Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/09/30 til 2019/10/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Musik til ulempe på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 21.10 fik politiet en anmeldelse om, at flere biler holdt på en tankstation, medens førere og passagerer spillede højt musik til ulempe for naboerne. Politiet kørte til stedet og fik lagt en dæmper på de tilstedeværende bilister. Ingen blev sigtet for noget.

Tricktyveri – Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk

Kl. 15.50 anmeldte pårørende til en 92-årig kvinde fra Holbæk, at hun havde fået uventet besøg lørdag d. 051019 kl. ca. 17.00 af en fremmed kvinde. Kvinden havde oplyst at være sygeplejerske og var blevet sendt af den 92-åriges læge med noget medicin til hende. Den 92-årige manglede ikke umiddelbart noget medicin, men havde alligevel lukket den fremmede kvinde ind i sin lejlighed, som den fremmede kvinde nu gik rundt i og gennemsøgte herunder flere tasker tilhørende den 92-årige. Hun havde til sidst oplyst den fremmede kvinde om, at hun ikke havde nogen kontanter, hvorefter den fremmede havde forladt stedet. Senere havde den 92-årige opdaget, at en pung uden indhold dog var blevet stjålet fra hende under det uventede besøg. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Nydelig, velsoigneret ung kvinde, som talte dansk. Politiet forsøger nu at få
kvinden identificeret.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området sent lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fældet træ ramte bil – Valdemar Sejsvej, Tveje Merløse, Holbæk

Kl. 16.07 rykkede politiet ud til et lidt usædvanligt færdselsuheld, idet en bilist var blevet ramt af en fældet træ. Det viste sig, at en 50-årig kvinde fra Holbæk med en 17-årig mand som passager kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej, da bilens kølerhjelm pludselig blev ramt af toppen af et grantræ. Der opstod skade på bilen, og de to personer i den blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til kontrol. De var dog begge sluppet fysisk uskadte fra hændelsen, som de dog var noget chokerede over. En 51-årig mand fra Holbæk ville på sin private grund fælde et stort grantræ, som han havde sikret med diverse reb, så træet ikke burde falde ud over offentlig vej. Imidlertid gik en knude i rebet op, så han ikke kunne forhindre træet i at falde ud over Valdemar Sejrsvej et par hundrede meter nord for Omfartsvejen. Politiet har nu optaget rapport om hændelsen for at få klarlagt, om den 51-årige mand kan drages strafferetligt til ansvar.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 17.15 rykkede politiet ud med flere patruljer efter en anmeldelse om slagsmål med op til 10 personer i området. Ved politiets ankomst var der dog faldet ro på blandt de syv mænd og kvinder i alderen 16-30 år, som politiet traf i området. Ingen var kommet til skade ved uroen, som var opstået, efter at en person var tilbageholdt af andre på en mistanke om muligt salg af euforiserende stoffer. Politiet fandt ikke noget ulovligt blandt de tilstedeværende og forlod området ganske kort efter. Ingen blev sigtet for noget i anledning af uroen.

Undersøgelse af brand – Johannevej, Holbæk

Kl. 08.07 kørte politi og brandvæsen til Johannevej i Holbæk, hvor der var opstået brand i en villa. Beboeren, en 88-årig kvinde, var selv kommet ud af huset og så til, mens brandvæsnet slukkede branden. Kvinden fik hjælp af plejepersonalet til genhusning, og ingen andre boliger var i fare. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i huset for at sikre sig, at der ikke var andre til stede. Det var ikke tilfældet, og politiets indledende undersøgelser peger på, at det var et stearinlys, der startede branden. Den endelige brandårsag skal dog fastlægges af brandteknikere.

2 x Spirituskørsel – Svinningevej, Snertinge, Holbæk og Låddenhøj, Roskilde

Kl. 15.02 standsede politiet en 40-årig kvinde fra Kalundborg på Svinningevej, der var påvirket af spiritus under kørslen. Politiet forsøgte at teste kvinden med et alkometer, men dette var kvinden ikke i stand til. Hendes opførsel og tilstand vidnede dog om, at hun var påvirket af spiritus, så hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og så kørte patruljen mod sygehuset for at få taget en blodprøve. Kvinden blev løsladt kort efter, men er stadig sigtet, og hun vil høre nærmere om promillen og sin forseelse, når sagen skal afgøres.

