Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/08/09 til 2019/08/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Voldelig cyklist – Sportsvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 11.45 fik politiet en anmeldelse om, at en cyklist havde optrådt voldeligt over for en 12-årig dreng fra Tølløse. Drengen har forklaret, at han og cyklisten havde en uoverensstemmelse på cykelstien, hvilket førte til et slag og et spark fra cyklisten. Drengen vil sammen med sine forældre blive afhørt yderligere til sagen. Politiet efterforsker sagen og vil gerne have cyklistens forklaring om episoden. Politiet vil også gerne høre fra vidner eller personer, der i øvrigt har oplysninger til sagen.

Butikstyveri blev til røveri – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 15.06 ringede en købmand til politiet, fordi en butikstyv var stukket af. Købmanden havde rettet henvendelse til manden, der havde taget ting fra butikken og lagt dem i sin pose uden at betale. Da købmanden rettede henvendelse til butikstyven, fremsagde han trusler, og undløb fra stedet. Da manden brugte trusler for at komme væk med sit udbytte, har politiet oprettet sagen som røveri, og den efterforskes. Manden beskrives som:
Mand, Dansk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med røde, hvide og blå tværstriber, sorte bukser og brune støvler med rødlige snørebånd, Medbragte: Blågrøn pose,

Narkokørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl. 15.40 blev en 30-årig mand fra Kalundborg standset og testet med narkometeret. Det slog ud på både cannabis og kokain, og han blev derfor sigtet og anholdt for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset og vil høre mere om sagen, når resultatet er i politiets hænder.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen vestgående, Kirke-Såby, Lejre

Kl. 16.33 ramte en 75-årig mand fra Kalundborg en 49-årig mand ligeledes fra Kalundborg, da de under køkørsel skulle bremse for forankørende trafik. 1. vognbane var kortvarigt lukket for oprydningen, og den 49-årige mand blev kørt til sygehuset for at blive undersøgt. Kl. 17.09 var alle spor åbne igen.

Narkokørsel – Holbæk Landevej, Uggerløse – Holbæk

Kl. 18.00 blev en 24-årig mand fra Sorø anholdt og sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af kokain. Manden fik udtaget en blodprøve og vil høre nærmere om sin sigtelse, når resultatet foreligger.

Narkokørsel – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 22.07 blev en 21-årig kvinde fra Holbæk anholdt og sigtet for narkokørsel. Kvinden blev taget med for at få udtaget en blodprøve til nærmere analyse, og når resultatet foreligger, vil hun høre nærmere om sin sigtelse. Hun blev løsladt kort efter anholdelsen.

Narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 17.05 blev en 50-årig kvinde fra Grevinge anholdt for at køre bil påvirket af cannabis. Kvinden fik udtaget en blodprøve under anholdelsen, og hun er sigtet i sagen, indtil politiet får resultatet af blodprøven, så sagen kan afgøres.

Narkokørsel – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.55 blev en 25-årig kvinde fra Regstrup anholdt og sigtet for at køre bil, mens hun var påvirket af cannabis. Hun fik udtaget en blodprøve, som skal analyseret, før sagen kan afgøres.

Vold – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 12.25 anmeldte en 23-årig mand fra Regstrup, at han om natten til søndag omkring kl. 01.40 befandt sig på Regstrup Station, hvor han havde spurgt to unge mænd, om de havde en lighter. De unge mænd svarede, hvad det ragede den 23-årige, der herefter blev tildelt et knytnæveslag i ansigtet af den ene af mændene. De to mænd forlod herefter stationen i en mindre rød personbil.
Den 23-årige havde herefter været på skadestuen, hvor han blev behandlet for et flækket øjenbryn.

Manden som slog beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 17-20 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: lidt krøllet hår. Talte: Dansk, Iført: Blå hættetrøje, løse sorte stof bukser, muligvis med striber, muligvis Converse sko.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har overværet overfaldet på den 23-årige mand eller som har oplysninger om den beskrevne gerningsmand, som kørte fra stedet i en mindre rød personbil kort efter episoden. Ring til lokalpolitiet i Køge på tlf. 114.

