Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/12/09 til 2019/12/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uheld i garagen – Oldvejen, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 11.15 rykkede ambulance- og redningspersonale samt politiet ud til en garage på en privat adresse, idet en kvinde ifølge anmeldelsen til alarmcentralen lå fastklemt under en bil. Det viste sig at være en 86-årig kvinde fra Holbæk, som var kommet i klemme under bilens front. Hun blev frigjort og bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol og behandling for eventuelle skader. Den 86-årige skulle et ærinde og havde startet bilen, der stod i garagen. Hun steg ud for at fjerne noget fra bilens frontrude, men bilen begyndte at trille fremad på grund af skrånende gulv. Kvinden kom derfor i klemme under bilen og lå hjælpeløs. Hun råbte op, hvorefter hendes 93-årige ægtefælle kom til stede, men tilkaldte en nabo for at få hjælp. Da de i fællesskab ikke kunne få den 86-årige fri, slog de alarm. Politiet har optaget rapport om ulykken for at undersøge omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 23.17 forulykkede en personbil og landede på taget i boligkvarteret. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Ruds-Vedby forinden var kørt i bilen ad Ladegårdsparken Vest mod sydøst, da han i en kurve ud for nr. 127 mistede herredømmet over bilen. Bilen ramte først en sten og efterfølgende en parkeret bil, hvorefter den 23-åriges bil rullede rundt flere gange, inden den standsede liggende på taget. Den 23-årige blev bragt på skadestuen til behandling for indre kvæstelser, medens en 28-årig mandlig passager fra Gislinge blev udskrevet som uskadt efter et check på skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, hvis årsag politiet nu undersøger nærmere.

14-årig pige stjal kunstige øjenvipper – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.31 blev politiet tilkaldt til Føtex, hvor personalet havde tilbageholdt en 14-årig pige, som havde stjålet en halskæde og en pakke kunstige øjenvipper fra forretningen. Tingene havde en værdi af 178 kr. Patruljen kontaktede pigens mor, som kom til stedet under afhøringen. Den 14-årige erkendte tyveriet, men da hun er under den kriminelle lavalder, kan hun ikke straffes. Hun fik en formaning af patruljen, og politiet underrettede kommunen om hændelsen.

Fuld mand tog avisvogn – markskellet, Holbæk

kl. 16.49 anmeldte en 14-årig pige fra Holbæk at hun og hendes søster var ude at dele aviser ud, da en fuld mand havde taget deres trækvogn med aviser og var gået med den. Manden havde råbt og skabt utryghed, og han var faldet på sin vej væk fra stedet. Han havde efterladt avisvognen, så pigerne kunne komme videre på deres rute. En patrulje kørte til stedet for at finde frem til manden, som skabte utryghed. De fandt frem til den spirituspåvirkede mand, en 53-årig uden fast bopæl fra Hillerød. Han havde nu taget ophold i en lejlighed, hvor beboeren ønskede politiets hjælp til at få ham fjernet. Den 53-årige ønskede ikke at samarbejde med politiet, og han blev aggressiv og udad reagerende over for betjentene. Manden blev derfor anholdt, ilagt håndjern og taget med til politistationen, hvor han blev sat i detentionen til afrusning. Han blev løsladt næste morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Ordensbekendtgørelsen – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.50 anmeldte personalet fra et værtshus, at der var flere personer i slagsmål på stedet. En patrulje kom frem til stedet, hvor en af slagsbrødrene var blevet tilbageholdt. Politiet anholdt en 27-årig mand fra Eskebjerg, som blev sigtet for i påvirket tilstand at have indladt sig i slagsmål med flere gæster på værtshuset. Den anholdte var meget ophidset og skiftevis råbte, skreg og græd. Det var ikke muligt at få klarlagt årsagen til at han havde indladt sig i slagsmål. Betjentene fandt ved visitation af den anholdte 2,34 gram hash i hans lomme, som han blev sigtet for at besidde. Han blev taget med til stationen til afrusning og løsladt næste morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet.

Flere parkerede biler påkørt – Skelbæk, Snertinge – Holbæk

Kl. 16.41 kørte en 37-årig kvinde fra Snertinge ind i en parkeret bil med anhænger, som holdt i en indkørsel på adressen Skelbæk i Snertinge. I forbindelse med sammenstødet blev yderligere to parkerede biler ramt, da de holdt langs vejen. Der var en del oprydningsarbejdet i forbindelse med uheldet, da der lå vragdele fra bilerne på vejen, og der var biler, som skulle transporteres væk fra uheldsstedet. Ingen kom alvorligt til skade ved uheldet, men en person blev kørt til sygehuset til kontrol. Vejen var spærret i omkring en time forbi uheldsstedet.

