Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/11/04 til 2019/11/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Håbetvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.05 kørte politi og ambulance til en arbejdsulykke på et værksted, der blandt andet reparerer entreprenørmaskiner, hvor en medarbejder havde fået en tung graveskovl over sig. Den tilskadekomne, en 35-årig mand fra Hørve, som havde arbejdet på maskinen, fik den ca. 1 tons tunge skovlen over krop og ben. Politiet undersøgte ulykkesstedet nærmere, hvor det viste sig, at den strop som holdt skovlen var knækket, så skovlen faldt ned. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til at undersøge stedet nærmere. Den 35-årige blev fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev indlagt på intensiv afdeling. Han blev vurderet til at være uden for livsfare, men han er fortsat indlagt til behandling. Når politiets og arbejdstilsynets undersøgelser er færdige, vil der blive taget stilling til, om der er sket brud på lov om arbejdsmiljø.

Indbrudstyve overrasket – Baldersvej, Allerup, Holbæk

Kl. 13.00 anmeldte en opmærksom borger, at hun 10 minutter forinden havde bemærket to mænd på Baldersvej, som bag på en lampe og en pose. Anmelderen fandt mændenes opførsel mistænkelig, da den ene forsøgte at gemme sig bag en hæk. Den kvindelige anmelder henvendte sig til den ene mand og spurgte til deres ærinde i kvarteret. Manden undskyldte sig med, at de havde en aftale om at hente nogle ting. Herefter kørte de to mænd fra stedet i en ældre, mindre sort personbil. Anmelderen beskrev de to mænd som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: sorte skægstubbe, Talte: Dansk med accent, Iført: sort jakke.
B: Mand, Dansk af udseende, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Lys sweater med mønster.

Politiet undersøgte området og fandt frem til en villa, som havde haft indbrud. Ejeren blev kontaktet og kunne bekræfte, at der blandt andet var blevet stjålet en lampe fra adressen. Vidner som har bemærket de beskrevne mænd eller den ældre sorte bil i området, bedes kontakte politiet på tlf. 114, hvis de har oplysninger i sagen.

Utryghedsskabende unge – Lavendelvej, Svebølle – Holbæk

Kl. 20.21 fik politiet en henvendelse fra en beboer på vejen om, at en gruppe unge drenge på 14-15 år gik rundt i byen, hvor skabte utryghed. De havde bl.a. på Lavendelvej åbnet en dør, så anmelderens barn var blevet forskrækket. Ifølge anmelderen havde andre beboere også haft oplevelser med gruppen, som var forsvundet i ukendt retning. Politiet kørte til området og talte med anmelderen, men fandt ikke gruppen til en adfærdskorrigerende samtale.

Mand banker på døren – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.44 anmeldte en 27-årig kvinde fra Jyderup, at hun var bange, fordi en fremmed mand flere gange havde været på stedet og banket på hendes dør. Politiet kørte til området, men fandt ikke nogen, der kunne have generet anmelderen, der ikke havde nogen ide om, hvorfor en mand kunne have henvendt sig.

Uro og uorden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.12 fik politiet en henvendelse om, at en mand havde indfundet sig ved nogle boliger, hvor han verbalt truede alt og alle. Politiet kørte til området og fik kontakt til en spirituspåvirket, 31-årig mand uden fast bopæl, som tidligere havde boet i området og derfor var søgt dertil. Da politiet skønnede, at han ikke kunne tage vare på sig selv, blev han frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Når han er blevet ædru, vil han blive løsladt fra politistationen i Roskilde.

Pige reddet i land – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 13.52 kom et alarmopkald om, at en pige var blevet set ca. 300 ude i fjorden. Pigen bevægede sig op og ned i vandet, og hendes overtøj blev fundet i strandkanten. Politi og brandvæsen iværksatte en redningsaktion, hvor også en ambulance blev tilkaldt. Brandvæsnet satte en båd i vandet og fik reddet den 15-årig pige fra Odsherred op. Hun var uskadt men nedkølet, og blev behandlet i ambulancen. Pigen var nedtrykt og var selv gået ud i vandet. Hun blev efterfølgende overdraget til sin familie og de sociale myndigheder, som ville drage den fornødne omsorg for pigen.

