Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/11/11 til 2019/11/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro på bibliotek – Nygade, Holbæk

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse fra personalet på Holbæk bibliotek om at en gruppe unge skabte utryghed på biblioteket ved at skændes højlydt, og en var blevet set rulle en joint. En patrulje kom frem og traf en gruppe på otte unge mænd i alderen 16-19 år fra nærområdet. Politiet visiterede en 19-årig mand fra Holbæk, der kunne mistænkes for at have besidde hash, men fandt ingen ulovlige ting på ham. De blev alle otte bortvist fra biblioteket uden at været blevet sigtet for noget. Der kom ikke flere anmeldelser om uro på biblioteket.

Varebil trillede ind i husmur – Ringstedvej, Kvanløse – Holbæk

Kl. 09.16 anmeldte en husejer på Ringstedvej, at hans hus formentlig var blevet påkørt af et køretøj, og at der var sket skade på husmuren. Husejeren havde dog ikke talt med nogen bilist eller set, da det skete. En patrulje kørte til adressen for at undersøge sagen nærmere. Husejeren havde i mellemtiden fundet en seddel i postkassen fra bilisten, hvorpå der stod kontaktoplysninger til føreren af bilen, en 37-årig mand fra Slagelse. Politiet ringede til bilisten, hvor det viste sig, at varebilen havde holdt parkeret, da føreren skulle ind i en kiosk. Han havde glemt at trække håndbremsen, så bilen var trillet ind i husmuren. Parterne udvekslede forsikringsoplysninger, og så var politiets opgave på stedet færdig.

Falsk betjent forsøgte at give “straksbøde” – Chr. Hansensvej, Holbæk

Kl. 16.58 anmeldte en 29-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet standset af to personer i en bil. En yngre mand havde sagt, at han var fra politiet, og at anmelderen skulle have en bøde for ikke at blinke. De to kørte i en mindre grå personbil, og havde blinket med et blåt lys af anmelderen. Den 29-årige fattede mistanke til at “betjentene” var falske, fordi den person som henvendte sig var meget ung, og ikke kunne fremvise et politiskilt, da anmelderen bad om det. ” Betjenten” sagde, at han skulle have en bøde på 1000 kr, men at de kunne halvere bøden, hvis han betalte 500 kr. kontant.
Det lykkedes den 29-årige at køre fra stedet, uden at betale nogen penge. Han kontaktede herefter politiet, hvor han kunne komme med så præcise oplysninger om den mistænkelig bil og den falske betjent, at politiet kort efter fik standset bilen på Valdemar Sejrsvej. Patruljen traf en 19-årig mand fra Holbæk, som førte den grå personbil. På passagersædet sad en 14-årig dreng fra Holbæk. Politiet undersøgte bilen og fandt under kølerhjelmen bag kølergitteret to lamper monteret. Føreren af bilen nægtede al kendskab til episoden på Chr. Hansensvej. Politiet beslaglagde de to lygter til sagen og sigtede den 19-årige for at have udgivet sig for at være politibetjent. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Fuld mand kørt hjem – Jernbanegade, Holbæk

Kl. 00.42 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret borger, som stod ved en beruset udadreagerende mand på Holbæk station. Anmelderen var bange for, at manden skulle falde ud på sporet i sin påvirkede tilstand. En patrulje kom frem og traf en 20-årig mand fra Holbæk, som ikke kunne tage vare på sig selv. Politiet lavede en aftale med mandens far, om at patruljen kørte den 20-årige hjem til ham og få den fornødne omsorg. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af episoden.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.06 standsede politiet en personbil, der blev ført med høj hastighed ad Holbækvej og med kun en enkelt nummerplade på bilen. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Sorø, som ikke havde erhvervet sig et kørekort, og som ifølge en narkometertest var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Nummerpladen på bilen viste sig at være meldt stjålet fra Svinninge d. 051119, så den 21-åriges bil var hverken registreret eller ansvarsforsikret. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde den 21-åriges bil, da politiet ved nærmere undersøgelser af den 21-åriges tidligere sager kunne konstatere, at han tre gange tidligere i 2019 var blevet sigtet for kørsel uden førerret. Den stjålne nummerplade på bilen inddrog politiet ligeledes, og den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spirituskørsel uden førerret – Frejasvej, Holbæk

Kl. 14.54 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagerne.