Kort efter kl. 15.03 i en anden kommune, på Låddenhøj i Roskilde, blev en 73-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for spirituskørsel. Manden blev standset, idet han førte bilen slingrende og på en måde, der bestemt ikke var betryggende for hans omgivelser. Manden var ikke i stand til at få taget en alkometertest, men hans opførsel vidnede ligeledes om, at han var påvirket. Så han blev også anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han kørte med politiet til sygehuset for at få udtaget en blodprøve, og han blev løsladt kort efter og kørt hjem til bopælen, selvom han stadig er sigtet. Han vil også høre nærmere om sin optræden i trafikken, når sagen skal afgøres.

Anmeldelse om mand med våben – Birkevænget, Holbæk

Kl. 08.57 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd stående uden for en adresse på Birkevænget var i besiddelse af en pistol, som den ene havde vist frem. Anmeldelsen medførte udrykning af et større antal patruljer, som fik kontakt til en 24-årig mand fra Hvidovre og en 43-årig mand fra Holbæk. Politiet fandt den 43-årige i besiddelse af en hardballpistol, 30 gram hash og en tilvirket kniv. Adfærden med synlig transport af hardballpistolen medførte en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen samt ordensbekendtgørelsen på grund af den utryghedsskabende adfærd, ligesom han blev sigtet for overtrædelse af knivloven samt lov om euforiserende stoffer med hensyn til hashbesiddelsen. De ulovlige effekter inklusiv hardballpistolen blev beslaglagt af politiet, så yderligere utryghedsskabende adfærd med bl.a. hardballpistolen blev forhindret. Den 43-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Den 24-årige mand blev ikke sigtet for noget .

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 18.03 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld, hvor en personbil med fire personer var forulykket. Uheldsstedet var ca. 1 km. øst for afkørsel 19 i det østgående spor, hvor personbilen var kommet ud i midterrabatten, havde ramt autoværnet og var herefter kørt ud i nødsporet, hvor også autoværnet blev ramt. Bilen havde snurret rundt og fået adskillige materielle skader. En lægehelikopter var blevet tilkaldt og landede på motorvejen, men de fire personer i bilen blev opsyn af en læge fra lægehelikopteren i fire ambulancer bragt til skadestuen til kontrol. Ingen var dog kommet til skade ud over diverse knubs som følge af uheldet. Uheldets skyldtes ifølge politiets undersøgelser formentlig et ildebefindende hos en 47-årig mand fra Nykøbing Sj., som førte personbilen. Kort før kl. 19.00 var vejen atter farbar i begge vognbaner efter uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev impliceret.

Hash i bilen – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.45 traf politiet tre mænd, som sad i en parkeret bil. Patruljen mistænkte de tre for at være i besiddelse af narko, så de ransagede bilen og visiterede de mænd, som var i alderen 18-19 år og fra Jyderup. Politiet fandt en klump hash i bilen, som en 19-årig mand erkendte tilhørte ham. Hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 19-årige kan forvente en bøde i sagen.

Tyveri fra stofbutik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 17.35 anmeldte ejeren af en stofbutik, at hun netop havde været udsat for tyveri. To personer, en mand og en kvinde, indfandt sig i butikken, hvor de stjal en kjole til en værdi af 749 kr. og løb fra stedet. Indehaveren af butikken så tyveriet og løb efter de to butikstyve, som løb ned ad Søstræde og forbi Holbæk Teater, hvor anmelderen tabte dem af syne.

De to mistænkte beskrives som:
A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Kruset hår, en tatovering, en stjerne, under det venstre øje., Talte: Dansk, Iført: En lang brun-ternet uld frakke.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk med accent, Iført: Muligt en rød jakke.

Vidner, som har bemærket de to beskrevne personer, og som kan komme med oplysninger om dem eller et evt. flugtkøretøj, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Ægirsvej, Allerup, Holbæk
Borgmester N E Hansensvej, Holbæk
Vestervangen, Allerup, Holbæk
Holbækvej, Sibberup, Regstrup