Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-11-11 til 2015-11-19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby 
2015-11-19 – Kl. 08.01 sigtede politiet en 59-årig kvinde fra Nykøbing Sj. for kørsel uden førerret i sin personbil. Hun havde i 2013 fået inddraget sin førerret af politiet på grund af manglende deltagelse i en kontrollerende køreprøve. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 59-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Politiet beslaglagde derfor hendes personbil med henblik på endelig konfiskation i forbindelse med et retsmøde, som hun vil blive indkaldt til på et senere tidspunkt.

Mistænkelige mænd – Ejler Urnesvej, Holbæk
2015-11-19 – Kl. 16.48 modtog politiet en henvendelse om, at to mænd var set gående fra søen i retning mod Ladegårdsparken og medbringende genstande, som kunne opfattes som en eller anden form for skydevåben. Politiet kørte til området med flere patruljer for at lede efter mændene, ligesom politiet talte med borgerne i området om, hvorvidt de også havde set mændene. Beboerne i området havde ikke bemærket mændene, ligesom politiet trods intens eftersøgning heller ikke fandt mændene. Derfor har politiet ikke grundlag for at foretage videre i anledning af anmeldelsen.

Butikstyveri / mistænkeligt forhold – Ringstedgade, Roskilde/Kundbyvej, Torslunde, Svinninge – Holbæk
2015-11-19 – Kl. 21.52 modtog politiet en anmeldelse fra personalet i en kiosk ved en tankstation om, at to mænd netop havde stjålet to Smirnoff Ice og en lighter til en samlet værdi af ca. 60 kr. De var kørt fra stedet i en personbil, hvis nummerplade personalet nåede at aflæse. Personalet havde forsøgt at tilbageholde de to tyve ved at holde butiksdøren lukket, men tyvene havde tvunget døren op, inden de efterfølgende kørte fra stedet i flugtbilen. Politiet ledte forgæves efter tyvene og deres bil i området.
Kl. 0038 fik politiet en henvendelse fra en anmelder, som netop havde overrasket en ung mand på vej ind i en af bygningerne på den ejendom, hvor anmelderen boede. Da den unge mand blev opdaget, løb han ud til en afventende bil, hvori der var formentlig to andre personer. Bilen, hvis nummerplade anmelderen aflæste, kørte fra stedet med anmelderen bagefter i egen bil. Da anmelderen gav tegn til, at bilen skulle standse, satte føreren af bilen hastigheden meget op og forsvandt i området. Politiet kunne konstatere, at der var tale om samme bil som fra butikstyveriet i Roskilde, og fik bilen standset på Holbækmotorvejen. I bilen fandt politiet de stjålne varer fra kiosken, hvorfor to mænd på 19 og 20 år fra Hvidovre blev sigtet for tyveri. I bilen var yderligere to mænd på 20 og 22 år fra Hvidovre, men de kunne ikke mistænkes for noget strafbart hverken i relation til butikstyveriet eller adfærden på Kundbyvej, Svinninge.

Forsøg på indbrud / narkokørsel – Holbækvej, Tølløse – Holbæk
2015-11-19 – Kl. 23.54 fik politiet en anmeldelse om forsøg på et indbrud i et skur ved en skole. To mænd var blevet overrasket og straks efter kørt fra stedet i en varebil. Politiet kørte til området for at lede efter varebilen, som politiet kl. ca. 0006 traf i Ugerløse. Det viste sig, at varebilen var forsynet med nummerplader, der var meldt stjålne fra Hovedgaden, Borup, d. 30/10-2015. I varebilen var en 21-årig mand fra Roskilde (fører) og en 23-årig mand fra Hedehusene, som begge blev anholdt og sigtet for forsøget på indbrud i skuret. Den 21-årige fik tillige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, da politiet efter en narkometertest kunne mistænke ham for at være påvirket af både hash og kokain. Begge anholdte blev løsladt efter endt sagsbehandling, og de kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Skelbæk, Snertinge – Holbæk
2015-11-18 – Kl. 15.37 slog en husejer alarm, fordi anmelderen netop var kommet hjem og havde fundet en bil holdende inde i sin have. I bilen sad en livløs mand. Ambulancepersonale og politiet kørte til stedet, hvor manden blev reddet ud af bilen og bragt til sygehuset. Her kunne en læge meddele, at manden var afgået ved døden. Ved nærmere undersøgelse af uheldsstedet viste det sig, at bilisten før uheldet var kørt ad Skelbæk mod øst. En stensætning og et busskilt i vejens højre side var blevet ramt, før bilisten var kørt over i den modsatte side af vejen og gennem et buskads, inden bilen standsede i anmelderens have. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken. Føreren af bilen er blevet identificeret og formodes at have fået et ildebefindende under kørslen. De pårørende er endnu ikke underrettet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk
2015-11-18 – Kl. 18.03 fik politiet melding om, at to bilister var stødt sammen i krydset ved L. C. Worsøesvej. En 54-årig kvinde fra København Ø svingede i sin personbil fra Valdemar Sejrsvej til venstre ud på L. C. Worsøesvej og blev under svingningen påkørt af en modkørende personbil ført af 63-årig kvinde fra Tølløse. Den 63-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var også sluppet uskadt fra uheldet ligesom den 54-årige. Kl. 19.08 skete endnu et færdselsuheld i krydset, hvor et bjærgnings køretøj var ved at fjerne et af de havarerede biler fra uheldet tidligere. En 27-årig mand fra Holbæk påkørte af ukendte årsager bjærgningskøretøjet, men slap uskadt fra uheldet. Føreren af bjærgningskøretøjet slap også uskadt fra uheldet.
Udarbejdet af: Martin Bjerregaard

