Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/02/21 til 2020/03/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 07.21 var en 28-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Munkholmvej mod øst, da hun af ukendte årsager mistede kontrollen over bilen, så hun påkørte et træ. Som følge heraf væltede bilen om på taget, men føreren slap uskadt fra uheldet. Politiet forblev på uheldsstedet, indtil et bjærgningsselskab fik fjernet bilen, som ragede lidt ud på vejen. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Plastvåben skabte utryghed – Holbækvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.24 fik politiet en henvendelse fra en mand, som kl. ca. 13.00 i en skraldespand ved en vaskehal på en tankstation havde set noget, der lignede et skydevåben. Personalet på tankstationen bekræftede, at våbnet fortsat lå i skraldespanden, hvorfor politiet kørte til stedet. Skydevåbnet tog politiet i nærmere øjesyn og kunne konstatere, at der var tale om et plastgevær i meget dårlig stand. Politiet medtog plastvåbnet til destruktion, så det ikke skabte yderligere utryghed hos andre kunder på tankstationen.

Knallertkører flygtede fra politiet – Omfartsvejen / Sandmosen, Holbæk

Kl. 18.06 ønskede færdselspolitiet at tale med en yngre mand, der kørte på en knallert ad Omfartsvejen. Knallerten blev vurderet til at køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t, men føreren ønskede ikke at tale med politiet og kørte videre ad Omfartsvejen og Sandmosen. På Sandmosen forsøgte han at flygte ved at køre gennem en beboers hæk og have, inden han væltede ned i et lille vandløb. Færdselspolitiet fik nu kontakt til en 16-årig dreng fra Kirke-Hyllinge, som havde kørt på en 30-knallert. Politiet beslaglagde knallerten og fik den transporteret til nærmere kontrol på et rullefelt, så dens hastighed kan måles på grund af mistanke om konstruktive ændringer. Hvis politiet konstaterer konstruktive ændringer, skal den 16-årige ikke forvente at få sin knallert retur, da politiet i givet fald vil nedlægge påstand om konfiskation af den på grund af gentagelsestilfælde af kørsel på konstruktivt ændret knallert. Den 16-årige og hans værger kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når knallerten er blevet undersøgt.

Demonstration – Klosterparkvej, Kalundborg / Agervang, Holbæk

Kl. ca. 11.25 startede lederen af partiet Stram Kurs en anmeldt demonstration på Klosterparkvej, Kalundborg. Få personer var til stede, og kort efter blev lederen evakueret af sikkerhedsmæssige årsager af det tilstedeværende politipersonale. Han vendte dog senere tilbage og gennemførte en demonstration, som forløb roligt. Ingen tilhørere blev sigtet for noget.
Kl. 15.00 fortsatte partilederen sin anmeldte demonstration i Agervang, Holbæk, hvor der skønsmæssigt var op til ca. 75 tilhørere til stede. I området blev affyret et kanonslag af en ukendt person, og kl. ca. 16.35 løb en tilhører gennem afspærringen, som politiet havde opsat. En 18-årig mand blev tilbageholdt af politiet, som sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tilbageholdelsen medførte, at en 54-årig mand sparkede ud efter den tilbageholdte. Denne mand blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for den tilbageholdte. Kl. ca. 17.30 standsede partilederen sin demonstration og forlod området.

Blufærdighedskrænkelse / blotteri – Søagervej, Holbæk

Kl. 16.09 anmeldte en far på vegne af sin 10-årige datter fra Regstrup, at hun havde været udsat for en mand, der havde krænket hendes blufærdighed. Moderen havde taget den 10-årige datter og nogle mindre søskende med på indkøb ved et supermarked. Børnene var kortvarigt efterladt i bilen, da en fremmed mand i en parkeret bil ved siden af pludselig steg ud af hans bil. Manden tog sit lem frem og viste det til pigerne i bilen ved siden af. Den 10-årige skyndte sig at låse bildørene og tog sin telefon frem for at ringe til sin mor. Det fik den fremmede mand til at køre fra stedet i en mindre bil i farven sort eller grålig. Manden blev ifølge den 10-årige beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 185-190 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: håret var kort i siderne og længere på toppen, spids næse med bule på næseryggen, ar fra acne i ansigtet, blå øjne kørende i sølvgrå bil, Iført: grå cardigan, hvid T-shirt og sorte bukser med sort bælte. Politiet ledte forgæves efter både manden og bilen i området.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden og hans bil ved supermarkedet, eller som kan give oplysninger om mandens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 00.35 var uorden og tumult foran et diskotek, som et par patruljer fik klaret ved at frihedsberøve en 33-årig mand fra Gørlev og en 38-årig kvinde fra Holbæk. De var begge lettere påvirket af spiritus, da de blev anholdt og begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres adfærd på gaden. De blev begge anbragt nogle timer i politiets detention, inden de tidligt på morgenen blev løsladt. Senere kan de forvente at modtage et bødeforelæg.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 03.38 var en 27-årig mand fra Køge forulykket som fører af en personbil, da han kørte ad Strandmøllevej. I et sving ved Roedsvej påkørte han et elskab og fortsatte videre ind på et grønt område, hvor han påkørte et træhegn. Politiet foretog efterfølgende anholdelse af den 27-årige, da han kunne mistænkes for at have kørt spirituskørsel i forbindelse med uheldet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Elselskabet blev underrettet om det påkørte elskab, ligesom ejeren af det påkørte træhegn også er blevet underrettet om skadevolderen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 06.04 var der uro og uorden ude foran et diskotek, hvor nogle personer var ved at komme i slagsmål med hinanden. Politiet kørte til området med flere patruljer, men de stridslystne havde forladt området. Ifølge oplysninger til politiet havde nogen kun råbt højlydt efter hinanden, så politiet forblev lidt i området for at se de sidste forlade nattelivet.

