Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/20 til 2020/01/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Stjålet bil med fire biltyve i – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 07.10 anmeldte en 35-årig mand fra Ugerløse, at hans personbil var blevet stjålet i løbet af natten af ukendte gerningsmænd. Politiet modtog anmeldelsen og efterlyste bilen i politiets systemer.
Kl. ca. 00.15 natten til tirsdag indikerede ANPG-systemet (Automatisk NummerPlade Genkendelse) i en patruljebil, at den forankørende personbil på Køge Bugt Motorvejen, nordgående, lige før Karlslunde Rasteplads var efterlyst af politiet som stjålet. Politiet fik uden dramatik standset bilen på rastepladsen og foretog efterfølgende anholdelse af en 18-årig kvinde fra Bagsværd (fører), en 17-årig ung mand fra Solrød Strand, en 21-årig kvinde fra Horslunde og en 26-årig mand fra Køge (alle tre passagerer). De blev alle for uberettiget brug af personbilen, som den 18-årige fører havde stjålet i Ugerløse og herefter kørt rundt i. Føreren blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet hun ikke havde erhvervet sig et kørekort endnu. Alle fire anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen i løbet af natten. Den 17-åriges forældre blev også forsøgt underrettet, så de kunne få mulighed for at overvære afhøringen af deres søn. De sociale myndigheder vil for han vedkommende også blive underrettet om sagen mod den 17-årige. Alle fire kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 21.07 modtog politiet en anmeldelse om, at flere biler var forsamlet på en tankstation, hvor der blev spillet høj musik fra bilerne til ulempe for de omkringboende. Ved politiets ankomst kl. 21.14 var musikken dog dæmpet væsentligt. Der var 15 biler på stedet, så førerne blev anmodet om at parkere på en sådan måde, at de ikke generede kunder til hverken tankstationen eller vaskehallen. Politiet gennemgik bilerne for at kontrollere, om nogen ikke var i lovlig og forskriftsmæssig stand, men fandt dog ikke grundlag for at sigte nogen for noget. Efter at have kontrolleret samtlige tilstedeværende forlod politiet området, efter at de var blevet oplyst om, at fornyet anmeldelse om uro fra stedet kunne medføre en sigtelse for brud på ordensbekendtgørelsen.

Brandundersøgelse – Havevang, Holbæk

Kl. 23.56 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed og på dens altan. Beboerne i opgangen blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret i anledning af branden i en lejlighed på første sal. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået for forrette skader i et soveværelse og brændbart materiale på en altan udenfor. Ingen var kommet til skade ved branden, som formentlig skyldtes rygning og uforsigtighed hermed. En 29-årig mand havde forinden brandens opståen røget på altanen og slukket sin cigaret i et askebæger tæt på en sofa. Gløder har formentlig antændt sofaen, hvorefter branden bredte sig til det tilstødende soveværelse. Politiet har optaget rapport om branden for at kunne afgøre, hvorvidt den 29-årige kan have overtrådt brandlovgivningen.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 01.31 ønskede politiet at tale med føreren af en mindre personbil, hvis fører dog ikke ville standse. Føreren satte hastigheden væsentligt op under kørsel ad Kalundborgvej i vestlig retning, så hastigheden nærmede sig ca. 140 km/t. Endvidere kørte føreren venstre rundt om et helleanlæg i krydset ved Mejsevej, men ingen var dog i konkret fare for andre som følge heraf. Politiet fik dog standset bilen på Kalundborgvej med en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. bag rattet. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen inden for tættere bebygget område og for at køre venstre om helleanlægget. I den anledning kan han således forvente at høre nærmere fra politiet senere.

Vold i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 03.37 anmeldte en 36-årig mand fra Valby, at han var blevet slået i ansigtet med en knytnæve af mand, der uden for et værtshus havde bebrejdet ham, at han havde snakket med en kammerats kæreste. Den 36-årige havde afslået at indlade sig i et slagsmål, hvorefter han havde fået et slag i ansigtet. Politiet fik hurtigt identificeret voldsmanden som en 30-årig mand fra Holbæk, som senere på natten blev anholdt og sigtet for vold. Efter afhøring til sagen blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Offeret blev bragt til skadestuen til undersøgelse og registrering af eventuelle skader som følge af slaget.

