Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/11/18 til 2019/11/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro på biblioteket – Nygade, Holbæk

kl. 13.25 anmeldte en vagt fra Holbæk bibliotek, at der var forsamlet ca. 10 unge mennesker, som lavede uro på biblioteket. De unge ville ikke forlade stedet, så en patrulje kørte frem, for at tale med uromagerne. Alle de unge havde dog forladt biblioteket, da politiet kom frem. Patruljen blev i området, men der opstod ikke mere uro på stedet.

Bortvisning af uønsket mand – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 1008 ønskede personalet på Borgerservice assistance til at bortvise en mand, som ville ind. Personalet kendte manden, som tidligere var mistænkt for at have begået hærværk ved at knuse en rude og i øvrigt være utryghedsskabende over for personalet. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød. Han var stille og rolig, men efter udlevering af nogle skattemæssige papirer forlod han stedet uden problemer. Den 53-årige blev ikke sigtet for noget, da han ikke havde begået noget strafbart.

Personer i nød til søs? – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 23.50 blev politiet underrettet af Forsvaret om, at en sejler havde set to nødblus blive affyret i nærheden af Dragerup havn. Kl. 00.35 havde Forsvaret fået en ny anmeldelse fra området ved Holbæk marina om, at et nødblus var set i nordøstlig retning ude over vandet. Politiet assisterede efterfølgende Forsvaret med en patrulje, der kørte til Holbæk Marina, hvor politiets patruljebil tændte det blå udrykningssignal, således at Forsvaret kunne afsøge Holbæk fjord ved brug af termisk udstyr med udgangspunkt i patruljebilens placering i marinaen. Kl. ca. 03.00 indstillede Forsvaret eftersøgningen efter eventuelle nødstedte, idet ingen var fundet i nød i fjorden. Politiet har heller ikke modtaget oplysninger om savnede personer i området.

Færdselsuheld – Tølløsevej/Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.02 skete et sammenstød i krydset mellem to personbiler. En 43-årig mand fra Tølløse kørte ad Tølløsevej mod øst og skulle svinge til venstre i det lysregulerede kryds ved Hjortholmvej. I modkørende retning kørte en 47-årig mand fra Århus, som skulle lige ud i krydset. I forbindelse med svingningen stødte de to køretøjer sammen. Politi og ambulance blev send til stedet, da en passager fra hvert køretøj klagede over smerter i henholdsvis ben og nakke. De to kvindelige passager blev undersøgt, men fik ingen alvorlige skader som følge af uheldet. Der skete stor materiel skade på de to biler. Politiet optog rapport i sagen, som skal klarlægge årsagen til uheldet, herunder hvilket farve lyssignalet viste, da uheldet skete.

Forsætlig påkørsel i påvirket tilstand – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 23.45 anmeldte en 19-årig mand fra Holbæk, at han var blevet forfulgt i bil, efter at han havde været inde på en tankstation på Valdemar Sejrsvej for at købe en flaske vodka. Den 19-årige og hans ven traf to yngre mænd i en bil på tankstationen som angiveligt havde følt sig provokeret af de to venner. Mændene i bilen havde forsøgt at få fat i de to venner på tanken, men det lykkedes vennerne at køre fra stedet. De to mænd i bilen kørte nu efter den 19-årige og i krydset ved Absalonsvej, blev den 19-åriges bil påkørt bagfra. De to mænd steg ud af bilen og konfronterede de to venner i en truende tone med, at de ikke skulle være flabede. De stjal den netop købte flaske vodka. Da der kom en bil forbi optrinnet, som skete midt i vejkrydset, kørte de to mistænkte væk fra stedet. Der skete skade på den 19-åriges bil, men ingen af de to venner kom til skade ved sammenstødet.

Politiet søgte efter bilen med de to mistænkte i og mødte den kort efter i høj fart af Valdemar Sejrsvej. Bilen ville dog ikke standse for politiet, men kørte over for rødt lys to gange, før patruljen fik standset bilen ved Gl. Ringstedvej. Bilen blev ført af en 22-årig mand fra Lejre, og han var alene i bilen. Føreren var påvirket af spiritus og narko. Han blev sigtet for bevidst at have påkørt den 19-åriges bil, narko og spirituskørsel, tyveri af vodkaflasken, og for at køre over for rødt lys. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og for at blive afhørt til sagen. Politiet beslaglagde hans bil, som skal undersøges nærmere for skader. Den 22-årige blev herefter løsladt, men kan forvente et retsligt efterspil. Føreren havde netop taget kørekort, så der vil blive nedlagt påstand om et kørselsforbud i sagen

Personpåkørsel, Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.38 skete en personpåkørsel ved togperronen på Tølløse station. En kvinde som af uvisse årsager befandt sig på skinnerne, blev ramt af et gennemkørende tog og afgik ved døden. Kvinden som var 32 år og fra Regstrup forsøgte at kravle op fra skinnerne, da toget kom, men nåede ikke op, før toget ramte hende. Hun var på stationen sammen med nogle bekendte, der efter ulykken var meget berørte af situationen. Politiet skal genafhøre de tilstedeværende vidner i sagen, for at få klarlagt, hvorfor kvinden befandt sig på skinnerne. Togdriften på strækningen var indstillet, mens politi og redningsfolk arbejdede på stedet indtil kl. 12.40.