Trusler mod ansat i jobcentret – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 14.30 anmeldte en sagsbehandler i jobcentret, at han var blevet udsat for trusler af en 30-årig mand fra Holbæk. Efter et afholdt møde havde den 30-årige kontaktet sagsbehandleren telefonisk og truet med at brænde hans bolig af og angribe hans familie. Politiet begyndte herefter at lede efter den 30-årige, som politiet først fik kontakt til i løbet af aftenen. Han blev på grund af sine trusler mod sagsbehandleren sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om trusler mod en offentlig myndighed. Den 30-årige erkendte at være blevet sur over sagsbehandlingen, men nægtede at have fremsat de alvorlige trusler. Politiet undersøger nu sagen nærmere, og den sigtede vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Utryghedsskabende ophold – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.22 kørte politiet til biblioteket, hvor en flok mænd havde taget ophold og opførte sig utryghedsskabende. Politiet fik kontakt til seks unge, som blev kontrolleret, da politiet kunne høre, at de talte om rygeheroin, og der lå en pølsemandspose på bordet. Kontrollen af de seks mænd i alderen 19-32 år fra Jyderup medførte samlet set sager om besiddelse af hash, ulovlige knive og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da en 19-årige råbte op og sparkede til en stol, så den væltede. Til sidst blev alle seks bortvist fra biblioteket.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 18.49 fik politiet via alarm 112 melding om uro og uorden i Nygade, og at nogle personer formentlig var i besiddelse af knive, idet en person var stukket hermed. Politiet kørte til området med adskillige patruljer, herunder en hundepatrulje, for at få genoprettet roen. Ved politiets ankomst var to mænd, hvoraf den ene var i besiddelse af to knive, i kraftig skænderi nogle andre personer. De to mænd på hhv. 23 og 27 år fra Holbæk, der begge var kraftigt spirituspåvirket og ophidsede, blev anholdt, ligesom politiet hurtigt fandt frem til to andre mænd på en nærliggende restauration. Da de også kunne mistænkes for at have en rolle i uroen i gaden, anholdt politiet to spirituspåvirkede mænd på 18 år fra hhv. Køge og Kirke-Hyllinge. Under politiets ophold på stedet dukkede en spirituspåvirket 24-årig mand fra Hvidovre op og oplyste at være blevet stukket i hånden med overfladisk snitsår til følge. Også han blev indledningsvist anholdt, da hans rolle i forbindelse med uroen ikke var helt klarlagt på det tidspunkt.
Da roen var genoprettet efter anholdelserne benyttede politiet sig af optagelserne på bl.a. tryghedskameraerne i gaden til at få klarlagt hændelsesforløbet, der startede med noget uorden i forbindelse med de anholdtes besøg på et værtshus i gaden. Da de var blevet bortvist fra værtshuset, fortsatte uroen ude på selve Nygade, hvor personer blev jagtet af den 27-årige anholdte med knive, fordi den kvæstede oplyste at være blevet stukket i hånden af andre personer. Med baggrund i vidneforklaringer og efterforskningen i øvrigt, herunder brug af optagelserne fra tryghedskameraerne, gjorde, at de to mænd på 18 og den forurettede på 24 år blev løsladt efter afhøring til sagen og uden at være sigtet for noget i relation til uroen i Nygade. Den ene 18-årige fra Kirke-Hyllinge havde dog ca. 1½ gram hash på sig, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De sidste to anholdte er fortsat i politiets varetægt og forventes afhørt i løbet af fredag formiddag med fokus på motivet til den enes jagt med knive efter andre personer. Efter afhøringerne vil politiet og anklagemyndigheden tage stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.
En 18-årig kvinde fra Albertslund blev kl. 19.30 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun ville passere gennem politiets afspærring af Nygade, ligesom hun råbte ukvemsord ad det tilstedeværende politi. Hun kan nu forvente at få sagen afgjort med en bøde på grund af sin adfærd, der medførte en kortvarig anholdelse for at få hendes adfærd i området bragt til ophør.
En 19-årig kvinde fra Hørve blev samme tidspunkt også anholdt kortvarigt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun kastede en lighter efter politiet og i øvrigt ikke ville oplyse sit navn.

