Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 18. juli til den 30. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Beslaglæggelse af bil for kørsel uden førerret – Kirkevej, Gislinge, Holbæk

Kl. 15.00 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 44-årig mand fra Lammefjord, Grevinge. Manden var tidligere frakendt førerretten, og det var nu fjerde gang inden for tre år, at politiet standsede manden uden at have generhvervet førerret. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Manden vil høre fra politiet, når sagen skal forelægges retten.

Brandundersøgelse – Havremarken, Kvanløse, Holbæk

Kl. 22.40 var der gået ild i papirslanterne på en terrasse. Ilden/gløder fra branden i lanterne havde efterfølgende antændt beplantning, som groede op ad huset. Gløder og ild fra branden i beplantning fik fat i husets stråtag, men beboerne forsøgte dog selv at slukke branden i taget med en haveslange. Brandvæsnet foretog derfor ikke nogen slukning, men undersøgte med et termisk kamera stråtaget for at lede efter gløder efter branden i stråtaget. Politiet har optaget rapport om branden, så politiet senere kan afgøre, om nogen skal drages til ansvar for brandene.

Røveri mod person – Lindevej, Holbæk

Kl. 03.02 fik politiet en anmeldelse om, at en 21-årig kvinde fra Hedehusene havde været udsat for et røveri kort forinden på Lindevej. To fremmede, unge mænd havde henvendt sig til hende og under trussel med en kniv tvunget hende til at udlevere kontanter. Hun afleverede 90 kr., hvorefter de to røvere stak af til fods i retning mod Havnevej. Politiet ledte efter dem i Holbæk, men forgæves. De blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Hvid T-shirt, Bevæbning: kniv; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Mørkt tøj.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lørdag – søndag:

Svævefly forulykket – Sønderstrupvej, Sønderstrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 13.50 fik politiet via alarm 112 melding om, at et svævefly var styrtet ned i nærheden af Tølløse Flyveplads. Ambulance- og redningspersonale var sendt til ulykkesstedet, hvor lægefagligt personale trods livsreddende førstehjælp til en alvorligt kvæstet, mandlig pilot ikke kunne redde hans liv. En læge erklærede ham afgået ved døden kort tid efter anmeldelsen, og den omkomne, der var alene i svæveflyet, blev bragt til et nærliggende sygehus. Ifølge de foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet var ulykken sket, da svæveflyet var ved at blive trukket op, og det pludselig styrtede mod jorden med store materielle skader til følge. Havarikommissionen blev tilkaldt til at foretage de tekniske undersøgelse af både det spil, der trak svæveflyet op, og selve flyet i forsøget på at få klarlagt, hvad der skete i forbindelse med ulykken. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel alkohol/narkotika af den omkomne pilot, der blev identificeret som en 53-årig mand fra Holbæk. Hans pårørende er blevet underrettet om ulykken. Politiet afventer nu en erklæring fra Havarikommissionen, før politiet kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Politiet er interesseret i at få kontakt med personer, der har gjort observationer i forbindelse med ulykken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ransagning gav hit med narkohund – Mørkøv, Holbæk

Kl. 12.15 ransagede politiet en bopæl i Mørkøv, hvor narkohunden gav signal til, at den havde fært af narkotika. Hunden fandt i omegnen af 51 gram hash og 4 gram marihuana, der blev konfiskeret, og det kostede en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer til en 28-årig mand fra byen.

Narkokørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 12-15 blev en 26-årig mand fra Kalundborg standset af politiet og testet med en narkometermåler. Testen viste positiv for cannabis, og manden blev anholdt og sigtet for at køre bil med narko i blodet. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre nærmere om sagen, når resultatet af denne er i politiets besiddelse.

Uro i supermarked – Borgmester N. E. Hansensvej, Holbæk

Kl. 13.38 ringede personalet fra et supermarked til politiet, fordi de var bekymrede for en mand, der virkede psykisk uligevægtig. Den 45-årige mand fra lokalområdet generede kunderne og var højtråbende i butikken, og han var i færd med at pakke varer sammen, han ikke havde betalt for. Politiet kørte derfor ud til supermarkedet for at tale med manden og berolige ham. Politiet kørte manden til sygehuset, hvor lægepersonalet tog sig kærligt af ham.

Brandundersøgelse – Birkevænget, Holbæk

Kl. 14.03 kørte politiet til en mindre brand på et psykiatrisk hospital i Holbæk. En terrassedør havde brand- og sodskader, da en ukrudtsafbrænding var gået galt. Politiet optog rapport på stedet for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for at have opført sig uansvarligt med en ukrudtsbrænder til fare for de omkringværende.