Social dumping aktion – Holbæk

Politiet foretog onsdag en aktion mod social dumping på en byggeplads i Holbæk i samarbejde med arbejdstilsynet, skat og Styrelsen for international rekruttering og integration. Omkring kl 14.00 traf myndighederne tre mænd fra Albanien på hhv. 49, 27 og 23 år truffet i arbejdstøj og med værktøj i lommerne.
De tre mænd havde ingen arbejdstilladelse, men gik alligevel rundt på en byggeplads og udførte arbejde, så de blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. De blev taget med til politistationen, hvor de blev afhørt med tolk. De anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil i dag kl.11.00 blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor retten skal tage stilling til, om de kan varetægtsfængsles, indtil sagen er afgjort.

Truende butikstyv – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 15.47 tilkaldte personalet fra Føtex politiet, idet de havde tilbageholdt en butikstyv, som havde optrådt truende over for en medarbejder. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 25-årig mand fra Holbæk, som havde stjålet energidrik, øl, chokolade og pålæg til en værdi af 687 kr. Den 25-årige havde puttet varerne ned i sin rygsæk, og havde ikke betalt for varerne, da han gik igennem kassen. Han var derfor blevet fuldt tilbage til butikken af en medarbejder. I den forbindelse fremsagde den 25-årige trusler mod den ansatte. Politiet sigtede den 25-årige for trusler og butikstyveriet. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 25-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil beslaglagt efter spiritusuheld – Agergårdsvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 18.03 sigtede og anholdt politiet en 61-årig kvinde fra Holbæk, som havde kørt i spirituspåvirket tilstand. Kvinden havde under kørslen påkørt en parkeret varebil og efterfølgende ramte en lygtepæl. Handlekraftige borgere som havde bemærket den meget usikre kørsel tilbageholdt kvinden og kontaktede politiet. Den 61-årige blev testet med alkometeret, som viste at kvindens promille var over 2,0. Hun fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj promillen var under kørslen. Politiet beslaglagde bilen, som det er muligt efter færdselslovens regler, når promillen i udåndingsluften er over 2,0. Når resultatet af blodprøven kommer, vil retten tage stilling til, om kvindens bil skal konfiskeres i forbindelse med at sagen afgøres. Ingen personer kom til skade i forbindelse med spirituskørslen.

Utryghedsskabende mand – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 10.39 tilkaldte personalet på borgerservice politiet, fordi en 53-årig mand uden fast bopæl, som personalet kendte, optrådte utryghedsskabende. Personalet ville derfor gerne have ham bortvist, inden han forulempede nogen. Politiet kørte til stedet, men den 53-årige var forsvundet inden politiets ankomst, hvorfor politiet efter kort tid forlod borgerservice kl. ca. 10.55. Ca. 15 minutter senere fik politiet igen en henvendelse fra personalet, idet den 53-årige var vendt retur og nu havde knust en rude. Da politiet var fremme ca. to minutter efter anmeldelsen, var den mistænkte 53-årige cyklet fra stedet i ukendt retning. Han blev ikke fundet i området, men politiet fortsætter eftersøgningen af ham, idet han kan forvente at blive sigtet for hærværk på grund af den knuste rude. Personalet havde ikke lidt fysisk overlast i forbindelse med den 53-åriges adfærd på stedet.

Bortvisning af uønskede – Nygade, Holbæk

Kl. 16.06 kørte politiet forbi indgangspartiet ved biblioteket og bemærkede herunder, at en flok unge havde taget ophold lige inden for indgangen. Politiet fik herefter kontakt med i alt fem mænd i alderen 14-20 år fra hhv. Holbæk, Køge, Vig og Fuglebjerg. Da de ikke kunne oplyse noget anerkendelsesværdigt formål med opholdet, bortviste politiet de fem fra stedet. Ingen blev sigtet for noget.

Spirituskørsel – Torslundevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.49 anholdt og sigtede politiet en 69-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Uro på bibliotek – Nygade, Holbæk

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse fra personalet på Holbæk bibliotek om at en gruppe unge skabte utryghed på biblioteket ved at skændes højlydt, og en var blevet set rulle en joint. En patrulje kom frem og traf en gruppe på otte unge mænd i alderen 16-19 år fra nærområdet. Politiet visiterede en 19-årig mand fra Holbæk, der kunne mistænkes for at have besidde hash, men fandt ingen ulovlige ting på ham. De blev alle otte bortvist fra biblioteket uden at været blevet sigtet for noget. Der kom ikke flere anmeldelser om uro på biblioteket.

