Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/02/28 til 2020/03/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Henkastede effekter i buskads – Højgårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 06.54 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over, at diverse værktøj, stålreoler og diverse maskiner var smidt ind i et buskads tæt ved parkeringspladsen ved en skole. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at effekterne stammede fra en varebil, der var blevet stjålet fra Fjenneslev og senere anvendt til et rambuktyveri i en cykelforretning, Stenhusvej, Holbæk, natten til mandag. Politiet undersøgte effekterne for eventuelle spor og underrettede efterfølgende bilejeren med henblik på afhentning af de henkastede effekter. Den stjålne varebil af mærket Fiat Ducato med nummerpladerne BT63212 er endnu ikke fundet. Varebilens farve er lys/hvid og har formentlig mindre skader bagpå efter rambuktyveriet.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området ved skolen / parkeringspladsen i tidsrummet mellem søndag kl. ca. 23.00 og mandag kl. ca. 03.30 (tidspunkt for rambuktyveriet i cykelforretningen). Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lastbil spærrede vej – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 09.36 rykkede politiet ud til en udenlandsk lastbil, der med sin sættevogn spærrede Omfartsvejen ved Roskildevej. Politiet fik tilkaldt et bjærgningskøretøj, så lastbilen med den tilkoblede sættevogn kunne trækkes fri. En 36-årig lastbilchauffør fra Hviderusland ville i sin litauiske lastbil med en tilkoblet, dansk sættevogn foretage en vending, men kom herunder til at sidde fast, så vogntoget spærrede hele vejen. Kl. ca. 12.00 var vogntoget bragt flot igen, men forblev dog lidt længere i området, fordi lastbilchaufføren nu skulle holde pause for at undgå overtrædelse af køre-/hviletidsbestemmelserne.

Gasledning overgravet – Bakkekammen, Holbæk

Kl. 10.41 var en gasledning blevet gravet over i et dybt hul, som var blevet gravet i nærheden af en sti. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, og brandvæsnet fik straks tilkaldt en montør fra gasselskabet til at foretage den nødvendige reparation. Brandvæsnet foretog også den nødvendige afspærring på stien, så politiet kørte fra stedet, idet personer var i fare eller skulle evakueres. Ingen kom til skade som følge af gasudslippet.

Mand låst inde – Ahlgade, Holbæk

Kl. 22.26 fik politiet en henvendelse fra en 19-årig mand fra Holbæk, som var blevet låst inde mellem nogle glasdøre, som nu ikke ville åbne sig. Han havde forsøgt uden held at påkalde sig nogens opmærksomhed i et nærliggende fitnesscenter, men forgæves. Manden var derfor nødt til at kontakte politiet for at få hjælp. Politiet kontaktede det lokale redningsberedskab, som havde oplysninger om bygningens ejer, som straks ville køre til stedet for at hjælpe manden ud.

Varetægtsfængsling i grundlovsforhør – Grov vold – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.00 blev en 36-årig mand fra Ugerløse fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for grov vold mod en 24-årig mand fra Hvidovre, som han havde overfaldet og slået med en stump genstand i hovedet om eftermiddagen den 5. marts 2020 og inden, at de to mødtes senere på eftermiddagen i Smedelundsgade, Holbæk, hvor han kom i slagsmål og blev stukket i armene med en kniv af den 24-årige. Begge var blevet anholdt efter knivstikkeriet i Smedelundsgade, hvorefter den 36-årige blev indlagt på et sygehus til fornøden behandling. Begge blev formelt fremstillet i grundlovsforhør fredag i Retten i Holbæk, men den 36-årige dog in absentia (ikke fysisk til stede). Den 24-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 17. marts 2020, ligesom den 36-årige også blev varetægtsfængslet in absentia, således at han skulle fremstilles i grundlovsforhør efter udskrivning fra sygehuset. Det var således muligt lørdag formiddag, og retten besluttede i grundlovsforhøret også at varetægtsfængsle den 36-årige foreløbigt til den 2. april 2020. Begge retsmøder blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 12.30 var der sket et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor tre bilister var impliceret. Alle var forinden kørt i samme retning ad Ringstedvej mod nord kort før Sasserupvej. En 84-årig mand fra Børkop kørte i sin personbil bagest i rækken, men overså formentlig, at de forankørende bremsede. Det resulterede i, at han påkørte en personbil ført af en 58-årig mand fra Stenlille. Hans bil blev skubbet frem i en tredje personbil ført af en 20-årig kvinde fra Glumsø. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som dog resulterede i diverse materielle skader på biler, der skulle bugseres væk.