Vold – Nygade, Holbæk

Kl. 01.34 rykkede politiet ud til Nygade, idet en 24-årig mand fra Tølløse var blevet udsat for vold af en mand, som var blevet tilbageholdt af nogle dørmænd. Det viste sig, at den 24-årige kort forinden havde henvendt sig til den tilbageholdte mand for at spørge om årsagen til en krænkende adfærd over for den 24-åriges kæreste inde på et diskotek. Den tilbageholdte havde derefter taget fat i den 24-åriges tøj og skubbet ham, så han faldt baglæns ind i en trappe, hvorved han pådrog sig overfladiske skrammer på ryggen. Politiet foretog efterfølende anholdelse af en 36-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for vold. Han var påvirket af spiritus og var noget udadreagerende både i forbindelse dørmændenes tilbageholdelse og i politiets varetægt. Han blev dog løsladt søndag formiddag efter afhøring til sagen, som han kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Brand i lejlighed, Jernbanevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.02 opstod der brand i en lejlighed på 1.salen af en villa i Jyderup. Politi og brandvæsen rykkede ud til stedet, hvor den kvindelige beboer selv var kommet ud af lejligheden sammen med sine børn. Beboerne i de to lejligheder i stueplan var også blevet advaret og var kommet ud af det brændende hus. Brandvæsnet fik slukket ilden, som havde nået at brede sig til loftet. Der skete omfattende skade på lejlighedens køkken og røg/sodskade på huset i øvrigt. Ingen personer kom til skade ved branden. De foreløbige undersøgelser af brandstedet viste, at branden formentlig startede ved komfuret i køkkenet, hvor der var gået ild i en gryde. Politiets brandefterforskere skal undersøge stedet nærmere for at få belyst omstændighederne omkring branden.

Tryhedsskabende kameraer afslørede hashrygere – Nygade, Holbæk

Kl. 19.40 blev vagtchefen gjort opmærksom på, at der på et af de tryghedsskabende kameraer, der er opsat i Nygade i Holbæk, kunne ses, at der opholdt sig en gruppe unge, som gjorde klar til at ryge en joint. Flere borgere gik forbi stedet, hvor de unge røg hash. Vagtchefen sendte en patrulje til stedet, hvor de traf en gruppe på seks unge – fire piger og to unge mænd i alderen 14-20 år fra Holbæk og Kalundborg kommune. Politiet visiterede de unge, da de kunne mistænkes for at besidde euforiserende stoffer. En 17-årig ung mand fra Kalundborg blev fundet i besiddelse af en joint og blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. De øvrige havde ikke nogle stoffer på sig, men politiet tog en snak med de unge. Politiet underrettede efterfølgende værgerne til de mindreårige unge og de sociale myndigheder om episoden.

Kvinde fundet dræbt – Kundby – Holbæk

Se pressemeddelelse udsendt af Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Påvirket fører påkørte vejskilt – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 02.08 kørte en personbil, som blev ført af en 18-årig mand fra Kalundborg, øst ad Skovvejen, hvor bilen påkørte et vejskilt, som stod i højre side af vejen. Bilen fik store skader på fronten og skiltet væltede. Med i bilen som passager var en 15-årig ung mand fra Kalundborg. En patrulje kom frem til stedet, hvor de mistænkte at føreren var kraftigt påvirket af narko. En test med narkometeret viste, at han havde indtaget kokain, så han blev sigtet og anholdt. Ingen af de to personer i bilen kom alvorlig til skade, men blev tilset på skadestuen. Også den unge passager var påvirket, formentlig af kokain. Politiet underrettede den 15-åriges værge om episoden. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Værgen til den 15-årige ville drage den fornødne omsorg for de to påvirkede mænd, når de var færdige på sygehuset. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige høre mere fra politiet i sagen.

Arbejdsulykke – Håbetvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.05 kørte politi og ambulance til en arbejdsulykke på et værksted, der blandt andet reparerer entreprenørmaskiner, hvor en medarbejder havde fået en tung graveskovl over sig. Den tilskadekomne, en 35-årig mand fra Hørve, som havde arbejdet på maskinen, fik den ca. 1 tons tunge skovlen over krop og ben. Politiet undersøgte ulykkesstedet nærmere, hvor det viste sig, at den strop som holdt skovlen var knækket, så skovlen faldt ned. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til at undersøge stedet nærmere. Den 35-årige blev fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev indlagt på intensiv afdeling. Han blev vurderet til at være uden for livsfare, men han er fortsat indlagt til behandling. Når politiets og arbejdstilsynets undersøgelser er færdige, vil der blive taget stilling til, om der er sket brud på lov om arbejdsmiljø.

