Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/24 til 2020/02/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i stjålet bil – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 01.47 kom et alarmopkald om brand i en bil, som holdt på tilkørselsrampen til Kalundborgmotorvejen mod vest. Da brandvæsnet kom frem var bilen overtændt, og stod ikke til at redde. Politiet undersøgte bilen, som var meldt stjålet fra Gørlev den 25. januar 2020. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden. Sagen efterforskes som en mistænkelig brand, og bilen skal derfor undersøges nærmere.

Vidner som har set personer omkring bilen før eller efter den brændte bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrudstyv anholdt – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 07.57 fik politiet en anmeldelse om, at et byggemarked i løbet af natten havde haft indbrud. En blikplade/mur var blevet skåret op, og der blev stjålet en del el-værktøj, sikkerhedssko og en lygte til en samlet værdi af 28.455 kr. Politiet gennemgik overvågningen fra stedet, og betjentene genkendte manden på videoen. En patrulje blev sendt til den mistænktes adresse i Holbæk, hvor den 46-årig mand blev truffet hjemme. Hans bopæl blev ransaget, hvor politiet fandt de ting, som var blevet stjålet fra byggemarkedet og adskillige andre koster fra andre indbrud. Han blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen til afhøring. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet skal nu undersøge de ting, som blev fundet ved ransagningen for at forsøge at fastlægge, hvorfra de er blevet stjålet.

Vold mod parkeringsvagt – Holbæk

Kl. 13.25 anmeldte en parkeringsvagt, at han havde været udsat for vold i forbindelse med, at han udførte sit arbejde som parkeringsvagt i Holbæk Centrum. Parkeringsvagten havde udstedt en afgift til en bil, som holdt ulovligt foran en restaurant. Kort efter afgiften var udstedt, kom en mand ud af restauranten og gav udtryk for, at han var utilfreds med, at hans kunder fik skrevet en bøde. Parkeringsvagten blev tildelt et knytnæveslag i brystet af den utilfredse restaurantejer. Politiet kørte til stedet og anholdt en 38-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for vold mod parkeringsvagten. Efter endt afhøring blev den 38-årige løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Spirituskørsel – Idrætsvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.02 sigtede og anholdt politiet en 47-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 47-årige blive orienteret om sagens videre gang.

Færdselsuheld, Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 08.45 fik politiet en anmeldelse om et solouheld. En 24-årig mand fra Slagelse førte sin personbil i vestlig retning ad Østrupvej, da bilen kom ud i rabatten. På grund af meget blød jord rullede bilen ned i grøften og endte på taget. Den 24-årig fører af bilen blev kørt til tjek på sygehuset, men pådrog sig ikke alvorlige kvæstelser ved uheldet.

Færdselsuheld – Roskildevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.10 fik politiet en anmeldelse om at en bil var forulykket. En varebil med en 70-årig mand fra Roskilde bag rattet havde mistet herredømmet over sit køretøj på grund af vådt føre. Varebilen påkørte en skråning ved en tilkørselsrampe, hvorved den rullede rundt. Føreren blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset. Føreren blev testet negativ for spirituskørsel.

Stjålet bil forulykkede – Søndermarken, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.59 så en patrulje en sort Mercedes personbil på Jernbanevej i Tølløse, som de ville standse for at lave en rutinemæssig kontrol. Da betjentene tændte for patruljebilens lys satte Mercedesen farten op og kørte væk fra politiet i sydgående retning af Sønderstrupvej til Kirke Eskildstrup, hvor den kørte lidt rundt i ring for at ryste politiet af sig. Mercedesen kørte dog ind i en lygtepæl på Søndermarken og føreren stak af fra bilen. Det lykkedes føreren at løbe væk fra stedet. En hundepatrulje blev sat ind for at søge efter den flygtede mand, men sporet endte blindt. Det viste sig, at Mercedesen var stjålet fra et autoværksted i Fensmark ved Næstved d. 21. januar 2020 i forbindelse med et indbrud på stedet. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse.

Føreren af Mercedesen beskrives som: Yngre spinkel mand, iført sort tøj og hvid bandana/halsedisse om halsen.

Politiet efterforsker nu sagen i samarbejde med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Vidner som har bemærket den sorte Mercedes Benz E 220 Bluetec og kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i oliefyr – Teglovnen, Regstrup – Holbæk

Kl. 06.12 kom et alarmopkald om brand i en villa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der var opstået brand omkring et oliefyr, så der var gået ild i fyrrummet. Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig til resten af huset, der dog fik røg og sodskader. Oliefyret udbrændte og fyrrummet fik brandskader. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved branden.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 09.20 besøgte en patrulje med en narkohundefører en uddannelsesinstitution i Holbæk. I forbindelse med besøget markerede narkohunden ved 11 elever, hvoraf en person, en 23-årig mand fra Mørkøv blev fundet i besiddelse af 2,70 gram marihuana og 0,98 gram hash, som politiet beslaglagde. Manden er sigtet i sagen og vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 15.40 sigtede politiet en 42-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand samt for at være i besiddelse af amfetamin. Manden var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sine sager samlet.