Hærværk på byggeplads – Hasselvænget, Holbæk

I forbindelse med opførelsen af etageejendomme, kunne et entreprenørvirksomhed kl. 09.17 konstatere, at stilladset på byggepladsen havde været udsat for hærværk for flere tusind kroner. Politiet efterforsker nu sagen og hører gerne fra vidner, der har set noget på stedet. En stilladsmedarbejder så selv tidligere på morgenen aktivitet på byggegrunden, og det skal politiet nu undersøge nærmere.

Narkokørsel – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 00.44 blev en 21-årig mand fra Aalborg anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet.

Spirituspåvirkede knallertførere – Marievej og Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Politiet var i Holbæk for at kontrollere, om knallertførerne lørdag eftermiddag var påvirket af spiritus. To mænd blev standset med dårlig samvittighed. Kl. 14.02 blev en 66-årig mand fra Holbæk stoppet på sin knallert og blæste promillen højere end tilladt på alkometertesten. Kl. 14.23 blev en 32-årig mand fra Hundested stoppet på sin knallert, og også hans pust i alkometeret viste en promille over det tilladte. Begge fik udtaget en blodprøve og vil høre nærmere om forholdene, når resultatet er kommet i politiets hænder.

Narkokørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl. 14.30 standsede politiet en 26-årig mand fra Kalundborg på Skovvejen i en personbil. Der lugtede af hash fra bilen, og derfor blev føreren sigtet for narkokørsel, og bilen blev ransaget. Manden fik udtaget en blodprøve under anholdelse, og i bilen fandt politiet en joint, der havde været tændt. Den 26-årige vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 02.32 sigtede politiet en 30-årig mand fra Hørve for at køre bil, uagtet han var påvirket af spiritus. Manden blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og vil høre mere om sagen, når resultatet foreligger.

Beslaglæggelse af køretøj for kørsel uden førerret samt narkokørsel – Holbækvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 10.00 blev en personbil standset på Holbækvej i Jyderup, fordi nummerpladerne ikke stemte overens med den bil, registreringsnummeret tilhørte, og nummerpladerne var meldt stjålet. Bag rattet sad en 34-årig mand uden fast bopæl, som også tidligere var stoppet for at køre bil uden førerret. Denne gang var ingen undtagelse, og da det var tredje gang inden for tre år, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Manden blev desuden anholdt for at få udtaget en blodprøve, da han blev skønnet påvirket af narkotika. Bunken af sager bliver afgjort, når politiet har fået resultatet af blodprøverne, og når retten har taget stilling til, om bilen skal beslaglægges.

Færdselsuheld med stjålet bil – Ringstedvej, Mørkøv, Holbæk

Politiet kørte kl. 20.32 ud til et færdselsuheld. En anmelder havde ringet til politiet, fordi føreren af en varebil havde forsøgt at stjæle effekter fra en adresse i Mørkøv, Holbæk, og anmelder havde selv fulgt efter bilen. Derfor havde varevognen påkørt en mur, og personerne i bilen var derefter løbet fra stedet. Bilen var efterlyst i politiets systemer. Politiet kørte ud til stedet og søgte efter de mistænkte med hunde, men det var ikke muligt at finde dem. De to personer i bilen beskrives som:
A: Mand, 25-35 år, 175-185 cm, Iført: Iført blåt eller mørkt arbejdstøj i stil med “Kansas” tøj, muligvis iført mørk hue.
B: Mand, 25-35 år, 175-185 cm, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Kruset eller bølget korthårsfrisure, Iført: Blåt eller mørkt arbejdstøj.

Politiet hører gerne fra personer, der har oplysninger om de to mænd eller sagen.

Narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl. 01.03 blev en 21-årig mand fra Aalborg igen anholdt og sigtet for narkokørsel. Manden blev taget med for at få udtaget en blodprøve og vil høre mere om sigtelsen, når resultatet er kommet i politiets besiddelse.

Narkokørsel – L.C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 01.57 blev en 26-årig mand fra Kirke-Hyllinge anholdt og sigtet for narkokørsel. Den 26-årige blev taget med for at få udtaget en blodprøve, og når resultatet af denne kommer, vil han få afgjort sagen.

Indbrud i perioden

Udby Kirkevej, Udby, Holbæk
Bøgehaven, Hf. Slotshaven, Holbæk
Gl. Skovvej, Søby, Holbæk
Tåstrup Stræde, Holbæk
Lindevej, Jyderup