Lastbil med stillads ramte bus – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 17.24 skete et uheld, da en lastbil med et stillads på ladet, som blev ført af en 27-årig mand fra Hørve, kørte ind i svingbanen fra Valdemar Sejrsvej mod K.P Danøsvej, for at dreje til venstre. Stilladset på ladet stak ud over ladet og i forbindelse med svingningen ramte stilladset en rutebus, som kørte ad Valdemar Sejrsvej i samme retning. Bussen fik knust de to bagerste ruder i venstre side af køretøjet. En stor del af stilladset faldt af ladet i forbindelse med kollisionen, og landede på kørebanen på Valdemar Sejrsvej. En personbil, som kom kørende ad Valdemar Sejrsvej i modsatte retning, kørte hen over stilladsdelene, så bilen fik skader. En 17-årig pige som var passager i bussen, blev kørt til kontrol på sygehuset, men slap fra uheldet med knubs og en stor forskrækkelse. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Der var oprydningsarbejde efter uheldet, da stilladset skulle fjernes fra kørebanen, men vejen kunne åbnes igen i fuldt omfang omkring kl. 18.00. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Narkosag – Holbæk

Politiet ransagede torsdag en lejlighed i Holbæk, på baggrund af en mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. I forbindelse med ransagningen afsøgte politiets narkohunde lejligheden og fandt i alt 91, 38 gram kokain. Politiet anholdt en 23-årig kvinde fra Holbæk i sagen og sigtede hende for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Hun vil fredag kl. 11.30 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren vil i den forbindelse anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Østrupvej, Østrup, Ugerløse – Holbæk

Kl. 07.25 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en lastbil var impliceret. Det viste sig at være et solouheld, hvor en lastbil var væltet om på sin højre side ud på en mark. Anhængerens læs af grus væltede som følge heraf ud på marken. Redningspersonalet fik den 68-årige, mandlige chauffør fra Herfølge ud af lastbilen ved at knuse en rude. Han var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Uheldet skete, da han kørte ad Østrupvej i vestlig retning, og anhængeren kom ud i den bløde rabat, så den væltede ud mod højre og trak selve lastbilen med. Bjærgningsarbejdet varede frem til kl. ca. 11.45 og medførte kortvarige spærringer af vejen forbi uheldsstedet.

Brandundersøgelse – Tåstruphøj, Holbæk

Kl. 17.29 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en blikkenslagervirksomhed. En brand i et værksted havde bredt sig til taget, men brandvæsnet fik i løbet af en times tid kontrol over og bugt med branden. Der var dog sket omfattende skader på værkstedet, men ingen personer var kommet til skade. En 40-årig mand fra Holbæk havde inden brandens opståen arbejdet med en gasloddekolbe, men havde kortvarigt forladt værkstedet. Da han kom retur, var branden opstået. Politiet skal nu undersøge nærmere, hvordan branden er opstået, og om nogen kan drages til ansvar herfor.

Arbejdsulykke – Digemosevej, Skimmede, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.21 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade på en arbejdsplads. Der var tale om en 49-årig mand fra Kirke-Eskilstrup, som i den tilkaldte ambulance blev kørt til skadestuen til undersøgelse og behandling mindre kvæstelser i hovedet og tryk mod brystkassen. Han var forinden kommet i klemme under en slags støbeform, der blev anvendt i forbindelse med bygning af en betonvæg. Formen var utilsigtet væltet, så den 49-årige, der bar sikkerhedshjelm, kom i klemme. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, som nu sammen med politiets afhøringer danner grundlag for at afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Uønsket mand i borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 11.11 ønskede personalet i borgerservice hjælp fra politiet til et bortvise en mand, der var uønsket på grund af tidligere truende adfærd. Politiet kørte til området og fik kontakt til den også for politiet kendte, 53-årige mand uden fast bopæl i Hillerød, som politiet traf i Bysøstræde. Den 53-årige var spirituspåvirket og højtråbende samt efterlyst af politiet til en sag om hærværk, hvor han kunne mistænkes for at have knust glasskærmen i to pengeautomater i Ahlgade, Holbæk, d. 28/11-19. Efter afhøring til sagen forblev den 53-årige i politiets varetægt til afrusning, så han blev først løsladt ved aftentide.

