Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/12/02 til 2019/12/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 01.00 standsede politiet en 50-årig mand fra København, som kørte bil selvom han ikke havde erhvervet kørekort. Manden virkede påvirket af narko, hvilket en narkometertest bekræftede ved at vise positiv for hash. Patruljen ransagede hans bil, hvor der blev fundet 1,5 gram skunk og 6,5 gram hash fordelt i to “pølsemandsposer”. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelsen, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 50-årige forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Hellestrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.00 var en 18-årig mand fra Slagelse kørt galt i en personbil. Han var inden uheldet kørt ad Ringstedvej i vestlig retning, da han efter en kurve mistede kontrollen over bilen i det våde føre. Han kørte derfor via den modsatte kørebanehalvdel ned i grøften, hvor bilen endte på venstre side. Den 18-årige slap uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Stjålet bil på motorvejen – Holbæk / Roskilde

Kl. 19.50 fik politiet oplysninger fra det automatiske nummerpladegenkendelsessystem om, at en stjålet varebil kørte på Holbækmotorvejen i østlig retning. Politiet placerede derfor nogle patruljer i nærheden, således at politiet ved Roskilde V-afkørslen fik kontakt med køretøjet. Da føreren fandt ud af, at politiet havde opdaget bilen, standsede føreren i nødsporet omkring afkørsel 12 Køgevej, hvorefter føreren stak af til fods væk fra motorvejen.

En hundepatrulje blev sendt til området og fandt efter ca. 1 times sporsøgning frem til en mand, der gemte sig i noget buskads i området ved kursusstedet Vilvorde i Roskilde. Politiet kunne derfor anholde en 34-årig, ædru mand fra Serbien, som blev sigtet for kørsel i den stjålne varebil og uden at have førerret. Varebilen var blevet stjålet med rette nøgle, som var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i Højby Sj. torsdag d. 051219, hvor der ud over bilen også blev stjålet bl.a. et våbenskab med to jagtvåben, dog uden ammunition. Den anholdte blev også sigtet for indbruddet, som han benægtede kendskab til, idet han blot skulle køre den stjålne varebil til et aftalt sted i København. Politiet løslod den 34-årige mand efter endt efterforskning og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når disse skal afgøres.

Lørdag – søndag:

Brand i båd – Strandmøllevej, Holbæk

kl. 00.58 anmeldte en nabo Holbæk Marina, at hun kunne se et orange skær, som stammede fra ild i en båd. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var omkring tre meter høje flammer i en 45 fods sejlbåd. Båden lå langt fra de øvrige både, så der var ingen risiko for spredning af ilden. Brandvæsnet fik slukket branden og sendte en røgdykker ind i båden, for at se om der opholdt sig personer derinde. Der var ingen personer i båden, og ingen kom til skade ved branden, men båden fik omfattende skader. Politiet kontaktede bådens ejere, der ikke var været ved båden for nylig. De blev orienteret om branden. Det var ikke muligt for politiet at lave en undersøgelse af båden på stedet, da der var risiko for, at den ville synke. Politiets brandteknikere skal undersøge båden nærmere, da det ikke var muligt at klarlægge årsagen til, at branden opstod.

Hvis borgerne har set nogle personer omkring båden op til den brændte, eller i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes de kontakte politiet på tlf. 114.

Mand varetægtsfængslet efter vold – Vestergade, Holbæk

Kl. 04.53 anmeldte personalet fra en pub i Holbæk, at en kvindelige gæst var blevet slået i ansigtet med et glas af en mandlig gæst. En patrulje kom frem til beværtningen, hvor dørmændene havde tilbageholdt den mistænkte, en 26-årig mand fra Holbæk. Han blev sigtet og anholdt for grov vold mod en 22-årig kvinde fra Holbæk. Den mistænkte havde danset tæt op af den 22-årige kvinde på dansegulvet, men hun havde afvist hans tilnærmelser. Herefter slog den 26-årige mand kvinden i ansigtet flere gange. En af gangene med et glas. Den 26-årige mand, der tidligere var dømt for vold, blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten varetægtsfængslede ham til d. 17. december 2019. Politiet efterforsker nu sagen, for at belyse omstændighederne omkring voldsepisoden.