Mand opdagede fremmed mand i sin firmabil – Stibjærgvej, Store-Merløse, Holbæk

Kl 05.55 kontaktede en 35-årig mand politiet og oplyste, at han kl. 05.49 havde opdaget, at hans firmabil var blevet tændt. Den 35-årige var hurtigt sprunget ind i bilen, hvor der sad en fremmed mand, som den 35-årige tildelte to slag, hvorefter den fremmede mand flygtede hen til en hvid bil, hvor yderligere to personer befandt sig. De tre personer flygtede fra stedet i den hvide bil.
Den fremmede mand, der havde skaffet sig adgang til firmabilen beskrives som: A: Mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 160-170 cm høj, Kropsbygning: almindelig. Hudfarve: brun. Hårfarve: sort, Hårlængde: kort, talte: dansk. Iført: Mørkegrøn dynejakke, sorte sweatpants, sort kasket med et hvidt mærke.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger om de tre mænd i den hvide bil.

Stjålet bil med fire biltyve i – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 07.10 anmeldte en 35-årig mand fra Ugerløse, at hans personbil var blevet stjålet i løbet af natten af ukendte gerningsmænd. Politiet modtog anmeldelsen og efterlyste bilen i politiets systemer.
Kl. ca. 00.15 natten til tirsdag indikerede ANPG-systemet (Automatisk NummerPlade Genkendelse) i en patruljebil, at den forankørende personbil på Køge Bugt Motorvejen, nordgående, lige før Karlslunde Rasteplads var efterlyst af politiet som stjålet. Politiet fik uden dramatik standset bilen på rastepladsen og foretog efterfølgende anholdelse af en 18-årig kvinde fra Bagsværd (fører), en 17-årig ung mand fra Solrød Strand, en 21-årig kvinde fra Horslunde og en 26-årig mand fra Køge (alle tre passagerer). De blev alle for uberettiget brug af personbilen, som den 18-årige fører havde stjålet i Ugerløse og herefter kørt rundt i. Føreren blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet hun ikke havde erhvervet sig et kørekort endnu. Alle fire anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen i løbet af natten. Den 17-åriges forældre blev også forsøgt underrettet, så de kunne få mulighed for at overvære afhøringen af deres søn. De sociale myndigheder vil for han vedkommende også blive underrettet om sagen mod den 17-årige. Alle fire kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 21.07 modtog politiet en anmeldelse om, at flere biler var forsamlet på en tankstation, hvor der blev spillet høj musik fra bilerne til ulempe for de omkringboende. Ved politiets ankomst kl. 21.14 var musikken dog dæmpet væsentligt. Der var 15 biler på stedet, så førerne blev anmodet om at parkere på en sådan måde, at de ikke generede kunder til hverken tankstationen eller vaskehallen. Politiet gennemgik bilerne for at kontrollere, om nogen ikke var i lovlig og forskriftsmæssig stand, men fandt dog ikke grundlag for at sigte nogen for noget. Efter at have kontrolleret samtlige tilstedeværende forlod politiet området, efter at de var blevet oplyst om, at fornyet anmeldelse om uro fra stedet kunne medføre en sigtelse for brud på ordensbekendtgørelsen.

Brandundersøgelse – Havevang, Holbæk

Kl. 23.56 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed og på dens altan. Beboerne i opgangen blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret i anledning af branden i en lejlighed på første sal. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået for forrette skader i et soveværelse og brændbart materiale på en altan udenfor. Ingen var kommet til skade ved branden, som formentlig skyldtes rygning og uforsigtighed hermed. En 29-årig mand havde forinden brandens opståen røget på altanen og slukket sin cigaret i et askebæger tæt på en sofa. Gløder har formentlig antændt sofaen, hvorefter branden bredte sig til det tilstødende soveværelse. Politiet har optaget rapport om branden for at kunne afgøre, hvorvidt den 29-årige kan have overtrådt brandlovgivningen.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 01.31 ønskede politiet at tale med føreren af en mindre personbil, hvis fører dog ikke ville standse. Føreren satte hastigheden væsentligt op under kørsel ad Kalundborgvej i vestlig retning, så hastigheden nærmede sig ca. 140 km/t. Endvidere kørte føreren venstre rundt om et helleanlæg i krydset ved Mejsevej, men ingen var dog i konkret fare for andre som følge heraf. Politiet fik dog standset bilen på Kalundborgvej med en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. bag rattet. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen inden for tættere bebygget område og for at køre venstre om helleanlægget. I den anledning kan han således forvente at høre nærmere fra politiet senere.

