Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/03 til 2020/01/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tilskadekommen kvinde fundet i fodgængerfelt – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 21.20 blev politiet kontaktet af pårørende til en 69-årig kvinde fra Holbæk, som nu var indlagt på sygehuset i Holbæk med indre kvæstelser og måske også kvæstelser i hovedet under omstændigheder, som hun ikke selv kunne bidrage med oplysninger omkring. Politiet fik klarlagt, at hun kl. ca. 18.00 var blevet fundet liggende hjælpeløs i et fodgængerfelt midt på Munkholmvej i krydset ved Stormøllevej-Østre Fælledvej. En kvindelig cyklist havde fundet hende liggende på vejen ukontaktbar og med en hundesnor i hånden. Hunden var dog løbet væk og hjem til kvindens bopæl i nærheden. Ifølge cyklisten var der ingen øvrige trafikanter på stedet, hvorfor hun sammen med andre trafikanter, der kom til stedet, fik slået alarm og afspærret stedet, så ingen kørte ind i kvinden. Hun blev bragt på skadestuen, men årsagerne til kvindens tilskadekomst kunne ikke umiddelbart klarlægges, idet kvinden ikke selv var i stand til at afgive en forklaring om sine skader. Efterfølgende afspærrede politiet findestedet på Munkholmvej i forbindelse med en nærmere undersøgelse med assistance fra en tilkaldt bilinspektør. Heller ikke disse undersøgelser kunne klarlægge omstændighederne eller årsagen til kvindens tilskadekomst nærmere. Politiet arbejder ud fra en teori om, at der enten kan være tale om et færdselsuheld eller måske et overfald. Kvinden havde været iført en mørk dynejakke, da hun blev fundet på vejen, og blev i øvrigt beskrevet som ca. 160 cm høj og med langt brunt hår. Ud over indre kvæstelser havde hun også tydelige, friske skader i ansigtet. Politiet har indledningsvist optaget rapport om sagen som et færdselsuheld, men udelukker ikke andre årsager til hendes kvæstelser.

Politiet i Holbæk vil gerne i kontakt med personer, der kan bidrage med oplysninger om kvindens færden i området ved findestedet, eller som måske har set noget usædvanligt ske i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulovlige knallerter – Svinninge – Holbæk

Kl. 08.05 blev en 17-årig ung mand fra Snertinge standset af færdselspolitiet, da han kørte en 30-knallert ad Hovedgaden ved Svinninge skole. Da knallerten ved kontrol på et rullefelt viste sig at kunne køre hurtigere end tilladt, blev den 17-årige sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer af knallerten.
Kl. 08.30 kørte en 35-årig mand fra Svinninge på en 30-knallert også ad Hovedgaden, da han blev standset af færdselspolitiet. En kontrol på et rullefelt viste, at knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, så også den 35-årige blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer af sin knallert.
Begge knallertkørere kan forvente sagen afgjort med en bøde og en påstand om betinget frakendelse af retten til at køre på lille/30-knallert.

Færdselsuheld – Havnevej / Kalundborgvej / Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 10.48 var en 79-årig mand fra Høng kørt i en varebil ad Valdemar Sejrsvej mod nord i den hensigt at svinge til venstre i lyskrydset ved Kalundborgvej. I modsat retning kørte en 69-årig mand fra Holbæk i en personbil ad Havnevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud og videre ad Valdemar Sejrsvej. De bilister stødte sammen i lyskrydset i forbindelse med den 79-åriges venstresving, men ingen af parterne kom til skade ved uheldet. Deres biler fik dog diverse mindre alvorlige skader som følge af sammenstødet. Politiet har nu optaget rapport om sagen for at få klarlagt, hvad lyssignalerne i lyskrydset viste under parternes kørsel gennem krydset.

Spirituskørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.40 anholdt og sigtede politiet en 42-årig kvinde fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Forsøg på bedrageri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 15.06 anmeldte personalet i en elektronikforretning, at to mænd forsøgte at returnere nogle varer, som ikke var identisk med den vare, som emballagen angav at indeholde. Varerne havde en værdi af ca. 12.500 kr., hvorfor personalet var ekstra opmærksomme på returneringen, fordi den ene mand blev genkendt som mistænkt for at have returneret en forkert vare tidligere. Politiet kørte til butikken og fik kontakt med to mænd på 27 og 28 år fra Rødovre, som blev sigtet for bedrageri på grund af forsøget på at returnere varen, som ikke var den originale, som var blevet købt dagen før, så den originale kvittering var i deres besiddelse. Indholdet i emballagen var dog i mellemtiden blev udskiftet til en anden og brugt udgave af lavere værdi, da de to mænd ville gøre brug af forretningens returret. De to sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Narkobilist uden førerret – bilejer også sigtet – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.55 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Holbæk for kørsel uden førerret og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han havde lånt af bilens ejer. Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash). Bilens ejer – en 31-årig mand fra Asnæs – blev efterfølgende kontaktet og sigtet for at have overladt bilen til den 23-årige, selv om han ikke lovligt kunne være fører af den. Begge vil derfor høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Straksdom til biltyv – Kalundborg / Holbæk / Solrød

En 19-årig mand fra Solrød blev i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde idømt 60 dages fængsel til senere afsoning for to biltyverier. Natten mellem søndag og mandag var han blevet anholdt i Ugerløse, da han kørte rundt i en bil, som han havde stjålet i Havdrup lørdag aften. Da han også natten mellem fredag og lørdag var blevet anholdt som fører af en bil, som han havde stjålet ved Urhøj Camping i Kalundborg kommune, besluttede anklagemyndigheden sig for at fremstille ham i grundlovsforhør set i lyset af hans tidligere domme. Den 19-årige var netop blevet prøveløsladt den 2. januar 2020 efter en længere frihedsstraf for berigelseskriminalitet og var således få dage efter blevet afsløret to gange i at stjæle biler, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at erhverve sig et kørekort. Den 19-årige blev dog løsladt efter dommen på de 60 dages fængsel, idet den netop idømte frihedsstraf først skal afsones på et senere tidspunkt.

Benzinlugt medførte evakuering – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.57 fik politiet en henvendelse fra en beboer på stedet, idet beboeren mod sædvane kunne lugte benzin og frygtede, at der måske ville blive brand. Politiet fik underrettet hjemmeplejen om anmeldelsen, ligesom en ambulance blev tilkaldt til at holde stand by, hvis nogen måtte komme til skade, hvis der udbrød brand. Flere beboere på stedet blev midlertidigt evakueret til en anden del af bygningen, hvor der ikke var lugt af benzin. Ved nærmere undersøgelse af årsagen til benzinlugten fandt politiet frem til en 25-årig mandlig beboer. På hans bopæl befandt sig en knallert, som han havde slæbt sin knallert ind på bopælen, fordi der tidligere var blevet forøvet hærværk mod den. Evakueringen kunne herefter afblæses, og politiet formanede den 25-årige om den uhensigtsmæssige adfærd på grund af benzindampene i bygningen. Ingen blev sigtet for noget, og ingen havde lidt overlast som følge af benzindampene.

Mistænkelig mand ved bil – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 09.45 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun kunne se en mand, der på parkeringspladsen ved et supermarked forsøgte at åbne en bildør med en kniv. Intet tydede på, at manden var ved at stjæle bilen, men anmelderen fandt dog adfærden mistænkelig. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 30-årig mand uden fast bopæl. Han var som ny bilejer kommet til at smække døren, og da dørhåndtaget var defekt, ville han åbne bildøren lidt anderledes end normalt. Han blev ikke sigtet for noget i den anledning, men var i forvejen var efterlyst af politiet i Nordjylland i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev derfor på stedet sigtet og afhørt til sagen i anledning af mistanken mod ham, og han vil senere høre nærmere fra den jyske politikreds, når deres sag mod ham skal afgøres.