Spirituskørsel – Lindevej, Holbæk

Kl. 21.45 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brand i bil – Rugvænget, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.03 opstod brand i en bil, en VW Polo, personbil, årg. 2010, som stod på en villavej i Svinninge. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor bilen var overtændt ved brandvæsnets ankomst. Brandfolkene fik slukket ilden, men bilen udbrændte. Politiet orienterede bilens ejer om branden. Det var ikke muligt at fastslå, hvorfor branden opstod.

Politiet søger vidner, som har bemærket personer omkring bilen op til den brændte. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Rude knust – Hovedgade, Ugerløse – Holbæk

Kl. 14.44 fik politiet en anmeldelse om et muligt indbrud i øjeblikket, idet en rude på en privatadresse var blevet knust, og en mand var løbet fra stedet. Politiet kørte til området med flere patruljer og fik kontakt til en 19-årig mand fra Ugerløse. Der var tale om et legalt forhold, idet han havde glemt sin nøgle og derfor havde knust en rude for at skaffe sig adgang til sin bopæl. Politiet afsluttede sagen med at udfærdige en socialrapport om de forhold, som den uligevægtige, 19-årige boede under, således at han måske kunne få fornøden støtte fra de sociale myndighederne. Afslutningsvist kørte politiet den 19-årige til et sygehus, hvor han blev indlagt til fornøden omsorg.

To førere af samme bil sigtet – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.15 standsede politiet en varebil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Patruljen havde bemærket, at bilen blev ført af en kvinde, men da de rettede henvendelse ved køretøjet havde føreren og passageren byttet plads. Bag rattet sad en mand, og kvinden sad nu på passagersædet. Kvinden blev testet med narkometeret som viste, at hun var påvirket af hash. Hun blev derfor sigtet og anholdt for narkokørsel. Manden som nu førte bilen, 33-årig fra Greve, havde ingen kørekort. Så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Den 32-årige kvinde som ejer bilen, blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en person uden gyldigt kørekort. I forbindelse med anholdelsen blev kvinden fundet i besiddelse af et større kontantbeløb. Politiet konstaterede, at kvinden havde gæld til politiet, så patruljen beslaglagde et femcifret kontantbeløb af den 32-åriges penge til at dække gælden. Den 32-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. De kan begge forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Uheld med spiritus – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.09 kørte en varebil i nordlig retning ad Industrivej og ind i krydset ved Skovvejen, hvor bilen påkørte en vigepligtstavle, autoværnet og en lysmast, hvorefter den væltede. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf føreren af varebilen, en 40-årig mand fra Jyderup som var kraftig spirituspåvirket. Føreren var uskadt, så han blev sigtet, anholdt for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Lystmasten væltede ved påkørslen og der var brug for en tekniker på stedet, for at sikre de blottede ledninger. Skovvejen blev spærret i østgående retning, indtil der var ryddet op på stedet. Efter blodprøveudtagelsen blev den 40-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mobiltelefon afslørede tasketyv – Svinninge / Havnsø, Føllenslev

Kl. 15.44 fik politiet anmeldelse fra en 67-årig kvinde fra Svinninge om, at hun i forbindelse med indkøb i et supermarked i byen havde mistet sin taske. Hun havde stillet den fra sig, og i tasken befandt sig bl.a. en mobiltelefon, da tasken blev stjålet af en ukendt person. Da tyveriet blev opdaget i supermarkedet, iværksatte den 67-årige en sporing af sin mobiltelefon, hvilket førte hende til en privat adresse i Havnsø. En kvinde på adressen blev konfronteret sporingsoplysningerne fra telefonen, men hun nægtede at kende noget til sagen. Politiet blev tilkaldt og efterforskede sagen straks bl.a. ved gennemsyn af videoovervågningen i supermarkedet. Ved politiets henvendelse på adressen i Havnsø kunne politiet konstatere, at der var sammenfald mellem kvinden på butikkens videoovervågning og den 70-årige kvinde, som politiet og offeret nu havde kontakt til. Med baggrund i efterforskningen sigtede politiet den 70-årige kvinde for tyveri af tasken, som politiet senere fandt i den sigtedes have. Den 70-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod hende skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Nygade, Holbæk
Rahbæks Have, Holbæk
Hallebyorevej, Langemark, Jyderup