Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/31 til 2020/02/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Solouheld – Roskildevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.09 skete et solouheld, da en 89-årig mand fra Holbæk af uvisse årsager mistede herredømmet over bilen, så den kørte af vejen og ind i et hegn ud for Roskildevej nr. 404. En patrulje blev sendt til stedet, hvor ejeren af hegnet blev orienteret om skaderne, og der blev udvekslet forsikringsoplysninger. Politiet registrerede uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Forsætlig brandstiftelse – Stænget, Orø – Holbæk

Kl. 13.11 kom et alarmopkald om brand på et skole- og behandlingshjem på Orø. Der var kraftig røg på 1.salen, hvor en 16-årig dreng var mistænkt for at have startet branden på sit værelse. Politi, sognefoged og brandvæsen blev sendt til stedet. Politiets indsatsleder, indsatsleder brand og en ambulance tog over med trækfærgen. Ilden blev hurtigt slukket på stedet, og branden blev begrænset til drengens værelse, der fik røg og sodskader. Ingen personer kom alvorligt til skade, men to ansatte på stedet blev tilset for røgforgiftning i ambulancen. Politiet ledte efter drengen, som havde gemt sig efter branden.

Han blev anholdt på et udendørs areal tæt ved skolen uden dramatik. Han blev sigtet for forsætlig brandstiftelse, blev transporteret til sygehuset for at blive undersøgt fysisk og psykisk. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 16-årige i grundlovsforhør. Drengen blev derfor løsladt og overdraget til de sociale myndigheder, som sørgede for en anden opholdsplads til drengen. Politiets brandefterforskere har i dag undersøgt brandstedet, for at belyse omstændighederne omkring branden nøje.

Knallertkørsel til ulempe – Sportsvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 21.02 fik politiet en anmeldelse om knallertkørsel på fodboldbanerne på Sportsvej i Tølløse. Politiet kørte derfor til stedet for at udfinde de unge personer, der blev set på stedet, men de var ikke til at opstøve. I nærheden var der unge mennesker forsamlet til en sammenkomst, hvor en unge kvinde skulle have lægehjælp fra en ambulance, som politiet tilkaldte. Her spurgte patruljen, om de forsamlede unge kendte til knallertkørslen på fodboldbanerne, men ingen kunne oplyse yderligere om hændelsen.

Urolig og voldelig gæst var eftersøgt – Nygade, Holbæk

Kl. 02.15 blev politiet bedt om at assistere ved en beværtning, idet en 19-årig mand uden fast bopæl optrådte uroligt og voldeligt foran beværtningen. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at den 19-årige var beruset og egnet til detentionsanbringelse, og da manden også var eftersøgt til afsoning. Han blev derfor efter afrusning overdraget til Kriminalforsorgen.

Flere skud afgivet – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.46 fik politiet et alarmopkald om, at der var afgivet flere skud ved Ladegårdsparken Øst. Der var ingen melding om, at nogen personer var blevet ramt. Flere patruljer blev sendt til området, hvor der blev fundet flere afskudte patronhylstre. Politiet traf to mænd, en 18 årig og en 19-årig mand fra Odsherred, som politiet formoder var målet for angrebet, der ikke var blevet ramt. Gerningsstedet blev gennemsøgt at hundepatruljer og undersøgt for, om nogen bygninger var ramt. Et projektil havde ramt en rude ved varmecentralen i bebyggelsen. Stedet skal undersøges nærmere i dagslys af kriminaltekniske efterforskere og hundepatruljer.
Kl. 22.03 fik politiet melding om at der var brand i en bil på Mogenstrupvej i Holbæk. Bilen, en mørk rød Peugeot stationcar personbil, blev meldt stjålet fra Jerslev Sj. den 2. februar 2020. Politiet arbejder ud fra en teori om, at bilen kan være anvendt som flugt køretøj ved skyderiet i Ladegårdsparken kort forinden.