Mistænkelig mand – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 07.54 anmeldte en 82-årig mand fra Holbæk, at han måske havde overrasket en indbrudstyv på sin adresse. En fremmed mand kommet ind på terrassen og havde oplyst at være sendt fra kommunen, men forsvandt dog skyndsomt, da han blev opdaget. Manden sprang over et hegn ind til naboen og forsvandt i området. Politiet fandt dog ikke manden eller tegn på indbrud hos anmelderen.
Kl. 14.01 anmeldte den 82-årige, at manden igen var kommet retur og havde sat en stige op på stedet. Politiet fik nu på stedet kontakt til en 39-årig, muligt lettere forvirret mand fra Holbæk, som blev bortvist fra stedet med besked om ikke at henvende sig på stedet igen. Den 39-årige blev dog ikke sigtet for noget trods sin lidt unormale adfærd på en fremmed mands grund.

Færdselsuheld – Kalundborg-/Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 20.21 var en 22-årig kvinde fra København NV forulykket i en personbil, efter hun var kørt ad Kalundborgmotorvejen, gennem sammenfletningen med Holbækmotorvejen og videre i østlig retning. Ved sammenfletningen mistede hun af ukendte årsagen kontrollen over bilen, der først ramte et autoværn på vejens midte, inden bilen kørte på tværs og standsede ved påkørsel af en jordvold uden for nødsporet. Ambulancepersonale tilså kvinden, som dog var sluppet uskadt fra uheldet. Motorvejen var spærret kortvarigt i forbindelse med oprydningsarbejdet, som var afsluttet kl. ca. 21.10. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Røveri mod person – Nygade, Holbæk

Kl. 04.47 anmeldte en kammerat til en 18-årig mand fra Dianalund, at den 18-årige netop var blevet frarøvet sin jakke. Han var i Nygade blev opsøgt af en gruppe af anden etnisk oprindelse end dansk. En fra gruppen havde truet den 18-årige med en kniv for at få ham til at aflevere sin jakke. Gruppen forsvandt herefter i ukendt retning, og røveren blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: sort fuldskæg, Talte: Dansk, Iført: sort, tyk dunjakke af mærket Peak Performance og en halsedisse, som han bar på hovedet som hue., Bevæbning: sort foldekniv. Politiet forsøger nu at få gruppen incl. manden med kniven identificeret.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket gruppen i Nygade omkring gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Flaskesamler ved motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Kvanløse, Holbæk

Kl.14.39 fik politiet anmeldelse om, at en ældre mand gik ved motorvejen med en indkøbspose. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf en 74-årig mand fra Holbæk, som gik lidt nede af rampen til motorvejen, hvor han samlede flasker. Manden havde ikke været nede på motorvejen, så betjentene opfordrede ham til at gå væk fra rampen, når han samlede flasker. Patruljen forlod herefter stedet og kunne fortsætte til andre opgaver.

Mand faldt ned fra anden sal – Smithsvej, Holbæk

Kl. 17.15 kom et alarmopkald om, at en mand var blevet fundet på et grønt området, hvor han forslået efter et fald fra et vindue på anden sal. Han blev fundet af en beboer i kvarteret, som ringede efter en ambulance. Manden, en 23-årig afrikansk mand med adresse i Holbæk, var ved bevidsthed, og blev kørt til sygehuset til behandling. Her blev det klarlagt, at han havde pådraget sig brud på underkroppen, men var uden for livsfare. Den 23-årige skal genafhøres med tolk, når behandlingen og hans helbred gør det muligt. Der var skader på døren ind til den lejlighed, hvor den 23-årige havde opholdt sig forud for faldet. Politiet efterforsker nu sagen, for at få klarlagt omstændighederne omkring faldet fra vinduet fra 2. sal, herunder om den 23-årige han kan være udsat for en forbrydelse. Efterforskere undersøger i dag lejligheden nærmere for spor.

