Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/10/21 til 2019/10/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 16.57 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lade. Det viste sig, at branden var opstået i en frontlæsser og havde været så kraftig, at tagen på laden blev ødelagt. Branden udviklede tyk, sort røg, som dog steg næsten lodret op i luften, så der ikke var fare for hverken personer eller forstyrrelse af trafikken på den nærliggende vej. Frontlæsseren var tidligere på eftermiddagen blevet brugt af et familiemedlem til den 71-årige, mandlige ejer. Hans hustru opdagede branden, og trods forsøg på at slukke branden med flere skumslukkere måtte brandvæsnet tilkaldes. Ingen kom til skade ved branden, som ikke bredte sig til øvrige maskiner og f.eks. halm i laden.

Narkokørsel – Tuse Næs Vej, Holbæk

Kl. 10.40 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 11.35 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen i østgående retning. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Birkevænget, Holbæk

Kl. 12.20 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Da narkometertesten indikerede, at han var påvirket af amfetamin under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 14.40 blev en 27-årig mand fra Holbæk igen anholdt og sigtet af politiet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, da han blev genkendt af den patrulje, der kl. 1135 havde anholdt ham for narkokørsel på Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en ny blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / spiritus- / narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 15.23 blev den patrulje, som transporterede den anholdte, lettiske spritbilist fra Gislingevej, Gislinge, impliceret i et færdselsuheld. Patruljen kørte ad Roskildevej mod syd ud for Birkevænget, da føreren af en bagvedkørende varebil overså patruljebilen. Patruljebilen blev derfor påkørt, så varebilens frontrude blev ødelagt og airbags udløst. Varebilen blev ført af en 24-årig mand fra Holbæk, som viste sig at være påvirket af spiritus og narkotika under kørslen. Også han blev derfor anholdt af politiet og sigtet for overtrædelserne af færdselsloven. En anden patrulje kom til uheldsstedet og tog sig af de nu to anholdte og sagsbehandlingen, idet de to politibetjente i tilkaldte ambulancer blev bragt til skadestuen til kontrol. Den ene havde slået sine fortænder som følge af påkørslen bagfra, medens den anden politibetjent, den anholdte i politibilen samt den 24-årige var sluppet uskadte fra uheldet. Den 24-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.05 kontrollerede politiet en bil, der holdt parkeret på vejen, og hvori en person sad afventende. Der var tale om en 42-årig mand fra Jyderup, som blev kontrolleret nærmere og herunder fundet i besiddelse af 40 poser med ca. 1, 7 gram hash i hver samt optegnelser, der mindede om et regnskab. Han blev derfor anholdt af politiet, der sigtede ham for besiddelse af hashen med henblik på videresalg. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 42-årige, der dog vil høre nærmere fra politiet. Hashen og “regnskabspapirne” blev beslaglagt som bevis i sagen.

Høje brag – Agervang / Havevang, Holbæk

Kl. 19.41 fik politiet en anmeldelse om, at der i området ved Agervang og Havevang var hørt noget, der kunne minde om afgivelse af flere skud. Ingen personer var set i området, men politiet rykkede alligevel talstærkt ud med baggrund i anmeldelsen. Patruljerne, heriblandet en hundepatrulje, traf i området flere personer, men fandt hverken noget mistænkeligt hos dem eller årsagen til lydene, der kunne minde om skud. Politiet forlod herefter området uden at have fået klarhed over årsagen til anmeldelsen.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.55 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Holte for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uheld i lyskryds – Munkholmvej/Stormøllevej, Holbæk

Kl. 09.42 kørte to biler sammen i lyskrydset Munkholmvej/Stormøllevej. En 21-årig kvinde fra Holbæk kørte ad Munkholmvej mod øst, men overså at lyssignalet var rødt i hendes retning. Ad Stormøllevej kørte en 46-årig kvinde frem i krydset for grønt lys, hvor de to biler kolliderede. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik mindre skader. Bilerne kunne dog godt køre videre efter uheldet. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet. Den 20-årige fører kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkobilist med hash og ulovlig kniv – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 00.17 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Fårevejle St. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af en låsbar foldekniv samt godt to gram hash. Narkometertesten indikerede, at han også var påvirket af hash under kørslen i bilen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Hashen og den ulovlige kniv blev konfiskeret med henblik på senere destruktion, når sagerne mod ham er afgjort.

Uro på borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 10.00 blev en patrulje sendt til jobcentret på Holbæk Kommune, hvor en borger skabte uro og utryghed ude foran bygningen. Manden havde tidligere skabt problemer på jobcentret, så personalet frygtede, at det ville ske igen. Politiet kom frem og traf en 53-årig mand uden fast bopæl i Holbæk, som patruljen fik en alvorssnak med. Manden forlod herefter stedet, og der kom ikke flere anmeldelser om uro på jobcentret.

Ordensbekendtgørelsen – Vestergade, Holbæk

Kl. 22.38 blev politiet tilkaldt til en pub, hvor en gæst var blevet smidt ud på grund af dårligt opførsel, og nu stod foran beværtningen og skabte uro. Patruljen traf en spirituspåvirket 30-årig mand fra Svebølle, som nægtede at forlade stedet eller samarbejde med politiet. Han blev derfor anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen og taget med i detentionen. Han blev løsladt senere på aftenen og kan forvente en bøde for sin optræden.