Træer væltet – Greve / Holbæk

Kl. 12.25 fik politiet oplysninger om, at et træ var væltet ud over Hundigevej ved Vejleåvej i Greve. Ingen var kommet til skade som følge heraf, så politiet bad Greve kommune om at sørge for at få fjernet træet snarest muligt.
Kl. 17.34 var et træ på Munkholmvej, Holbæk, ved iskiosken væltet, så trækronen lå ude på vejen og spærrede den ene vognbane. Holbæk kommunes beredskab blev underrettet herom og anmodet om at få fjernet træet, inden nogen kom til skade som følge heraf.

Simuleret kast mod skolevogn – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 09.30 kørte en kørelærer med elev i sin skolevogn af Valdemar Sejrsvej forbi området ved Teknisk Skole. Inde på fortovet gik en gruppe unge mænd, hvoraf en enkelt trådte ud mod kørebanen og simulerede et kast med en plastikflaske mod skolevognen. Både kørelæreren og hans elev blev meget forskrækkede og kontaktede straks efter en patruljevogn, der kom forbi. Gruppen af unge var forsvundet fra vejen, og politiet fik hændelsen bekræftet ved gennemsyn af optagelser på et bilkamera i skolevognen. Efterfølgende rettede politiet henvendelse på Teknisk Skole og fik kontakt til en 15-årig dreng fra Mørkøv. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd og kan nu forvente at modtage en bøde. Drengens værger og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen mod ham.

Personer på knallert kastet kanonslag – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.06 fik politiet flere anmeldelser om, at to personer på en mørk knallert kørte rundt i området, samtidig med at de kastede kanonslag, som var tæt på at ramme en anmelders bil. Politiet kørte til området, men fandt ikke hverken knallerten eller de to personer, der blev beskrevet som etnisk danske mænd i alderen 20-25 år. De kørte endvidere uden styrthjelm på knallerten, men blev ikke umiddelbart identificeret af de lokale borgere.

Mand og kvinde årsag til uro – Nygade, Holbæk

Kl. 20.26 fik politiet en anmeldelse om et slagsmål i Nygade ved en restauration, idet en mand og en kvinde var røget i totterne på hinanden. Inden politiets ankomst var de to personer gået ind på restaurationen, hvor politiet traf dem begge i kraftigt spirituspåvirket tilstand. Politiet ønskede at tale med den 32-årige kvinde fra Regstrup, men hun var vrangvillig og rettede sig ikke efter politiets anvisninger. Dette blandede en 31-årig mand fra Holbæk sig i, så det hele endte med, at begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven på grund af deres adfærd indendøre. I forbindelse med anholdelsen sparkede kvinden en mandlig politibetjent over benet, så sigtelserne mod hende blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod politiet. Begge blev afhørt til deres egne sager og derefter løsladt i nat, så de kan se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Våben- og fyrværkerilov samt narkobesiddelse – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.30 kontrollerede politiet en ældre personbil med tre mænd, som netop var kørt ind på en tankstation. Da politifolkene kunne erkende lugten af hash fra bilens kabine, blev alle tre mænd, der var fra Jerslev Sj., kontrolleret. En 26-årig mand var i besiddelse af knap to gram hash, som han forsøgte at gemme i en tom øldåse. En 25-årig mand var i ulovlig besiddelse af en peberspray, medens en 27-årig mand var i besiddelse af tre kanonslag. Politiet sigtede de tre for overtrædelse af hhv. våben – og fyrværkeriloven samt lov om euforiserende stoffer. De ulovlige effekter blev alle beslaglagt som bevis og med henblik på senere konfiskation og destruktion. Alle kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Vallestrupvejen, Holbæk

Kl. 18.30 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel, kørsel i narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Forsøg på røveri mod supermarked – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 20.30 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at en maskeret mand under trussel med en køkkenkniv havde truet en kassemedarbejder til at udlevere penge fra kassen. Da medarbejderen trykkede på overfaldsalarmen, stak røveren af fra stedet til fods i nordlig retning. Han fik ikke noget udbytte med sig. Politiet ledte i området efter røveren, der blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Med sort maskering foran hele ansigtet., Iført: Grå hættetrøje med hætten trukket op over hovedet og løse brune bukser., Medbragte: Lyseblå pose, Bevæbning: Køkkenkniv.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket røveren under flugten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Livløs mand fundet på byggeplads – Isefjords Alle, Holbæk