Varebil trillede ind i husmur – Ringstedvej, Kvanløse – Holbæk

Kl. 09.16 anmeldte en husejer på Ringstedvej, at hans hus formentlig var blevet påkørt af et køretøj, og at der var sket skade på husmuren. Husejeren havde dog ikke talt med nogen bilist eller set, da det skete. En patrulje kørte til adressen for at undersøge sagen nærmere. Husejeren havde i mellemtiden fundet en seddel i postkassen fra bilisten, hvorpå der stod kontaktoplysninger til føreren af bilen, en 37-årig mand fra Slagelse. Politiet ringede til bilisten, hvor det viste sig, at varebilen havde holdt parkeret, da føreren skulle ind i en kiosk. Han havde glemt at trække håndbremsen, så bilen var trillet ind i husmuren. Parterne udvekslede forsikringsoplysninger, og så var politiets opgave på stedet færdig.

Falsk betjent forsøgte at give “straksbøde” – Chr. Hansensvej, Holbæk

Kl. 16.58 anmeldte en 29-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet standset af to personer i en bil. En yngre mand havde sagt, at han var fra politiet, og at anmelderen skulle have en bøde for ikke at blinke. De to kørte i en mindre grå personbil, og havde blinket med et blåt lys af anmelderen. Den 29-årige fattede mistanke til at “betjentene” var falske, fordi den person som henvendte sig var meget ung, og ikke kunne fremvise et politiskilt, da anmelderen bad om det. ” Betjenten” sagde, at han skulle have en bøde på 1000 kr, men at de kunne halvere bøden, hvis han betalte 500 kr. kontant.
Det lykkedes den 29-årige at køre fra stedet, uden at betale nogen penge. Han kontaktede herefter politiet, hvor han kunne komme med så præcise oplysninger om den mistænkelig bil og den falske betjent, at politiet kort efter fik standset bilen på Valdemar Sejrsvej. Patruljen traf en 19-årig mand fra Holbæk, som førte den grå personbil. På passagersædet sad en 14-årig dreng fra Holbæk. Politiet undersøgte bilen og fandt under kølerhjelmen bag kølergitteret to lamper monteret. Føreren af bilen nægtede al kendskab til episoden på Chr. Hansensvej. Politiet beslaglagde de to lygter til sagen og sigtede den 19-årige for at have udgivet sig for at være politibetjent. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Fuld mand kørt hjem – Jernbanegade, Holbæk

Kl. 00.42 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret borger, som stod ved en beruset udadreagerende mand på Holbæk station. Anmelderen var bange for, at manden skulle falde ud på sporet i sin påvirkede tilstand. En patrulje kom frem og traf en 20-årig mand fra Holbæk, som ikke kunne tage vare på sig selv. Politiet lavede en aftale med mandens far, om at patruljen kørte den 20-årige hjem til ham og få den fornødne omsorg. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af episoden.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.06 standsede politiet en personbil, der blev ført med høj hastighed ad Holbækvej og med kun en enkelt nummerplade på bilen. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Sorø, som ikke havde erhvervet sig et kørekort, og som ifølge en narkometertest var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Nummerpladen på bilen viste sig at være meldt stjålet fra Svinninge d. 051119, så den 21-åriges bil var hverken registreret eller ansvarsforsikret. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde den 21-åriges bil, da politiet ved nærmere undersøgelser af den 21-åriges tidligere sager kunne konstatere, at han tre gange tidligere i 2019 var blevet sigtet for kørsel uden førerret. Den stjålne nummerplade på bilen inddrog politiet ligeledes, og den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spirituskørsel uden førerret – Frejasvej, Holbæk

Kl. 14.54 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagerne.

Vold – Nygade, Holbæk

Kl. 01.34 rykkede politiet ud til Nygade, idet en 24-årig mand fra Tølløse var blevet udsat for vold af en mand, som var blevet tilbageholdt af nogle dørmænd. Det viste sig, at den 24-årige kort forinden havde henvendt sig til den tilbageholdte mand for at spørge om årsagen til en krænkende adfærd over for den 24-åriges kæreste inde på et diskotek. Den tilbageholdte havde derefter taget fat i den 24-åriges tøj og skubbet ham, så han faldt baglæns ind i en trappe, hvorved han pådrog sig overfladiske skrammer på ryggen. Politiet foretog efterfølende anholdelse af en 36-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for vold. Han var påvirket af spiritus og var noget udadreagerende både i forbindelse dørmændenes tilbageholdelse og i politiets varetægt. Han blev dog løsladt søndag formiddag efter afhøring til sagen, som han kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Fjorddraget, Holbæk
Strandmøllevej, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup
Nykøbingvej, Stigs Bjergby, Mørkøv
Nøkkentved, Knabstrup, Mørkøv
Østervang, Svinninge