Campingvogn i brand – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 19.48 kom et alarmopkald om brand i en campingvogn, som holdt på Møllekrog rasteplads i Nr. Jernløse. Brandvæsnet fik slukke branden, der ikke nåede at sprede sig til andet. Der opholdt sig ingen personer i campingvognen, da den brændte og ingen personer kom til skade ved branden. Politiet kontaktede den registrerede ejer af campingvognen, som var i udlandet. Ejeren blev orienteret om branden, og han ville fjerne den udbrændte campingvogn, når han kom retur til Danmark. Politiet skal nu undersøge brandårsagen, og det at campingvognen var blevet flyttet fra sin oprindelige plads ved et sommerhus i Fårevejle.

Vidner som har set personer omkring campingvognen før eller efter den brændte, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Varebil standset to gange med påvirkede førere – Odsherred og Holbæk

Kl. 20.30 standsede en patrulje en varebil, som de standsede på Bjergesøvej i Hørve for at lave en rutinekontrol. Føreren af varebilen, en 38-årig mand fra Jyderup, viste sig at være påvirket af alkohol over det tilladte, og var desuden frakendt førerretten. På passagersædet sad varebilens ejer, en 23-årig mand fra Fårevejle st., som blev sigtet for at have overladt føringen af bilen, til en person uden kørekort. Den 38-årige blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.
Kl. 01.55 standsede en patrulje samme varebil på Holbækvej i Svinninge. Nu var det den 23-årige ejer af varebilen, som sad bag rattet og på passagersædet, den 38-årige, som tidligere blev anholdt for spirituskørsel. Den 23-årige fører var påvirket af både narko og alkohol, så nu var det ham, som blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Politiet venter nu på resultatet af blodprøverne, hvorefter de to sigtede kan forvente at høre svaret og blive orienteret om sagens videre gang.

Rambuktyveri i cykelforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 03.52 blev begået indbrud mod en cykelforretning i Holbæk Megacenter, hvor en varebil blev anvendt til at fjerne et gitter og knuse ruden i glasfacaden. På overvågningen kunne ses fire mænd i hvide dragter med hætter og åndedrætsværn for ansigtet. Gerningsmændene tog 11 cykler – fem racecykler, fire mountainbikes og to el-cykler, som de tog fra butikkens udstilling, læssede ind i varebilen og kørte fra stedet.

Den anvendte varebil, en hvid kassevogn af mærket Fiat Ducato med firmanavnet “By Westerberg”, med registreringsnummer: BT63212, som blev stjålet fra en adresse i Fjenneslev kort før indbruddet blev begået.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til de fire gerningsmænd, varebilen og de stjålne cykler. Vidner som har set den beskrevne varebil eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114. Borgere som køber en ny cykel ved privatsalg bør altid sikre sig, at cyklen ikke er efterlyst og bede om at få fremvist en købskvittering.

To mænd fremstilles efter voldsomt slagsmål – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 15.31 fik politiet anmeldelse om, at to mænd, havde været oppe at skændes og det endte med, at de indledte et slagsmål på gaden. Politiet kom frem og traf en 36-årig mand fra Ugerløse, som var blevet stukket i begge arme med en kniv. Den anden mand, en 24-årig mand fra Hvidovre var flygtet af fra stedet. De to mænd havde tidligere været venner, men en strid havde ødelagt dette. Nu var de to igen kommet op at skændes, og det havde udviklet sig voldsomt.