Salg af hash – Jernbaneplads, spor 1, Holbæk

Kl. 19.45 fik politiet oplysninger om, at der foregik noget mistænkeligt ved et skur, der ligger ved baneterrænet tæt ved spor 1 på Holbæk Station. Skuret var blevet opbrudt, og der var en del personer som kom og gik på stedet. En patrulje kom frem og traf en 18-årig mand fra København, der kunne mistænkes for at sælge hash på stedet. Han blev fundet i besiddelse af 48,5 gram hash, digitalvægt, pølsemandsposer og et kontantbeløb. Politiet beslaglagde alle effekterne, og den 18-årige blev sigtet for narkosalg. Han blev afhørt til sagen, hvor han nægtede at have solgt hash, men blot havde det til eget forbrug. Den 18-årige fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet.

Tumult og slagsmål – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.34 kom en anmeldelse om tumult ved Holbæk Sygehus. En større gruppe personer var kommet i klammeri, og der var melding om slagsmål på stedet. Flere patruljer kørte frem til sygehuset, hvor det viste sig, at en konflikt imellem to grupper af unge, som skete tidligere på aftenen var blusset op igen. En 18-årig mand fra Haslev havde omkring kl. 17.00 været i klammeri med nogle unge mænd fra Holbæk. Han var derfor taget til skadestuen for at blive undersøgt. I den forbindelse indfandt nogle af de unge mænd fra Holbæk sig, og der opstod tumult imellem den 18-åriges venner og de tilkomne. Da politiet kom frem var der ingen slagsmål og ingen anmeldelser om, at nogen var blevet udsat for vold. Flere af de unge havde forladt stedet. Politiet bortviste de øvrige unge mænd fra sygehuset, uden at nogen blev sigtet for noget. Politiet blev i området et stykke tid, for at sikre sig at konflikten ikke blussede op igen. Der kom ikke flere anmeldelser om uro på stedet.

Knallert i solouheld – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.00 kørte en 16-årig ung mand fra Stenlille galt på sin lille knallert, da han kørte ad Sønderstrupvej mod nord og kom til at ramme en kantsten. Herefter mistede den unge mand herredømmet over knallerten, som fortsatte videre frem og ramte en flagstang, som tilhører et byggemarked. Den 16-årige blev slynget af knallerten og fik hjælp fra forbipasserende mand, som ringede 112. Politiet kom frem til stedet for at undersøge uheldet. Knallertføreren blev kørt med ambulance til sygehuset til kontrol, men han slap fra uheldet med knubs.

Narkokørsel uden kørekort – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.20 standsede politiet en 18-årig pige fra Mørkøv, som kørte i sin bil selvom hun ikke havde taget et kørekort. Kvinden var desuden påvirket af kokain og hash, så hun blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Kvinden blev af betjentene vejledt om risikoen for at få konfiskeret sit køretøj, hvis man bliver taget gentagne gange uden kørekort. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige høre mere fra politiet.

Indbrud i villa – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

kl. 18.16 anmeldte en husejer, at han havde haft indbrud i sin villa, mens han var på ferie. Et familiemedlem havde ført tilsyn med huset, mens han var væk og havde onsdag ca. kl. 10.30 set to mænd i indkørslen. Kort efter konstaterede familiemedlemmet, at der havde været indbrud i villaen og underrettede husejeren. Husejeren anmeldte indbruddet til politiet senere på dagen, da han kom hjem. En patrulje kørte til adressen og foretog gerningsstedsundersøgelse, der viste at der var blevet knust en rude til et toilet, som tyven var gået ind ad. Fra villaen blev stjålet en Ipad, to pas, valuta, spiritus, vin og nogle smykker. En altandør på husets 1.sal var efterladt åben og der var buler på et tag ved et udhæng. Tyven formodes derfor at have forladt stedet via taget.

De to mænd beskrives som: A. Mand, Ca. 180 cm, kraftig af bygning, iført mørk hættetrøje, B. Mand, dansk, ca. 170-175 cm, alm. af bygning. Begge medbragte de cykler. Ingen nærmere beskrivelse.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der har bemærket de beskrevne mænd i området onsdag formiddag/middag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger.

Vandpyt årsag til uheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 16.34 mistede en 19-årig kvindelig bilist herredømmet over sin bil, da hun kørte igennem en stor vandpyt, som lå på kørebanen. Bilen kørte ind i det midterste autoværn og endte i nødsporet. Den 19-årige slap fra uheldet uden alvorlige skader, men bilen fik buler i mødet med autoværnet. Ingen andre biler var impliceret i uheldet.