Mand med pistol var attrap – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.20 kørte en patrulje igennem Jyderup, da de blev opmærksomme på en mand, som gik med en pistollignende genstand i hånden. Betjentene tog alle forholdsregler over for den potentielt farlige mand, som blev kommanderet ned at ligge, hvilket han gjorde uden dramatik. Politiet anholdt kortvarigt en 34-årig mand fra Jyderup, som viste at sig at være bevæbnet med en hardballpistol, der lignede en rigtig pistol meget. Manden havde netop fået overleveret “våbnet” af en kammerat og var på vej hjem, da politiet tilfældigt kom forbi. Patruljen tog en alvorssnak med den 34-årige om, at det kan skabe stor frygt og potentiel fare for ham selv, at gå rundt med “pistolen” i det offentlige rum. Manden fik sin hardballpistol igen, men nu var våbnet gemt væk, da han forlod stedet. Patruljen kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Politiet tog bilen ved spiritusuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 20.25 skete et sammenstød mellem to biler på Munkholmvej ud for Eriksholmvej. En 61-årig mand fra Holbæk kørte i nordvestlig retning, da han af ukendte årsager kørte over i den modkørendes vejbane, hvor en 36-årig mand fra Skibby kom kørende. Den 36-årige forsøgte at undgå kollisionen, så han styrede venstre om den 61-åriges bil. De to køretøjer ramte alligevel hinanden på højre side, så der skete skader på begge biler. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Den 36-årige tog kontakt til den 61-årige fører efter uheldet, og han skønnede, at den 61-årige var påvirket af spiritus.

Politiet blev tilkaldt til stedet, for at undersøge sagen nærmere. Den 61-årige blev testet med alkometeret, som viste en promille over 2,0. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde den 61-årige bil med henblik på konfiskation, som det er muligt efter færdselslovens regler, når promillen er over 2,0. Den 61-årige ønskede beslutningen om beslaglæggelsen indbragt for retten, som nu skal tage stilling til indgrebet. Den 61-årige fik desuden midlertidigt inddraget sin førerret, indtil resultatet af blodprøven viser det endelige resultat af alkohol i blodet. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Politiet skrev en rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne ved sammenstødet.

Biltyv fremstilles i grundlovsforhør – Holbæk Landevej, Ugerløse

Kl. 00.50 så en patrulje en rød Honda Civic på Holbæk Landevej i Ugerløse, som de ville standse for at lave et rutinetjek. Da patruljebilens udrykningssignal blev tændt, standsede bilen ikke, men forsøgte at køre fra politiet. Efter at have kørt omkring 700 m standsede Hondaen og patruljen tog kontakt til føreren, en 19-årig mand fra Solrød, som oplyste, at han aldrig havde taget et kørekort. Det viste sig, at han var frakendt retten til at erhverve et kørekort frem til 2021 på grund af tidligere færdselslovsovertrædelser. Med i bilen som passagerer var en 18-årig kvinde fra Bagsværd og en 19-årig mand fra Nørre-Alslev.

Hondaen viste sig at være stjålet fra en indkørsel i Havdrup lørdag aften omkring kl. 19.20, hvor bilejeren kortvarigt havde ladet bilen stå med motoren i gang. Da bilejeren kom ud fra huset igen var bilen væk. Politiet søgte lørdag aften efter bilen, som var blevet set ved Urhøj Strand Camping i Store Fuglede – Kalundborg. Politiet fulgte efter den stjålne bil, men det lykkedes ikke at standse den og patruljen tabte den af syne syd for Solbjerg ved Høng.

Lørdag aften kl. 00.45 blev den 19-årige fra Solrød anholdt og sigtet for brugstyveri, da han blev standset efter kortvarigt at være kørt fra politiet på Køge Bugt Motorvejen videre ad Mosede Landevej til Skelvej i Greve i en stjålet VW passat. Passaten blev stjålet på Urhøj Camping i Kalundborg samme aften mellem kl. 18.00-21.30. Her blev den 19-årige taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling, hvorefter han blev løsladt. På det tidspunkt havde politiet ingen mistanke til den 19-årige i forhold til den stjålne Honda.

Den 19-årige fra Solrød blev natten mellem søndag og mandag igen anholdt og sigtet for brugstyveri af Hondaen. De to passagerer blev også sigtet for brugstyveriet og afhørt til sagen, hvorefter de fik lov at gå, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet undersøgte den anholdtes forhold nærmere, hvor det viste sig, at han netop var blevet prøveløsladt efter en længere fængselsstraf for berigelseskriminalitet. Anklagemyndigheden vurderede sagen, hvor det blev besluttet at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør ved retten i Roskilde kl. 11.00 med begæring om varetægtsfængsling.

Indbrud i Perioden

Kalundborgvej, Allerup, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Hovedgaden, Ugerløse
Skimmedevej, Ågerup, Vipperød
Nybyvej, Vipperød