Vidner som har bemærket noget Smitsvej omkring kl. 17.15, og som kan komme med oplysninger, der kan belyse sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Social dumping-aktion – Holbæk / Roskilde

To arbejdspladser inden for byggebranchen i Holbæk by fik onsdag formiddag besøg af både SKAT, Arbejdstilsynet og udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi. Formålet med besøgene var at kontrollere, om der på byggepladser var beskæftiget udenlandsk arbejdskraft i henhold til gældende regler på området. På den ene byggeplads traf myndighederne tre polske mænd, som havde orden i tingene set med politiets øjne. Arbejdstilsynet gav dog et påbud til arbejdspladsen om bedre sikring mod nedstyrtning. På den anden byggeplads i Holbæk traf myndighederne to danske og fem polske mænd, som også havde orden i tingene.
I Roskilde by blev en arbejdsplads inden for personlig pleje kontrolleret af myndighederne, som traf fem rumænske arbejdere, der også var registreret i systemerne som arbejdstagere i Danmark.
Myndighedernes kontrol af forskellige typer af arbejdspladser i politikredsen vil fortsætte resten af året for at kontrollere, om der sker social dumping på arbejdsmarkedet.

Anholdt for vold ved at spytte – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.12 anmeldte en 18-årig mand fra Holbæk, at han var blevet spyttet i ansigtet af en ukendt mand på Holbæk Station. Den 18-årige havde opholdt sig på stationen med nogle venner, da en mand spyttede efter anmelderen og ramte ham i ansigtet. En patrulje kom frem til stedet, hvor den forurettede udpegede den mistænkte, som viste sig at være en spirituspåvirket 34-årig mand fra Bulgarien med adresse i Holbæk. Politiet anholdt den 34-årige, der blev sigtet for vold ved at spytte på den 18-årige. Han blev taget med til stationen til afhøring med tolk, der klarlagde, at den 34-årige havde følt sig truet af gruppen af unge, herunder den 18-årige. Den 34-årige blev løsladt efter afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet. Politiet undersøger nu sagen nærmere og skal indhente overvågning fra stedet for at klarlægge, om det kan belyse sagen.

Blufærdighedskrænkelse – Bjergmarken, Holbæk

kl. 16.27 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde stået og røget udenfor ved et boligområde i Bjergmarken. En borger havde bemærket, at han stod med sit lem i den anden hånd, mens han røg. Politiet kørte til Bjergmarken, hvor de gik en tur i området, men fandt ikke frem til manden. Den mistænkte blev af vidner genkendt, som værende den samme mand, som for ca. tre uger siden havde gjort noget lignende samme sted. Patruljen fik kontakt til den mistænkte, en 30-årig mand fra Holbæk, som indvilligede i at mødes med politiet. Den 30-årige blev sigtet og afhørt til sagen, hvor det kom frem, at han havde været ved Bjergmarken, men nægtede at have blottet sig. Politiet følger nu op på, om den 30-årige har andre sager verserende sager, så han kan få afgjort sine sager samlet.

Spirituskørsel og frakendt kørekortet – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 21.18 blev en 73-årig mand fra Vipperød sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil, da han kørte ad Skovvejen og videre ad Kalundborgmotorvejen i østlig retning. Den 73-årige var desuden frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om spirituskørsel. Den 73-åriges frakendelsestid udløb ellers i februar 2020, men det kan den nye sag nu ændre på. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket over det tilladte under kørslen. Når resultatet kommer, vil han høre mere fra politiet. Hvis det viser sig, at hans promille var for høj, vil det betyde at muligheden for at generhverve førerretten vil blive udsat, da frakendelsestiden så vil blive forlænget.

Brand i stjålet trailer – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.18 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en trailer, der stod på en rasteplads. Det viste sig, at traileren var læsset med paller, hvor der var ild i. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag skal undersøges nærmere, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Traileren viste sig i øvrigt at være meldt stjålet fra Københavns Vestegns politikreds. Ejeren er underrettet om fundet af traileren og dens tilstand.

Indbrud i Perioden

Kirsebærhaven, Gislinge
Jernbaneplads, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Jydbækvej, Jyderup