Indbrudstyve overrasket – Baldersvej, Allerup, Holbæk

Kl. 13.00 anmeldte en opmærksom borger, at hun 10 minutter forinden havde bemærket to mænd på Baldersvej, som bag på en lampe og en pose. Anmelderen fandt mændenes opførsel mistænkelig, da den ene forsøgte at gemme sig bag en hæk. Den kvindelige anmelder henvendte sig til den ene mand og spurgte til deres ærinde i kvarteret. Manden undskyldte sig med, at de havde en aftale om at hente nogle ting. Herefter kørte de to mænd fra stedet i en ældre, mindre sort personbil. Anmelderen beskrev de to mænd som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: sorte skægstubbe, Talte: Dansk med accent, Iført: sort jakke.
B: Mand, Dansk af udseende, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Lys sweater med mønster.

Politiet undersøgte området og fandt frem til en villa, som havde haft indbrud. Ejeren blev kontaktet og kunne bekræfte, at der blandt andet var blevet stjålet en lampe fra adressen. Vidner som har bemærket de beskrevne mænd eller den ældre sorte bil i området, bedes kontakte politiet på tlf. 114, hvis de har oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækvej / Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 14.40 havde en 25-årig mand fra Rumænien for sent opdaget, at en forankørende personbil ført af en 75-årig mand fra København N havde sat farten ned, da han nærmerede sig rundkørslen. Begge bilister kørte ad Holbækvej mod vest, da den 25-årige med sin varebil påkørte bagenden af den 75-åriges personbil. Der opstod kun mindre materiel skade som følge af påkørslen, der dog medførte, at diverse vragdele fra bilerne lå på kørebanen. Den 75-årige blev dog bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs. Vejen var ryddet kl. ca. 16.00, hvorefter politiet forlod stedet.

Utryghedsskabende unge – Lavendelvej, Svebølle – Holbæk

Kl. 20.21 fik politiet en henvendelse fra en beboer på vejen om, at en gruppe unge drenge på 14-15 år gik rundt i byen, hvor skabte utryghed. De havde bl.a. på Lavendelvej åbnet en dør, så anmelderens barn var blevet forskrækket. Ifølge anmelderen havde andre beboere også haft oplevelser med gruppen, som var forsvundet i ukendt retning. Politiet kørte til området og talte med anmelderen, men fandt ikke gruppen til en adfærdskorrigerende samtale.

Mand banker på døren – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.44 anmeldte en 27-årig kvinde fra Jyderup, at hun var bange, fordi en fremmed mand flere gange havde været på stedet og banket på hendes dør. Politiet kørte til området, men fandt ikke nogen, der kunne have generet anmelderen, der ikke havde nogen ide om, hvorfor en mand kunne have henvendt sig.

Uro og uorden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.12 fik politiet en henvendelse om, at en mand havde indfundet sig ved nogle boliger, hvor han verbalt truede alt og alle. Politiet kørte til området og fik kontakt til en spirituspåvirket, 31-årig mand uden fast bopæl, som tidligere havde boet i området og derfor var søgt dertil. Da politiet skønnede, at han ikke kunne tage vare på sig selv, blev han frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Når han er blevet ædru, vil han blive løsladt fra politistationen i Roskilde.

Pige reddet i land – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 13.52 kom et alarmopkald om, at en pige var blevet set ca. 300 ude i fjorden. Pigen bevægede sig op og ned i vandet, og hendes overtøj blev fundet i strandkanten. Politi og brandvæsen iværksatte en redningsaktion, hvor også en ambulance blev tilkaldt. Brandvæsnet satte en båd i vandet og fik reddet den 15-årig pige fra Odsherred op. Hun var uskadt men nedkølet, og blev behandlet i ambulancen. Pigen var nedtrykt og var selv gået ud i vandet. Hun blev efterfølgende overdraget til sin familie og de sociale myndigheder, som ville drage den fornødne omsorg for pigen.

Indbrud i Perioden

Smedelundsgade, Holbæk
Nygade, Holbæk
Rahbæks Have, Holbæk
Hallebyorevej, Langemark, Jyderup
Nøkkentved, Knabstrup, Mørkøv
Algestrupvej, Algestrup, Tølløse