Søndag – mandag:

 

To mindreårige tilbageholdt for trusler – Stænget, Orø – Holbæk

kl. 12.23 fik politiet anmeldelse om, at en beboer på en institution var blevet ringet op og truet på livet af en tidligere beboer, en 13-årig dreng, som havde varslet at han ville komme til stede og gøre alvor af truslerne. Kort efter fik politiet oplysninger om, at drengen var blevet set stige på Orøfærgen sammen med en anden dreng. En patrulje blev sendt til færgehavnen, hvor de traf de to drenge på 13 og 14 år, der boede på et bosted i København. De blev tilbageholdt af politiet på grund af trusselssagen og taget med til politistationen, hvor personalet fra deres bosted var blevet tilkaldt til at overvære afhøringen. Herefter blev de to drenge overdraget til personalet fra bostedet, som tog dem med retur til København. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen, da de to drenge er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

Utryghedsskabende mænd – Vølunden, Holbæk

Kl. 12.11 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at to yngre mænd opholdt sig i området og virkede utryghedsskabende, idet borgeren formodede, at de røg hash. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 19-årig mand fra Holbæk og en 24-årig mand fra Nykøbing Sj. De blev kontrolleret og havde ingen hash på sig, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere over for dem.

Spirituskørsel – Bakkehøj, Vipperød – Holbæk

Kl. 15.42 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 63-årig kvinde fra Vipperød for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uro og uorden – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 02.02 henvendte personalet på en tankstation sig til politiet, fordi en ca. 35-årig mand havde indfundet sig på stedet. Han blev skønnet uligevægtig og fremstod meget hidsig over for personalet, selv om han ikke ville købe noget. Politiet kørte til området for at lede efter manden, som nok havde opfattet, at politiet var på vej. Han var forsvundet fra tankstationens området og blev heller ikke fundet i området, så politiet kunne finde ud, hvad hans reelle ærinde på tanken havde været.

Ungdommelig natteroderi – Dampmøllevej / Jernbanevej, Holbæk

Kl. 02.38 forsøgte en patrulje at tage kontakt til nogle unge mennesker, der opholdt sig i et opvarmet lokale på Holbæk station. Da de så politiet, stak de unge af og løb i retning mod jernbanesporene. Politiet fulgte efter og fandt dem, da de gemte sig bag en perronkant. Der var tale om en 14-årig og to 17-årige drenge fra Holbæk, hvis forældre blev kontaktet, så de kunne afhente deres børn ved togstationen. Politiets opfattelse om drengene var, at de burde befinde sig et andet sted på dette tidspunkt af døgnet, så politiet har udfærdiget en rapport om kontakten med dem, så de sociale myndigheder kan blive underrettet om politiets oplevelser med drengene. Ingen af dem blev sigtet for noget strafbart.

Varetægtsfængsling – Trusler – Nygade, Holbæk

Den 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød, som blev anholdt onsdag aften for trusler mod personalet på en beværtning, blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt i denne og flere andre verserende sager af tilsvarende karakter. Retten bestemte, at den 53-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 24. marts 2020. Han blev efterfølgende anbragt i et arresthus og er siden blevet undersøgt af en læge, så anklagemyndigheden vurderer nu, hvorvidt den 53-årige skal begæres varetægtsfængslet i surrogat på en sikret institution inden for psykiatrien.

Fremstilling i sag om trusler – Nygade, Holbæk

Kl. 20.23 blev en beværtning ringet op af en mand, som truede medarbejderen på livet, så hun frygtede at manden ville føre truslerne ud i livet. Manden som ringede, en 53-årig mand uden fast bopæl fra Hillerød, havde forbud mod at komme på stedet på grund af tidligere episoder, hvilket formentlig havde udløst hans frustration. En patrulje blev sendt til adressen, hvor den forurettede blev afhørt til sagen. Mens politiet var på stedet kunne patruljen på overvågningskameraet se, at den 53-årige var uden for. Han tegnede med tusch på kameraet, så betjentene løb ud og anholdt den mistænkte, som blev sigtet for trusler og taget med til stationen til afhøring.