Vold mod politibetjent – Jernbaneplads, Holbæk

kl. 05.32 var en patrulje til stede på Jernbaneplads i forbindelse med en anmeldelse om slagsmål. Politiet traf her en 25-årig mand fra Føllenslev, som optrådte truende og aggressivt over for patruljen. En betjent bad om mandens navn og personnummer, og i den forbindelse spyttede den 25-årige betjenten i ansigtet. Han blev derfor anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand og taget med til stationen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 25-årige løsladt, men kan nu forvente et retsligt efterspil på sin optræden.

Dreng i stjålet bil / hærværk / tyveri mv. – Orø – Holbæk

Kl. 08.36 fik politiet en henvendelse fra sognefogeden på Orø, som var blevet kontaktet af flere borgere på øen, fordi man dels ville anmelde en bil stjålet og hasarderet kørsel i den formentlig stjålne bil af en person, som normalt ikke kørte bilen på den måde. Ud fra de modtagne oplysninger havde sognefogeden en mistanke om, at den stjålne bil kunne være på vej med færgen til Holbæk. I Holbæk havn kontrollerede politiet passagerer og køretøjer om bord på færgen, herunder fik politiet kontakt til en 14-årig dreng fra Holbæk. Ud fra de anmeldelser, som politiet i mellemtiden havde modtaget om strafbare forhold på Orø, kunne han mistænkes for at have stjålet en bil, som han havde kørt i til færgen. Politiet tilbageholdt derfor den 14-årige, som er under den kriminelle lavalder på 15 år og derfor hverken kan anholdes eller sigtes for noget strafbart forhold. Den 14-åriges værge og de sociale myndigheder blev derfor kontaktet, så de kunne overvære afhøringen af den 14-årige, hvor han blev afhørt om kørsel uden førerret i en personbil, der var stjålet på Orø. Den 14-årige kunne ifølge oplysninger til politiet også mistænkes for hærværk dels mod en bil, dels mod et hus og et drivhus. Efter afhøringen hos politiet blev den 14-årige overgivet til sin værge, medens politiet forsøger at få et samlet overblik over de forhold, som den 14-årige kan mistænkes at have en rolle i. Senere på dagen tog politiet til Orø, hvor den stjålne bil blev fundet efterladt på havnen. I bilen fandt politiet noget værktøj, som var fjernet fra en af de adresser på Orø, hvor den 14-årige kunne mistænkes at have begået hærværk. Politiet forsøger nu også at få samlet eventuelle erstatningskrav sammen, inden den 14-årige samt hans værge vil høre nærmere fra politiet.

Uro og uorden førte til hærværk – Holbækvej, Jyderup

Kl. 14.11 fik politiet en henvendelse om noget uro og uorden i en baggård til både en forretning og privat beboelse, idet nogen skulle være blevet jagtet med et slagredskab. Politiet kørte til stedet, hvor der var ro og ingen risiko for overfald på nogen. På stedet blev truffet en 42-årig mand fra Svinninge, som havde været lidt irriteret over høj musik i samme ejendom hos to mænd på 34 og 37 år fra Jyderup, der begge var påvirkede af bl.a. spiritus. Politiet talte parterne til orden, og ingen blev sigtet for noget.
Kl. 1805 måtte politiet køre retur til stedet, idet den 42-årige havde overrasket den 34-årige i færd med at smøre hans forretningsdør ind i sennep og remoulade. Det havde ført til lidt uro blandt mændene igen, så politiet sigtede den 34-årige for hærværk. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 19.54 fik politiet en anmeldelse om, at 10-12 unge var forsamlet ved skuret ved togstationen, hvor de spillede højt musik til ulempe for de omkringboende, ligesom de urinerede op ad stationsbygningen. Politiet kørte til området ved stationen, men de unge var forsvundet, så roen var faldet over området igen.

Spirituskørsel mod ensretningen mv. – Havnegade, Holbæk

Kl. 02.35 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Havnegade mod ensretningen. Bilen blev ført af en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Moldova, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel mod ensretningen. Det strafferetlige skridt var han ikke særlig tilfreds og ville forsøge at undgå sagen ved at bestikke politifolkene med et kontant beløb. Det slap han ikke godt fra og fik endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forsøg på bestikkelse af offentlig myndighed. Den 28-åriges bil beslaglagde politiet med henblik på udlevering til ejeren. Politiet løslod den 28-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til straffesagerne, samtidig med at den 28-årige fik besked på at henvende sig hos politiet mandag eftermiddag, så han kan få sine sager afgjort strafferetligt, når alkoholpromillen fra blodprøven kendes.

Indbrud i Perioden

Bygvænget, Tuse, Holbæk
Solsortvej, Holbæk
Solsortvej, Holbæk (2 steder)
Strandvejen, Hørby, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Valdemar Sejrsvej, Holbæk
Spånnebæk, Holbæk
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk (2 steder)
Solbakken, Holbæk
Åmosevej, Holmstrup, Jyderup
Skarridsøgade, Jyderup
Dyremosevej, Jyderup
Hjortholmvej, Tølløse