Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/10/14 til 2019/10/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro på borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 10.00 blev en patrulje sendt til jobcentret på Holbæk Kommune, hvor en borger skabte uro og utryghed ude foran bygningen. Manden havde tidligere skabt problemer på jobcentret, så personalet frygtede, at det ville ske igen. Politiet kom frem og traf en 53-årig mand uden fast bopæl i Holbæk, som patruljen fik en alvorssnak med. Manden forlod herefter stedet, og der kom ikke flere anmeldelser om uro på jobcentret.

Ordensbekendtgørelsen – Vestergade, Holbæk

Kl. 22.38 blev politiet tilkaldt til en pub, hvor en gæst var blevet smidt ud på grund af dårligt opførsel, og nu stod foran beværtningen og skabte uro. Patruljen traf en spirituspåvirket 30-årig mand fra Svebølle, som nægtede at forlade stedet eller samarbejde med politiet. Han blev derfor anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen og taget med i detentionen. Han blev løsladt senere på aftenen og kan forvente en bøde for sin optræden.

Vold mod politibetjent – Jernbaneplads, Holbæk

kl. 05.32 var en patrulje til stede på Jernbaneplads i forbindelse med en anmeldelse om slagsmål. Politiet traf her en 25-årig mand fra Føllenslev, som optrådte truende og aggressivt over for patruljen. En betjent bad om mandens navn og personnummer, og i den forbindelse spyttede den 25-årige betjenten i ansigtet. Han blev derfor anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand og taget med til stationen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 25-årige løsladt, men kan nu forvente et retsligt efterspil på sin optræden.

Dreng i stjålet bil / hærværk / tyveri mv. – Orø – Holbæk

Kl. 08.36 fik politiet en henvendelse fra sognefogeden på Orø, som var blevet kontaktet af flere borgere på øen, fordi man dels ville anmelde en bil stjålet og hasarderet kørsel i den formentlig stjålne bil af en person, som normalt ikke kørte bilen på den måde. Ud fra de modtagne oplysninger havde sognefogeden en mistanke om, at den stjålne bil kunne være på vej med færgen til Holbæk. I Holbæk havn kontrollerede politiet passagerer og køretøjer om bord på færgen, herunder fik politiet kontakt til en 14-årig dreng fra Holbæk. Ud fra de anmeldelser, som politiet i mellemtiden havde modtaget om strafbare forhold på Orø, kunne han mistænkes for at have stjålet en bil, som han havde kørt i til færgen. Politiet tilbageholdt derfor den 14-årige, som er under den kriminelle lavalder på 15 år og derfor hverken kan anholdes eller sigtes for noget strafbart forhold. Den 14-åriges værge og de sociale myndigheder blev derfor kontaktet, så de kunne overvære afhøringen af den 14-årige, hvor han blev afhørt om kørsel uden førerret i en personbil, der var stjålet på Orø. Den 14-årige kunne ifølge oplysninger til politiet også mistænkes for hærværk dels mod en bil, dels mod et hus og et drivhus. Efter afhøringen hos politiet blev den 14-årige overgivet til sin værge, medens politiet forsøger at få et samlet overblik over de forhold, som den 14-årige kan mistænkes at have en rolle i. Senere på dagen tog politiet til Orø, hvor den stjålne bil blev fundet efterladt på havnen. I bilen fandt politiet noget værktøj, som var fjernet fra en af de adresser på Orø, hvor den 14-årige kunne mistænkes at have begået hærværk. Politiet forsøger nu også at få samlet eventuelle erstatningskrav sammen, inden den 14-årige samt hans værge vil høre nærmere fra politiet.

Uro og uorden førte til hærværk – Holbækvej, Jyderup

Kl. 14.11 fik politiet en henvendelse om noget uro og uorden i en baggård til både en forretning og privat beboelse, idet nogen skulle være blevet jagtet med et slagredskab. Politiet kørte til stedet, hvor der var ro og ingen risiko for overfald på nogen. På stedet blev truffet en 42-årig mand fra Svinninge, som havde været lidt irriteret over høj musik i samme ejendom hos to mænd på 34 og 37 år fra Jyderup, der begge var påvirkede af bl.a. spiritus. Politiet talte parterne til orden, og ingen blev sigtet for noget.
Kl. 1805 måtte politiet køre retur til stedet, idet den 42-årige havde overrasket den 34-årige i færd med at smøre hans forretningsdør ind i sennep og remoulade. Det havde ført til lidt uro blandt mændene igen, så politiet sigtede den 34-årige for hærværk. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 19.54 fik politiet en anmeldelse om, at 10-12 unge var forsamlet ved skuret ved togstationen, hvor de spillede højt musik til ulempe for de omkringboende, ligesom de urinerede op ad stationsbygningen. Politiet kørte til området ved stationen, men de unge var forsvundet, så roen var faldet over området igen.

Spirituskørsel mod ensretningen mv. – Havnegade, Holbæk

Kl. 02.35 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Havnegade mod ensretningen. Bilen blev ført af en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Moldova, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel mod ensretningen. Det strafferetlige skridt var han ikke særlig tilfreds og ville forsøge at undgå sagen ved at bestikke politifolkene med et kontant beløb. Det slap han ikke godt fra og fik endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forsøg på bestikkelse af offentlig myndighed. Den 28-åriges bil beslaglagde politiet med henblik på udlevering til ejeren. Politiet løslod den 28-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til straffesagerne, samtidig med at den 28-årige fik besked på at henvende sig hos politiet mandag eftermiddag, så han kan få sine sager afgjort strafferetligt, når alkoholpromillen fra blodprøven kendes.

