Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/12/13 til 2019/12/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel mod færdselsretningen på motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 16.48 fik politiet flere anmeldelser om en bilist, der på Kalundborgmotorvejen kørte mod færdselsretningen i retning mod Kalundborg. Bilisten blev fulgt af flere bilister, der kørte i den rigtige færdselsretning og fulgte bilisten på motorvejen, indtil motorvejen ophørte og blev til Skovvejen. Her lykkedes det bilisterne at få standset den mandlige fører af “spøgelsesbilen”. Han blev tilbageholdt indtil politiets ankomst, hvorefter politiet sigtede en 84-årig mand fra Kgs. Lyngby for den farlige kørsel på motorvejen. Efter sigtelsen inddrog politiet mandens førerret, således at han ikke længere må køre bil. Den 84-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når færdselssagen mod ham skal afgøres. Der skete ingen uheld undervejs på den strækning, hvor den 84-årige kørte mod færdselsretningen.

Narkobilist med narko – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.25 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og cannabis (hash). Netop amfetamin fandt politiet ham i besiddelse af, idet han havde otte gram på sig. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne om overtrædelser af både færdselsloven og lov om euforiserende stoffer.

Anmeldelse om høje brag – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.04 fik politiet flere anmeldelser om høje brag i området, hvilket kunne opfattes som fyrværkeri, samtidig med at en sølvgrå bil kørte væk fra området, samtidig med at nogle personer løb væk. Politiet kørte til området med flere patruljer, der i området mellem beboelsesejendommene og Skagerakvej fandt nogle afskudte patronhylstre. I området traf politiet også fire mænd – to fra Odsherred på 18 og 19 år samt to mænd fra Holbæk på 20 og 26 år. De blev alle fire anholdt for at få afklaret, om de måske havde en rolle i sagen, der havde en alvorligere karakter end ulovlig afbrænding af fyrværkeri. Ingen var tilsyneladende blevet ramt af skuddene, der havde ramt muren i andens sals højde i en beboelsesejendom tæt på nogle vinduer til de nærliggende lejligheder. Politiet forblev i området i præventivt øjemed, og de fire anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen. Ingen af dem blev sigtet for noget på nuværende tidspunkt, idet politiet afventer resultatet af de tekniske undersøgelser.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med skudafgivelserne i området kort før anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 17.24 var en 78-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Jernbaneplads mod øst med lav hastighed, da hun i fodgængerfeltet påkørte en 25-årig mand fra Kalundborg. Han var sammen med en anden i færd med at passere fodgængerfeltet, da uheldet skete, og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol. Den 25-årige var sluppet fra uheldet med diverse knubs, men politiet har optaget rapport om sagen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen kan have overtrådt færdselsloven.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 2256 sigtede politiet en 30-årig mand uden fast bopæl for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han havde forsynet med en stjålet nummerplade bagpå. Bilen var nemlig blevet afmeldt i oktober måned og derfor ikke registreret eller ansvarsforsikring. Den 30-årige fører blev afhørt til sagerne og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på konfiskation, da han inden for de seneste tre år var blevet sigtet mere end tre gang for kørsel i en bil uden at have et kørekort. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Grov vold i fængslet – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.58 anmeldte personalet i fængslet, at en indsat havde overfaldet en anden indsat, som nu var bragt til skadestuen til fornøden behandling. Politiet kørte til skadestuen og fik klarlagt, at offeret var en 30-årig mand, som var blevet overfaldet og stukket med en saks af en 40-årig mandlig indsat. Politiet har nu optaget rapport i en sag om grov vold, idet den mistænkte afhøres senere, så årsagen til uoverensstemmelsen kan blive klarlagt.

