv af den 24-årige. Begge var blevet anholdt efter knivstikkeriet i Smedelundsgade, hvorefter den 36-årige blev indlagt på et sygehus til fornøden behandling. Begge blev formelt fremstillet i grundlovsforhør fredag i Retten i Holbæk, men den 36-årige dog in absentia (ikke fysisk til stede). Den 24-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 17. marts 2020, ligesom den 36-årige også blev varetægtsfængslet in absentia, således at han skulle fremstilles i grundlovsforhør efter udskrivning fra sygehuset. Det var således muligt lørdag formiddag, og retten besluttede i grundlovsforhøret også at varetægtsfængsle den 36-årige foreløbigt til den 2. april 2020. Begge retsmøder blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 12.30 var der sket et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor tre bilister var impliceret. Alle var forinden kørt i samme retning ad Ringstedvej mod nord kort før Sasserupvej. En 84-årig mand fra Børkop kørte i sin personbil bagest i rækken, men overså formentlig, at de forankørende bremsede. Det resulterede i, at han påkørte en personbil ført af en 58-årig mand fra Stenlille. Hans bil blev skubbet frem i en tredje personbil ført af en 20-årig kvinde fra Glumsø. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som dog resulterede i diverse materielle skader på biler, der skulle bugseres væk.

Campingvogn i brand – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 19.48 kom et alarmopkald om brand i en campingvogn, som holdt på Møllekrog rasteplads i Nr. Jernløse. Brandvæsnet fik slukke branden, der ikke nåede at sprede sig til andet. Der opholdt sig ingen personer i campingvognen, da den brændte og ingen personer kom til skade ved branden. Politiet kontaktede den registrerede ejer af campingvognen, som var i udlandet. Ejeren blev orienteret om branden, og han ville fjerne den udbrændte campingvogn, når han kom retur til Danmark. Politiet skal nu undersøge brandårsagen, og det at campingvognen var blevet flyttet fra sin oprindelige plads ved et sommerhus i Fårevejle.

Vidner som har set personer omkring campingvognen før eller efter den brændte, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Varebil standset to gange med påvirkede førere – Odsherred og Holbæk

Kl. 20.30 standsede en patrulje en varebil, som de standsede på Bjergesøvej i Hørve for at lave en rutinekontrol. Føreren af varebilen, en 38-årig mand fra Jyderup, viste sig at være påvirket af alkohol over det tilladte, og var desuden frakendt førerretten. På passagersædet sad varebilens ejer, en 23-årig mand fra Fårevejle st., som blev sigtet for at have overladt føringen af bilen, til en person uden kørekort. Den 38-årige blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.
Kl. 01.55 standsede en patrulje samme varebil på Holbækvej i Svinninge. Nu var det den 23-årige ejer af varebilen, som sad bag rattet og på passagersædet, den 38-årige, som tidligere blev anholdt for spirituskørsel. Den 23-årige fører var påvirket af både narko og alkohol, så nu var det ham, som blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Politiet venter nu på resultatet af blodprøverne, hvorefter de to sigtede kan forvente at høre svaret og blive orienteret om sagens videre gang.

Rambuktyveri i cykelforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 03.52 blev begået indbrud mod en cykelforretning i Holbæk Megacenter, hvor en varebil blev anvendt til at fjerne et gitter og knuse ruden i glasfacaden. På overvågningen kunne ses fire mænd i hvide dragter med hætter og åndedrætsværn for ansigtet. Gerningsmændene tog 11 cykler – fem racecykler, fire mountainbikes og to el-cykler, som de tog fra butikkens udstilling, læssede ind i varebilen og kørte fra stedet.

Den anvendte varebil, en hvid kassevogn af mærket Fiat Ducato med firmanavnet “By Westerberg”, med registreringsnummer: BT63212, som blev stjålet fra en adresse i Fjenneslev kort før indbruddet blev begået.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til de fire gerningsmænd, varebilen og de stjålne cykler. Vidner som har set den beskrevne varebil eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114. Borgere som køber en ny cykel ved privatsalg bør altid sikre sig, at cyklen ikke er efterlyst og bede om at få fremvist en købskvittering.

Indbrud i Perioden

Kirkevej, Gislinge
Ahlgade, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Humlestien, TuneSkelager, GreveMørbjergparken, Vindinge, RoskildeKnevelsvej, Holbæk
Stejlepladsen, Holbæk
Møllestensparken, Tuse, Holbæk
Nørre Hovvej, Svinninge
Jægervænget, Vipperød

Foto: ABW