Den anholdte havde tidligere sager om trusler blandt andet i forbindelse med en bombetrussel mod Borgerservice i Holbæk d. 13.februar 2020. Hans sager blev juridisk vurderet og der blev fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk i dag.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 23.27 fik politiet en henvendelse om, at nogle unge råbte og skreg i området ved togstationen, og at de kastede sten efter hinanden. Politiet kørte til området med flere patruljer, men der var faldet ro på stedet. Ingen unge blev truffet hverken ved stationen eller ved søgning i de nærliggende gader. Ingen blev derfor sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Brand i bil – Dyrehavevej, Gl. Tølløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.41 kom et alarmopkald om brand i en bil, som stod på en parkeringsplads i skoven. Bilen brændte kraftigt, og udbrændte inden brandvæsnet fik slukket ilden. Politiet undersøgte efterfølgende bilen, som var svær at identificere. Stelnummeret var væk og der var kun en lille del af nummerpladen tilbage. Et vidne så en personbil køre ind på området omkring en time før branden startede. Den udbrændte bil skal nu undersøges nærmere, da der ikke var nogen naturlig forklaring på, hvorfor branden startede.
Vidner som har set nogen personer omkring bilen før eller efter den brændte bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld med spiritus – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 21.19 kørte en varebil med en trailer bagpå, som blev ført ad en 49-årig mand fra Skibby, ad Ringstedvej i sydøstlig retning, hvor den med lav fart drejede til venstre ind på en tankstation. En modkørende personbil, som blev ført af en 34-årig mand fra Holbæk, påkørte varebilens trailer, da den svingede ind til tankstationen. Traileren blev revet af anhængertrækket og snurrede rundt, hvorefter den endte i græsrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Patruljen konstaterede, at den 49-årige fører af varebilen var påvirket af spiritus. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet. Når blodprøven kommer og sagen er belyst til fulde, vil politiet tage stilling til, hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Mand lavede uro i Holbæk – Holbæk

Kl. 10.06 blev en 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød bortvist af vagten på Borgerservice i Holbæk, da han havde lavet uorden og opfordret til at slås. Han forlod dog stedet, uden yderligere ballade.

Kl. 15.35 var samme 53-årige mand optrådt psykisk uligevægtig, da han havde hældt vin foran hovedindgangen til en kinesisk restaurant på Slotsvolden. Han havde en uge forinden forøvet hærværk på stedet, og restaurantejeren ønskede ham bortvist. Politiet modtog også en anmeldelse fra butikken “Børneloppen”, hvor samme mand havde haft en truende adfærd over for kunder på stedet.
Politiet kørte til stedet, hvor den 53-årige mand blev anholdt og taget med i detentionen. En læge tilså manden og vurderede, at han var psykisk uligevægtig. Han blev derfor indlagt til fornøden på behandling på et psykiatrisk hospital.

Mistænkeligt forhold – Løvenborgvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.26 kom en anmeldelse om, at en borger havde fundet noget hvidt pulver, som var spredt på vejen, i grøften og op af hækken og en længere strækning. Politiet kontaktede Holbæk kommune, som er miljøansvarlige, og de besluttede at sende indsatslederen fra brandvæsnet til at undersøge sagen. Brandvæsnets indsatsleder kunne ikke fastslå, hvilken slags pulver der var tale om, og fik derfor Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab til at sikre en prøve af pulveret, som nu skal undersøges nærmere. Der var igen yderligere opgave for politiet på stedet.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 04.41 sigtede og anholdt politiet en 35-årig mand fra Holbæk, som havde kørt bil selvom han havde en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 35-årige høre mere fra politiet.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Vinstrupvej / Hellestrupvej, Vipperød

Kl. 13.27 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var havnet i grøften. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 76-årig mand fra Vipperød var kørt i en personbil ad Hellestrupvej mod syd. Han fortsatte frem over vigelinjen i krydset ved Gl. Skovvej og blev påkørt af en anden personbil, der blev ført af en 52-årig kvinde fra Jyderup i vestlig retning. Hun blev ramt på højre side af bilen, men begge bilister røg i grøften som følge af sammenstødet. Den 76-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Indbrud i Perioden

Finsings Plads, Holbæk
Rørvangsvej, Holbæk
Ahlgade, Holbæk (2 steder)
Nyvej, Jyderup
Vinkelvej, Knabstrup, Mørkøv
Bakkehøj, Vipperød

Foto: ABW