 

Færdselsuheld med spiritus i blodet – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 20.19 skete et færdselsuheld, hvor en 68-årig mand fra København ramte ind i autoværnet i et solouheld. Politiet spærrede kortvarigt motorvejen, mens oprydningsarbejdet forestod, og autoværnet, der var beskadiget, blev klippet op, så det ikke længere var til fare for øvrige bilister. Manden blev testet med et alkometer, der viste over den tilladte promille, så han blev sigtet for spirituskørsel og fik under anholdelse udtaget en blodprøve på sygehuset. Bilen blev flyttet, og manden vil høre nærmere om sin kørsel, når resultatet af blodprøven kommer i politiets hænder.

Mistænkelige mænd – Hvedevænget, Tuse, Holbæk

Kl. 08.35 fik politiet en henvendelse fra en 45-årig kvinde fra Holbæk, som kl. ca. 08.15 havde bemærket to fremmede mænd, som gik i indkørslen. Hun henvendte sig til dem og spurgte om deres ærinde. De talte gebrokkent engelsk og svarede, at de ledte efter en bro på hendes adresse, som var indtastet på GPSen på mændenes mobiltelefon. Da anmelderen svarede dem, at der – som de jo kunne se – ikke var nogen bro på hendes adresse, forlod de stedet og forsvandt i ukendt retning. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: Grå arbejdsjakke med noget rødt og grå arbejdsbukser; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: Sort arbejdsjakke og sorte arbejdsbukser. Politiet fandt ikke de to mænd, men politiet vil nu prøve at finde ud af, om de kan have noget at gøre med et indbrud i en villa på Rugvænget, Tuse, hvilket blev anmeldt til politiet tirsdag eftermiddag kl. 14.44. Indbruddet var sket i tidsrummet fra torsdag d. 101019 og indtil anmeldelsen, idet et vindue var brudt op til en villa. Umiddelbart var der ikke stjålet noget fra stedet, selv om tyven havde rodet skuffer og skabe igennem. Politiet afventer nu, om eventuelle tekniske spor fra indbruddet kan give oplysninger om tyven(e).

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området tirsdag morgen, herunder måske køretøjer, som kan sættes i forbindelse med dem. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Uro og larm på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 22.04 fik politiet en henvendelse om, at en del biler var forsamlet på tankstationens område, hvor de larmede og bl.a. spillede musik højlydt. Politiet kørte til stedet, hvor der kun var få biler til stede. En 23-årig mand fra Holbæk, som politiet traf på stedet, blev formanet og opfordret til mere afdæmpet adfærd, så de omkringboende ikke blev forstyrret. Ingen blev sigtet for noget.

Indbrud i øjeblikket – Agervænget, Regstrup – Holbæk

Kl. 0335 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde havde låst sig inde i soveværelset, efter at fremmed person var brudt ind i huset. Politiet kørte til området og kunne konstatere, at en ukendt person havde brudt et vindue op og derved fået adgang til huset. Tyven havde dog ikke nået at stjæle noget, inden huset blev forladt via indstigningsvinduet. En 58-årig kvinde havde forinden hørt nogle skramlelyde om natten og kunne ikke sove. Da der kom flere lyde, havde hun tændt lyset og formentlig derved skræmt tyven væk. Kvinden så ikke tyven og kunne derfor ikke give noget signalement til politiet. Ingen mistænkelige personer blev truffet i området ved kvindens bopæl. Politiet afventer nu resultatet af nogle tekniske spor, som blev sikret på stedet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej / Brorfeldevej, Brorfelde, Holbæk

Kl. 1814 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor flere bilister var involveret, og hvor der var tilskadekomne. På uheldsstedet var flere biler impliceret, så politiet måtte spærre Ringstedvej i begge retninger under rednings- og oprydningsarbejdet. Uheldet skete, da en 24-årig mand fra Ugerløse kørte i en personbil ad Ringstedvej mod syd med en 27-årig kvinde fra København NV som passager. Kort før krydset ved Brorfeldevej overhalede han en personbil, der holdt stille før svingning til venstre ad Brorfeldevej. Under overhalingen ramte den 24-årige frontalt ind i en modkørende personbil ført af en 51-årig mand fra Aarhus V. Sammenstødet mellem de to biler bevirkede, at to andre biler blev involveret, inden den 51-åriges bil kørte af vejen og ramte et plankeværk. Den 24-årige mand og hans kvindelige passager kom begge til skade ved uheldet og blev indbragt til et sygehus til behandling for knogleskader. De øvrige bilister slap med diverse knubs som følge af det voldsomme sammenstød. Da den 24-årige i et vist omfang var påvirket af spiritus under kørslen, fik han på sygehuset udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 19.30, så vejen atter kunne for trafik i begge retninger.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 22.23 fik politiet en anmeldelse om en forulykket bil ud for Ringstedvej 173. Der var tale om en personbil, som en 19-årig mand fra Mørkøv havde mistet kontrollen over på grund af aquaplanning, da han kørte i nordlig retning. Han kørte af vejen og ind i en indhegnet fold, hvor hegnet blev ødelagt. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 02.14 var en 40-årig mand fra Holbæk forulykket under kørsel i en personbil ad Ringstedvej ud for nr. 173. Han kørte i nordlig retning og mistede kontrollen over bilen, da han formentlig kørte gennem vand på kørebanen. Bilen gled af vejen og rullede rundt ude på en mark, hvor den også ramte et hegn. Den 40-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret.

Indbrud i Perioden

Spånnebæk, Holbæk
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk (2 steder)
Solbakken, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk
Rugvænget, Tuse, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Dyremosevej, Jyderup
Søbæksparken, Jyderup
Kongsdalvej, Kongsdal, Mørkøv
Agervænget, Regstrup (3 steder)
Bellisvej, Kundby, Svinninge
Irisvej, Kundby, Svinninge
Hejrevej, Ugerløse