Kl. 07.07 blev en 75-årig mand fra Holbæk fundet livløs i en udgravning på en byggeplads af en medarbejder på pladsen. Den livløse mand fik ydet førstehjælp på stedet og blev kørt til sygehuset i ambulance. Han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset. Politiet fandt frem til, at den 75-årige mand var beboer på et nærliggende privatejet plejehjem, hvor personalet konstaterede, at han var savnet. De foreløbige undersøgelser af, hvordan manden var endt i udgravningen, viste ikke tegn på noget mistænkeligt. Manden var formentlig gået forkert og faldet ned i hullet, hvorfra han ikke kunne komme op. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken og undersøgte stedet nærmere for at klarlægge, om afspærringen af byggepladsen overholdt reglerne. Der blev ikke fundet nogen overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen i den forbindelse. De pårørende til den 75-årige er blevet underrettet. Ved ligsynet af den afdøde skal det klarlægges, om nedkøling er årsag til, at han døde, da han havde opholdt sig udendørs i det kolde vejr i let påklædning.

Konfus kvinde kørt hjem – Jernbaneplads – Holbæk

Kl. 15.42 kontaktede en togfører politiet, da en ældre kvindelig passager i toget spurgte andre passagerer, hvor hun befandt sig. En patrulje kom frem og traf en 82-årig kvinde, som virkede konfus. Politiet kontaktede de pårørende, som oplyste at kvinden boede i eget hjem. Patruljen kørte kvinden hjem til Nykøbing Sjælland, hvor hjemmeplejen ville forestå den fornødne pleje af kvinden.

Bomme nede ved lokalbanen – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 16.50 fik politiet en melding om, at bommene ved jernbaneoverskæringen ved lokalbanen i Allerup. En tekniker blev sendt til stedet for at udbedre fejlen, der gav anledning til meget lang kø på begge sider af bommene, formentlig på grund af tæt trafik i forbindelse med “Black Friday” i butikkerne.

Brand i lade – Askov Huse, Mørkøv – Holbæk

Kl. 11.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lade, hvor der blev opbevaret halmballer. Det viste sig, at der kun blev udviklet røg fra en mindre brand i en mindre lade, hvor halmballer til et halmfyr blev opbevaret. Laden blev lettere sodsværtet som følge af branden, der formodes at være opstået ved indføring af en halmballe i fyret, hvorefter en glød kan være sprunget ud i brændbart materiale.

Butikstyveri – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.13 anmeldte personalet i Dagli’ Brugsen, at man sammen med flere borgere tilbageholdt nogle udlændinge som mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet. Politiet fik kontakt til to mænd på 44 og 45 år fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for at have stjålet en oksemørbrad og seks øl. Personalet var af andre kunder blevet gjort opmærksom på mændenes tyveri i dag, og personalet havde i forbindelse med tilbageholdelsen genkendt dem fra et andet tyveriforhold to dage tidligere, hvor de samme to havde stjålet drikkevarer og en isskraber til en samlet værdi af ca. 100 kr. De to anholdte blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling samt betaling af en bøde, som begge sager blev afgjort med straks.

Solouheld – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 15.40 kørte en 40-årig kvinde fra Holbæk galt, da hun mistede herredømmet over sin bil, så den kørte af vejen og endte på marken foran Sportsbyen i Holbæk. Kvinden var alene i bilen, og kom ikke til skade ved uheldet. Politiet skrev en rapport om uheldet, og skal forsøge at få klarlagt, om træthed kan være årsag til at hun kørte galt.

Indbrud i Perioden

Kirsebærvej, Hørby, Holbæk
Jernbanevej, Jyderup
Rs Hansensvej, Svinninge
Hvedevænget, Svinninge
Dalvænget, Tølløse
Skovhusvej, Ugerløse
Ahornvej, Vipperød