Grundlovsforhør – Brandstiftelse – Østre Strandvej, Gamløse, Orø – Holbæk

Kl. 23.51 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der kunne høre en alarm fra et nærliggende sommerhus, hvor en rude var knust, og huset forsøgt brændt af. Politiet kørte til området med en hundepatrulje, som kunne konstatere, at en rude var knust, og at der på et mindre område på et gulv indenfor havde brandskader. Sommerhusets ejer blev underrettet om sagen og oplyste, at et uligevægtigt familiemedlem måske kunne mistænkes i sagen. Politiet indledte derfor en eftersøgning efter en 24-årig mand fra Valby, som kl. 01.35 blev fundet og anholdt som mistænkt i sagen, da han havde et mindre sår på den ene hånd formentlig fra rudeknusningen. Det viste sig, at den anholdte var efterlyst af Københavns Vestegns Politi som savnet fra et lokalt hospital. Den 24-årig blev transporteret til politistationen i Roskilde og er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille den 24-årige i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for brandstiftelse.

Varetægtsfængsling – Røveri mod supermarked – Stationsvej, Vipperød – Holbæk

En 17-årig ung mand fra Svinninge blev anholdt mandag morgen og tirsdag kl. 08.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for røveri mod supermarkedet Dagli’ Brugsen, Stationsvej, Vipperød, søndag den 17. november 2019. Politiet kunne med baggrund i efterforskning i sagen mistænke ham for at være den ene af de to røvere, der under trussel med kniv og pistol over for en kassemedarbejder fik udleveret kassebeholdningen. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre og sluttede med rettens kendelse om, at den 17-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 7. januar 2020 på en sikret institution for unge kriminelle. Forsvareren udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel kære af kendelsen om varetægtsfængslingen. Politiet efterforsker fortsat sagen i et forsøg på at få identificeret den anden mand, der kan mistænkes for en rolle i røveriet.

Uheld i garagen – Oldvejen, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 11.15 rykkede ambulance- og redningspersonale samt politiet ud til en garage på en privat adresse, idet en kvinde ifølge anmeldelsen til alarmcentralen lå fastklemt under en bil. Det viste sig at være en 86-årig kvinde fra Holbæk, som var kommet i klemme under bilens front. Hun blev frigjort og bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol og behandling for eventuelle skader. Den 86-årige skulle et ærinde og havde startet bilen, der stod i garagen. Hun steg ud for at fjerne noget fra bilens frontrude, men bilen begyndte at trille fremad på grund af skrånende gulv. Kvinden kom derfor i klemme under bilen og lå hjælpeløs. Hun råbte op, hvorefter hendes 93-årige ægtefælle kom til stede, men tilkaldte en nabo for at få hjælp. Da de i fællesskab ikke kunne få den 86-årige fri, slog de alarm. Politiet har optaget rapport om ulykken for at undersøge omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 23.17 forulykkede en personbil og landede på taget i boligkvarteret. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Ruds-Vedby forinden var kørt i bilen ad Ladegårdsparken Vest mod sydøst, da han i en kurve ud for nr. 127 mistede herredømmet over bilen. Bilen ramte først en sten og efterfølgende en parkeret bil, hvorefter den 23-åriges bil rullede rundt flere gange, inden den standsede liggende på taget. Den 23-årige blev bragt på skadestuen til behandling for indre kvæstelser, medens en 28-årig mandlig passager fra Gislinge blev udskrevet som uskadt efter et check på skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, hvis årsag politiet nu undersøger nærmere.

14-årig pige stjal kunstige øjenvipper – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.31 blev politiet tilkaldt til Føtex, hvor personalet havde tilbageholdt en 14-årig pige, som havde stjålet en halskæde og en pakke kunstige øjenvipper fra forretningen. Tingene havde en værdi af 178 kr. Patruljen kontaktede pigens mor, som kom til stedet under afhøringen. Den 14-årige erkendte tyveriet, men da hun er under den kriminelle lavalder, kan hun ikke straffes. Hun fik en formaning af patruljen, og politiet underrettede kommunen om hændelsen.