Færdselsuheld – Kattegatvej, Holbæk
2015-11-17 – Kl. 11.32 kørte ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld med en bilist og en cyklist impliceret. Det viste sig, at en 37-årig kvinde fra Holbæk kørte i sin personbil ad Kattegatvej mod nord. I krydset ved Anders Larsensvej kunne hun ikke undgå påkørsel af en 65-årig mand fra Holbæk, der på sin cykel var kørt ad Anders Larsensvej og ud foran bilisten. Krydset blev spærret af, således at cyklisten i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling. En bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de involverede køretøjer i anledning af ulykken. Bilisten slap uskadt fra uheldet, og cyklisten havde pådraget sig kvæstelser i hovedet, men er uden for livsfare.

Brandundersøgelse – Bygaden, Orø, Holbæk
2015-11-17 – Kl. 13.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en nedlagt skole på Orø, hvorfra der var blevet slået alarm på grund af røg udvikling i et nedlagt skolekøkken. Det viste sig, at nogle viskestykker var blevet taget ud fra en tørretumbler, men var kort efter brudt i brand med deraf følgende røgudvikling og mindre sod skade i bygningen. Politiet undersøger nu årsagen til branden nærmere. Ingen kom til skade ved branden.

Mistænkeligt forhold – Smedelundsgade, Holbæk
2015-11-12 – Kl. 19.59 kørte politiet ud for at lede efter fire unge mænd, som en anmelder havde set udvise stor interesse for de parkerede biler ved sygehuset. Da de havde følt sig opdaget, var de alle løbet ad en sti i retning mod kapellet. Politiet fandt ikke de unge mænd, men kunne dog konstatere, at ruderne i de parkerede biler alle var intakte. Hvad de unge mænds ærinde har været, er således uopklaret.

Anholdelse – Indbrud hos autoforhandler – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk
2015-11-11 – Kl. 01.36 anmeldte en årvågen borger, at han kunne se fire mænd luske rundt ved autoforhandleren. Politiet sendte flere patruljer til området, og undervejs kunne anmelderen oplyse, at han kunne nogen af mændene indenfor.
Da politiet nåede frem til stedet, stak de fire mænd af til fods i forskellige retninger. Det lykkedes dog hurtigt at løbe to af dem op, så politiet kl. 01.50 kunne anholde en 18-årig mand fra Slagelse og en 16-årig ung mand fra Nyrup. Ved yderligere eftersøgning i området kunne politiet anholde en 21-årig mand fra Slagelse.
Den fjerde gerningsmand gemte sig i området, men en tilkaldt politiet kunne snuse sig frem til en have ca. 200 meter væk, hvor en 18-årig mand fra Skælskør gemte sig bag et hegn. Han blev også anholdt i anledning af indbruddet hos autoforhandleren, hvor en dør var sparket ind for at skaffe sig adgang til stedet. Umiddelbart var der kun stjålet fire taletidskort, som blev fundet på en af de anholdte.
Alle fire anholdte blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor de onsdag formiddag blev afhørt til sagen. Forældrene til den 16-årige blev underrettet om anholdelsen af ham, og de sociale myndigheder skal overvære afhøringen af ham. Politiet forventer, at alle fire anholdte vil blive løsladt efter afhøringerne, men de kan så senere forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Løsladelse – Indbrud i autoværksted – Hovedgaden, Mørkøv
2015-11-12 – De fire mænd, som blev anholdt natten til onsdag efter indbrud hos en autoforhandler, blev alle sigtet for indbruddet og løsladt efter afhøring til sagen. Alle vil dog høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Njordvej, Holbæk
Rosenvænget, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Højvang, Holbæk
Holbækvej, Hvalsø
Munkevænget, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Holbækvej, Roskilde
Hovedgaden, Mørkøv
Nørupvej, Regstrup
Kvarmløsevej, Tølløse