Den 36-årige blev kørt til skadestuen, hvor indlagt til behandling for sine stiklæsioner. Politiet søgte efter den 24-årige mand, som kl. 16.20 blev anholdt på en beværtning ved Holbæk station og sigtet for grov vold. Sagen blev efterforsket, hvor det kom frem at den 24-årige under tumulten var blevet slået af den 36-årige et koben, så han havde fået et brud i ansigtet. Han blev skadestuebehandlet, hvor han senere på aftenen blev udskrevet og taget med til politistationen til afhøring. Den 36-årige blev anholdt på sygehuset og sigtet for grov vold. Han fortsat er indlagt under bevogtning af politiet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.53 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 25-årig mand fra Kalundborg ad Sølystvej. Han havde ikke nogen førerret og måtte derfor ikke være fører af bilen, så han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Da politiet ved en nærmere kontrol af hans personlige forhold kunne konstatere, at han havde adskillige tilsvarende sager om kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, besluttede politiet at beslaglægge hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.17 sigtede og anholdt politiet en 26-årig mand fra Jyderup, som kørte i narkopåvirket tilstand. Han havde aldrig taget kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Da den 26-årige havde fået taget en blodprøve blev han løsladt, men han forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Brand i køretøj – Sdr. Jernløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl.04.35 opstod der brand i en bil, som holdt parkeret omkring to meter fra ejerens hus. Ilden fik fat i nogle nærliggende paller og ilden spredte sig derfor til husets facade, der fik mindre brandskader. Strålevarmen fra branden havde antændt nogle el-installationer på gavlen af huset. Husets beboere blev evakueret af sikkerhedsmæssige årsager, men ingen personer kom til skade. Politiet lavede en brandundersøgelse, der viste at der formentlig var tale om en el-fejl i motorrummet på bilen.

Færdselsuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 07.21 var en 28-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Munkholmvej mod øst, da hun af ukendte årsager mistede kontrollen over bilen, så hun påkørte et træ. Som følge heraf væltede bilen om på taget, men føreren slap uskadt fra uheldet. Politiet forblev på uheldsstedet, indtil et bjærgningsselskab fik fjernet bilen, som ragede lidt ud på vejen. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Plastvåben skabte utryghed – Holbækvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.24 fik politiet en henvendelse fra en mand, som kl. ca. 13.00 i en skraldespand ved en vaskehal på en tankstation havde set noget, der lignede et skydevåben. Personalet på tankstationen bekræftede, at våbnet fortsat lå i skraldespanden, hvorfor politiet kørte til stedet. Skydevåbnet tog politiet i nærmere øjesyn og kunne konstatere, at der var tale om et plastgevær i meget dårlig stand. Politiet medtog plastvåbnet til destruktion, så det ikke skabte yderligere utryghed hos andre kunder på tankstationen.

Knallertkører flygtede fra politiet – Omfartsvejen / Sandmosen, Holbæk

Kl. 18.06 ønskede færdselspolitiet at tale med en yngre mand, der kørte på en knallert ad Omfartsvejen. Knallerten blev vurderet til at køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t, men føreren ønskede ikke at tale med politiet og kørte videre ad Omfartsvejen og Sandmosen. På Sandmosen forsøgte han at flygte ved at køre gennem en beboers hæk og have, inden han væltede ned i et lille vandløb. Færdselspolitiet fik nu kontakt til en 16-årig dreng fra Kirke-Hyllinge, som havde kørt på en 30-knallert. Politiet beslaglagde knallerten og fik den transporteret til nærmere kontrol på et rullefelt, så dens hastighed kan måles på grund af mistanke om konstruktive ændringer. Hvis politiet konstaterer konstruktive ændringer, skal den 16-årige ikke forvente at få sin knallert retur, da politiet i givet fald vil nedlægge påstand om konfiskation af den på grund af gentagelsestilfælde af kørsel på konstruktivt ændret knallert. Den 16-årige og hans værger kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når knallerten er blevet undersøgt.

Demonstration – Klosterparkvej, Kalundborg / Agervang, Holbæk

Kl. ca. 11.25 startede lederen af partiet Stram Kurs en anmeldt demonstration på Klosterparkvej, Kalundborg. Få personer var til stede, og kort efter blev lederen evakueret af sikkerhedsmæssige årsager af det tilstedeværende politipersonale. Han vendte dog senere tilbage og gennemførte en demonstration, som forløb roligt. Ingen tilhørere blev sigtet for noget.
Kl. 15.00 fortsatte partilederen sin anmeldte demonstration i Agervang, Holbæk, hvor der skønsmæssigt var op til ca. 75 tilhørere til stede. I området blev affyret et kanonslag af en ukendt person, og kl. ca. 16.35 løb en tilhører gennem afspærringen, som politiet havde opsat. En 18-årig mand blev tilbageholdt af politiet, som sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tilbageholdelsen medførte, at en 54-årig mand sparkede ud efter den tilbageholdte. Denne mand blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for den tilbageholdte. Kl. ca. 17.30 standsede partilederen sin demonstration og forlod området.