Fuld mand tog avisvogn – markskellet, Holbæk

kl. 16.49 anmeldte en 14-årig pige fra Holbæk at hun og hendes søster var ude at dele aviser ud, da en fuld mand havde taget deres trækvogn med aviser og var gået med den. Manden havde råbt og skabt utryghed, og han var faldet på sin vej væk fra stedet. Han havde efterladt avisvognen, så pigerne kunne komme videre på deres rute. En patrulje kørte til stedet for at finde frem til manden, som skabte utryghed. De fandt frem til den spirituspåvirkede mand, en 53-årig uden fast bopæl fra Hillerød. Han havde nu taget ophold i en lejlighed, hvor beboeren ønskede politiets hjælp til at få ham fjernet. Den 53-årige ønskede ikke at samarbejde med politiet, og han blev aggressiv og udad reagerende over for betjentene. Manden blev derfor anholdt, ilagt håndjern og taget med til politistationen, hvor han blev sat i detentionen til afrusning. Han blev løsladt næste morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Ordensbekendtgørelsen – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.50 anmeldte personalet fra et værtshus, at der var flere personer i slagsmål på stedet. En patrulje kom frem til stedet, hvor en af slagsbrødrene var blevet tilbageholdt. Politiet anholdt en 27-årig mand fra Eskebjerg, som blev sigtet for i påvirket tilstand at have indladt sig i slagsmål med flere gæster på værtshuset. Den anholdte var meget ophidset og skiftevis råbte, skreg og græd. Det var ikke muligt at få klarlagt årsagen til at han havde indladt sig i slagsmål. Betjentene fandt ved visitation af den anholdte 2,34 gram hash i hans lomme, som han blev sigtet for at besidde. Han blev taget med til stationen til afrusning og løsladt næste morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet.

Flere parkerede biler påkørt – Skelbæk, Snertinge – Holbæk

Kl. 16.41 kørte en 37-årig kvinde fra Snertinge ind i en parkeret bil med anhænger, som holdt i en indkørsel på adressen Skelbæk i Snertinge. I forbindelse med sammenstødet blev yderligere to parkerede biler ramt, da de holdt langs vejen. Der var en del oprydningsarbejdet i forbindelse med uheldet, da der lå vragdele fra bilerne på vejen, og der var biler, som skulle transporteres væk fra uheldsstedet. Ingen kom alvorligt til skade ved uheldet, men en person blev kørt til sygehuset til kontrol. Vejen var spærret i omkring en time forbi uheldsstedet.

Lastbil med stillads ramte bus – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 17.24 skete et uheld, da en lastbil med et stillads på ladet, som blev ført af en 27-årig mand fra Hørve, kørte ind i svingbanen fra Valdemar Sejrsvej mod K.P Danøsvej, for at dreje til venstre. Stilladset på ladet stak ud over ladet og i forbindelse med svingningen ramte stilladset en rutebus, som kørte ad Valdemar Sejrsvej i samme retning. Bussen fik knust de to bagerste ruder i venstre side af køretøjet. En stor del af stilladset faldt af ladet i forbindelse med kollisionen, og landede på kørebanen på Valdemar Sejrsvej. En personbil, som kom kørende ad Valdemar Sejrsvej i modsatte retning, kørte hen over stilladsdelene, så bilen fik skader. En 17-årig pige som var passager i bussen, blev kørt til kontrol på sygehuset, men slap fra uheldet med knubs og en stor forskrækkelse. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Der var oprydningsarbejde efter uheldet, da stilladset skulle fjernes fra kørebanen, men vejen kunne åbnes igen i fuldt omfang omkring kl. 18.00. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Narkosag – Holbæk

Politiet ransagede torsdag en lejlighed i Holbæk, på baggrund af en mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. I forbindelse med ransagningen afsøgte politiets narkohunde lejligheden og fandt i alt 91, 38 gram kokain. Politiet anholdt en 23-årig kvinde fra Holbæk i sagen og sigtede hende for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Hun vil fredag kl. 11.30 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren vil i den forbindelse anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere i sagen.

Indbrud i Perioden

Kikhøjparken, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Damgårdsvej, Markeslev, Holbæk
Kirsebærdraget, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Enghavevej, Holbæk