Politiet har arbejdet i området natten igennem, og har foretaget tryghedsskabende patruljering i Holbæk. Forebyggelsesafdelingens betjente vil i dag gå fodpatrulje i Ladegårdsparken, hvor de vil tale med borgerne om tryghed, og hvad de ellers måtte have på hjerte. Vidner som har set noget i forbindelse med skudepisoden bedes kontakte de tilstedeværende betjente eller ringe til politiet på tlf. 114.

Hurtig knallert – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 07.55 standsede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Store-Merløse, som kørte på en lille knallert, der kørte langt over de tilladte 30 km/t. Knallerten blev standset på Kvarmløsevej i Tølløse by, hvor knallerten blev testet på rullefelt til at kunne køre 79 km/t. Den 15-årige blev derfor sigtet for at have ført en lille knallert med konstruktive ændringer, som gjorde at den kunne køre for hurtigt. Drengens forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den 15-årige vil høre mere når sagen skal afgøres. Der vil i sagen blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten til lille knallert og en bøde.

Spirituskørsel i frakendelsestiden mv. – Salvig, Orø – Holbæk

Onsdag eftermiddag var en lokalbetjent fra Holbæk på Orø, så beboerne på øen kunne få mulighed for at tale direkte med politiet om emner, der måtte have betydning for dem. I forbindelse med besøget fik lokalbetjenten kontakt til en bil uden nummerplader i Salvig. Bilisten blev standset og viste sig at være en 44-årig lokal mand. Han var i forvejen frakendt kørekortet og var desuden påvirket af spiritus under kørslen i personbilen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven, hvorfor han blev transporteret til fastlandet med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brand i stjålet bil – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 01.47 kom et alarmopkald om brand i en bil, som holdt på tilkørselsrampen til Kalundborgmotorvejen mod vest. Da brandvæsnet kom frem var bilen overtændt, og stod ikke til at redde. Politiet undersøgte bilen, som var meldt stjålet fra Gørlev den 25. januar 2020. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden. Sagen efterforkes som en mistænkelig brand, og bilen skal derfor undersøges nærmere.

Vidner som har set personer omkring bilen før eller efter den brændte bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrudstyv anholdt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 07.57 fik politiet en anmeldelse om, at et byggemarked i løbet af natten havde haft indbrud. En blikplade/mur var blevet skåret op, og der blev stjålet en del el-værktøj, sikkerhedssko og en lygte til en samlet værdi af 28.455 kr. Politiet gennemgik overvågningen fra stedet, og betjentene genkendte manden på videoen. En patrulje blev sendt til den mistænktes adresse i Holbæk, hvor den 46-årig mand blev truffet hjemme. Hans bopæl blev ransaget, hvor politiet fandt de ting, som var blevet stjålet fra byggemarkedet og adskillige andre koster fra andre indbrud. Han blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen til afhøring. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet skal nu undersøge de ting, som blev fundet ved ransagningen for at forsøge at fastlægge, hvorfra de er blevet stjålet.

Vold mod parkeringsvagt – Holbæk

Kl. 13.25 anmeldte en parkeringsvagt, at han havde været udsat for vold i forbindelse med, at han udførte sit arbejde som parkeringsvagt i Holbæk Centrum. Parkeringsvagten havde udstedt en afgift til en bil, som holdt ulovligt foran en restaurant. Kort efter afgiften var udstedt, kom en mand ud af restauranten og gav udtryk for, at han var utilfreds med, at hans kunder fik skrevet en bøde. Parkeringsvagten blev tildelt et knytnæveslag i brystet af den utilfredse restaurantejer. Politiet kørte til stedet og anholdt en 38-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for vold mod parkeringsvagten. Efter endt afhøring blev den 38-årige løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Spirituskørsel – Idrætsvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.02 sigtede og anholdt politiet en 47-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 47-årige blive orienteret om sagens videre gang.

Indbrud i perioden

Frejasvej, Holbæk
Hasselvænget, Holbæk
Højvangsparken, Gl. Hagested, Holbæk
Skovhusvej, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk (2 anmeldelser)
Skolevej, Knabstrup, Mørkøv