Blufærdighedskrænkelse / blotteri – Søagervej, Holbæk

Kl. 16.09 anmeldte en far på vegne af sin 10-årige datter fra Regstrup, at hun havde været udsat for en mand, der havde krænket hendes blufærdighed. Moderen havde taget den 10-årige datter og nogle mindre søskende med på indkøb ved et supermarked. Børnene var kortvarigt efterladt i bilen, da en fremmed mand i en parkeret bil ved siden af pludselig steg ud af hans bil. Manden tog sit lem frem og viste det til pigerne i bilen ved siden af. Den 10-årige skyndte sig at låse bildørene og tog sin telefon frem for at ringe til sin mor. Det fik den fremmede mand til at køre fra stedet i en mindre bil i farven sort eller grålig. Manden blev ifølge den 10-årige beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 185-190 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: håret var kort i siderne og længere på toppen, spids næse med bule på næseryggen, ar fra acne i ansigtet, blå øjne kørende i sølvgrå bil, Iført: grå cardigan, hvid T-shirt og sorte bukser med sort bælte. Politiet ledte forgæves efter både manden og bilen i området.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden og hans bil ved supermarkedet, eller som kan give oplysninger om mandens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 00.35 var uorden og tumult foran et diskotek, som et par patruljer fik klaret ved at frihedsberøve en 33-årig mand fra Gørlev og en 38-årig kvinde fra Holbæk. De var begge lettere påvirket af spiritus, da de blev anholdt og begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres adfærd på gaden. De blev begge anbragt nogle timer i politiets detention, inden de tidligt på morgenen blev løsladt. Senere kan de forvente at modtage et bødeforelæg.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 03.38 var en 27-årig mand fra Køge forulykket som fører af en personbil, da han kørte ad Strandmøllevej. I et sving ved Roedsvej påkørte han et elskab og fortsatte videre ind på et grønt område, hvor han påkørte et træhegn. Politiet foretog efterfølgende anholdelse af den 27-årige, da han kunne mistænkes for at have kørt spirituskørsel i forbindelse med uheldet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Elselskabet blev underrettet om det påkørte elskab, ligesom ejeren af det påkørte træhegn også er blevet underrettet om skadevolderen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 06.04 var der uro og uorden ude foran et diskotek, hvor nogle personer var ved at komme i slagsmål med hinanden. Politiet kørte til området med flere patruljer, men de stridslystne havde forladt området. Ifølge oplysninger til politiet havde nogen kun råbt højlydt efter hinanden, så politiet forblev lidt i området for at se de sidste forlade nattelivet.

Søndag – mandag:

 

To mindreårige tilbageholdt for trusler – Stænget, Orø – Holbæk

kl. 12.23 fik politiet anmeldelse om, at en beboer på en institution var blevet ringet op og truet på livet af en tidligere beboer, en 13-årig dreng, som havde varslet at han ville komme til stede og gøre alvor af truslerne. Kort efter fik politiet oplysninger om, at drengen var blevet set stige på Orøfærgen sammen med en anden dreng. En patrulje blev sendt til færgehavnen, hvor de traf de to drenge på 13 og 14 år, der boede på et bosted i København. De blev tilbageholdt af politiet på grund af trusselssagen og taget med til politistationen, hvor personalet fra deres bosted var blevet tilkaldt til at overvære afhøringen. Herefter blev de to drenge overdraget til personalet fra bostedet, som tog dem med retur til København. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen, da de to drenge er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Grevinge – Odsherred

Kl. 17.29 forulykkede en 61-årig mand fra Hellerup under kørsel i en personbil i sydlig retning. Han mistede af ukendte årsagen kontrollen over bilen, der ramte autoværnet på midten af vejen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken. Da politiet ved en alkometertest kunne konstatere, at den 61-årige var påvirket af spiritus under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han slap uskadt fra uheldet og kan nu afvente analyseresultatet af blodprøven, før sagen kan afgøres.

Indbrud i Perioden

Kirkevej, Gislinge
Granvej, Kisserup, Holbæk
Vinkelvej, Knabstrup, Mørkøv
Idrætsvej, Undløse, Tølløse
Jægervænget, Vipperød
Bakkehøj, Vipperød