Indbrudstyv anholdt – Jernbanevej, Holbæk

Mandag Kl. 03.25 fik politiet en anmeldelse fra et alarmselskab om, at der havde været indbrud i en spillehal/netcafe, hvor en rude var blevet knust. Fra stedet blev stjålet en dankortterminal og et nøglebundt. Mandag aften fik politiet en anmeldelse fra ejeren af spillehallen, der fra overvågningen havde genkendt indbrudstyven, der nu sad på en bænk tæt ved spillehallen. Politiet kørte frem til stedet, hvor de anholdt en 20-årig mand fra Holbæk, der blev sigtet for indbruddet. Han blev fundet i besiddelse af en steakkniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 20-årige blev taget med til stationen til afhøring, hvor han erkendte indbruddet. Anklagemyndigheden vurderede herefter sagen og besluttede, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, idet han kort forinden havde fået en dom for lignende kriminalitet. Grundlovsforhøret vil blive afholdt ved Retten i Holbæk kl. 12.00.

Våbenloven, Bysøstræde, Holbæk

Kl. 15.37 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set to unge mænd, der stod og talte sammen. Den ene havde under samtalen løftet op i sin trøje, hvor anmelderen havde set noget, der kunne ligne skæftet på en pistol, der sad i bukselinningen. En patrulje kom hurtigt frem og fandt de to unge mænd, der forsøgte at skjule sig for politiet. Politiet tog deres forholdsregler og tilbageholdt de to mænd, en 18-årig mand fra Ugerløse og en 18-årig mand fra Holbæk. De blev visiteret efter våben, men blev ikke fundet i besiddelse af nogen pistol. Politiet undersøgte det sted, hvor de to havde skjult sig. Her var efterladt en peberspray, som manden fra Ugerløse erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde pebersprayen. De to unge mænd kunne herefter forlade stedet, men den ene kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen om pebersprayen skal afgøres.

Færdselsuheld, motorcyklist har mistet livet – Kalundborgmotorvejen, afk. 2, Holbæk

Kl. 06.28 kørte politiet ud til et solouheld, hvor en 37-årig lettisk mand med bopæl i Skibby havde kørt sin motorcykel ud i rabatten og var væltet. Manden pådrog sig så alvorlige skader, at hans liv ikke stod til at redde. Politiet har underrettet mandens arbejdsgiver i Danmark og den lettiske ambassade, som har underrettet mandens pårørende om dødsfaldet.

Brandundersøgelse – Skovlyvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 17.34 kørte politiet ud til Skovlyvej, hvor en brand var startet i et skur. Det så umiddelbart ud til, at det var et elektrisk segboard, der var årsag til branden, der gav skader på skuret, men ingen skader på huset eller personer. Politiet optog rapport på stedet.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.20 standsede politiet en 24-årig mand fra København, der førte bil påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet, når resultatet foreligger.

Fornærmelig tiltale mod politifolk – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 00.01 så politiet i Holbæk en 42-årig beruset mand fra Regstrup, der gik rundt og råbte højt og skabte utryghed i området. Da politiet tog kontakt til manden for at bede ham dæmpe sig, blev han opfarende, truende og aggressiv, og manden kaldte politiet forskellige skældsord. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og var anholdt i nogle timer, mens hans promille faldt. Han vil høre nærmere, når han får sin bøde fra politiet.

Bil beslaglagt med henblik på konfiskation – Hovedgaden, Mørkøv

Kl 17.49 standsede en patrulje en personbil, der kom kørende på Hovedgaden i Mørkøv. Bag rettet sad en 28-årig mand fra Svinninge, som ikke havde førerret. Da den 28-årige to gange tidligere inden for tre år er sigtet for kørsel uden førerret, beslaglagde patruljen køretøjet med henblik på konfiskation. Ejeren ønskede beslaglæggelsen indbragt for retten, der nu skal behandle spørgsmålet om beslaglæggelsen.

Indbrud i Perioden

Hyldegårdsvej, Mårsø, Holbæk
Jernbanevej, Holbæk
Audebo Skolevej, Audebo, Holbæk
Østerleddet, Mørkøv
Skamstrupvej, Mørkøv
Agervænget, Regstrup
Abildgårdsvej, Svinninge
Ahornvej, Vipperød – 2 steder