Vold i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 03.37 anmeldte en 36-årig mand fra Valby, at han var blevet slået i ansigtet med en knytnæve af mand, der uden for et værtshus havde bebrejde ham, at han havde snakket med en kammerats kæreste. Den 36-årige havde afslået at indlade sig i et slagsmål, hvorefter han havde fået et slag i ansigtet. Politiet fik hurtigt identificeret voldsmanden som en 30-årig mand fra Holbæk, som senere på natten blev anholdt og sigtet for vold. Efter afhøring til sagen blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Offeret blev bragt til skadestuen til undersøgelse og registrering af eventuelle skader som følge af slaget.

Mistænkelig mand – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 07.54 anmeldte en 82-årig mand fra Holbæk, at han måske havde overrasket en indbrudstyv på sin adresse. En fremmed mand kommet ind på terrassen og havde oplyst at være sendt fra kommunen, men forsvandt dog skyndsomt, da han blev opdaget. Manden sprang over et hegn ind til naboen og forsvandt i området. Politiet fandt dog ikke manden eller tegn på indbrud hos anmelderen.
Kl. 14.01 anmeldte den 82-årige, at manden igen var kommet retur og havde sat en stige op på stedet. Politiet fik nu på stedet kontakt til en 39-årig, muligt lettere forvirret mand fra Holbæk, som blev bortvist fra stedet med besked om ikke at henvende sig på stedet igen. Den 39-årige blev dog ikke sigtet for noget trods sin lidt unormale adfærd på en fremmed mands grund.

Færdselsuheld – Kalundborg-/Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 20.21 var en 22-årig kvinde fra København NV forulykket i en personbil, efter hun var kørt ad Kalundborgmotorvejen, gennem sammenfletningen med Holbækmotorvejen og videre i østlig retning. Ved sammenfletningen mistede hun af ukendte årsagen kontrollen over bilen, der først ramte et autoværn på vejens midte, inden bilen kørte på tværs og standsede ved påkørsel af en jordvold uden for nødsporet. Ambulancepersonale tilså kvinden, som dog var sluppet uskadt fra uheldet. Motorvejen var spærret kortvarigt i forbindelse med oprydningsarbejdet, som var afsluttet kl. ca. 21.10. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Røveri mod person – Nygade, Holbæk

Kl. 04.47 anmeldte en kammerat til en 18-årig mand fra Dianalund, at den 18-årige netop var blevet frarøvet sin jakke. Han var i Nygade blev opsøgt af en gruppe af anden etnisk oprindelse end dansk. En fra gruppen havde truet den 18-årige med en kniv for at få ham til at aflevere sin jakke. Gruppen forsvandt herefter i ukendt retning, og røveren blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: sort fuldskæg, Talte: Dansk, Iført: sort, tyk dunjakke af mærket Peak Performance og en halsedisse, som han bar på hovedet som hue., Bevæbning: sort foldekniv. Politiet forsøger nu at få gruppen incl. manden med kniven identificeret.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket gruppen i Nygade omkring gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Flaskesamler ved motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Kvanløse, Holbæk

Kl.14.39 fik politiet anmeldelse om, at en ældre mand gik ved motorvejen med en indkøbspose. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf en 74-årig mand fra Holbæk, som gik lidt nede af rampen til motorvejen, hvor han samlede flasker. Manden havde ikke været nede på motorvejen, så betjentene opfordrede ham til at gå væk fra rampen, når han samlede flasker. Patruljen forlod herefter stedet og kunne fortsætte til andre opgaver.

Mand faldt ned fra anden sal – Smithsvej, Holbæk

Kl. 17.15 kom et alarmopkald om, at en mand var blevet fundet på et grønt området, hvor han forslået efter et fald fra et vindue på anden sal. Han blev fundet af en beboer i kvarteret, som ringede efter en ambulance. Manden, en 23-årig afrikansk mand med adresse i Holbæk, var ved bevidsthed, og blev kørt til sygehuset til behandling. Her blev det klarlagt, at han havde pådraget sig brud på underkroppen, men var uden for livsfare. Den 23-årige skal genafhøres med tolk, når behandlingen og hans helbred gør det muligt. Der var skader på døren ind til den lejlighed, hvor den 23-årige havde opholdt sig forud for faldet. Politiet efterforsker nu sagen, for at få klarlagt omstændighederne omkring faldet fra vinduet fra 2. sal, herunder om den 23-årige han kan være udsat for en forbrydelse. Efterforskere undersøger i dag lejligheden nærmere for spor.

Vidner som har bemærket noget Smitsvej omkring kl. 17.15, og som kan komme med oplysninger, der kan belyse sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Stenhusvej, Holbæk
Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk (2 anmeldelser)
Jydbækvej, Jyderup
Stestrup Oldvej, Kirke Eskilstrup
Brændholtvej, Tølløse

Foto: ABW