 

Narkokørsel og besiddelse af hash – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 01.00 standsede politiet en 50-årig mand fra København, som kørte bil selvom han ikke havde erhvervet kørekort. Manden virkede påvirket af narko, hvilket en narkometertest bekræftede ved at vise positiv for hash. Patruljen ransagede hans bil, hvor der blev fundet 1,5 gram skunk og 6,5 gram hash fordelt i to “pølsemandsposer”. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelsen, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 50-årige forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Hellestrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.00 var en 18-årig mand fra Slagelse kørt galt i en personbil. Han var inden uheldet kørt ad Ringstedvej i vestlig retning, da han efter en kurve mistede kontrollen over bilen i det våde føre. Han kørte derfor via den modsatte kørebanehalvdel ned i grøften, hvor bilen endte på venstre side. Den 18-årige slap uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Stjålet bil på motorvejen – Holbæk / Roskilde

Kl. 19.50 fik politiet oplysninger fra det automatiske nummerpladegenkendelsessystem om, at en stjålet varebil kørte på Holbækmotorvejen i østlig retning. Politiet placerede derfor nogle patruljer i nærheden, således at politiet ved Roskilde V-afkørslen fik kontakt med køretøjet. Da føreren fandt ud af, at politiet havde opdaget bilen, standsede føreren i nødsporet omkring afkørsel 12 Køgevej, hvorefter føreren stak af til fods væk fra motorvejen.

En hundepatrulje blev sendt til området og fandt efter ca. 1 times sporsøgning frem til en mand, der gemte sig i noget buskads i området ved kursusstedet Vilvorde i Roskilde. Politiet kunne derfor anholde en 34-årig, ædru mand fra Serbien, som blev sigtet for kørsel i den stjålne varebil og uden at have førerret. Varebilen var blevet stjålet med rette nøgle, som var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i Højby Sj. torsdag d. 051219, hvor der ud over bilen også blev stjålet bl.a. et våbenskab med to jagtvåben, dog uden ammunition. Den anholdte blev også sigtet for indbruddet, som han benægtede kendskab til, idet han blot skulle køre den stjålne varebil til et aftalt sted i København. Politiet løslod den 34-årige mand efter endt efterforskning og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når disse skal afgøres.

 

Lørdag – søndag:

Brand i båd – Strandmøllevej, Holbæk

kl. 00.58 anmeldte en nabo Holbæk Marina, at hun kunne set et orange skær, som stammede fra ild i en båd. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var omkring tre meter høje flammer i en 45 fods sejlbåd. Båden lå langt fra de øvrige både, så der var ingen risiko for spredning af ilden. Brandvæsnet fik slukket branden og sendte en røgdykker ind i båden, for at se om der opholdt sig personer derinde. Der var ingen personer i båden, og ingen kom til skade ved branden, men båden fik omfattende skader. Politiet kontaktede bådens ejere, der ikke var været ved båden for nylig. De blev orienteret om branden. Det var ikke muligt for politiet at lave en undersøgelse af båden på stedet, da der var risiko for, at den ville synke. Politiets brandteknikere skal undersøge båden nærmere, da det ikke var muligt at klarlægge årsagen til, at branden opstod.

Hvis borgerne har set nogle personer omkring båden op til den brændte, eller i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes de kontakte politiet på tlf. 114.

Mand varetægtsfængslet efter vold – Vestergade, Holbæk

Kl. 04.53 anmeldte personalet fra en pub i Holbæk, at en kvindelige gæst var blevet slået i ansigtet med et glas af en mandlig gæst. En patrulje kom frem til beværtningen, hvor dørmændene havde tilbageholdt den mistænkte, en 26-årig mand fra Holbæk. Han blev sigtet og anholdt for grov vold mod en 22-årig kvinde fra Holbæk. Den mistænkte havde danset tæt op af den 22-årige kvinde på dansegulvet, men hun havde afvist hans tilnærmelser. Herefter slog den 26-årige mand kvinden i ansigtet flere gange. En af gangene med et glas. Den 26-årige mand, der tidligere var dømt for vold, blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten varetægtsfængslede ham til d. 17. december 2019. Politiet efterforsker nu sagen, for at belyse omstændighederne omkring voldsepisoden.

Træer væltet – Greve / Holbæk

Kl. 12.25 fik politiet oplysninger om, at et træ var væltet ud over Hundigevej ved Vejleåvej i Greve. Ingen var kommet til skade som følge heraf, så politiet bad Greve kommune om at sørge for at få fjernet træet snarest muligt.
Kl. 17.34 var et træ på Munkholmvej, Holbæk, ved iskiosken væltet, så trækronen lå ude på vejen og spærrede den ene vognbane. Holbæk kommunes beredskab blev underrettet herom og anmodet om at få fjernet træet, inden nogen kom til skade som følge heraf.

Indbrud i Perioden

Kirsebærdraget, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Enghavevej, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Rs Hansensvej, Svinninge
Hvedevænget, Svinninge
Ahornvej, Vipperød